Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 033
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Момичета, да ви споделя моите изчисления, с които се занимавам от 2 дни и да ги огледаме.
Ето менюто за един ден на детето.
Закуска попара /1 бисквита "Закуска", 1 сухар, сирене, масло, вода,/
Основно ядене /обяд или вечеря/ - кюфтета, картофи, броколи
Следобедна закуска филия с мед и масло
Между храненето среден шоколад /около40 грама/ Своге или Милка
1 ябълка, 1 банан
Основно ядене /обяд или вечеря/ - омлет с яйце и сирене
общо 3 филии хляб
около 1/3 кофичка кисело мляко

Яде смляно месо на кайма, домашни яйца и мед, Био мляко, най-обикновен хляб Добружа.  Кюфтетата ги правя на фурна, както и омлета. За това в комбинацията има 1 лъжица олио. Може да съм направила супа топчета със зеленчуци или със сирене и варено яйце, продуктите са едни и същи, и елементите, които е приело детето. Има и дни, в който яде риба, ще напарвя допълнително изчисление с рибата, но то разликата е, че вместо месо има риба.

Ето тук е изчислено колко витамини и минерали има. Надявам се да се види от линка, иначе ще го пусна по друг начин.
http://www.nutritiondata.com/services/referral?messageKey=c52836 … 6d28016ae9d99ed72

Виждам, че протеините са над нормата, вит. А и Е са под нормата, има микроелементи над нормата...

Изискванията за съдържанието ги има в "НАРЕДБА № 23 ОТ 19 ЮЛИ 2005 Г. ЗА ФИЗИОЛОГИЧНИТЕ НОРМИ ЗА ХРАНЕНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО", намира се лесно. А и от страни в комбинацията има препоръчителни стойности, малко по-завишени от БГ норми за деца 3-7 години, но това е защото сайта е общ. Този сайт ползва базата данни на Американското Министерство на земеделието и продуктите. Не е голяма разликата от това, че продуктите са от там, а и в Европа няма такава база, да не говорим В БГ.

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 10:53 от TanyaMG

# 46
  • София
Термосите ми се струват опасни  Thinking Ами ако се счупи вътрешната стъклена част, и детето не забележи?Може да погълне стъклено парченце пиейки.
За водата някъде бях чела, че е най полезна когато се кипне, а след това се замрази.Лекувала даже редица заболявания по този начин.Не го намерих сега сайта, но намерих това.Сетих се, и още нещо.От филма "Тайните на водата разбрах, че е много лечебно да се напише на етикет на бутилката с вода думите "благодаря и обичам".
Момичета с тази ДАН конференция ми активирахте интереса към алтернативи  Laughing.

Таня, чувала ли си за книгата "Зоната" на Бари Сиърс - има я на файл в нета.Ще ти хареса - попрегледай я.
И само да попитам - супички не яде ли момето.Гледам основно на пържено наблягаш?
nadejda.v.l , а какво ще кажеш за едно стъклено шишенце, което е пъхнато в бебешки стиропорен термос.Стиропора ще го предпазва от счупване, а и ми се струва по плътно стъклото в бутилката, от това в купешките термоси  Thinking

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 10:27 от Катина

# 47
Благодаря ви много! Стъклените бутилки наистина ме притесняват , че са чупливи, а и не се затварят добре. Елате да видите какво ще се случи ако му се разлее водата в раницата! И аз се сетих за термос, но те са обемни и с малка вместимост. Не му стига водата, но явно ще се примиря с това.

# 48
# 49
  • София
Катина, Зоната я имам и съм я чела. Кюфтетата ги правя на фурна, както и омлета. За това в комбинацията има 1 лъжица олио.
А и за това написах, че дали съм направила супа топчета със зеленчуци или със сирене и варено яйце, продуктите са едни и същи, и елементите, които е приело детето. Има дни, в които яде риба, но разликата е, че вместо месо яде риба, вместо броколи моркови, не е коренно различно. ще направя и едно изчисление с риба, за да видя как е. Нещо като финна настройка не ми харесва.

Таня, чувала ли си за книгата "Зоната" на Бари Сиърс - има я на файл в нета.Ще ти хареса - попрегледай я.

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 10:45 от TanyaMG

# 50
Темата за пореден път пое грозна посока.
Чета и не вярвам, че майки, изстрадали толкова много са способни на такива думи, грозни иронии и дори злобни коментари.
Винаги съм си мислила (защото аз се чувствам така), че децата ни са нашите учители, които ни направиха по-добри, търпеливи, толерантни, с една дума - специални майки.
Явно не сме си научили уроците, момичета.
Религиозен човек съм (но не до фанатизъм) и твърдо вярвам, че Бог е изпратил точно това дете на всяка от нас, за да извървим своя път към самоусъвършенстването, да научим важни житейски уроци.

Мога ли да задам един последен въпрос, който е по-скоро насочен към хората, които са правили такива изследвания?
Когато посетя  гастроентеролог, какви точно изследвания да поискам да бъдат направени на дъщеря ми?
И някой спомена, че с терапии не се получавали нещата, а само с диета и без посещение при психолог и логопед (или поне само последния) става ли?
Благодаря на Мечта22 за всичко, което направи за мен, особено за съветите на лс относно как да помогна на дъщеря си да разбере математиката.
Благодаря на всички, които са се отнасяли с разбиране към моите проблеми и моите възгледи.
Желая успешна борба на всички ви!

# 51
  • в моя свят
И моето дете пие от пластмасова бутилка в училище.Но ако заменя със стъклена и стиропор пак няма да съм спокойна като знам как си захвърля чантата в училище по столовете и по земята.Иначе пием само изворна вода,пълним си я сами от чисто място.Пътуваме всяка седмица до там около 15км. е от града,но си струва.Пак я държа в пластмасови туби,но в килера и определено слънце не я нагрява.

# 52
това с числата на бутилките - показва колко лесно се рециклира бутилката, а не колко е отровна. Дава информация за състава и /т.е. от каква отрова е направена/

1 – PET, polyethlyene terephthalate
2 – HDPE, high-density polyethylene
3 – PVC, polyvinyl chloride
4 – LDPE, low-density polyethylene
5 – PP, polypropylene
6 – PS/PS-E, polystyrene / expanded polystyrene
7 – OTHER, resins or multi-materials

всичките тези показват наличието на отрови които се отделят във водата.
от 1ва и 2ра група са за рециклиране за хранителни продукти.
ВСИЧКИ бутилки  отделят токсини! Най безопасни са тези с номера 2 или 4. Със 7 са тези новите бебешки бутилки, но и те отделят, особенно ако се затоплят.
За бебета затова болниците са задължени да ползват само стъклени бутилки/незнам доколко го спазват/

За бутилките от минерална вода - на тях трябва да пише да не се ползват отново. те са за еднократна употреба/както и тези от кока-кола примерно/. След това трябва да се рециклират.
Тук масово продават все още безалкохолни във стъклени бутилки, едно време имаше такава кока-кола и в БГ, незнам сега има ли. И фанта, страйт и т.н.

Бутилките за вода на децата ТРЯБВА да са алуминиеви(подходящи САМО за студена вода), или от stainless steel -  това е неръждаема стомана. Във стоманениете може да се слага и сок и мляко и т.н. Ние даваме на децата само вода.
Аз купувам само такива на децата, първо защото само те се затварят добре и не разливат в чантата,  освен това лесно се слагат в камерата за замръзнат и децата докато си разнасят в училище водата се растапя и е студена цял ден.

Проблем е че се очукват в времето, но поне не се трошат.

# 53
нашите шишета са такива:
http://img.diytrade.com/cdimg/94268/2815799/0/1160468536/30c_c_A … minium_Bottle.jpg

видях хубави на българския сайт и мисля, че не са с лоши цени 20 лева, ама все пак ще изкарат няколко години докато се очукат яко.
Вземайте тези от 750мл или литър, ако детето е по-малко просто не пълнете бутилката догоре, но като пораснат ще може да си носят повече вода.

# 54
  • София
Деси, понякога хвърлаш тук атомни бомби направо  Crazy
Я ми обясни, защо детето може да пие в алуминиева бутилка.Ама така ми го обясни, че да ме убедиш  Rolling Eyes

# 55
Момичета,

Важно е да уточним нещо.
Не само, че Аутизмът не се лекува с терапии, но Аутизмът не се лекува с нищо- лечение няма.
А Аутизмът не е и болест. Състояние е- нарушено е възприятието на постъпващата информация, нарушена е интеграцията на постъпващата сензорна информация, нарушена е и преработката й, всичко това предизвиква неадекватност в разбирането и поведението, или поне се различава от общоприетия за обществата начин. В зависимост от степента на нарушенията, следва и дълбочината в разстройството на възприятията и преработката и съответно- поведението е повече или по- малко неприемливо и плашещо непосветените.
При Аутизма, всичко е психология, нарушенията във възприятията и преработката са на психична основа, вследствие на блокаж, предизвикан от стрес. Колкото по- рано в детската възраст е станал блокажа, толкова по- изявени са нарушенията. Именно затова, коригиращата терапия помага “израстването: на детето, което в противен случай, би останало на ниво- възрастта, на която се е отключил проблема, вследствие на блокажа. Разблокирането става с помощта на много терапии и търпение и не обещава “бързо лечение”, каквото така или иначе е невъзможно.
Всичко това е описано по много и различни начини в психологията.
И понеже в утробата на майката, детето би трябвало да е най- спокойно, където връзката му със света е бил единствено майчиния глас, който детет чува филтриран и при високо честоти, чува и ритъма на майчиното сърце, логични са психологичните обяснения, че колкото в по- ранна възраст успее професионалиста на върне детето, терапевтирайки го, толкова повече го доближава до нормата, в която някога то е било и с помощта на качествена психологична помощ, да продължава да го “израства” в норма.

И тъй като лечение на състоянието "Аутизъм" не съществува, целта е с помощта на единственото работещото средство- терапиите, вниманието и любовта, да се подобрява разбирането и поведението, движейки се нагоре по скалата на Аутистичния спектър и доближавайки се до нормата.
И тъй като лечение за състоянието няма, създава се предпоставка шарлатани да използват огромната ниша, обещавайки "лечение", а хората сме склонни да вярваме и търсим лечение дори и там, където няма, лесно манипулативни сме в стремежа си към щастие- в случая- най- голямото за родителите на деца от спектъра е- пълното възстановяване на децата...други го наричат- излекуване- верния път- е движението на детето в спектъра- по скалата нагоре.
 “Лечител”, на име Роберто Моралес, “лекува” аутизъм със сребърна вода и сока от 3 мандарини, като преди това “изследва” кичур от косичката на детето, а рецептата за лечение е една и съща за всички деца- и се предлага срещу заплащане, естествено…и продължават да го посещават родители с аутистичните си деца и да плащат за “Програмата” от мандарини и сребърна вода…..

За нас може процента на смъртните случаи на деца, причинени от ДАН практикуващи да е няколко процента, но ако бяхме родител на някои от децата, процента за нас би бил 100!
Затова е важно да предпазим българските деца от спектъра!

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 12:12 от Kezaja

# 56
  • Добрич

Затова е важно да предпазим българските деца от спектъра!
Как  Rolling Eyes

# 57
Като ги подлагаме на правилна терапевтична интервенция при специалисти и предпазим родителите им да вземат опасни решения за "лечение" при ДАН практикуващи.
Да подпомагаме движението на децата си по скалата на аутистичния спекър, без да ги излагаме на риска "Хелация".
А иначе добавки за концентрация, мозъчна активност и засилване на имунитета, всички даваме, но те само подпомагат терапевтичната работа.

# 58
Здравейте и от мен мили мами! От известно време ви чета и най-накрая се престраших да пиша и аз.Честно казано малко съм смаяна как се нападате на моменти една друга.Няма нищо лошо в това всяка една от нас да има различно мнение ,което да изказва ,но ми се ще да не забравяте обаче ,че тук ни е довела една и съща злощастна съдба-на всяка една от нас детето и е с аутизъм и идеята доколкото съм разбрала е да си помагаме и подкрепяме една друга било със съвети или само с кураж,но да сме единни и сплотени и наистина да си помагаме.Ако позволите ще си позволя да ви запозная с нашата история.Дани е нашия по-малък син,който е на 4г и 7м. Доста време загубихме в лутане на това има ли му нещо на Дани и какво точно.Оказа се, че нашата умерена умственна изостаналост излезе накрая разстройство в развитието или т.нар. аутизъм.Няма да крия от вас ,че все още сме в шок/най-вече аз/ и все още не знаем кой път да поемем и как точно да се мъчим да подобрим състоятието му.Посещаваме център за деца със специални нужди и провеждаме там терапий с логопед,психолог и специален педагог.Подложихме Дани два месеца на БГБК диета и без никаква бяла захар с надеждата ,че ще има някакъв резултат за подобряване на съня и запека.В тази насока -нищо,но според мен детето беше по-спокойно през този период,въпреки че баща му твърди ,че само си внушавам.Бях на конференцията в София и искам да зпочнем диетата пак,да включим и хранителните добавки,но татко му е против.Не знам вече кое е правилното решение,а може би при него резултата ще дойде по-бавно.Татко му не дава да започнем и маматонин,общо взето в момента сме на два лагера вкъщи.Моля помогнете ми със съвет и според вас 2 мес достатачно време ли е да преценим ,че при нас диетата няма да подейства или не.Искренно ви благодаря и на теб Calathea   bouquet,за това че беше толкова мила с мен на лс.Надявам се да бъда приета във вашия прекрасен колектив на борбени майки и за напред да си помагаме една на друга която с каквото може Hug

# 59
катина, обеснявам Simple Smile

Алуминиевите бутилки /и съдове/ не отделят нищо в течностите/храните. Научно доказано. За 1 минута ти приемаш в пъти повече алуминий от околната среда, зеленчуците, плодовете и т.н.  отколкото би приела за целия си живот ако пиеш само от алуминиеви бутилки и готвиш в такива съдове.
Алуминия е метал естествено срещан навсякъде в природата/вкл. и храните/ който ако го разстелим ще покрива около 8% от земната повърхност.
Естествено големи дози са вредни. Ако се надишаш с алуминиев прах примерно може да почнеш да кашляш че и аматичен пристъп да си докараш. Докато се изчистиш, после няма да ти има нищо...  
Ама за да се надишаш с това трябва да работиш предполагам в някаква такава фабрика. Алуминия е навсякъде около нас - в почвата, реките, водата, храните, тревите....

от бутилката с вода или млековарката или каквото е там ползваш няма да се отровиш. Въж предполагам ако изядеш млековарката може да те заболи корема Simple Smile

Има едни хапчета за киселини. Те са алуминий в много голяма доза с още нещо - нали си имаме химик да каже - и са безвредни. та не се притеснявай откъм 0,0000001мг който евентуално детето ти би приело от бутилката с вода Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт