ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 949
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Йолачка, използвай кремове за зърна - Лансинох или Грамастан.

Вероятно бебка наистина засмуква неправилно ....
От зърната не вярвам да вдигаш температура!

И моля те, проверявай правописа, преди да публикуваш Peace

# 556
Здравейте мацки, как е?  Wink  Искате ли топло време без сняг вече? Аз искам със сигурност  Rolling Eyes

След неколкодневна "борба" с храната, съня и рева, стигнах до заключението, че мойта девойка, нищо че е като шило в торба, явно я мързи да суче от гърдата и не прави добър вакуум, за да засмуква по-голямо количество.... В резултат на което, суче в рамките на 10-тина минутки, явно се изморява и заспива на гърдата, изсмуква средно по 40-50 гр, защото се мерим след всяко ядене. Това й стига за час - час и половина сън и хайде отново - рев, рев, рев и после 10-тина мин папка и спинка  ooooh!  Пробвах и само с АМ - изпива 90 мл за има-няма 30 мин, но не заспива, а си се кокорчи през цялото време. После спи доволно и блаженно в рамките на 3-4 часа  Shocked  Та ей го преди няма и 30 мин се изцедих, за да дам със шише и да видя какъв ще бъде резултата.... Иначе в шишето наточих завидното количество от 280 мл  Crazy

И нещо офф топик бебетата  Mr. Green  Четох, че повечето налитате на шоколада ... Аз му налитах преди бременността, при това в неограничени количества. Сега дори не си помислям за него, но елате да видите за какво иде реч - картофки на фурна (фритюрник от години не ползваме, така са по-малко вредни) със зашеметяващо количество майонеза  Crazy

Е, толкова от мен за сега, будим се и отиваме да се чипкаме... Поне коритото в банята е единственото място за момента където стои кротка и не мрънка ... Явно й харесва  Heart Eyes

# 557
  • София
Здравейте мацки, как е?  Wink  Искате ли топло време без сняг вече? Аз искам със сигурност  Rolling Eyes

.... Иначе в шишето наточих завидното количество от 280 мл  Crazy

Слушай какво като пишеш такива неща пиши такива като мене да не четат с липсата на кърма  Wink Как го правиш това Виолет ? Да кажеш рецептата ама веднага  Laughing

На бебка и падна пъпа най-накрая и съм мн. доволна  Whistling Обаче и стърчи пъпчето и сега педи ще каже лепим ли не ли  Sad

# 558
Здравейте мацки, как е?  Wink  Искате ли топло време без сняг вече? Аз искам със сигурност  Rolling Eyes
.... Иначе в шишето наточих завидното количество от 280 мл  Crazy
Слушай какво като пишеш такива неща пиши такива като мене да не четат с липсата на кърма
Mr. Green Naughty
А кажи ми сега?!  newsm78 Аз ям жито, макарони и овесени ядки, пия вода с литри, пия Фенугрийк...... и пак се радвам ако имам 80 мл в двете гърди!  ooooh!

Гледам, че сте обсъждали неправилността на тегленето и меренето...милилитри и т.н.... ама като детето ти пищи през 15 минути, пък ти усещаш, че всичко вече е изядено........ Няма начин  Confused  Rolling Eyes

# 559
  • Madrid
Ивелина,имаш ли снимка на твоето човече,ако искаш и на лични...
На Бояна и завяхват,но се появяват нови,кожата е грапава.

Адаптираното мляко е по-трудно усвоимо от бебешкия организъм спрямо кърмата,затова създава чувство за ситост по-дълго време.Това не го прави по-хранително обаче.

# 560
Ох Tatitt все едно аз съм го писала това.Усещам че вече ме тресе параноя и то здрава.Ям всичко което е за увеличаване на кърмата ,пия лактогонен чай.Кърмя я на поискване (даже малко след като е яла ако е неспокойна)Но тези дни е постоянно неспокойна денем и не знам на какво се дължи (естествено почвам да мисля че не й стига ядене)Като я сложа пак на гърда засуква веднага.Но дали за успокоение или...не знам.В началото като я сложа я чувам доста шумно да преглъща ,дори се дави понякога ,но това не продължава много.После имам чуството ,че суче на празна гърда.Въпреки че вчера след сукането й с помпата изцедих около 10тина мл от двете гърди (аз винаги й предлагам и двете) За акането ака след всяко хранене понякога и по два пъти след известен интервал.Не знам колко пъти стават на 24 часа защото нали се храни на поискване .Последните няколко пъти беше светлозелено иначе същото като консистенция.Права е Тарталетка че е излишен стрес това следене и мерене ,ама като ме е страх че детето може да гладува.С каката го изживях веднъж защото се цедях и в един момент в помпичката имаше само капки  и естествено търчахме за АМ.
А тази вечер направо щеше да си изяде ръцете от смукане ,реве и не се успокоява.Ако не полудея скоро ще се самообявя за герой .А може и домашните да ме разстрелят до тогава защото от нерви крещя като... Blush

# 561
Момичета знам, че най-добре е за бебето да се храни с майчината кърма Peace но не е хубаво да става на всяка цена, Naughty като не става - не става, не се тормозете и не се обвинявайте, че сте лоши майки (майките, които дават АМ не са по-лоши от тези, които са успели да кърмят)....в крайна сметка всеки прави каквото му е по силите. Успокойте се, пък каквото ще да става, ще изнервите и бебенцата си и обстановката в къщи Hug

Хайде лека нощ на всички и дано спинкакт бебнцата Hug

# 562
Дааа, и аз знам за АМ, но айде сега за лека нощ да ви обясня как девойчето хубаво изцока въпросното изцедено мляко в рамките на един час ... Всичкото, и искаше още  Crazy

# 563
Хей, поспаланки...ставайте-9 часа е  Wink

Честит Имен Ден на всички Валентини и Валентиновци!  bouquet

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 09:44 от MTV

# 564
newsm46 М добро утрооо! Вече имам чувството, че е обяд...........  ooooh!

Честит имен ден на всички празнуващи и от мен!

Дааа, и аз знам за АМ, но айде сега за лека нощ да ви обясня как девойчето хубаво изцока въпросното изцедено мляко в рамките на един час ... Всичкото, и искаше още  Crazy
Ох, милата....... Лакомница сладка  Laughing

Катинче   Hug. А така - нещо успокоително, че..... ние се вманиачихме вече.....  ooooh!

Копнежче къде изчезна бе?! Дали се оправиха те?

Ние пак не акаме...... 5-ти ден! Това дете изоообщо не извършва такава дейност. Всеки път стигаме до термометърче, сапунче и т.н. Пак ще звъня на педи..... Много ми е страннно. Все пак освен АМ, тя е 50% на кърма...... Давам и водичка, заради АМ..... Сменихме млякото... Слагаме повече водичка като го приготвяме..... Не знам вече какво да правя........  ooooh!
Намерих това в БГ-Мамма:
Нормално е на възраст около 6 седмици да започне да се изхожда по-рядко. Някои бебета започват да акат през ден, някои веднъж на 2 или 3 дни, други веднъж седмично. Има бебета, които задържат до 11 или 12 дни. Но тогава наистина се ИЗАКВАТ! Всичко това е нормално.
Няма абсолютно никаква причина да се използват разпространени методи сок от сливи, овесена отвара, термометър, дръжка от мушкато и т.н., да се предизвика бебето да се изходи. Ако такива стимулации се използват често, системата на бебето ще стане зависима от тях и то няма да бъде повече в състояние да се изака само.

Само дето още хич не сме на 6 седмици....

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 10:04 от Tatitt

# 565

MTV, мерси за кафето! Аз чак сега ще си лягам...  smile3507
Свеж ден на всички!

Hug

# 566
  • София
Добрютро и от мен

Честито на именниците днес и баща ми е именник ама тази година пропускам празнуването  Wink

При нас картинката е същата не ще да суче като хората и само ревеме и сучем  Cry Нощно време поне прави паузи вече та не съм толкоз недоспала  Simple Smile

# 567
  • София
Добро утро!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНЯЦИ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И САМО ХУБАВИ МОМЕНТИ!

При нас всичко е ок,като изключим,че и моя убостник не иска да суче на моменти,плаче от тая гърда и това е,но аз не се депресирам излишно и си го дохранвам, така и аз,и бебето сме доволни...

Момичета,имате ли следродилна депресия,аз тоз път се отървах,слава богу,за сметка на предния път,когато ме държа 5 месеца...

# 568
  Четох, че повечето налитате на шоколада ... Аз му налитах преди бременността, при това в неограничени количества.

Ако имаш останали количества от шоколад - аз съм насреща.....

Да си кажа за запека....Явно на детето му се ходи до ОО, напъва се, става целия червен, също като голям човек, пръцка, реве, но няма и няма нищо.....Сутринта имаше съвсем малко в памперса, но явно го мъчи доста, защото още се напъва.......дадох му от този сироп, за който писа Обичанка - дано ни подейства....

А за мамите, които са на смесено хранене.....То нали уж Фризовом-а е такова мляко - от него знам, че нямат запек бебетата......

Според майка ми днес Сами става на 40 дни, а според мен - утре. Вие как броите дните - с или без датата на раждане?

Желая ви хубав и неревлив ден!  bouquet

# 569
  • Стара Загора
Случва се моята дребосъчка да ми виси по два часа на циците( предимно в часовете между 18 и 22, когато й се обострят коликите), не толкова, за да суче, а просто да се усещаме. Някой път суче по десет минути и заспива. Като се събуди след час, пак яде. Ей такива ситуации колкото искаш.
И при нас се случва често така. Вчера особено бяхме цял следобяд като скачени съдове, но пък като заспа в 20ч се събуди да яде чак в 4  Shocked Чак не повярвах на часовника, но и аз съм спала непробудно. Гърдите ми щяха да се пръснат от голямата пауза. Досега такова напрежение не бях чувствала.
Утре мисля да ида да го претегля да знам качил ли и колко, ако не е да вземам други мерки  Laughing

Аз и този път се разминах със следродилната депресия  Simple Smile Понякога ми "избиват чивиите" от несмогването да свърша нещо, но после пък се успокоявам сама, че децата са по-важни от непростряното пране примерно и така... Айде да се оправя времето, че да лекуваме депресивните си състояния по градинките и кафетата  kaffeetrmker_2

Общи условия

Активация на акаунт