Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 004
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Е момичета,мен явно никой не ме чете тук и никой не обръща внимание на моите постове Sad.Помолих ви за инфо отностно един сироп -Ескимо кидс и дали някой знае къде да го намеря,но уви никоя от вас нищо не каза.Но сега като чета за тези капсули ,които е написала мимоза,може и от тях да взема.Благодаря ви все пак...приятен ден от мен

# 151
Е момичета,мен явно никой не ме чете тук и никой не обръща внимание на моите постове Sad.Помолих ви за инфо отностно един сироп -Ескимо кидс и дали някой знае къде да го намеря,но уви никоя от вас нищо не каза.Но сега като чета за тези капсули ,които е написала мимоза,може и от тях да взема.Благодаря ви все пак...приятен ден от мен

не се ядосвай, темата за Ескимо кидс е доста коментирана от преди години дори, конкретно ако те интересуват, пиши в гугъла и ще ти се отворят линкове от форума, където е писано, но имай предвид, че за всяко дете си е относително - дали действа или не.

И аз скоро не съм писала тук, сега покрай тези ДАН специалисти ще търся да прочета има ли тук коментари.

# 152
Росонерка, има коментари. Основно са в последните страници на предната тема  Peace.

За Ескимо кидс не коментирам - нямам впечатления.

# 153
  • Анкх-Морпорк
Не се ли продава в аптеките?
Сега се сещам, че едно време опитах да му давам, обаче той се оказа отвратителен сиропа... И аз хапнах една лъжица, гледам да не давам на децата нещо, дето не съм опитала.
Хем мазен, като рибено масло, хем ароматизиран на горски плодове... Sick
Поне да миришеше на пържена рибка и картофки, щеше да се връзва.
Майтап, майтап, ама точно таз миризма ме отказа.
Абе, какво излиза - не давам на детето бонбони, за да не яде овкусители и оцветители, а те ги слагат баш в лекарствата...
Панадолът напр. е оцветен с най-гадното  Е122 (азорубин), дето преди всеки Великден се пише по вестниците, колко вредно да го има в боята, и заедно с един жълт оцветител са двете най-вредни неща от целия списък Е-та...
И като надуших тез горски плодове, просто не му го давах.
Хубаво е приемането на витамини и прочее, ама вече хич нямам вяра на всички тез ароматизирани, напудрени и оцветени кой знае с какво илачи.

# 154
Екскимо кидс се продава в аптеките и струва между 15 и 20 лв, по спомен.
Тук има информация за продукта, а това е самата листовка на продукта.
Давала съм 2-3 шишенца от него, със сигурност при детето ми не предизвиква повишаване на хиперактивността, както някои други продукти, т.е. влиза в групата "добри" за мен.

# 155
Мартинче ,много ти благодаря за инфото  bouquet,което за мен не беше проблем да си го намеря,по скоро исках ,ако може впечатления от мами,които са го давали на децата си.Оказва се ,че от известно време го няма по аптеките и не мога да го намеря-спрели са му вноса.В такъв случай ще помоля за помощ отностно Омега3,6,9-коя добавка може да му препоръчате ,изпробвана от вас,защото искам да започна да давам на Дани ,но все още не знам какво.Благодаря ви   bouquet и аз не се ядосвам ,че никой не ми отговаря ,по скоро се натъжавам,защото има една поговорка-не питай старило,питай патило...листовките всеки може да си ги намери ,важни са отзивите на тези ,които са изпробвали даден продукт,важно е да знам ,че не съм сама и мога да разчитам за съвет и кураж от всички вас.Това е ,извинявайте ,ако съм прозвучала малко рязко,не е била това целта ми  Hug

# 156
Alkym fort,това е другото нещо,което обмислям да му давам.Не е нова тази хранителна добавка,НО в нейните показания има едно изречение,което съм си го подчертала с червено...елиминиране на тежки метали от организма-олово,живак и др.....А иначе това е хранителна добавка,съдържаща масло от черен дроб на химера.Подходяща за деца и възрастни,при понижен имунитет,вирусни заболявания,злокачествени заболявания,алергични,автоимунни заболявания......и елиминиране на тежки метали.Препоръчвала съм ги на мои познати по други поводи,дори съм опитвала да стрия в устата си една перла от тази хран.добавка,защото съм сигурна че детето няма да иска да я глътне,но има много силен вкус на риба и мирис също.След това почти целият ден  дъхът ми миришеше и съм се уригвала на риба.Затова се притеснявам как да му го давам.Който може да глътне цялата капсула няма проблеми,но иначе в нашия случай ми е трудно и се притеснявам малко.Мисля го и трябва да реша.

Аз благодаря за това инфо, разгледах инфото за него в нета, ако наистина премахва тежки метали... нали все това се и твърди, че е една от причините за поведението/проблема на децата ни. Ще се консултирам, ще реша и пиша тук.

# 157
Я сериозно сега кажете някой съвет за предизвикване на хиперактивност  newsm78
Ама не от рода на да си нахраня детето с де що оцветители има или да му давам да яде лепило  hahaha

# 158
  • Анкх-Морпорк
Екшън филм по ТВ? Силен шум?  Thinking

Лепилото не се яде, мирише се! Simple Smile

# 159
  • густо майна Филибето
[desi] , при моето дете се получава при прием на повечето добавки, например от гинко билоба /танакан, френски вариант, на капки/.

cherna_magiq , писала съм за действието на Ескимо кидс върхумоето дете, но за 4г имаше различно действие, в началото беше удивително добро, после водеше до хиперактивно поведение, сега май не се влияе особено, стига да не го дам вечер. Всъщност аз вечер нищо не давам, освен последното, Норма4 което купих, то си е с лактобактерии и не влияе на активността.
Започни да даваш по две капки и увеличавай постепенно. Наблюдавай детето и ако има отрицателна реакция, задръж количеството. Ако всичко е наред, можеш да увеличиш до препоръчваната доза. Имай предвид , че всяка добавка влияе различно на различните деца, докато не опиташ, няма как да знаеш.

# 160
  • София
Днес си накупих сума ти добавки.Купих пробиотиците от кого беше препоръчано не помня Лакто 4, купих витамините които ползвам, ензимите, и още едни витамини с минерали, които препоръча скритата ни лимонка Мимоза.Помолих я на лични за препоръки за добавки.
Накупих всичко и отидох при джипката по друг повод.Показах и листовките и питах кои да взема  Mr. Green.Жената се същиса.Ама защо ще ги даваш, оплаквания има ли.Казвам не.С какво се хранят - казвам всичко и без проблеми с храненето.Тя с триста зора одобри витамините въпреки, че синтетичните витамини не се ..............абе Жарптица го е обяснила вече.За пробиотиците препоръча да давам домашно подквасено мляко, като за него използвам закваска от биомляко от магазина.Може и кефира, който тъй или иначе пия.По една чашка вечер.Та препоръча да не се бъркаме на майката природа с неща, които тъй или иначе организма на здравословно хранено дете си произвежда - обоснова се разбира се, но почти всичко забравих - веднага щом ми го обясни  Embarassed.
А понеже аз не давам нищо освен храна като добавки се зачудих покрай тези ДАН доктори и коментари каква съм такава майка - да не давам добавки............Сега ще импровизирам...........и ще си ги изпием с таткото сами - за да живеем сто години за да ме търпите дъъъъъъълго, дъъъъълго  Mr. Green
За омегите докито ми препоръча да давам комбинация от омеги като например Ескимото, а не само ленено масло например.От друг лекар знам, че рибените омеги се извличат по топъл начин, и част от омегите се губят, а от растителните се извличат по студен начин, и са по ефикасни.Имам вече едни купени - за съжаление и тях спряха да ги внасят - ще ги давам докато има, пък после други ще търся.
Деси, нали помниш, че детето е по "заспало", когато се преуморява.Имам предвид, когато Мишо учеше трудни неща и заспиваше по време на урок  Whistling.Събуждаше се, когато му изчезне от полезрението тормозещия го терапевт.Да не би да му е много ученето.Почнахте ли училище вие.Ваканцията същото ли беше положението със хипоактивноста?

# 161
Черна магия, аз пък те бях помолила да си 'изчистиш' лс-тата, защото не мога да ти изпратя такова, понеже си превишила лимита.
Ескимо кидс съм давала на моето момиче, даже няколко шишенца е изпила.
Да, цената му е около 20лв. Не го приемаше с охота, но и не смее да ми противоречи.  Mr. Green
Не съм забелязала нещо особено като реакция. Нито пък подобрение. Всъщност трудно е да се определеи кое помага на дъщеря ми, защото каквото и да давам, то е винаги е било в комплект с терапиите при специалисти.

# 162
  • густо майна Филибето
Ескимото е получено при студено извличане Peace
Катина , и аз като теб смятам, че ако детето се храни както трябва, не е нужно да се дават допълнителни витамини и пробиотици. При аутистите на диета обаче това е задължително. Освен това се смята, че когато стомаха не работи нормално, той не преработва правилно храната и не успява да извлече нужното му. А в готов вид, макар и синтетичен, ги приема.
 Аз давам това онова когато преценя. Сега например моето дете се храни доста ограничено, затова давам мултивитамини. Кикотенето доста се ограничи след като започнах да давам Норма4 , ако пропуснех ден започваше пак. В момента кикотенето е в норма, така че не давам Норма4, почиваме Simple Smile

[desi] , сетих се , че и пчелния прашец правеше Наталия по-активна. Него бях решила да го давам за апетита, но не видях да се повлияе Rolling Eyes Обаче забелязах, че спря да си перфорира ръкавите/хапеше се при най-малкия протест/. Не зная случайно ли е или не, но е факт.

# 163
  • София
Черна магия.Ескимо кидс е рибено масло.Когато ние бяхме деца ни го даваха на нас - едни малки лъскави червени хапченца.Рибеното масло съдържа есенциални мастни киселини - ЕМК.
Прочети, защо е необходимо да се пият ЕМК тук, и ще прецениш какъво да очакваш от приема на Ескимо кидс.Може да ползваш и други продукти съдържащи ЕМК - вече обясних в предния си пост защо.

Любознателна напълно си права.Моето дете се старая да се храни с всичко, и не са необходими добавки в такъв случай, но сто пъти вече коментирах, че организма не може да си набави пробиотици, или ензими, или витамини с ограничено хранене.
Аз ще импровизирам сама с добавките, като се ограмотя  Crazy и преценя какво точно не успявам аз да му набавя в храната, и ще го давам изкуствено.Ако се хранеше с ограничени продукти щеше да ми е по лесно, и щях да давам всичко подред.Не едновременно, за да не ги смесвам и объркам нещо  Whistling

# 164
  • София
Ескимо кидс не съм давала,но в последния месец усилено търся.Никъде няма из складовете.Съпругът ми имат аптека в службата,аптекарката е много услужлива,обаче просто няма внос.

Общи условия

Активация на акаунт