Наско от моето училище

• 21 064
  • 176
  •   1
Отговори
# 135
Аz ви чета, но все не сварвам да пиша. Затова сега една камара с въпроси.  Embarassed

Със събраните пари какво ще се плати?
Операцията сега беzплатна ли ще е?
Беzплатната рехабилитация остава ли, ако се намери транспорт?

Какви въzможности има zа работа от вкъщи майката? Знае ли чужд еzик добре?
Има ли някакъв вариант да се грижи почасово и zа друго дете с подобна диагноzа, ако й го докарат?
Може ли да иzработва нещо? Например мартеници или бижута? Може да ми хрумне нещо, но не zнам тя как е с времето и доколко може да отдели време преz деня.

# 136
  • Пловдив
Мис Лутър, доколкото зная операцията, която предстои, ще е по ЗК, или безплатна.За последващата рехабилитация не зная, но мисля, че ще се плаща, ако идва рехабилитатор вкъщи.
За майката знам, че още учи и това е допълнителен ангажимент.Ще ходя да видя Наско след ваканцията и ще пиша подробности Peace

# 137
  • Пловдив
mari73, Наско ползва обикновенна количка и стои в нея по цял ден, майката няма възможнст да отдели 150лв за нова, иначе специализирана такава струва над 1000лв Rolling Eyes
Ако момичетата, които дариха пари за Наско са съгласни можем да отделим от събраната сума за нова количка, поне в къщи да му е удобно!

Със събраните пари какво ще се плати?
Операцията сега беzплатна ли ще е?
Беzплатната рехабилитация остава ли, ако се намери транспорт?

По принцип съм казала на майката, че може да разчита на нас за рехабилитацията от събраните пари!
Операцията ще е безплатна Peace
Може би най-удачния вариант ще е да идва рехабилитатор в къщи, но това трябва да се прецени след като се направи операцията,
тази седмица майката трябва да посетят с ресурсната учителка д-р Янакиев и да уточнат някои неща и тогава ще пишем Simple Smile

# 138
както прецените,ако няма пари за нова и искате ми пишете на лични

количката, която аз имам е подобна на тази
(не се отваря автоматично, трябва да се копира целия адрес и постави)

http://i.ebayimg.com/00/$(KGrHqMOKpYE1q65p+bWBNodVMkJRw~~_12.JPG

незнам какво е точно състоянието на детето, но ако може да борави с ръцете си,
би могло евентуално да се намери подходяща електрическа количка втора употреба

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/rollstuhl,-elektrisch/16044621

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 10:11 от mari73

# 139
Здравейте,аз съм майка на дете с увреждане и зная колко е трудно да се преодоляват всички проблеми за да се чувстват подобре децата ни.Клиниката,в която ходим на гимнастика в Пловдив много майки ползват безплатен транспорт.Микробус на общината ги взема от домовете им и след това ги прибира обратно,а когато имаш адресна регистрация в Пловдив може да се полва този микробус всеки ден.Така ,че ако Наско има ТЕЛК решение, а той предполагам има може да се възползва от тази услуга.
тел е :032/96-24-78  доколкото разбрах става само с уговорка по телефона, а копие от ТЕЛК при поискване можело да се изпрати и по шофьора да не се ходи на място.

# 140
  • Пловдив
mari73 , благодаря ти за предложението ти, но не мисля, че ще е удобна за Наско вашата количка Simple Smile

веси78
, много полезна информация, ще предадем телефона на майката  bouquet

# 141
  • Пловдив
Момичета, утре е операцията на Наско, нека всички стискаме палци да мине успешно и бързо да се възстанови детето  Praynig

Вчера ми се обади майката, притеснена е за  операцията, а и  не може да обясни на детето, че ще го боли, но това е за негово добро!
Ще са й необходими около 120лв за шини и престой в болницата, обещах да ги платим от събраните пари, а относно рехабилитацията ми каза, че се е запознала  с една майка, чието дете е оперирано преди няколко месеца от Янакиев и сега викат в къщи рехабилитатор 3 пъти в седмицата, цената на домашно посещение е 20лв, а в болницата, където е проверила било 37лв на час!

# 142
Извинявам се ,че отново се намесвам в темата,но тези 37лв. на час ми се струват много да не би нещо майката на Наско да не е разбрала.Във ВМИ децата със ДЦП пък и другите имат право  10 дни месечно на безплатна гимнастика по клинична пътека 240,като направление за там може да се вземе и от личния лекар не само от специалист.Аз водя моето дете там на гимнастика и съм доволна/това е мое мнение разбира се/.Пообиколила съм доста клиники и поликлиники в Пловдив и мисля че  във ВМИ и Интермед - прима /която се намира в сградата на б-ца МЕДЛАЙН/ се справят най-добре.
надявам се поне малко да съм била полезна с инф.
Стискам палци на Наско всичко да мине успешно и му пожелавам бързо възстановяване,а на майка му много кураж- всичко е за по доброто бъдеще на децата ни.

# 143
  • Пловдив
Днес ми се обади майката на Наско, операцията е минала успешно, детето вече е добре, следващата ще е на 11 юли, сумата за престоя и шината са ги платили те, ние ще помагаме по-нататък за рехабилитацията, която ще започне най-рано след 20дена, след като свалят конците!
Друга майка, с която са се запознали в клиниката  е споделила за лечение в Израел с аминокисилини, което струвало 30 000лв, но давали гаранция, че детето ще се излекува  и иска идеи към кого да се обърне за набиране на средства!

веси78 , благодаря ти за споделеното, операцията на Наско е точно в Медлайн, ще предам инфото за ВМИ   bouquet

# 144
Много се радвам,че всичко е минало успешно и Наско е добре.

Относно средствата зная че "Протегни ръка"-благотворителен фонд на ПроКредитбанк отпускат безвъзмезно определена сума в повечето случаи  1000 лв - но пак е нещо могат да се ползват за рехабилитация ,за операции и др. Друг вариант с който съм запозната е Българската Коледа - там документите се подават декември месец,но пак е вариант.
Надявам се да съм била полезна поне малко.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 22:20 от веси78

# 145
  • Пловдив
Вчера посетих Наско, разгледахме няколко книжки заедно и се посмяхме Grinning
Занесох им два пакета памперси и кремчета, купени с пари от ДБМ - Пловдив,   Наско се е възстановил много бързо от първата операция, на 11,07 му предстои  втората  на същото краче, възползвали са се от безплатната рехабилитация, ходят всеки ден и са доволни, за транспортирането ползват микробуса от общината!
До сега не съм им давала пари от събраните, но майката има молба към нас, ако може да купим количка, защото тяхната се е счупила и всеки момент ще се разпадне, на снимката се вижда как  я е вързала с тел,  каза ми че стрували около 120лв, надявам се тези, които помогнаха финансово да нямат нищо против да помогнем със закупуването й Peace

http://www.prikachi.com/images/258/3476258M.jpg

веси78
, благодаря ти за информацията, ще я предам на майката и ако могат да се възползват от предложението  bouquet

# 146
Виоленца, супер новини, благодаря   bouquet

Парите ги събрахме zа рехабилитация и количка, така че няма проблем. Но добре ще е да вzемем нещо наистина хубаво. Колко струва истинска инвалидна количка, подходяща zа Наско?

# 147
  • Пловдив
Виоленца, супер новини, благодаря   bouquet

Парите ги събрахме zа рехабилитация и количка, така че няма проблем. Но добре ще е да вzемем нещо наистина хубаво. Колко струва истинска инвалидна количка, подходяща zа Наско?

Ами аз попитах същото майката, но отговора й беше, че се надява скоро Наско да ходи и да не им трябва такава количка, много е обнадеждена от общуването си с други майки на ДЦП там в центъра, каза че децата им вече ходели, а преди са били по зле от Наско, та за това молбата е за обикновена количка, която да ползват в къщи, за да не стои легнал Grinning

# 148
Дано наистина Наско да проходи! Praynig

Купете zначи каквато количка тя прецени.
Прати ми адреса им на лични, zа да иzпратя картичка на Наско. Той кога има рожден ден?

# 149
Чудесни новини за Наско.
Радвам се,че всичко с него е наред и му желая много успехи.

Общи условия

Активация на акаунт