Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 032
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
Моето дете се самогледа пред телевизора, а аз по цял ден слушам музика и се почесвам тук-таме.
Преди диетата имахме точно десет пъти терапия за три месеца. По един път в седмицата идваше
учителка за по един час, но през първият половин час обикновено си лафеше с мене.
Терапии интензивни моето дете не е имало преди диетата, така че аз нямам никакви илюзии
относно терапиите ли помагат или диетата при деца до три години.
Телешки кремвирши, ще давам на детето си, защото виждам, че има полза.
Той пържоли не яде, защото са по-твъдри, докато кренвиршите са по-мекички.

За терапии не бих дала пари, защото ги нямам, освен това понякога аз вярвам на телевизията
повече, отколкото на терапевтите, харесва ми Миkи Маус, еebee baby и разни детски филмчета,
толкова са образователни, детето се научи на азбуката от Super Why и Wordgirl,
a ot Baby Bumblebee, Braincandy, eebee, Brainy Baby научихме много думи,цифри и глаголи.
В момента детето има посещение два пъти в седмицата за по един час, даже понякога
учителките идват една след друга в понеделник за по един час и той има два часа в
Понеделник и това е за цялата седмица. Не ме боли особено много, че не отделям време
и средства за терапии, но това съм аз; моето виждане за това какво
мога и какво не мога! Мисля че терапиите са  нещо много хубаво и е чудесно за родители,
които имат времето, средствата и желанието за терапии и могат да си ги позволят.

# 31
Дори, както не веднъж съм го показвала аз съм за диетата! Нищо не ви пречи да опитате за няколко седмици, няма да навреди. Ако видите напредък-продължете, ако ли не-спрете.

Деси, за вашето дете не мога да кажа, защото не е с аутизъм. Когато се чуя с др. Усман, което ще е другия месец ще я попитам. Ще ви съобщя резултата.

Дора 25 четох, че давате фолиева киселина. Опитайте с фолиниева - абсорбира се по-добре.

Надежда, благодаря за топлите думи.

Чета във форума, че отново се развихриха спорове добро ли е ДАН лечението или не. За мен, както и за много други хора това е единственото нещо, което е помогнало на децата ни. Организирах с помощта на колеги от центъра и на родители тази конференция, защото исках да споделя с роители и специалисти, това което е помогнало на мен и на детето ми. Исках хората да имат и друга гледна точка. Не насилвам никого да поеме по моя път. Всеки родител, обаче заслужава възможността да получи информация и сам да направи избора си. Конференцията ни костваше много: средства, усилия, безсънни нощи. Лекарите ги бях помолила да дойдат още миналата година. Много съм щастлива, че намериха възможност. Много ще се радвам ако някой от вас намери още една възможност да помогне на детето си.

# 32
Момичета, аутизмът не се лекува с терапии. Водихме дребосъчката при един много добър специалист от 1,6г нейна възраст и на 3г и 3м й поставиха диагнозата. Нелогично, ако разчитаме само на терапиите.
Моето дете беше типичен аутист, тежък случай. Две години и половина е на диета, вече ми казва че ме обича, повтаря думи и формулира молбите си до мен с по 2-4 думи. Напредна във почти всяко отношение. Тя е прекрасна сега и ще се подобрява все повече.

Благодаря на Мина и на всеки участвал в организирането на семинара. За мен беше изключително преживяване да съм там и да чуя всичко споделено от лекарите. Накрая имаше въпроси. Не мога да забравя въпроса на една майка, питаща дали има надежда за нейното 17 годишно невербално момче, изключително агресивно към семейството и учителите си.
За децата в норма важи максимата- малки деца - малки проблеми, големи деца- големи проблеми. За нашите деца много повече.
Моля ви не пропилявайте ценното време, докато децата ви са по-малки.

Благодаря изключително на Мина за готовността й да споделя ценния опит, който е натрупала с течение на времето, на книгите, които е чела, семинарите, на които е ходила, специалистите, с които се е консултирала. Благодаря!

# 33
Цитат на Kezaja, тема 11:
Имам четири основни възражения срещу Дан!
1. Те приемат като факт, че има епидемия от аутизъм, причинена от токсини в околната среда.
2. Те твърдят, че с помощта на хелация могат да премахнат тези токсини от организма и че децата могат да бъдат възстановени от аутизъм.
3. Всеки шарлатанин може да се превърне в Дан практикуващ лекар само с осем часова обучителна сесия.  
4. И най- важното- липсват научни доказателства за причината за аутизма, както и за "лечението" с добавки- ЕДИНСТВЕНО ДОКАЗАНО НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА КЪМ МОМЕНТА Е, ЧЕ ТЕРАПИИТЕ ПОДОБРЯВАТ СЪСТОЯНИЕТО НА ДЕЦАТА ОТ АУТИСТИЧНИЯ СПЕКТЪР, ВНИМАНИЕТО И ПОКАЗВАНЕТО НА ЛЮБОВ КЪМ ДЕТЕТО! ...

Всички твърдения от точка 1 до точка 4 са абсурдни и некоректни и не е редно да бъдат преписвани на DAN лекарите. Те доказват единствено, че автора им няма достатъчно информация по въпроса, а тона може да заблуди много участници във форума, което е меко казано осъдително. Няма да опровергавам твърденията – други вече го направиха. Искам само да напомня, че има конкретни изследвания, които изрично показват дали казеина и глутена се разграждат от организма до морфиноподобни съединения, които дрогират мозъка. В следствие на продължителното въздействие на тези съединения дори високи дози упойка не могат да подействат при деца с аутизъм, а след диетата това се променя. Нямам информация относно въздействието на терапията върху чувствителността към упойващи вещества. Освен това, както Др. Кригсман /гастроентеролог/ подчерта по време на лекцията си, диета се препоръчва, за да се намали дразненето на проблемния стомах и да има възможност за възстановяване, а според официална статистика около 70% от хората с аутизъм имат гастроинтестинални проблеми.
DAN лекарите изписват лечение за съществуващи и доказани със изследвания и проявена симптоматика конкретни физически проблеми в организма, които са специфични за всяко дете. Тези лекари в голямата си част са родители или близки на хора с аутизъм и това ги е подтикнало да търсят отговори и намирайки ги да се опитват да помогнат на повече деца да подобрят живота си и дори да се излекуват. Всички деца с аутизъм, които познавам са на диета и всички се развиват добре. На конференцията една майка сподели, колко добре се повлиява 19 годишната й дъщеря, която от една година е на диета.
За мен изследванията, които направих на моето дете в САЩ, при DAN лекар, са най-силното доказателство за това, че тo се нуждае от лечение. На лице са маркери показващи наличие на абнормено ниво на гъбички и анаеробни бактерии в стомаха, в следствие на което има лошо усвояване на мазнините, понижена киселинност в стомаха, има нужда от витамин B6 и В12. Наличието на Арсен в косата му е 0.5 µg/g при референтни стойности 0.08 µg/g. Над нормата са също Алуминий, Антимон, Олово, Сребро и Калай, като според лекарите е радващо, че той поне успява да отделя тези метали и при него няма нарушение на цикъла на Кребс, за разлика от децата, които имат много ниски нива на отделени метали в косата, и нарушен цикъл на Кребс.
За мен беше огромна чест, че имах възможността да присъствам на лекциите на Др. Усман и Др. Кригсман, които са сред най-добрите лекари в света. И само мога да мечтая детето ми да бъде техен пациент!

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 02:18 от EAA

# 34
EAA, стана ми смешно, не се обиждай, ама какво прави тоя антимон в детето - това е рядък елемент, който се счита, че ще е изчерпан  в следващите 30 години, а се ползва широко в медицината, в производството на кибрити, огнеопорни детски дрехи, бои и т.н. е един от незаменимите елементи на който се търси алтернатива, заради вероятността скоро да бъде напълно изчерпан. Ама ето - ти си скрила световните богатства в детето Simple Smile

Виж обаче как си го скрила в детето мога да ти дам 100% сигурен отговор - той се отделя в течностите които се съхраняват в платмасовите бутилки - като почнеш от всички безалкохолни и сокчета и свършиш с млякото в бебешките бутилки....
Това е една от причините да се избягва консумирането на газирани напитки от децата - те са особенно податливи към извличане на антимона от шишето.  В дозите в които излиза може да причини депресия и главоболие. Но не би трябвало да се задържа много в организма - така, че вероятно сте го набавили наскоро преди изследването - я от бутилка минерална вода, я от хранене в платмасова чинийка ....

# 35
EAA, стана ми смешно, не се обиждай, ама какво прави тоя антимон в детето - това е рядък елемент, който се счита, че ще е изчерпан  в следващите 30 години, а се ползва широко в медицината, в производството на кибрити, огнеопорни детски дрехи, бои и т.н. е един от незаменимите елементи на който се търси алтернатива, заради вероятността скоро да бъде напълно изчерпан. Ама ето - ти си скрила световните богатства в детето Simple Smile
Виж обаче как си го скрила в детето мога да ти дам 100% сигурен отговор - той се отделя в течностите които се съхраняват в платмасовите бутилки - като почнеш от всички безалкохолни и сокчета и свършиш с млякото в бебешките бутилки....
Това е една от причините да се избягва консумирането на газирани напитки от децата - те са особенно податливи към извличане на антимона от шишето.  В дозите в които излиза може да причини депресия и главоболие. Но не би трябвало да се задържа много в организма - така, че вероятно сте го набавили наскоро преди изследването - я от бутилка минерална вода, я от хранене в платмасова чинийка ....

Да Деси, Наистина и аз бих се посмяла ако не беше толкова тъжно.  Cry Както винаги си много права за пластмасовите бутилки. С тази разлика , че нашите деца явно СИСТЕМНО , а не "наскоро" успяват да извлекат този антимон от пластмасата и куп други боклуци откъде ли не. Специално бяхме предупредени от "злата д-р Усман, която се опитваше да убие децата ни"  Wink никога да не се използват пластмасови съдове за готвене и претопляне в микровълнова фурна . Бутилките с минерална вода да не се  оставят на слънце. По възможност изобщо да не се използват пластмасови съдове ! Ето това вече наистина ме затрудни много! Как и в какво детето ми да си държи водата в училище. Не чух добре , но д-р Усман каза, че имало някакъв знак на някои от бутилките за минерална вода, който гарантира , че са по-безопасни. Моля помагайте ЕАА, Мина, някой от присъствалите!
Проблемът е явно, че наистина задържат и не детоксикират добре всякакви отрови . Можем да ограничим атаките от околната среда , но ако организмът на децата ни не се стабилизира и сам не започне да изхвърля токсините и металите , а не да ги трупа, колкото и да ги чистим и хелираме ... Силно вярвам , че при моето дете това ще се случи и диетата му помага за това!

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 00:00 от nadejda.v.l

# 36
  • Добрич
  Не чух добре , но д-р Усман каза, че имало някакъв знак на някои от бутилките за минерална вода, който гарантира , че са по-безопасни. Моля помагайте ЕАА, Мина, някой от присъствалите!

Не съм присъствала на конференцията, но това прочетох в един друг форум:"Ако на дъното на бутилката има триъгълник с 3 или 7, не използвай съдържаниети й"

# 37
  • София
"злата д-р Усман, която се опитваше да убие децата ни"  Wink
Защо го правиш това?  Confused Нагнетяваш обстановката

ЕАА, вероятно си прочела повече от мен по въпроса, но за всеки случай да ти покажа какво намерих.
Цитат
Най-добрите налични лечение срещу токсичността е да се консумират храни, които съдържат големи количества сяра. Серен е в състояние да съчетава с арсен, като по този начин формирането сулфиди. Сулфиди лесно се елиминират от тялото. Някои от тези храни, съдържащи серен включват яйца, лук, боб, бобови растения и чесън.
От тук.Значи все пак не е безнадеждно положението и би могла да опиташ да го вадиш арсена с хранене.

# 38
"злата д-р Усман, която се опитваше да убие децата ни"  Wink
Защо го правиш това?  Confused Нагнетяваш обстановката

Напротив Кате , шегувам се! Радвам се , че го разбахте!

Благодаря Весси, това беше полезно! Д-р Усман спомена някакво буквено съкращение на самия етикет на бутилките. Сигурна съм , че накой ще уточни . Как не се сещам?  Embarassed

# 39
EAA, стана ми смешно, не се обиждай, ама какво прави тоя антимон в детето - ..
Desi, и ние се пошегувахме, че нашето дете е сребърно, а не златно, с оглед на високите дози сребро в косата - следствие от индустриалното замърсяване. Може пък да се окаже, че нашите деца ще решат задаващия се проблем с изчерпване на природните ресурси.
Пречистила съм максимално ежедневието му, но факта че живеем в София, а единствената чиста /надявам се/ вода е минералната - в пластмасови бутилки, или изворна, която сами да наливаме от някое чисто място, но пак в пластмасови бутилки... На този проблем не съм намерила решение - ако имаш съвет помагай. Причината, за да споделям тези неща все пак беше да ви покажа с конкретен пример, че дете с аутизъм и то с доста лека форма на аутизъм, има конкретни физически проблеми, които трябва да се лекуват.
"злата д-р Усман, която се опитваше да убие децата ни" 
има пациенти от цял свят. Когато отправих запитване към нейната клиника с ГОЛЕМИ букви ми беше отговорено, че тя не приема повече пациенти, но това сигурно е, защото всички родители по света са си загубили ума и са решили да се отърват от децата си /това е апокалиптичната картина, която Kezaja обрисува пред нас/.

# 40
Не съм присъствала на конференцията, но това прочетох в един друг форум:"Ако на дъното на бутилката има триъгълник с 3 или 7, не използвай съдържаниети й"
Уф, веднага ме накара да погледна какъв е знака на бутилката на минералната вода, която пия всеки ден. На "Горна баня" /със синята капачка/ в триъгълника пише 1.

# 41
  • София

............ но пак в пластмасови бутилки... На този проблем не съм намерила решение - ако имаш съвет помагай.
Дамаджани

# 42
ЕАА, вероятно си прочела повече от мен по въпроса, но за всеки случай да ти покажа какво намерих.
Цитат
Най-добрите налични лечение срещу токсичността е да се консумират храни, които съдържат големи количества сяра. Серен е в състояние да съчетава с арсен, като по този начин формирането сулфиди. Сулфиди лесно се елиминират от тялото. Някои от тези храни, съдържащи серен включват яйца, лук, боб, бобови растения и чесън.
От тук.Значи все пак не е безнадеждно положението и би могла да опиташ да го вадиш арсена с хранене.
Катина, Pepi_r, благодаря ви. Резултатите пристигнаха скоро и всяка информация може да ми е полезна - трябва внимателно да проуча възможните източници и по възможност да ги отстраня.

# 43
Как и в какво детето ми да си държи водата в училище.
     Подходящи са стъклените бутилки от натуралните сокчета на "Куинс", макар че има опасност от счупване.

# 44
Водата в училище може да се носи в термос.

Общи условия

Активация на акаунт