ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 930
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,и ние да се отчетем че от днес сме си вече вкъщи...тези дни ще разказвам и имам малко въпросчета-че май хич нищо не ми е ясно  Crazy

# 601
  • на село
Я да попитам аз пак.
Чувствам се добре след раждането и мисля пак да започна тренировки - като начало само на кростренажора и упражненията на Синди Крауфорд.
Знаете ли колко време след раждането е удачно да се започне?

# 602
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро!

Ама верно голяма тишина в темичката - я да ви разбудя с едно кафенце!

Ние изкарахме доста спокойна нощ... заспахме в 10 и до 3 спахме спокойно.
Е преди това имаше една големичка пауза, в която не искаше да спи, но............

Ради, добре дошли  Hug

И аз се чудех за гимнастиката.......  newsm78

nellito_v - и ние имаме подутинка на главата, но сега гледам доста вече се е прибрала!

И две въпросчета - коликите съпроводени ли са с напъване и пъшкане  newsm78?
И колко често миете косичките на бебоците?

# 603
Добро утро!Макар че за мен е доста изнервено.Малката се събуди към 6.30 и си похапна.Тъкмо се успокоих че всичко е наред и й стига, и тя взе че върна.Като се почна сигурно 6-7 пъти е върнала ,не знам дали й остана нещо в стомахчето.Държах я изправена доста време,уригна се.И ето на.Тъкмо се успокои и пак. Направо се паникьосах от всякъде.Обадих се на педи,каза да отидем след час.Ама тя тъкмо заспа  Sad Хич не ми се иска да я разбутвам,но ме е страх.Температура мерихме-няма.Случвало се е да върне и преди ,но по веднъж най-много два пъти и то най-вече като я преобувам.А сега не съм я и преобувала.Ох дано всичко да е наред  Praynig Стискайте палци!

# 604
За гимнастиката порових в гугъл и ето две статии:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=474
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=709
Малко странно, че в едната пише след като бебето е на месеци и половина и има поне 4 кг, а в другата от двуседмична възраст.

За косата - ние я мием през вечер още от самото начало, защото сме с много голяма коса и така ни посъветва педиатърката - дори каза, че може на 2-3 дни, но на нас ни харесва да си правим прически и да я рошим след къпане, а после от гушкане му се зализва Simple Smile

renxy - стискаме палци

# 605
СПЕШНО!!!
 малката не е акала от 30 часа,дали има запек? какво да правя?
бабите предлагат да и сложим индрише или мушкато в дупето
моля помагайте

# 606
n3ni,нашата педиятърка също каза през ден да и мием косата със шампоан.
а за ВИТАМИН Д,каза,че първия месец не се дава на бебето

# 607
  • БГ
Добро утрооо!   Hug  При нас е едно мрачно, а на мен ми е едно сънено, та незнам колко е добро, а и баткото си е в къщи, кашля си човека, довечера е на преглед, дано доктора измисли нещо, че и оттова кашляне се изнервям!?

nellito_v, ужасно е това, което си преживяла, май ще е най-добре да отидеш при специалист, дано проблема бързо бъде овладян!

renxy, стискам палци, дано е единичен случай и повече не се повтаря!   Praynig

n3ni, като разглеждах здравната карта на баткото видях, че на първата консултация, на един месец, са ни изписали Вит Д и е уточнено, че ни е показан масаж, макар че в някои книги пише да се започне от 20-я ден?!   newsm78

Ние къпем бебо всяка вечер, като редуваме през вечер миенето на косичката с и без шампоан, така ни посъветваха още в началото.

Пъпчиците по лицето и нас не ни подминаха.   Confused  Как и от какво се появиха не ми е ясно, може и хормонални да са, ту се появяват, ту затихват...

Нямам търпение вече да отидем на консултация, от раждането не сме теглили бебо и нямам представа как е, наддава ли, само на кърма сме и незнам стига ли му, а иначе пълни памперсите като за световно, почти във всеки има и акита! Момичета, които вече сте били на консултация - дадоха ли ви направление за ортопед за ехография на тазобедрените стави, луксация и т.н.?

# 608
mama 89 вземи от аптеката има един сироп в лилава опаковка, не се привиква към него. На мен ли4ната ми каза, 4е мога да го давам, ама му забравих името. Ззвънни на твойта ли4на тя ще ти каже как се казва. А, ако искаш ще звънна на мойта да питам Peace

# 609
И нашата не миизписа капки Д да давам, сега на 27 сме на консултация, предполагам, 4е тогава ще ни ги изпише Wink
Да ви питам някой от вас дава ли капки LEFAX
Кажете как се дават?

# 610
Ето ги капките

# 611
  • Mediterraneo
Татяна, аз смятам да започна с някакви упражнения като ми свършат лохиите. Предимно коремни преси смятам да правя като начало, че положението там е трагично. След 1-2 месеца ще се метна и на велоергометъра. Сега мисля с какъв хранителен режим да започна- да не ми пречи на кърмата, т.е. да не вземе да ми намалее  Thinking

Татит, при моята дунди коликите определено са съпроводени с напъване и пъшкане. Тя по принцип няма проблеми с изхождането, пълни памперса всеки път след хранене, но като започне да се напъва и охка, ела да гледаш.
Косичката мия 2-3 пъти седмично, толкова я и къпя. През другите дни мия само дупето.

На Дара давам Деавит по 1 капка сутрин от 25-я ден, просто тогава се сетих да попитам докторката  Simple Smile

# 612
  • Варна
Добро утро! Прочетох само последните 2 страници, но за толкова има време  Simple Smile
renxy, стискам палци малката да е добре и да няма нищо обезпокоително!
Витамин Д аз давам от седмица по 1 капка, така ни го изписа педиатърката.
Масажи още не сме почнали да правим, но днес сме на консултация и ще питам педиатърката за тях. Ще говоря с нея и за ваксините, по принцип каза че днес ще сложи първата ваксина на Лора, но ще видим, ще говорим първо.
stefaniika, ние водихме Лора във вторник на ортопед, но на платен преглед, не знам дали може по здравна каса. Спомням си, че Вики го водих на втория месец, а педиатърката този път ни каза да отидем още сега, на един месец. И го питах не е ли рано за този преглед, ортопеда ми отговори че лекарката ни е насочила правилно да отидем по-рано, защото ако има някакъв проблем (не дай Боже), да може да се реагира навреме.
Малката и тя е цялата пъпчива, но надявам се да е нормално и още да се чисти.
Танчелинка, съчувствам на мъжа ти, не им е лесно и на татковците  Sad Хайде сега ще си почине 2 дни, аз моя го чакам днес да се прибере, свърши му почивката  Simple Smile Той пък се оплаква, че му казали, че има сенки под очите, от умора ще да е. И сега трябва да му купувам някакъв крем, и той да подпомогне заличаването на сенките, че се е видяло че скоро няма да има здрав сън  Grinning
Лора вчера беше много крива, болеше я много коремчето и ни изнерви всичките, ама душичка, и на нея не и беше леко  Sad
Пробвах докато я кърмя да сложа шише на другата гърда да видя колко ще тече и се събраха 30 мл  Simple Smile Така без да се цедя мога да събирам кърма за фризера, като се наложи да давам от нея  Simple Smile
Ох, вече чакам с голямо нетърпение да се стопли времето, да се стопят снеговете и да почнем да излизаме, вече ми писна все у нас.

# 613
  • Ловеч
Витамин D педиатърката каза,
че се давал след първия месец на бебето.
А сега да питам нещо мамите който кърмят,след като бебето се е наяло кърмата която ви остава изцеждате ли я?

# 614
Здравейте и от мен.Аз да се оплача,кърмата ми спря...не знам защо на40тия ден сякаш някой ми зави кранчето Sadе...добре ,че има АМ .В този ред на мисли да кажа на mama89  да не се тревожи за запека /който всъщност не е запек все още/на бебето,защото аз около седмица на 24 часа съм помагала на Коко да ака с термометър.След като сменихме АМ от нан на аптамил всичко се оправи.Искам да кажа ,че това не води до зависимост или до някакви др.усложнения при бебчетата.Спокойно могат да се дават и разни сиропчета,но това ще ти го каже педиатъра.Приятен ви ден от мен!!! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт