ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 951
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
pochti_bezobidna на мен това ми го каза лекарката , а тя това за глутена не го ли знае newsm78 или ми се прави на много веща  #Cussing out
Shocked Обикновено го препоръчват баби. Може би трябва да си смениш лекарката. Вода не е нужно да се дава на бебчовците, особено при вас, както имат толкова много да наваксват миличките, пък и ти цедиш и даваш кърма!

# 541
  • София
Тарталета  при нас точно празните памперси ме наведоха на мисълта,че не се храни.Преди това си мислех колики били,силни били започнах инфакола и след няколко дена купих везна за да вида дали греша с яденето е не грешах. Моето ако изкара час  и иска пак няма проблем,но сукне 20мл и в момента в който го оставя да спи ревне и си яде ръчичките.  Тогава почнах да цедя и дохранвам и пак не всеки път еми като се нахрани е по кротко бебе няма.

n3ni благодаря за споделеното значи ще викна консултант да знам поне защо е така.

pochti_bezobidna ако беше спокойно хич нямаше да ми дреме ама ревеше денонощно. След всичко което предположих,че може да е реших,че може да е заради храненето и празните памперси.Дори бяха и малко напишкани не само,че ако няма. А аз и с баткото съм изживяла ужас с яденето (той не ядеше) по болници сме висяли със сонда е хранен у дома да оцелее и при мен е малко и параноя.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 17:10 от Еvка

# 542
За тегленето съм съгласна, нямам везна и не смятам, че е нещо необходимо. Вече се цедя само по веднъж на ден, да имам за през нощта за едно хранене кърма, защото целта ми е да регулирам лактацията, а кърменето през нощта я увеличава, а аз нямам нужда от увеличаване, напротив, трябва да внимавам. Пък и вечер не ми се будува по 40 мин., така давам шишето и продължаваме да спим.  Simple Smile Когато давам от шише мъника изпива до 90 мл., много рядко 100, на 20 дни е вече, не знам колко би трябвало да суче, но щом е спокоен и не плаче, е нахранен, така че не се притеснявам, а и пълни солидно памперсите. Продължава да си спи на интервали 3 до 4 часа, понякога и повече, спокойно бебе е и колики няма.
Да споделя от опит, понеже големият ми син имаше кошмарни колики и не спеше повече от 2-2.5 часа нито през деня, нито през нощта, а тогава си хапвах доста кисело мляко, и то пълномаслено, явно това е било една от причините за коликите.  Peace За коликите помагаше затопляне на коремчето. Майка ми беше ушила малки торбички от плат, напълнихме ги с пшеничени трици и ги затопляхме на радиатора и слагахме върху коремчето, само това действаше.  Peace

# 543
Ето ви инфо за глутена, и защо алергията към него е за цял живот:
http://karmene.greatnow.com/gluten.html

Мама Цоцоланка-круши, сини сливи..немат ли ефект? Следват овесени ядки-но ти да ги ядеш..

renxy -бързо оздравяване на каката Hug

Еvка -извикай..все пак друго е да види на живо кое как се прави Peace

Mis-Demeanor няма да купувам от чужбина, защото педиатъра не иска да рискува да слага такива (предвид съхраненито при транспортиране)..Ще взема пак само Превенар.

# 544
  • Madrid
Ивче,не мога да отворя линка,водещ до снимката,а като вляза в сайта ви не знам в кой албум да търся...Ще ми пуснеш ли пак линк,ако имаш възможност разбира се  Hug

Ивелина, ще споделя след прегледа  Peace

Божее,не мога да повярвам,че лекар препоръчва овесена вода  ooooh! ooooh!

Аз цедя ,когато Бояна суче на ръка другата гърда-с тази,която я придържам държа и шишето,с другата цедя в него,на мен ми е много лесно  Crazy

# 545
Moмичета,а защо се цедите? newsm78

# 546
  • София

Аз се цедя да увелича количеството и имаше ефект. Явно при мен по трудно се урегулира,защото бебока го мързи да суче като хората.

# 547
Мама Цоци,защо не пробваш кисело мляко с овесени ядки и фибри.
А за спането,споко и при нас е същото положение,инане и дни на проблясък ама са рядки е вюера е плакала от 6 до 12 вечерта.
Иначе като цяло сме добре,чудя се какъв тип диета мога за да смъкна 5 кг.
Не юета темата,просто не ми остава време,но с две ревливи(защото и каката не отстъпва)просто не ми остава време.

# 548
Аз нещо не успявам да се включва, но чета всичко  Blush
Моя младеж е спокоен и не плаче много. Все се каня да пиша че ползваме Лефакс за коликите и съм много доволна. Първия път отново го ползвах с баткото  Peace

Мамо Це моят съвет е да не ядеш цитруси защото са много силен алерген  Peace Поне аз так асъм чела. Аз за момента единствено от портокалите и фъстъците се ограничава, т. е не ям. А и прясно мляко също

Бягам че Малчо се събуди  Heart Eyes

# 549
  • Madrid
Аз цедя само,когато няма да съм на разположение за хранене.Иначе не цедя,не тегля.

# 550
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Аз се цедя да увелича количеството...
И аз с тази надежда, щото бебка, като стане малко кърмата, и заспива. Аз доизцеждам 10-20 мл след това до пълно изпразване, с надеждата да подам сигнал, че ми трябва повече кърма, но не работи май при мен!  Rolling Eyes

# 551
ilindi4ka,преди малко се върнах от прегледа с вторият дерматолог и той постави диагноза себореен дерматит.Изписа две кремчета,но се тревожа ,че и двете съдържат кортикостероид.Когато попитах док за това,каза ,че нямало проблеми.Вече не знам на кого да вярвам.
Аз да попитам от шоколад ограничавате ли се?Искам да изям един голям шоколад с лешници,но се тревожа малкия да не пощурее.

# 552
аз се цедя само на ръка. докато беба суче от едната гърда мъжа ми (или някой друг) ми държат чашка на другата гърда и с ръка натискам и така. когато дойде време за ядене винаги са ми пълни и двте еднакво.за това трябва докато суче от една аз да цедя другата. и така всеки ден имаме по една чашка с кърма

# 553
За кърменето само да кажа,обадих се на консултант за кърмене няколко дена след като родих и тя ми каза ,да хапвам всичко,просто да следя как реагира бебето,даже като питах за портокалите и каза да ям,питах и за млякото и тя каза че няма проблеми(аз ям само кисело мляко),каза че всичко  може да се яде ,но да следиш дали има алергии детето. В крайна сметка сме яли всичко докато сме били бременни.

# 554
мамета помогнете!какво да правя сас зарната болят ме и не понасям нищо да се докосва до тях -дали е от бебока може неправилно да засмуква гърдаталиначе си меря температурата-нямам.вас колко време ви боляха?

Общи условия

Активация на акаунт