ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Mis-Demeanor
Сега изрових инфо от 2006г-била е 23лв-Акт-Хиб; Пентаксима е 62-63лв..(говорим за доза).
Апропо-във Фрамар цените са доста високи, но пък сайта им е с най-пълно инфо..затова него все пускам..виж по други аптеки цените Peace

Мамчета, сега се сетих..във връзка с лактогонните храни-суровите ядки също са ок, ОБАЧЕ НЕ И ФЪСТЪЦИ-мн силен алерген са-НЕ ги яжте-нито като ядки, нито фъстъчено масло и пр...

# 526
Хахаха  Laughing, не бе хораааа, не го правя ръчно или с Авент-цедя се с помпата на Камера закачена за другата гърда, нали това обяснявах в предишните си постове  Crazy То си се пълни в резервоварчето и като се напълни, изсипвам в контейнерчето за кърма. Докато бебето суче, на няколко пъти се засилва струята кърма и тогава се пълни най-бързо, досега успявам така да изцеждам по 60-80мл без никакви усилия...
МТВ,  Hug започвам да чета засилено, БЛАГОДАРЯ ТИ! Дотук разбрах само,че няма да слагам Акт-Хиб, щом ще слагам Пентаксим (първата доза ще си я купя, после ще чакам да видим какво ще мине по ЗК). А за Превенар-13 да разбирам, че смяташ да сложиш първата доза от Превенар и после да си закупиш Превенар-13 от някъде, извън България?

# 527
  • София

Цедя/кърмя на около 2 часа понякога час и 30 мин. Докато спи не ще да суче ползва ме за биба. Не суче ефективно просто дори като е будна. При все че лесно ми пуска гърдата поне така ми изглежда,  защото и се пълни устичката. Жито ядох ефект нула  Confused Как да удържа фронта без  шише тя като не си дояде се дере буквално и нищо не я успокоява. Замислих да викна консултант по кърмене дали е добра идея?

# 528
Да се похваля - най-накрая ми спряха лохиите newsm44

За спането - Вики започна да пропуска по едно хранене - редува ги за сега - веднъж това в 12, веднъж това в 3.  След къпане към 20.30- 21.00, хранене и оригване си заспива. Вече съм по-спокойна и си спим двете. Най- интересното е, че тя като се разбужда и започва да примлясква още докато спя и се събуждам с огромно мокро петно от гърдата, която е на ред... До преди няколко дни, като почна да спи по-продължително се събуждах с болки в гърдата, от която трябва да яде и изцеждах по 20 мл.
Другото е, че през деня след почти всяко хранене връща по малко - виси по 40-45 мин на гърда, а нощем за 25-30 мин се нахранва и няма проблем.  Явно всичко е от лакомия  Grinning

# 529
Ох нашето заспиване пък е мъка денем.Почти не спи или ако спи то е на включен сешоар (до кога ли ще изкара newsm78) Сега като хапна към 12 и все мрънка ли ,мрънка.Нито признава разнасяне , нито сешоар.Вчера се успокои слетобяд към 3-4 и изкара един дълъг около 5 часов сън.Нощем се буди само за хранене и веднага заспива.Обаче каква полза ,като каката е болна и снощи изкарахме нощта в смяна на компреси с оцет и мерене на температура?Сутринта се чуствах като ударена с мокър парцал.Сега явно пак няма шанс да спя защото бебка само реве.Не знам до къде ще ми стигнат силите.

# 530
Здравейте, момичета!

Сами пак е със запек......Вече не знам какво да правя с този запек...Ям усилено портокали, киви и пр. плодове...Но резултата не е там където трябва, т.е. при детето, а при мен ooooh!Дори спрях и капките за колики, но не и не.....

Като ви чета вашите бебоци как спокойно си спинкат.......Аз не мога да се похваля с такова нещо...Да пропусне пък ядене - Ъпсурд.......Ядем на 2 ч., мънка, пъшка, въобще не е спокоен....Вече се чудя от какво ли е.....Е...днес спа малко, ама май е на принцип един ден сравнително кротък, един ден ни взима нервите.........Дайте идеи.......

# 531
Здравейте момичета,
набързо да се похваля от контролния преглед с малката : пораснала е с 5 см. от 53 на 58 см и е наддала 1.200 кг - от 3.700 на 4.900. Биха ни и ваксината и беше страшен рев, докато не си се прибрахме в къщи.
Хубав и безревлив ден на всички  Hug

# 532
  • Mediterraneo
Като ви чета вашите бебоци как спокойно си спинкат.......Аз не мога да се похваля с такова нещо...Да пропусне пък ядене - Ъпсурд.......Ядем на 2 ч., мънка, пъшка, въобще не е спокоен....Вече се чудя от какво ли е.....Е...днес спа малко, ама май е на принцип един ден сравнително кротък, един ден ни взима нервите.........Дайте идеи.......

Идеи нямам, при нас положението е същото. онзи ден откара в ръцете ми, ха съм я сложила на леглото, ха се е събудила с рев. Вчера беше истинско ангелче, гък не е казала, даже успях да си открадна 2 часа сън следобед. Днес отново е кисела, недоспала, от 6 часа тази сутрин се гърчи и пъне, пръцка, охка и т.н. Поспива за десетина минутки и се ококорва, ама не да си гледка тихичко, ами направо си реве  Rolling Eyes

Затова пък, пу- пу, не се оплаквам от нощния сън. Редовно си пропуска едно хранене, прави паузи от 5-6 часа, по различно време, но си прави. Пак казвам- пу- пу!!!

Хора, защо се стресирате( и себе си, и децата си) с това непрестанно теглене, мерене и смятане кога по колко изяжда бебето?! Знаете ли колко по- добре ще се чувствате, ако просто храните бебето според нуждите му. Ако му се яде един час, да яде. Ако проспи едно хранене, да го проспи. Ако ще реве след хранене, да пореве малко. Ама това кърмене, после цедене, пък дохранване... После пък на кантара и колко малко е изяло... Излишно е според мен. Ако бебето си пълни памперсите редовно, няма какво да го мислите!

Случва се моята дребосъчка да ми виси по два часа на циците( предимно в часовете между 18 и 22, когато й се обострят коликите), не толкова, за да суче, а просто да се усещаме. Някой път суче по десет минути и заспива. Като се събуди след час, пак яде. Ей такива ситуации колкото искаш. Ама през ум не ми е минавало да си купувам кантар и да я тегля преди и след всяко хранене.
Аз този път реших да се водя изцяло по бебето. Надявам се да покаже задоволителни резултати на консултацията другата седмица и да ми покаже, че съм на прав път.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 14:31 от Тарталета

# 533
Evka обади се на консултант според мен. На мен консултантка ми помогна да открия къде е проблема и че малкия просто не може да суче добре заради вродения проблем с устничката (лека пареза или атрофия на лицев мускул/нерв). Днес започнахме рехабилитация и се надявам малкия бързо да възстанови развитието на мускулчетата и да се справя по-добре със сукането. Ако по-рано се бях срещнала с консултант, нямаше толкова дълго да отлагам да се свържа с рехабилитатор и да подценявам проблема. По лекари сме от самото начало, но още нямаме диагноза, а часа ни за невролог е чак за 22-ри.
При нас след като 2-3 дни малкия успяваше да изтегли по 70-80, вече трети ден не може да изсуче повече от 30-40мл, та се цедя като луда. Дано по-скоро подобрим сукането. Започваме с 10 ударни процедури всеки ден, та да видим до къде ще стигнем.
За плаченето - Дани плаче най-вече когато е гладен. Вчера упорствах да не го дохранвам или минимално да му давам шишето, уж да суче повече, но не би. Дондуркахме се цял ден. След като суче се успокоява за около 10-тина минути и започва да плаче. Но аз знам, че е гладен заради кантара - като го дохраня с поне още 30-40мл и се успокоява. За сега поне нощем спи, но да видим до кога. Като го накърмя нощем го оставям сам в кошарата и бързам да се цедя и той общо взето си кротува, докато не заспи. Денем разбира се и ние се приспиваме често на ръце, че и плаче като му се спи и не може да заспи, но аз да не се оплаквам, че майка ми всеки следобед ми помага да го поема. Докато не стабилизирам кърменето съм посветена изцяло на него.

# 534
Привет  Party
Вече толкова много ми се спи, че ме избива на лудост и превъзбуда.Сега децата спят и реших и аз да полегна, но щом подпрях възглавницата се ококорих и не ме свърта  Shocked
За запека аз ползвам сиропче Лактулоза - много е ефикасно.Друото е водата от сварени овесени ядки се дава вместо водичка на бебо, но това аз не съм го пробвала.
Някой се оплака за цеденето Tiredкакво да кажа аз - вече два месеца и половина сме си неразделни дружки с нея, но не ми е досадно толкова съм свикнала вече, че не ми прави впечатление.
За подсеченото дупе взех судокрем и с две намазвания имаше поразителен ефект.Благодаря на всички мами, които ми го препоръчаха  bouquet
И друго щях да пиша, но забравих....

# 535
  • където си поискам
Браво Тарталета, съгласна съм с теб, защо е нужно кантари, мерене, цедене, кахърене защо е проспало едно ядене и т. н., ако детето пълни пампериси,  това е достатъчно,  всяко дете е различно. Моята бебка например  не изяжда повече от 70 гр., а в петък ще направи 1 месец, ако слушам педито, то би трябвало тя да изяжда много повече. 

Искам да ви дам един съвет, относно ваксините,  когато ви боцнат, като се приберете в къщи намежето набоцканото с малко мед, по този начин няма да ви вдигне температура, това го знам от опит с баткото.

# 536
  • София
И при нас положението е сходно, като при повечето. Криви се, пъшка, мрънка, напъва се...... . Като заспи и не знам, колко ще спи. Понякога се наглася да спя с нея и тя се събуди след 2-3 мин. Друг път очаквам да се събуди, а тя спи 2 часа примерно. Днес се нацелихме Simple Smile и си поспах час.
Днес ходихме при педиатърка да се претеглим(че беше наддала само 100г за 2 седмици) и да и хвърли един поглед Simple Smile . Стела вече е 3.920кг и 53 см. Жълтеницата все още не е минала напълно. И аз като всички, чакам нетърпение да се постопли, че да излизаме навън.
Чакам да минат и коликите, че...... . При Кари този период беше 2 мес. . Ревеше денонощно, спеше само на гърдите ми или в ръцете ми. Даже се шегувахме с мъжа ми, че изобщо нямаше смисъл да купуваме креватче, защото изобщо не лягаше в него. Много се притеснявах, че свикна да я приспивам на ръце и така ще е за напред. Като навърши 2 мес., стана най-кроткото дете на света Simple Smile. Заспиваше вечер към 19.30-20ч.(сама в легълцето си), будеше се към 5ч. сутринта за едно хапване и пак заспиваше до към 8ч. И през деня си спеше порядъчно Simple Smile.

# 537
Здравейте и от нас.  Simple Smile
Днес бяхме на консултация. Боримир е наддал 1330гр и е пораснал с 3см за един месец.

Обичанка, в никакъв случай не давай вода от овесени ядки!!! Съдържа глутен, за който е твърде рано да се въвежда!

Хора, защо се стресирате( и себе си, и децата си) с това непрестанно теглене, мерене и смятане кога по колко изяжда бебето?! Знаете ли колко по- добре ще се чувствате, ако просто храните бебето според нуждите му. Ако му се яде един час, да яде. Ако проспи едно хранене, да го проспи. Ако ще реве след хранене, да пореве малко. Ама това кърмене, после цедене, пък дохранване... После пък на кантара и колко малко е изяло... Излишно е според мен. Ако бебето си пълни памперсите редовно, няма какво да го мислите!

Случва се моята дребосъчка да ми виси по два часа на циците( предимно в часовете между 18 и 22, когато й се обострят коликите), не толкова, за да суче, а просто да се усещаме. Някой път суче по десет минути и заспива. Като се събуди след час, пак яде. Ей такива ситуации колкото искаш. Ама през ум не ми е минавало да си купувам кантар и да я тегля преди и след всяко хранене.
Аз този път реших да се водя изцяло по бебето. Надявам се да покаже задоволителни резултати на консултацията другата седмица и да ми покаже, че съм на прав път.
Напълно подкрепям!  Peace Нито съм гледала часове, нито кантари! Когато поиска давам и резултатът е налице, а и двамата ме спокойни, което мисля е най-важното!

Мамо Це, сигурна ли си, че е запек? От един момент нататък бебетата може да разредът акането. За запек се говори, когато акитата стават като дарадонки, а не когато акат по на рядко.

# 538
Аз успявамда ви изчета, но няма какво да пиша и затова не се включвам Simple Smile

Днес трябваше да се справям за първи път съвсем сама с двете деца, че приеха свекър ми в болница и мъж ми и свекърва ми бяха с него.....и аз като оби4анка тъкмо ги тръшнах да спят и двете, легнах и аз и като се ококорих Crazy

Аз изяждам един компот от сливи на ден и грижи нямаме Laughing

# 539
pochti_bezobidna на мен това ми го каза лекарката , а тя това за глутена не го ли знае newsm78 или ми се прави на много веща  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт