Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 020
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • густо майна Филибето
Лененото масло може да го замести Peace Освен това леко разхлабвало.

# 166
  • София
Ох, момичета голяма мисъл кипи на тема добавки. Аз се пристрастих към http://www.nutritiondata.com/. Искам да ви кажа, че ако детето яде месо, яйца, масло, сирене /бях ви пуснала една комбинация от продукти/ си набавя омега 3 и 6. Може би малко само омега 3 трябва да се добави, но омега 6 е в доста големи количества, така че комбиниран препарат не е много удачен. С комбинираните витамини трябва да се внимава, защото от някои минерали и витамини детето има достатъчно. На конференцията казаха, че рибните омеги се приемат по-добре от тези от лененото семе.

# 167
  • София
Аз имам добър личен опит от омегите.Два пъти е пил.От Ескимото не мога много да си спомня точно какъв беше ефекта, но от ленено масло с малко кисело мляко го смесвах - вече не помня защо, но беше важно, както и от сегашната комбинация която давам Мишо спря ехолалията почти напълно.Не съм сигурна дали от ЕМК, но може и да е  Thinking

Решила съм да давам ензими и това е - просто.И ще изпием всичките дружно тези, които купих.После ще видя кое и как ще пием.Ще докладвам  Wink
питах и диетолога във форума за ензими за дете с ГРР, и ограничено хранене.дано ми отговорят  Thinking

# 168
  • Анкх-Морпорк
Ооох, чета, чета и туй мойто дете на нищо не прилича... Т.е. на никое от вашите.
Не че яде всичко, но яде от всички групи храни. Няма проблем с храносмилането. Не тъпче глупости в устата.
По повод пробиотиците и аз си мисля, че набива кисело мляко, заради лактобацилите. Други млечни продукти не го блазнят така.
Затова и Биогайа му давах, та ако му липсва, да си набави.
Катина, дано не съм права, но не вярвам доц. Маринова да знае какво е ГРР. Ама ти сега не бързай да й обясняваш, тя ако го получи наготово, няма да го научи. Дай да допринесем малко за ограмотяването на педиатрите.

# 169
Любознателна, за повишаване на апетита горещо ти препоръчвам пчелно млечице.
Освен всичките си качества, то има и добро влияние върху ЦНС.
Давам го на моето момиче вече седмица и така се е разяла.  Shocked
firebird, и моята дъщеря няма проблеми с храните.
Също се храни с такива от всички групи.
Обаче, за жалост, отидем ли на магазин задължително се тръшка за някой боклук - кубети, солети или някакви бонбони.  Confused
Пък лятото от сладолед не мога да я отърва, а той съдържа толкова Е-та, че стомахът ми се свива.  Close

# 170
  • София
Взех решение кое и как да давам.Ще изпием всичко, пени се, не пени се и това е  Mr. Green
Попитах вече специалиста ни Мимоза - дано ми одобри идеите (ако ги одобри, значи мозъка ми работи все още  Laughing), .Ще докладвам СЛЕД като имам резултат.
Жар птица, и аз така мисля  Laughing

# 171
Здравейте! Много бих искала да науча повече за ходенето на пръсти при децата аутисти. Искам да попитам, има ли майки, чийто деца да проявяват тази особеност, за колко годишни деца става въпрос, още от прохождането ли се прояви ходенето на пръсти; преодолява ли се с времето, какво казват за него специалистите ... Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете ...

# 172
airine, аз няма да съм ти от полза, защото моето дете не помня да е ходило някога на пръсти.
Дори, когато прохождаше.
Но съм сигурна, че момичетата ще ти дадат адекватни съвети.

Катина, браво, и ти си си изчерпала лимита на лс! Crossing Arms
Пфу, човек не може да се свърже с вас, да му се не види! Mr. Green

# 173
  • София
Решила съм да давам ензими и това е - просто.И ще изпием всичките дружно тези, които купих.После ще видя кое и как ще пием.Ще докладвам  Wink
питах и диетолога във форума за ензими за дете с ГРР, и ограничено хранене.дано ми отговорят  Thinking

Катина, пробиотици и ензими едно и също ли имаш предвид? Че нещо съвсем съм пропуснала ензимите, какво като име си купила?

airine, почти всички деца с Ам са ходили на пръсти, но ако твоето дете сега е проходило поне 6-8 месеца е нормално да е по-нестабилно, не се притеснявай предварително.

# 174
  • в моя свят
Момичета не се ли притеснявате да давате няколко неща едновременно.Аз сега започнах да давам най-предпазливо чай ройбос и мурсалски чай.И уж чайчетата са нищо сериозно,но пак се притеснявам.Аз съм голяма паника май.По съвети на Катина давам и сребърна вода.Днес купих пробиотиците Linex forte,но забравих да питам лекарката дали мога да ги давам заедно със сребърната вода.Попитах обаче фармацевта в аптеката и той каза,че няма проблем само да има 2-3 часа разстояние между двете.Относно витамините аз бих давала смело,защото детето яде определени храни и не смятам,че в организма му има достатъчно.Още не съм взела обаче,защото тези американските мечета в момента ми идват финансово невъзможни.Сама обаче не смея да реша кои поради незнанието ми относно оцветители и други Е-та и боклуци,които допълнително съдържат. Embarassed Прочетох още веднъж поста на Мимоза за тези витамини и щом смятате,че са добри утре ще отида до аптеката.Не ми се ходи отново до джипито,направи ми впечатление фармацевта в близката аптека,че изглежда компетентен и бих се консултирала с него.Междудругото си водя и бележки на коя дата какво съм почнала да давам и наблюдавам за промени било то положителни или отрицателни.Дори и за безобидните чайове  Grinning,май съм малко зле чак толкова да се тревожа,но това е съвсем нова материя за мен и витамини,витамини,но много не ми се иска да експериментирам с детето си.За сега от чайчетата и сребърната вода никаква промяна не забелязвам освен,че като,че ли апетита се е увеличил,но нова храна не иска да опита.Днес е 3-ти ден в който не е ходил по голяма нужда,няма болки и въобще се чувства добре и просто не знам къде отива тази погълната храна.Надявам се от утре като почнем и пробиотика нещата да започнат да се подобряват.Любимата му закуска е макарони и днес купих такива пълнозърнести.Утре ще му направя,силно се съмнявам,че въобще ще склони дори да ги опита заради цвета,но се надявам.Купих ги основно заради това,че имат фибри и може би ще улеснят изхождането.Кой спомена за фибри на прахчета  newsm78 ще проверя предните постове,мисля Катина беше.Джипито ме посъветва да давам печени ябълки заради запека,много помагали.Отново не знам каква е логиката,но в момента ги пека и се надявам да реши да ги опита.Извинявайте,че ви занимавам с моите неволи,малко в повече се отпуснах.

Катина аз също не разбрах за коя добавка точно говориш,която е препоръчала Мимоза.Четох отново и аз имах впредвид тази хранителна добавка,която изчиства тежки метали от организма,а ти пишеш за витамини и аз писах витамини,а то не е.Но явно на ЛС е ставало въпрос между вас

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 20:39 от me4ta22

# 175
  • София
Лененото масло има слабителен ефект.Лененото семе също - прясно смляно с кафемелачка  Naughty, не купувай смляно

Ензимите - не са пробиотици.

Мечта, не очаквай ефект от тези неща които даваш.Ефект има след продължителен прием.От един месец даване на чай - няма да стане гении детето, или да му се качи IQ - то.Това което би могла да забележиш е подобряване на общото му физическо състояние, и намаляване на общото нервно напрежение.
Общо взето не ги лекуваме, а правим с тези добавки ПОВЕЧЕ ОТ НИЩО  Rolling Eyes.И ДАН - овете правят същото.Повече отколкото да не правят нищо.Обаче ние го правим общо с общи усилия, и споделяме личен опит, и си вдигаме личното майчино усещане за пълноценност  Wink
Прочети за пакетираните фибри за оптимални детски дози.Мисля си, че едно прахче седмично е добър  вариант  newsm78.Аз много малко съм давала.Всъщност повечето неща за храната го знам от периода в който Мишо се хранеше с две, три храни.С това което научих тогава постепенно го научих да яде всичко.Ей на това му се казва добър резултат  Mr. Green

Танче, благодаря, че толкова много споделяш за конференцията.Много неща научих от теб, и лично на мен много ми помогна  Hug
ензими

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 20:42 от Катина

# 176
  • София
Печените ябълки аз знам,че се дават при диария.
Оф,искам да се оплача,пък може да ми дадете ценен съвет.
Бубка от малка често повръща,в смисъл горе долу през два мецеса  "я хваща повръщока".Това става обикновенно вечер или нощем,като малка се обезводняваше бързо,сега/пу пу/овладяваме лесно повръщането.Като малка съм я водила на гастро заради ленивите черва и повръщането,не и правиха някакви специфични изследвания,общо взето нищо не ни казаха.
Обаче този месец Бубка за трети път ми го прави тоя номер с повръщането.Както и няма нищо и повърне,после пак и няма нищо и след около 12 часа наново.Вчера се прибрахме от училище и тя не била пила вода цял ден и докато я вида опъна едно шише.и след половин час гоповърна ей така от движение.После продължи да играе все едно нищо не е било.Днес си беше добре и я заведох на училище.Това ми е грешката,която за втори път допуснах,че не я постивах на диета.Цял ден е хапвала и пила ,весела и доволна и към 15ч повърнала.Водих я при личната-нищо.Вече такива диагнози ми се въртят,че не знам.Лошото е,че не я поставих нито сега на диета,нито предния път,щото съм патка.Какво мислите по въпроса?Не за това че съм патка,то е ясно....

# 177
Ох, момичета голяма мисъл кипи на тема добавки. Аз се пристрастих към http://www.nutritiondata.com/. Искам да ви кажа, че ако детето яде месо, яйца, масло, сирене /бях ви пуснала една комбинация от продукти/ си набавя омега 3 и 6. Може би малко само омега 3 трябва да се добави, но омега 6 е в доста големи количества, така че комбиниран препарат не е много удачен. С комбинираните витамини трябва да се внимава, защото от някои минерали и витамини детето има достатъчно. На конференцията казаха, че рибните омеги се приемат по-добре от тези от лененото семе.

Embarassed
Мозъка не ми го побира как можете да давате на децата си такива мазнини
след като сте прочели, че тези деца имат проблем с усвояването на липидите!
Фактически вие им давате това, което ги разболява,
разбира се че лененото семе е възможно най-опасната добавка,
особено ако не е в комбинация с нещо друго!!!

ooooh! Praynig

# 178

Embarassed
Eнзимния проблем води до липиден проблем. Децата понякога имат всички
ензими, но нещо ги блокира да не работят и от там идва
липидния проблем, поне така аз си ги обяснявам нещата. Липидния проблем
води до проблеми с усвояването на полиненаситените и мононенаситените мазнини.
Давайки ленено семе и рибено масло на тези деца вие фактически им
давате точно това, което те не могатда усвоят.
За да прецените вярно ли е това, което казвам или не е вярно,
направете собствено проучване.
Едно време по селата не са готвели с олио, а със свинска мас,
олиото е било лукс. Измряха ли селяните, че не са имали пари
за олио, а са готвели със наситени мазнини от прасето или с гъша мас
или някакви други от животински произход!

ooooh! Praynig

# 179
  • в моя свят
Катина именно там очаквам положителна промяна
Цитат
Това което би могла да забележиш е подобряване на общото му физическо състояние, и намаляване на общото нервно напрежение.
За физическото състояние очаквам да се подобри честотата и начина на изхождама и от там да е по спокоен.Нали всичко,което давам е насочено именно към стомашно чревни проблеми.За IQ-то няма и нужда да се увеличава.Преди време се опитваха да му направят тестовете за памет и интелект,но с него беше меко казано трудно да се работи.С 300 зора стигнаха до заключението,че най-вероятно е със запазен интелект.Аз си познавам детето най-добре и никога не съм се съмнявала.Но сега ще се явяваме на ТЕЛК и клиничен психолог ни направи тестовете.Паметта е в горната граница на нормата,а IQ-то над средно ниво за възраста.Това няма общо с обсъждането де,но аз да си кажа.

Поста на dorka14 ме обърка.Чета,чета за добавки,витамини,минерали и в сайтове по този въпрос всичко е обяснено само за положителните ефекти и е представено така безобидно като хранителна добавка,но наистина няма къде да се консултираме не само за това кое е добре за проблемите на нашите деца,а и индивидуално за всяко едно от тях.

Общи условия

Активация на акаунт