Миете ли плодовете и зеленчуците със сапун?

• 30 218
  • 495
  •   1
Отговори
# 405
Не знам дали знаете, но прекалено стерилната среда, предизвиква автоимунни заболявания. Имаше такъв епизод в Хаус.

Абе къде ще намериш прекалено стерилна среда в София, я излез само на улицата. Става въпрос за елементарна предпазливост, не виждам защо едно миене ще предизвиква чак такова учудване.

# 406
Оооо, изобщо не се учудвам. Всеки, който се опитва да живее в стерилна среда го прави от "елементерна предпазливост".

# 407
Какво тогава имаш предвид със "стерилна среда"? Щото ако някой иска такава, няма да издържи в тоя град просто. Все пак не сме тръгнали с газови маски по улиците и с ръкавици. Макар, че някой път в градския транспорт ми се иска. Все пак говорим за миене на неща, купени от обществено място и опипвани здраво, а и подмятани по улици с кучешки фекалии, прахоляк и кой знае още какво. Не смятам, че е толкова трудно да се измие, или с цел имунитет трябва съзнателно да се подлагаме на риск.

# 408
Аз го бях писала и по-горе - хигиенните навици трябва да се увеличават пропорционално на замърсяването!
Това е - просто и ясно.
Ако преди години имунитет е означавало да не си миеш плодовете и да ги береш от собствено дърво, сега не означава точно това.
Защото в това време "преди години" нямаше толкова киселинни дъждове, толкова кучета, котки, коли, отровни газове, отровни препарати и т.н.
Сега има от всичко това по много, че и други неща...
На тези, които ме мислят за "не с всичкия си" мога да кажа спокойно в такъв случай, за да сме квит (с твойте камъни, по твойта глава) - "вие сте мизерници" (примерно или нещо от рода), но не го правя, защото хич, ама хич не ме интересува кой, как се грижи за здравето си!
Така че - спестете си, моля, определенията за другите и си гледайте в собствената (неизмита) паничка  smile3534

# 409
# 410
Само с вода  Rolling Eyes !

# 411
Какво тогава имаш предвид със "стерилна среда"? Щото ако някой иска такава, няма да издържи в тоя град просто. Все пак не сме тръгнали с газови маски по улиците и с ръкавици. Макар, че някой път в градския транспорт ми се иска. Все пак говорим за миене на неща, купени от обществено място и опипвани здраво, а и подмятани по улици с кучешки фекалии, прахоляк и кой знае още какво. Не смятам, че е толкова трудно да се измие, или с цел имунитет трябва съзнателно да се подлагаме на риск.

Имам предвид, че миенето на плодове със сапун е стремеж към стерилност. А да се стремиш към стерилност е безмислено според мен.

# 412
A миенето на ръцете какво е?

# 413
  • Сф
"Аз го бях писала и по-горе - хигиенните навици трябва да се увеличават пропорционално на замърсяването!
Това е - просто и ясно." Миличка откъде вадиш тая логика, може ли да се обосновеш какво общо има това с миенето на зеленчуците със сапун?
Надявам се като ми правите забележка за сбърканата дума "дезинфекцирам" можете да четете на английски поне? Всъщност всеки да си гледа  детето както прецени иначе според агенцията за храни и лекарствен контрол в САЩ ..........
Washing fruits and vegetables with soap or detergent or using commercial produce washes is not recommended.
ето и линк:
http://www.fda.gov/Food/ResourcesForYou/Consumers/ucm114299
естествено въпросното становище е за феновете на американците  Grinning Grinning Grinning иначе за по- лесно
Well if you're thinking soap and water, why not put them thru a wool cycle with a delicate spin and tumble dry  Laughing Laughing

# 414

Не е същото, човешката кожа отделя мазнини, които само с вода трудно могат да се отмият. Между другото четох някъде статия, че  прекаленото миене със сапун е вредно за кожата, унищожавала се микрофауната.

# 415

Не е същото, човешката кожа отделя мазнини, които само с вода трудно могат да се отмият. Между другото четох някъде статия, че  прекаленото миене със сапун е вредно за кожата, унищожавала се микрофауната.
Така,така,прав си!
Освен това ти ръцете не си ги ядеш нали?!

# 416
Ама то със сапун не можеш да постигнеш стерилност нито за ръце, нито за нищо. Плодове да измиеш с Амукина, например, може би тогава ще се избият микробите - ето това е стерилност. Иначе с много вода, топла, и само на най-видимо мръсните капка сапун- това мисля, че не е кой знае какво, а отмива повърхностното замърсяване. Вътрешно подозрителните, така да се каже, храни са обект на друга тема. Ако искате, можем да почнем и тема "Миете ли си ръцете със сапун", сигурна съм, че и това ще има противници.

# 417
"Аз го бях писала и по-горе - хигиенните навици трябва да се увеличават пропорционално на замърсяването!
Това е - просто и ясно." Миличка откъде вадиш тая логика, може ли да се обосновеш какво общо има това с миенето на зеленчуците със сапун?
Миличка?!  Shocked  Mr. Green   Joy
Има логика, как да няма...
Следващите ми изречения я обясняват, не мисля да се повтарям...  Flutter
А коя е твоята логика да не миеш някои плодове със сапун?!  Mr. Green

# 418
Проблема е по-скоро психологически. И мисля, че тези които мият плодове и зеленчуци със сапун осъзнават, че няма голям ефект от това, но някак си успокояват страховете си. В крайна сметка голямата гадост е вътре в плодовете и зеленчуците. Към тази, която е по повърхността еволюцията ни е дала средства за борба.

# 419
Към тази, която е по повърхността еволюцията ни е дала средства за борба.
Това е така, но не за всички гадости.
Съгласи се, че и бацилите еволюират, заедно с нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт