Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 666
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
notes, честита ти рожденничка Анджи!  bouquet Пожелавам й да върви само напред, да ви радва! Heart Eyes
MarianaG , радвам се че се включи да пишеш  Hug

# 346
notes, извини ме за закъснението  Hug. От  все сърце желая много здраве на малката принцеса Анджи  Hug  

# 347
Благодаря много  bouquetНие имаме напредък , на тоя рожден ден , разбрахме , че имаме празник и духнахме свещичките Grinning

# 348
Здравейте на всички
Мариана Г, благодаря за информацията, както и за координатите. При нас нещата се развиват още в някаква посока, която не знам как да охарактеризирам. Съобщихме на педито за проблемите със сина ни, поискахме и от нея съвет какво да правим. Тя ни упъти с направление към детски педиатър който работи с деца с някакви проблеми в същата сграда. Посетихме  тази госпожа още на следващия ден, но така и не ми  стана ясно каква е всъщност нейната работа . Докато пишеше разни неща тя го следеше какво прави по кабинета , каза че макар и да има проблеми с детето не са толкова лоши колкото ни изглеждат и ни даде ни направление за преглед при психолог към ДКС в св. Марина, от там щели да ни протестват и да ни дадат заключение- виж какво ще правим с него така и не разбрах. Педиатърката спрягаше нещо за полезността на средата в детската градина но аз бях толкова притеснена го пропуснах.

Моля ви ако някой знае някаква информация за доц.Светла Стамболова да изкаже някакво мнение . Наши познати настояват да консултираме сина ни първо с нея, защото според техни познати пък тя била с много опит в областта.

Както поех ангажимент чета и проверявам линковете от началото на темата , но ви ясно че ми ет рудно да го направя нъбрзо все още на моменти се чувствам като удавена в информацията, явно съм още в етап на натрупване.

На Нотес с малко закъснение честита рожденничка, най-добри пожелания.

Лек ден на всички

# 349
Здравейте на всички мами. Съжалявам за безпокойството, но наистина имам нужда от помощ. Момченцето ми е на 3 години и му поставиха диагноза аутизъм. Ние живеем във Варна и се нуждаем от насоки за психолог, който се занимава в тази област.  Може ли някой да ни препоръча такъв? Благодаря предварително за   отделеното внимание и съжалявам, ако съм отнела от времето ви.

# 350
Зравей Деси!
За съжаление имам същият проблем, с момченцето ми. Ние също живеем във Варна и личната ми лекарка ме насочи към дневния център на Българска школа по психоанализа. От няколко месеца го посещаваме и виждам промяна в него - започна да казва първите си думи.  Hug
Много бързо прие специалистите там, което не е типично за него. Ако искаш, ще ти дам координатите им, или да се срещнем някъде и ще те заведа.

# 351
Desunda, благодаря за бързото отзоваване. Съжалявам, ако съм подходила много директно, но тези седмици бяха истински кошмар и сякаш не мога да осъзная, какво точно се случва. Ще съм ти задължена, ако можеш да ме свържеш с тези хора, за да заведа Гошо. Можеш ли да ми дадеш повече информация какво се прави и какви са условията там. Не искам да подлагам детето си на диети или да му давам хапчета.  Cry Благодаря ти предварително.

# 352
Здравейте,
Една от моите приятелки се съмнява, че детето й има аутизъм, а на мен сега ми предстои да имам дете. Някои може ли да ми даде информация как детето става аутист? Има ли генетични заложби? Трябва ли по време на бременност да правя нещо за да избегна това?  Много се притеснявам за бебето и искам да направя всички възможно да е добре.

# 353
Desislava A , запи6ете си час за обследване в Карин дом , щом детето ти е с аутизъм , това е мястото където ще ви помогнат .Работят от дъълги години с такива деца.Извинявай за любопитството , но кой ви постави диагнозата ?

# 354
  • София
Здравейте,
Една от моите приятелки се съмнява, че детето й има аутизъм, а на мен сега ми предстои да имам дете. Някои може ли да ми даде информация как детето става аутист? Има ли генетични заложби? Трябва ли по време на бременност да правя нещо за да избегна това?  Много се притеснявам за бебето и искам да направя всички възможно да е добре.

Rolling Eyes
Не се знае как детето "става" аутист.Има предположения всякакви.Не трябва да правиш нищо,за да избегнеш това.
Всички нормални майки се притесняваме за децата си.
Лека и успешна бременност!

# 355
Здравейте,

Ако знаехме , как детето става аутист......просто нямаше да пишем в тая тема Simple Smile А ти , си почивай , и не си пълни главата с глупости   Grinning

# 356
  • София
Здравейте,

Предполага се, че фолиевата киселина предпазва плода от увреждания.Не прекалявай с нея - пий само допустимите дози.Наблягай на храни съдържащи витамини от групата "В", но не прекалявай със свръхдози.Нервната система на плода се оформя в 4-5 м. на бременността.Постарай се да си максимално спокойна поне през този период.Можеш сама да си наложиш да не се ядосваш на глупости - тип свекърва например  Wink.Мисли си позитивни неща и не се притеснявай  Hug
А, и още нещо - когато се роди детето, старай се още първите думи които чуе след раждането си да са позитивни.Не му казвай - "каква си маймунка", или "ти ли ме измъчи толкова".Според една френска психоложка първите думи които чуе детето при раждането си, му оформят бъдещия живот - нека твоето дете чуе само обич.
Това е  Hug
notes- да ти е живо и здраво съкровището.

# 357
  • София
За първите думи може да има нещо вярно - ние на нашето дете казахме, че е нашата принцеса и ние с баща й ще й служим, и вече повече от 5 години е така, не е лошо да се каже нещо по-мотивиращо на детето. Simple Smile
И аз мисля, че е важно да си спокойна, на мен ми се събра много стрес, защото имах висок риск от скрининг и се наложи да правя амниоцентеза. Спомням си, че като ходех в този перод на консултации, докторката казваше, че детето е много жизнено, но сега като си връщам ленатата назад, беше по-скоро стресирано - само се въртеше и не стоеше и секунда спокойно.
При нас има както и хубави неща, така и по-неприятни. Миналата седмица си сряза брадичката и преживяхме лепене в Пирогов. Дали е от това, но се събужда се през вечер и будува по 2 часа, тече й кръв от носа след удара, може да е посттравматично newsm78 Дано да имаме вече спокоен период, че много ни се събра Praynig
А хубавото е, че вчера ни откъсна от една саксия цветя и каза за мама, за тате и за мен и ни подари по едно цвете и други подобни. Simple Smile
Много здраве и щастие на всички рожденици и именици!  bouquet

# 358
Привет, хайде на помощ, който не е видял ПИСМО В ПОДКРЕПА ЗА ДЕЦА СЪС СОП, КОИТО НЯМАТ ПРАВО НА БЕЗПЛАТЕН ВИНЕТЕН СТИКЕР

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 16:45 от Rossoneri

# 359
Здравейте, мили родители.
Понеже съм абонирана във фейсбук за новините от страницата на д-р Сиърс, днес получих ето тази статия, посветена на безглутеиновата и безказеинова диета: http://www.chron.com/disp/story.mpl/health/6871461.html За тези, които не знаят, д-р Сиърс е много популярен американски педиатър, известен с теорията си за привързаното родителство, подкрепящ естественото раждане на децата и дългото кърмене, както и правилното хранене от най-ранна възраст. Освен педиатър, той е и баща на 8 деца, едно от които със Синдром на Даун, така че освен професионален, той има и огромен личен опит с отглеждането на деца.Simple Smile От статията става ясно, че през април ще излезе негова нова книга за децата с аутизъм. Сигурна съм, че ще е много полезно четиво, като зная останалите му книги.Simple Smile
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт