Да си поговорим за мода...

• 45 352
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
  • Boston, MA
Може би Лили-Лу има предвид pure parfum концентрация на аромат, която е от 15% до 40% разтвор на есенцията в спирт.

Ето концентрациите:

Perfume extract (Extrait): 15-40% (IFRA: typical 20%) aromatic compounds
Eau de Parfum (EdP), Parfum de Toilette (PdT): 10-20% (typical ~15%) aromatic compounds. 
Eau de Toilette (EdT): 5-15% (typical ~10%) aromatic compounds
Eau de Cologne (EdC): Chypre citrus type perfumes with 3-8% (typical ~5%) aromatic compounds
Splash and After shave: 1-3% aromatic compounds

# 616
Може би Лили-Лу има предвид pure parfum концентрация на аромат, която е от 15% до 40% разтвор на есенцията в спирт.

Ето концентрациите:

Perfume extract (Extrait): 15-40% (IFRA: typical 20%) aromatic compounds

Бубка
, точно това имам предид!  Hug Рядко съм ги виждала по магазините, няма проби и май само се поръчват. *Моята* парфюмерия предлага 8ml и 15 ml Shalimar...

Поправям се: 7,5 мл

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 18:33 от Лили - Лу

# 617
С Богиня си мечтаехме как един ден ще си поръчаме чист парфюмен екстракт.
Някоя от вас, дами, дали е имала честта? Интересно ми е колко силно ухае и трайността?
Не един (екстракт/ чист парфюм) Simple Smile Силата и трайността зависят от конкретния парфюм, но от всички версии на базата на алкохол са най, разбира се.
Най-силни по принцип са парфюмните масла, като сила на аромата поне; трайността зависи от това как ти понасят продукти на мазна основа. При мен нещата отиват към смъртоносност Simple Smile
Pure Parfum и Parfum Extrait обикновено са названия на едно и също нещо, но съм чувала, че когато има разлика, Extrait-a би трябвало да е малко по-концентрирания.

# 618
При нас (Австрия) разговорно парфюм наричат Eau de Parfum, а, когато питаш за Perfume extract, винаги подчертаваш, че говориш за екстракт.  Laughing  Обясниха ми веднъж, че имало много малко парфюми, които се предлагат като Perfume extract- Shalimar, Angel и повечето неща на Chanel..

# 619
O, много повече марки предлагат Extrait.
Ако наистина няма къде да пробваш, www.theperfumedcourt.com и www.theposhpeasant.com (сайтове за отливки и мостри) винаги са опция, но тестването оттам не е много изгодно и аз за себе си го оправдавам само за неща, които наистина няма къде да пробвам (редки и vintage).

# 620
Миражче, благодаря! Запаметих ги. Grinning

От темата за парфюмите имам още няколко линка! За Коледа от www.feelunique.com поръчах за подаръци и разликата в цената с това, което се предлага тук, беше на парфюм между 15 и 25 евро! Extrait на моя не съм търсила още, но не може да не ме огрее тази година. За Коледа, може би  Thinking

# 621
Здравейте,дами  Heart Eyes .. Аз отдаввна не съм писала тук,но не означава че не съм гледала хихи  Rolling Eyes .. Много ме заинтригувата тези бойфрендките-страхотни дънкита са  Heart Eyes .. А тази мода с повдигнати рамена  Heart Eyes  Crazy Та въпроса ми е-къде мога да си намеря такива (визирам само БГ),защото много искам да се сдобия с такива..А блейзерите не съм сигурна дали ще ми стават-малка нисичка бия..  Whistling ..Ще очаквам отговорите Ви  Crazy

# 622
Макаронче, имаш ли интерес и към сайтове, които доставят до БГ?  Grinning

# 623
Дами, вчера се разходих из модните вериги и не намерих нищо такова! Има подобни, но не толкова сполучливи якета... В Европа още няма много от тази модна линия...

# 624
Ето блейзър от Асос (снимката е тъпа, пуснете си видеото на подиума) къта е по-скоро бойфренд, по-свободен.

http://www.asos.com/Asos/Asos-Premium-Wool-Flannel-Power-Shoulde … t=-1&clr=Grey

И една готина рокля:
http://www.asos.com/Fashion-Enter/Meem-Exaggerated-Shoulder-One- … =-1&clr=Black

# 625
Мис, и аз вчера се загледах и мисля да си поръчам две-три неща! Нали белите обувки от yoox, за които писах в темата за обувки, не ми стават. Всяко зло за добро! Grinning

В yoox, farfetch и net-a-porte има още някои неща!

П.С. Дами, съвсем спонтанно намерих едно симпатично палтенце, че и почти без пари! Какво мислите за този модел, но в сиво, защото няма номер в цвят корал?

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 22:11 от Лили - Лу

# 626
Лили Лу, категорично ДА Heart Eyes

# 627
 Heart Eyes
Ама в корала ми останаха очите...

# 628
Мис, и аз искам корал, но ще ми е много голямо... В сиво вече е в кошницата! Търся още и някаква блузка за мен и за сина две-три работи.. Така, де! Като ще плащам доставка, да е за повече неща!  Laughing

Обърнах Нета за промоционален код, но няма..

# 629
Мис, в последния момент промених цвета. Поръчах си корал 36 номер, а разликата с размер 34 е 2,5- 3см.. Не са много, надявам се  Laughing

Ето го:

И това благодарение на теб, защото нямаше да го видя, ако не беше пуснала линка на това с високите рамена! Целувки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт