Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 035
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета,от няколко дни и аз съм на кантар да подложа ли сина си на тази диета или не,но вие още повече ме обърквате.
 Моят Боги е на 9 години ,и е с  диагноза ГРР вече четири  години.Досега единствено сме пили клерижил три години , и за мен ефекта е налице.
 В момента той е втори клас и посещава масово училище.Три пъти седмично с него работи ресурсен учител,но тя е по-скоро за респект, защото
уроците ги подготвям аз, в зависимост от неговата възприемчивост.Една седмица учим смятане ,а другата четене.Успехите са налице ,но става много бавно и постепенно.Винаги си иска подаръка в края на заниманията.Съучениците му много го харесват и винаги му помагат,той никога не пречи в час ,класната му му дава да преписва изричения.Промяната при него за нези години е огромна,като се има в предвид ,че проговори на почти пет години и контактуваше с желание само с мен и с брат си.Вече има свои приятели,започна да им помни имената,та даже и фамилиите.Говори постоянно и обяснява всичко,аз го наримам-маминия коментатор.Относно храненето ,храни се много добре,яде всичко което сготвя -но без месо в чист вид и риба.Иначе много обича кюфтета и кренвирши.Неговата дрога са киселото мляко-по две кофички на ден и хляба.Когато сяда да се храни първо пита дали може да помирише млякото и хляба.След това свещенодействие той заявява-мирише много хубаво мякото ,съотвитно хляба-благодаря ти мама ти си най-добрата мама на света!Отплеснах се - относно млякото и хляба ,та ако го тровят дали да ги махна? Благодаря,че ме изтърпяхте - Теди 

# 16
Изследвания на акето правихме преди 20 дни.Преди това за центьра сьщо правихме такива .Всичко е нормално ,аз дори не мога да повярвам като знам какви гадости яде навьн.Крьв ,урина сьщо всичко е нормално.Не го сьрби нищо ,поне аз така мисля.Ровенето в дупето за него е игра и част от стереотипите му.В банята става още по страшно бьркане.Да не разказвам с подробности.
За рекламите исках да кажа,че не разбира,че някои неща са за ядене ,които рекламират.Знам,че ги гледа ,защото се повтарят,както и шапките на всички предавания гледа,когато започнат.Преди гледаше началото и края на някой филм щом започнат надписите.Вече не му е интересно и спря.Той има едно голямо постижение ,което забравих да напиша .В Понеделник беше пишкал в тоалетната чиния на детския центьр.Не е повторил пак,но те ще опитват.Аз сьщо трябва да намеря начин и вкьщи да го прави за да свикне.

Сетих се и дописвам ,че по скоро задьржа акето и пуска по -малко .Ако го сьрби мога да му правя смрадлика ,защото клечи в един леген .Понякога има запек,но рядко.Често има разстройство .

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 17:55 от Шефчето

# 17
Дори,аз махнах млякото преди 4г.Мога да кажа ,че му помогна по някакьв начин.Преди това правеше едни нервни кризи и му се схващаха крачетата.Трепереше целия .Не знам дали е от млякото ,но и той доста си хапваше .Поне от това се отьрвахме.Очния контакт се появи сьщо .

# 18
ШЕФЧЕ,извини но не разбрах на колко годинки е твоето слънце.И при нас съществува този елемент с помирисванено и даже опитването на вкус ,но не на акито,а когато се изпикава съм го миждала да си ближе пръста.Явно за децата ни вкуса и аромата имат важно значение.Моят Боги от бебе мъкнеше една пелена и заспиваше като я души,сега спи със цял зоопарк играчки и когато си ляга ги души и ги поставя около себеси в точно определен ред,даже одеалото си души и е доволен когато е изпрано и мирише хуваво.Ако усети миризма ,която не му харесва е в състояние да повърне навсякъде.Когато беше по-малък изпадаше в паника ако нещо се промени около него ,даже и маршрута по който се прибираме,но сега държи изцяло на реда които сам установява за неговите си вещи.Неговите нервни изблици са редки и са емоционални,например ,че госпожата е наказала класа да нямат физическо,той го приема като лично наказание ,но реагира едва когато се прибере.

# 19
Мойто дете е на 7г,но той е доста изостанал и мога да кажа ,че едва сега започнахме по- сериозна работа с него.

# 20
Любознателна,

Сегмента на поста ми беше не диетата, а опасността, която крият методите на лечение на самозваните ДАН практикуващи и вероятния изход за децата, подложени на хелация.
Относно диетата, мнението на истинските лекари е, че е опасно подрастващите детски организми да се лишават от жизненоважни съставки, но родителите преценяват с какво да си хранят децата. ДАН "лечението" с хелиращи "лекарства" обаче крие опасност от фатален изход за децата.

А ти можеш ли да кажеш какъв точно е резултата от диетата при твоето дете и дали добрия резултат не е следствие само на работата с детето и положените грижи и внимание?
Защото никъде към момента, световната наука  и медицина не посочва диетата като метод за лечение на деца от аутистичния спектър- всичко е на база предположения и както във всички сфери, се намират щракащи мозъки, които измислят начин, да превърнат в дивиденти предположенията.
Опсасностите си остават само за децата и родителите, които и без това са поставени в положение на изолация, обърканост...страх...и търсене на панацеята.

Кезая за да стане един лекар ДАН, той първо трябва да е лекар. Някой от тях са станали ДАН лекари след
години лекарска практика, но не с деца, а по тяхната специалност. ДАН лекарите са обикновени лекари,
които са минали всички стъпала за дастанат лекари, специализирали с в нещо, практикували са и
в един момент решават да специализират в още нещо и стават ДАН лекари.
ЗА да станеш ДАН първо трябва да си лекар. Самозвани лекари в САЩ, не мисля че има,
а ако има, не биха могли да просъществуват дълго, защото в САЩ законите, никак не са лабави!
Най-много ме разсмя частта със самозван лекар, тук една фризьорка не можеш да станеш без учене
и лиценз, а какво остава да си самозван лекар, защо се излагаш?
 Laughing

Когато започнах диетата речевата тераписка на детето беше в лятна ваканция
и аз съм сигурна, че детето ми имаше подобрения от диетата, а не от терапии.
Освен това по време на диетата се приемат мултивитамини, защото все пак това
е една ограничаваща диета.

Sunglasses Heart Eyes

# 21
Любознателна,

Сегмента на поста ми беше не диетата, а опасността, която крият методите на лечение на самозваните ДАН практикуващи и вероятния изход за децата, подложени на хелация.
Относно диетата, мнението на истинските лекари е, че е опасно подрастващите детски организми да се лишават от жизненоважни съставки, но родителите преценяват с какво да си хранят децата. ДАН "лечението" с хелиращи "лекарства" обаче крие опасност от фатален изход за децата.

А ти можеш ли да кажеш какъв точно е резултата от диетата при твоето дете и дали добрия резултат не е следствие само на работата с детето и положените грижи и внимание?
Защото никъде към момента, световната наука  и медицина не посочва диетата като метод за лечение на деца от аутистичния спектър- всичко е на база предположения и както във всички сфери, се намират щракащи мозъки, които измислят начин, да превърнат в дивиденти предположенията.
Опсасностите си остават само за децата и родителите, които и без това са поставени в положение на изолация, обърканост...страх...и търсене на панацеята.

Кезая за да стане един лекар ДАН, той първо трябва да е лекар. Някой от тях са станали ДАН лекари след
години лекарска практика, но не с деца, а по тяхната специалност. ДАН лекарите са обикновени лекари,
които са минали всички стъпала за дастанат лекари, специализирали с в нещо, практикували са и
в един момент решават да специализират в още нещо и стават ДАН лекари.
ЗА да станеш ДАН първо трябва да си лекар. Самозвани лекари в САЩ, не мисля че има,
а ако има, не биха могли да просъществуват дълго, защото в САЩ законите, никак не са лабави!
Най-много ме разсмя частта със самозван лекар, тук една фризьорка не можеш да станеш без учене
и лиценз, а какво остава да си самозван лекар, защо се излагаш?
 Laughing

Когато започнах диетата речевата тераписка на детето беше в лятна ваканция
и аз съм сигурна, че детето ми имаше подобрения от диетата, а не от терапии.
Освен това по време на диетата се приемат мултивитамини, защото все пак това
е една ограничаваща диета.

Sunglasses Heart Eyes

Това което мене ме спира да отида на ДАН лекар, е качеството на добавките,
които могат да ми изпишат. Друго, аз не се съмнявам че лекарите са истински
лекари, защото все пак зад тяхното име пише MD, освен това много лесно
мога да направя справка къде са завършили, какво са специализирали. Другото,
което ме притеснява, е че се отдава голяма тежест на витамин B12 и cod liver oil,
което аз мисля че е голяма глупост. Ако ДАН доктор ми предложи протокол, който е
без B12 и без cod liver oil, и без ленено олио, ще ме спечели като пациент.
Но ако някой ще ми говори за B12 и омеги,
да си намери друг слушател, защото аз не съм фен на тази музика!

# 22
ШЕФЧЕ,моя личен девиз е Вярвай!Първо се зареди с много вяра и търпение,мисли само позитивно,ти  ще успееш,ако не ти ,то кой ще помогне на детето ти.Казваш ,че късно сте започнали работа,но все известна е максимата ,ПО -ДОБРЕ КЪСНО,ОТКОЛКОТО НИКОГА!От личен опит знам,че всичко се получава ,но много бавно,и никога не трябва да форсираш детето.При Боги също нямаше очен контакт,не играеше с никакви играчки,не смееше да пипне нищо със собствените си ръце,просто не усещаше някакси тялото си.Хващаше ме за ръка и ме водеше до чешмата,слагах вода , а той пак ме взема за ръка и аз да му дам да пие,така беше и с лъжицата и със всичко.Химикала ако го сложех в ръката му направо се разтреперваше.При нас ключов момент беше приема на клерижил,само след семица той започна да задържа вниманието си за по дълго, очния контакт се подобри,говоренето се отключи,и  започна голямата битка,че той е прекрасен и може сам!Сега когато погледна назад , се дивя на търпението и упоритоста си,две крачки назад,една напред,но се получи.Вече познава и назовава всички основни цветове,рисува,обожава да реди пъзели,играе на компютър и псп,като сам си избира игрите.Може за другите деца това да са прости дейности,но за мен са огромен напредък,и си радвам и на най-малкото!Пиши повече за твоето детенце,говорители и т.н.
Просто искам още веднъж ,че те подкрепям и нека силата бъде с теб!   

# 23
Дори,аз махнах млякото преди 4г.Мога да кажа ,че му помогна по някакьв начин.Преди това правеше едни нервни кризи и му се схващаха крачетата.Трепереше целия .Не знам дали е от млякото ,но и той доста си хапваше .Поне от това се отьрвахме.Очния контакт се появи сьщо .

Следващия етап след премахването на млякото е да се включат червени меса
в диетата. Правени са изследвания, че аутистите имат нисък карнитин и
имат нужда от червени меса в диетата, които са богати на карнитин.
Телешкото и агнешкото са червените меса, които са достъпни. Ако бях
в България, щях да наблегна на агнешкото, но тук е много скъпо агнешкото
и за това моите червени меса ги давам във вид на телешки кремвирши.
При нас  се набляга на телешкото, а някои телешки кремвирши са
от истинско телешко месо и мисля, че освен месото в тях няма кой знае какво друго
добавено и са много вкусни и полезни. Ако бях в България щях да
готвя курбан много често, но тук нямам голям избор и се спрях на
телешките кремвирши с добро качество.

Следващия етап е да се разбере дали детето има ниско желязо чрез тест
за ниско желязо и ако се установи желязо под нормата
да се дават някакви мултивитамини с желязо.

Аз му давам обикновени детски мултивитамини - имам едни с желязо
и едни без желязо, но с повече витамин C и ги редувам, например
една седмица взема тези с желязото, а другата седмица тези, които са с повече
витамин C или правя друг вид редуване - един ден взема от мултивитамина с желязо,
а на другия ден взема от мултивитамина с по-голямото съдържание на витамин C.
Пием един сок от червени  боровинки, който го купувам от магазина
и е обогатен с Coenzyme Q10, магнезий, екстракт от семена на грозде
и витамините А, C и E.

# 24
Дори, здравей!
Няма да те посрещна с добре дошла, защото поводът, който ни събира тук не е приятен.
Но се радвам, че реши да ни пишеш.
Ако вярваш в нещо много силно, ако вярваш, че ще помогне на детето ти по някакъв начин, то опитай!
Мен винаги ме е водил майчиният инстинкт (както всички предполагам) и усещам кое е добро и кое не за моето дете.

Не пречи да опиташ, тук има майки, които я пролагат и тяхната помощ ще ти е от полза.
Аз често съм казвала, че ако моето момиченце беше по-малко (защото с диетата се обещава пълно излекуване от аутизъм до 3 годишна възраст), сигурно щях да я подложа на диета.
Но пък тя посещаваше детска градина, за мен това беше много ценно.
За мен беше изключително важно тя да бъде ежедневно сред деца, нещо което аз нямаше да мога да и осигуря, ако си беше останала у дома.
А в ДГ никой не се съобразява с никакви диети, предлага се еднаква храна на всички.
Трудно щеше да и обясня, че тя не бива да яде това, а аонова, което аз съм и занесла да речем.
Ив училище е така. Колкото и да не искам да се храни с пица в голямото междучасие, тя моментално захвърля домашно приготвения от мен сандвич и тичаме за пица.
Иначе рискувам да изтръгне тази от съцете на другото дете.

Давала съм на моето момиче доста добавки, почти всички за които съм прочела тук и в нета като цяло. Учудена съм, че дори за аминокиселините има противоречиви мнения, но е факт.
Така е и с диетата, и с хелирането, затова не бива да се сърдим на този, който мисли по различен от нашия начин. За жалост винаги има изследвания на учени, които са в полза на нещо, и такива, които отричат ползата му, пак чрез изследвания.
На кого да вярваме?
Аз лично съм много объркана и затова чета информацията, мисля върху нея и разчитам на това, че никой не познава по-добре моето дете от мен самата, съответно решението да приложа или не нещо взимам сама.

# 25
КалаТея,благодаря за подкрепата,то е ясно че накрая всяка от нас трябва сама да взема решение,какво да прабва и да прилага.И аз реших да пробвам.Аз също винаги се водя от инстинкна си ,и определено си вярвам.Още от сега знам,че при мен проблем ще се яви само с киселото мляко.
Боги никога не закусва в училище,носи си закуската в къщи и я дава на кучето.Той изцяло ми вярва,и ако кажа ,че от хляба му излизат пъпки веднага ще спре да го яде.Така ,че почвам,а относно опасенията ,че няма да приема тужните аминокиселини и минерали,аз не съм съгласна,все пак нали му готвя лично всеки ден.
БЛАГДАРЯ

# 26
dora25, престани с обидите. За последно.

И нещата които пишеш не са съвсем така.

Първо - прогреса на децата след терапия с логпеди идва ТОЧНО през почивките. Затова и се правят почивки. Мозъка се "намества" така да се каже. Затова няма как да мислиш, че е от диетата. Освен това доколо терапиите ти работят незнам - на детето САМО на английски ли му говорите? Докато това не се случи - то да не чува друга реч освен английска, терапията няма да заработи. Както и ако ти не повтаряш всичко което прави терапевта ежедневно по няколко пъти с детето.  Работата на терапевта е да научи теб какво да правиш като го няма. Не той , а ти си по цял ден с детето за да го учи.

Другото което е УЖАСНА грешка която правиш са колбасите - каквито и да са кремвиршите "СТУДЕНИ МЕСА" - т.е. пресни колбаси и кремвирши и вскаквите му пушени меса  са ВРЕДНИ дори и за възрастните.

От консумирането им не само амоняка ами незнам какво още може да му се вдигне на детето. Направи си услуга и забрави да купуваш и да даваш на детето и на семейството си да ги яде.

Заместител е пуешко примерно, нарязано на филийки. Домашно приготвено.

И за последен път те моля - не нападай, не обиждай.

# 27
Ех, Кезая, чудех се кога ще се намесите? Мисля, че е редно когато човек представя някакви факти да ги представя коректно. Да , има 1 смъртен случай в клиниката на др. Усман, обаче с тази подробност, че детето не е неин пациент, а на неин колега. Когато това е станало др. Усман дори не е била в клиниката и това са доказани факти при разследването. Лекарят, който е лекувал детето е трябвало да прави венозно хелиране, но той е объркал спринцовката и вместо хелиращо вещество е влял магнезий.  Когато се влее магнезий във вената бързо, той намалява нивото на калция и сърцето  спира да бие. Имало е разследване. Лекарят е осъден и е загубил разрешителното си. Др. Усман, обаче няма нищо общо с тази работа. И фактите са, че ако беше влято венозно, хелиращо вещество детето сега щеше да е живо и може би здраво! Относно диетата и хранителните добавки, относно биомедицинските подходи в лечението на аутизма вие сте последния човек чието мнение бих взела под внимание. Точно вие бяхте тази, която преди няколко месеца твърдеше, че аз подменям ДНК на детето ми с изкуствено. Ако вие имахте и най-минималната медицинска култура щяхте да си дадете сметка колко безумно е това твърдение и нямаше да се излагате пишейки подобни неща. Преди да публикувате нещо четете го казвала съм ви го и преди.  Вземете учебници по генетика, цитология, анатомия и физиология уграмотете се малко преди да пишете сякаш наистина разбирате това ,за което говорите. Попитайте някой лекар какво точно е дезоксирибонуклеинова киселина и може ли тя да се подменя?Проблема е, че говорите с такъв апломб, че някой може и да ви повярва. Всъщност вие имате представа само от собственото си дете, което да ви е живо и здраво доколкото разбирам е доста добре.  Не знаете какво значи дете с тежка форма на аутизъм.  И ако с вашето момченце нещата са вървели сравнително лесно то има деца, като моето например, при които всеки навик, всяка буква, всеки звук са отнемали месеци, дори години. Деца като моето обикновено са обречени. И вие тук  опровергавайки лечение ,от  което нищо не разбирате ще поемете ли отговорност за всяко дете и семейство, което ви послуша и завинаги пропусне шанса си детето да се развива по-добре? Аз съм поела отговорността за 16 деца и при всички тях има невероятен прогрес. Вие от своя страна за кого поехте отговорността или само пешете тук, за да си чешете езика?

# 28
dora25, престани с обидите. За последно.

И нещата които пишеш не са съвсем така.

Първо - прогреса на децата след терапия с логпеди идва ТОЧНО през почивките. Затова и се правят почивки. Мозъка се "намества" така да се каже. Затова няма как да мислиш, че е от диетата. Освен това доколо терапиите ти работят незнам - на детето САМО на английски ли му говорите? Докато това не се случи - то да не чува друга реч освен английска, терапията няма да заработи. Както и ако ти не повтаряш всичко което прави терапевта ежедневно по няколко пъти с детето.  Работата на терапевта е да научи теб какво да правиш като го няма. Не той , а ти си по цял ден с детето за да го учи.

Моето дете се самогледа пред телевизора, а аз по цял ден слушам музика и се почесвам тук-таме.
Преди диетата имахме точно десет пъти терапия за три месеца. По един път в седмицата идваше
учителка за по един час, но през първият половин час обикновено си лафеше с мене.
Терапии интензивни моето дете не е имало преди диетата.

Другото което е УЖАСНА грешка която правиш са колбасите - каквито и да са кремвиршите "СТУДЕНИ МЕСА" - т.е. пресни колбаси и кремвирши и вскаквите му пушени меса  са ВРЕДНИ дори и за възрастните.

От консумирането им не само амоняка ами незнам какво още може да му се вдигне на детето. Направи си услуга и забрави да купуваш и да даваш на детето и на семейството си да ги яде.

Заместител е пуешко примерно, нарязано на филийки. Домашно приготвено.

И за последен път те моля - не нападай, не обиждай.

# 29
Кезая, освен това имам да ви кажа и още нещо. Когато някой отиде в някоя педиатрия, пита ли колко смъртни случаи има в болницата? Във всяка болница има десетки дори стотици смъртни случаи. Това означава ли, че ние не трябва да посещаваме болници? И да лекуваме децата си? И това, че в една клиника има само един смъртен случай, а не десетки за мен лично е много добра референция.

Прочетох поста ви за барабанотерапията-оставам безмълвна. По-безмислено нещо не бях чела.  Ритмиката е много подходяща за проговарящи деца, за да регулират плавността на речта и ритъма на речевия изказ.  Но чрез барабан да показвате на детето си, че е ценно и желано? За това нямам коментар...

Общи условия

Активация на акаунт