Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 050
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мечта, а какви тестове ви пусна психоложката - запомни ли?
За памет Рейвън ли използваха, а за IQ - Векслер ли?Или други тестове  Rolling Eyes
А, ако пък ги излекуваме - добре дошло  Wink - няма да се сърдим я  Flutter

Дорка ти на нас ли говориш  Laughing Не е типично за теб, а четеш ли ни  Wink

Много ми харесаха сайтовете за суровоядството.Обаче много нетипични продукти за нашите географски ширини.Надали ще готвя с тях, но има хубави идеи.Благодаря.
Вери   bouquet

# 181
Катина именно там очаквам положителна промяна
Цитат
Това което би могла да забележиш е подобряване на общото му физическо състояние, и намаляване на общото нервно напрежение.
За физическото състояние очаквам да се подобри честотата и начина на изхождама и от там да е по спокоен.Нали всичко,което давам е насочено именно към стомашно чревни проблеми.За IQ-то няма и нужда да се увеличава.Преди време се опитваха да му направят тестовете за памет и интелект,но с него беше меко казано трудно да се работи.С 300 зора стигнаха до заключението,че най-вероятно е със запазен интелект.Аз си познавам детето най-добре и никога не съм се съмнявала.Но сега ще се явяваме на ТЕЛК и клиничен психолог ни направи тестовете.Паметта е в горната граница на нормата,а IQ-то над средно ниво за възраста.Това няма общо с обсъждането де,но аз да си кажа.

Поста на dorka14 ме обърка.Чета,чета за добавки,витамини,минерали и в сайтове по този въпрос всичко е обяснено само за положителните ефекти и е представено така безобидно като хранителна добавка,но наистина няма къде да се консултираме не само за това кое е добре за проблемите на нашите деца,а и индивидуално за всяко едно от тях.

Безобидно е за хора без ензимни и липидни проблеми, което означава за
здрави хора! Наситените мазнини от месата се усвояват по-добре от децата,
защото в червените меса има канитин, който спомага за по-доброто
усвояване на мазнините. По селата преди 60 години олиото е било
лукс, хората не са имали пари да купуват олио и са готвели с животинска мазнина
и пак са били по-здрави. Ами в селата, където не е имало реки с риба и хората
са яли риба само по два - три пъти в годината, тогава какво, сигурно живота им е
бил голяма трагедия без хайвер, риба тон и сьомга! Хахахах

# 182
  • в моя свят
Катина явно правиха по няколко различни,защото на документа има памет по Рубинщайн и памет по Джакобсон,а интелекта е по детски Рейвън и по Векслер.За всички има отделни стойности,но не знам дали са правени по едни тестове и приравнени към другите.Чесно казано на мен са ми тъмна индия начина по който изписват резултата,защото някой от стойностите са в проценти. newsm78 Но срещу всички в скоби пише долна,горна,средна граница на норма или над средно ниво.Интересно ми е обаче точно какви са границите и ако някой има материали по въпроса нека пише.Общоприетите граници за IQ са ми ясни,но как мога да приравня резултатите на детето към тях?А и за паметта не знам какви са границите,а има няколко на документа,който ни дадоха-фиксационно-механична,ретационна и фиксационна цифрова.

# 183
Няма за какво. Simple Smile

За лецитина- има и такъв от ориз. Опитах се да потърся из българските онлайн магазини за био храни и т.н., но нещо не успях много да се оринтриам дали предлагания соев лецитин е наистина био.

За соковете- подкрепям Деси и firebird. Сок бих дала или пила само с лечебна/пречистваща цел. И бих наблегнала на зеленчуковите. Не смятам, че децата губят нещо като не пият сок.

Бях дала един линк по-назад, където се заговори за чистене на организма от тежки метали. Там сме коментирали хлорела и хума. Също така това: "За тежките метали да консумира продукти съдържащи пектин: сливи, мушмули, като изяде ябълка давай му да сдъвче и семките."

Между ленено семе и ленено олио бих избрала второто, ако ще се дава редовно на дете. Заради цианидите. Но не мога да дам съвет какво да правите вие, мили майки, във вашия случай, защото не съм нито лекар, нито диетолог / за жалост /.

# 184
Момичета ,благодаря на всички ви за впечатленията,вече купих една добавка на Актавис-Код ливър оил,някоя от вас давала ли е такова рибено масло на детето си,и за още нещо ще си позволя да ви запитам-д-р Лазарова-децки гастроентеролог,какво ще кажете за нея? Калатея-лс съм си ги изчислила,очаквам да пишеш Simple Smile

# 185
Няма за какво. Simple Smile

За лецитина- има и такъв от ориз. Опитах се да потърся из българските онлайн магазини за био храни и т.н., но нещо не успях много да се оринтриам дали предлагания соев лецитин е наистина био.

За соковете- подкрепям Деси и firebird. Сок бих дала или пила само с лечебна/пречистваща цел. И бих наблегнала на зеленчуковите. Не смятам, че децата губят нещо като не пият сок.

Бях дала един линк по-назад, където се заговори за чистене на организма от тежки метали. Там сме коментирали хлорела и хума. Също така това: "За тежките метали да консумира продукти съдържащи пектин: сливи, мушмули, като изяде ябълка давай му да сдъвче и семките."

Между ленено семе и ленено олио бих избрала второто, ако ще се дава редовно на дете. Заради цианидите. Но не мога да дам съвет какво да правите вие, мили майки, във вашия случай, защото не съм нито лекар, нито диетолог / за жалост /.

Ако искате силни усещания и завършена лудост, моля лененото олио ви чака!
Кварталните дилъри ряпа да ядат!
Хахахахха
 Laughing

# 186
Момичета ,благодаря на всички ви за впечатленията,вече купих една добавка на Актавис-Код ливър оил,някоя от вас давала ли е такова рибено масло на детето си,и за още нещо ще си позволя да ви запитам-д-р Лазарова-децки гастроентеролог,какво ще кажете за нея? Калатея-лс съм си ги изчислила,очаквам да пишеш Simple Smile
Недей! Недей! Недей! Недей! Не! Не! Не! Не си трови детето, това
е добавка за норвежци, в Осло ли си родена или в Малмьо?
В Копенхаген? А, значи датчанка, чудесно!
 Laughing

# 187
Съгласна съм с Дорка, че ако човек може да си намери  хубава мас би било много добре да се готви с нея.  Колкото до лененото семе ако се консумира под формата на семе ,то се разгражда трудно и почти нищо от него не се усвоява. Деси, относно вит.А и бременните жени, в САЩ има списък с храни, които се препоръчват на бременни жени , и съответно такива, които не се препоръчват. Черния дроб е от горещо не препоръчваните. Този списък е одобрен от FDA и непрекъснато се допълва.

# 188
Хахахахха
 Laughing
Не ти разбирам намеците и хумора....

# 189
  • София
Тъкмо вкъщи беше една приятелка лекарка и именон тя преди точно десет минути ми препоръча за гастро доктор Лазарова.

# 190
Здравейте,момичета.Нова съм във този форум ,започвам да ви чета,защото от скоро установихме,че при моето дете се появяват симптоми на аутизъм.Имам доста да чета по темата и също ,ако нямате нищо против да ви питам относно всичко свързано с аутизма при нашите деца.Много неща ,не са ми ясни и аз като ученичка започвам от А......Б... Надявам се тук да намеря отговорите на моите въпроси.Края на този месец ни предстоят генетичните изследвания.Детето ми е на 2.8 месеца.Не говори.Издава само звуци като едно ъъъъъъъъъъъъъъ и нищо друго.Когато иска нещо ме хваща за ръката и ме води за да ми покаже.Пляска с ръце,няма очен контакт,не изпълнява команди и т.н.Повечето симптоми ги имаме.Затова ви моля,да ми подскажете какви други изследвания освен аудио грама за слуха и генетични,бихме направили?Благодаря на всички,които се включат.

# 191
Хахахахха
 Laughing
Не ти разбирам намеците и хумора....

За съжаление не е хумор. Някои от аутистите имат проблем
с метаболизма на мононенаситените и полиненаситените мазнини,
а ОМЕГА 3 и ОМЕГА 6 са точно това и приемането им води до
окислителен стрес. Потърси какво значи окислителен стрес.
При пържене на олиото, което е полиненаситени мазнини,
високата температура изменя структурата на полиненаситените
мазнини и те вече не са толкова опасни и всъщност, колкото
и абсурдно да звучи, излиза че картофките от Макдоналдс са ОК за тези деца Laughing
Също така е доказано, че някои аутисти имат нисък карнитин
и за тях е добре да консумират червени меса, които са богати
на карнитин.

# 192
Това което трябва да направиш е обследване на детето в Св. Никола. Намирате веднага логопед който да почне работа с детето, да учи и вас как да работите ежедневно с него.
Изчети каквото можеш за безглутенова-безказеинова диета - от нея глава не боли, а казват, че за малки деца помага.
Това като начало - и не се отчайвай. Виж колко от децата ни са в масови училища вече, а са проговорили късно.

Катина, предполагам се уморява в училище, но е много монотонен и бавен..... Учителката го хвали - каза че е много умен, много бързо схваща, изпълнителен хубаво чете, смята и т.н. Проблема му е БАААААААААААААААААААВВВВВВВВВВВВВВВННННННННННННННННОООООООООООТТТТТТТТТТТООО
писане и оцветяване, сравнен с останалите деца. Не толкова във проблем с финната моторика според мен, а откъм перфекционизъм - трябва да му видите оцветяванките и изрязването - като на голям човек...а оцветеното е линийка до линийка...все едно с шублера го е мерил.... и заради тази перфектност го прави толквоа бавно...
ама той си е и бавен - докато се премеееееееееести..... единствено се активира в часовете по плуване. Това обожава. В другите часове също му харесва, просто на всички им прави впечатление че е бавен.
А учителката му е една хиперактивна кресливка - вика, подскача - нямам думи....
Че и научила децата да викат и да го укуражават моя малък батко да бърза:) Въобще откъм подтикване и шум го докарват супер, само дето моя син се обърнал и им казал днеска:
Ама защо да бързам, аз съм уморен и така ми харесва да работя - БАВНО!
Иначе му харесва да е на училище, ходи с желние, има няколко приятеля /такива като него монотонни и по-тихи си е избрал - едни дебелички Simple Smile / Но играе добре с тях, разбира се с децата и те го обичат.
За униформата няма да коментирам - сутрин като го облека и ходи като с железен анцунг...на всичкото отгоре ходи с зимната униформа/с пуловер/ за да крие копчетата а навън е 30 градуса... то и аз да се сваря така, сигурно и аз ще съм мудна, знам ли...Следобед е на занималня и не иска да се преоблича за да не пипа копчетата, аз днеска ходих да помоля учителката му да остава с него в класната стая да го преоблече и така да го праща на занималня, че там нямат време да се занимават с него. Жената много разбрана беше - каза нямало проблем. И се уби да ми го хвали колко добре се справя и колко ми е умно детето /и аз надув, надув, надув......./ въпреки проблема му с бавното писане и оцветяване. каза да го научим да играе шах, че предполага ще му харесва.

Бърди какви екшън филми мога да пусна на 7 годишно? Нещо по-детско? Моя син харесва и рок музика, да взема да му пусна някой концерт да гледа?

me4ta22,
За АйКюто ще погледна утре в диагнозата - на нас отделно смятаха вервално и невербално АйКю. Но скалата по която е оценяван е за деца до 8 години. Помня, че вербалното беше средно за възрастта, а невербалното някакво огромно излезе в максимума на скалата. Но записват осредненото.
При моето дете тази голяма разлика е всъщност проблемна, казват, че показва серизони обучителни проблеми/все едно мозъка работи на 2 различни честоти/, но като заключение пише интелигентност над-средната.
самите вербална и невербална   пък си имат отделни секции и всяка е оценена отделно. И такива огромни разлики има - на някои неща показва 2 години по-голяма възраст, на други 3 години по-малка...

Мина, аз това не го написах с лоши чувства... стана ми смешно, щото наистина трябва да си хапнеш добре, а дробът не е особенно привлекателна храна за мен...

# 193
Ок, Дорка, но какво общо имам с кварталния дилър? И къде видя да давам обратно на твоя съвет?

Но не мога да дам съвет какво да правите вие, мили майки, във вашия случай, защото не съм нито лекар, нито диетолог / за жалост /.

# 194
Вери, Дорка си говори сама, просто не и обръщай внимание.

Общи условия

Активация на акаунт