ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 899
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Madrid
Такаа,мнението на педиатъра е,че пъпките са нормални,това е добре  Wink
Наддава чудесно,както на килограми,така и на ръст.Между другото ако видите или пипнете моите гърди вечер,няма да сте на мнение,че имам достатъчно кърма,доста са меки и "празни",но пък кантара сочи друго.
На мен тук изрично ме предупредиха да слагам бебето да спи по гръб с главичка на една страна.

Стайл,радвам се за вас,едва ли те интересува мнението на останалите,било то положително или отрицателно.Тервел е интересно име,впечатлих си от снимката,на която е с баща си,много мило наистина.Подобни чувства усетих и от тази,която е публикувала Еола  Heart Eyes

Вайлет,какво пък лошо видя в  това човек да чете и информира себе си,след като доста кадри с медицинско образование не го правят?

Бих искала да споделите с мен следното:кога пораства наново опадалата първоначална косичка?
Понеже Самуил се роди с мъх по-скоро и коса не му порастна до към две годишен  Crazy,да не говорим,че все още в областта на бакембардите и челото още не е порастнала съвсем  ooooh!,та изпадам в ужас при мисълта,че и момиченцето ми ще пъде плеши  EmbarassedТой е момче и като е подстриган не личи все пак ,но при едно момиче... Tired
На Бояна и опада най отгоре,само по средата остана кичурче,да,очаквам,че ще порасте,но кога?
Аз нали раждах с огледало и като видях,че главичката е окосмена,направо засиях  Laughing

# 706
Здравейте майчета  Heart Eyes
За пъпчиците по личицето, Вики също има, педиатърката каза да й подлагам една памучна пеленка между личицето и мойта ръка, защото кожата им е много чуствителна и от най- малкото изпотяване, съпроводено с подмокрянето от кърмата, се получават такива обриви, но в никакъв случай това не е козметичен дефект, тоест проблем. Има едно кремча на Мустела, Стелатрия се казва, то действало добре, но още не съм го купила, просто не ги третирам с нищо, пък дано минат скоро Peace
R&B&G, защо да не излезете, времето е прекрасно Peace
Относно жълтеницата и на мен ми се струва абсурдно да се дава АМ на бебето вместо кърма, даже напротив логично е кърмата да действа много по- добре, аз не бих послушала този съвет,а педиатърката аргументира ли се newsm78
Ох, така ми се иска времето да се задържи такова, направо е прекрасно, а настроението няма как да не страхотно, просто супер Heart Eyes
Хайде прекрасен и усмихнат ден от нас Heart Eyes

# 707
Привет на всички!  Hug

Вчера водих Вито на консултация при педиатърката. За 1 месец е пораснал с 5 см и е наддал 1 кг. Педиатърката изписа вит. Д, ама не Вигантол, а едно друго, казва се Деавит. Купих го в местната аптека и какво прочитам в листовката? Че съдържа фъстъчено олио.  Shocked Ужас! Та нали фъстъченото олио се счита за един от най-големите алергени при бебетата?! Няма пък да му го давам!  Naughty  Ще търся Вигантол, а дотогава Вито може да почака няколко дена...  
   Педиатърката каза, че след 1-2 седмици вече съм можела да му давам и по мъничко сок от ябълки или моркови. Ама моите планове са за по-нататък, не сега. Wink

Цоци, и аз си водя дневник на бебето. Наистина има смисъл от това!

R&B&G, ако при вас времето е слънчево и няма вятър, ще бъде хубаво да се разходите! Тук, в Рибарица, е слънчево, но днес духа вятър и не смея да извеждам Вито в градината...

Хайде, честита китайска нова година! Честит празник на пролетта! Според лунния календар тази нощ настъпва годината на металния (златния) тигър. Един милиард китайци ще си хапват вкусни пелмени, както повелява тамошната традиция...  

Hug

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 16:27 от sunrise7

# 708
Е ние все пак направихме първата разходчица.Беше кратичка,че духаше,но обиколихме блока Crazy"Начесах си крастата" да пробвам новата количка.
На Габи й изписаха Вигантол по 1 капка след 20-тия ден.От понеделник го почвам.

# 709
Здравейте момичета,
Успявам да ви изчитам със Стефи на ръцете, но труно намирам време да пиша. Честито на новите майчета!
Днес за първи път изведохме Стефани за малко на терасата и сега спинка вече два часа, а тази седмица хич не спа през деня. Явно вече трябва редовно да я извеждаме.
Един бърз въпрос - знае ли някой какво количество мляко трябва да изяжда бебето за 24 часа? Знам че е 110 гр. на хранене, но това при 6, 7 или 8 хранения? Според педиатърката Стефи се запича, защото не си дояжда и да увелича добавката по 120гр. на всяко хранене, а това за мен е страшно много. Тя горе-долу около 450гр. на денощие изяжда, като на едни хранения повече на други по-малко в зависимост от това колко е яла от мен. Има и хранения при които само от мен се наяжда. Аз не я ограничавам, давам и колкото й се яде, но не мисля и да я тъпча, още повече че видимо добре си наддава.

# 710
violetblue, теб те мислех за по-разумна, нито водата лекува нещо, нито захарта в нея, както и глюкозата Confused

Леле, къде беше форума преди 8 год, за да мога да чета и да се информирам от него???? ..... Направило ми е впечатление, че ти всичко знеш, и по абсолютно всички въпроси си компетентна .... Специализирано медицинско образование ли имаш?

Това не съм го констатирала аз, нито е мое мнение, а на доста по-компетентни хора и е обосновано на съвременни проучвания и изследвания. Преди няколко страници заговори и за нехранитрлна кърма, което понятие също не съществува Peace
Разбира се, право на личен избор на всеки е да дава на детето си каквото пожелае, на мен най-малко ми пука, повярвай ми и в случая острия тон е излишен, най-малкото което съм искала поста ми да прозвучи, като заяждане Peace още повече, че хормоналната  буря при мен премина отдавна Laughing

Виола, Михаела е на година и седем месеца и едва сега започнахме сокчтата. За да не се сторя пак много момпетентна на накои ще ти кажа да отидеш в библиотеката в кърмаческия. Там информация бол, подкрепена с факти и съвременни проучвания  Wink

sunrise7, то не се знае дали във Вигантола няма.....като не съм си чела листовката внимателно Blush

ilindi4ka, това за раждането с огледало ми стана интересно....как така, разкажи?

# 711
  • Madrid
Ами както съм върху родилната маса и акушерката е пред мен,зад нея има голямо огледало,на което надблюдавам себе си и съответно процеса на раждане.Много е интересно!Разбира се това е по желание.

# 712
СЪНРАЙС,много рано тези сокчета бе  newsm78
а за витамин д по-добре звънни  на докторка и и кажи какво си прочела за фъстъченото олио

# 713
Катинче, май във вигантола няма фъстъчено олио. Поне не видях да го споменават в листовката на Фрамар по интернет.  Оказва се, че деавит е българско производство, но вече май е спряно. Сега явно има остатъчни количества в аптеките в малките градове... Вигантолът съдържа вит Д3, а деавитът - вит Д2 и витА. Разликата е, че Д2 се метаболизира в черния дроб до вит. Д3/ което е вигантола/, эзатова вигантолът по-бързо повлиява рахита и това е причината, че го смятат за по-добър.

СЪНРАЙС,много рано тези сокчета бе  newsm78
а за витамин д по-добре звънни  на докторка и и кажи какво си прочела за фъстъченото олио
 mama89, не ми се спори с педиатърката... Тя си знае нейното. Миналият път ми каза, че хич не харесвала "тези западни и американски методи" в педиатрията.   ooooh!  Wink

Илиндичка, това с огледалото е много интересно!

Хубава и спокойна вечер на всички!  Hug

# 714
Привет и от мен! За пъпчиците и моят мъник има по бузките, брадичката, дори по главата - червени пъпчици с бяло връхче. Тези по бузките доста се възпалиха, предполагам заради повръщането. Бебчо отскоро започна доста да повръща, почти като батко си, явно вече преяжда, откакто ми се регулира кърмата.  Crazy За баткото ползвах Нахткерцен балсам на д-р Тайс, понеже и той до 3-я месец все беше с пъпки по бузите и сега ще си взема от него. Пъпките се възпаляват и от драскането, макар да слагам ръкавички, бебето успява да ги изхлузи и пак се драска, май ще почна да му слагам чорапчета и на ръцете, така правех с баткото, те по-трудно се махат.  Wink

За водата със захар и аз съм чувала, че се дава при по-силно изразена жълтеница, дори в родилното една от детските сестри, член на Ла Лече лига, препоръчваше да се дава глюкоза на бебетата в началото, става въпрос за Котева, една от най-хвалените в Селена, макар аз лично изобщо не съм фен на препоръките на Ла Лече лига, те са доста вманиачени по отношение на кърменето, според мен.  Peace

Относно раждането вкъщи, ми то в нашите държавни болници, условията не са кой знае какви, често се стига до сериозни усложнения, именно заради некомпетентността на докторите. Моята свекърва е акушерка и като млада е била разпределена на работа в едно откъснато планинско село и се е налагало много раждания да води в домашни условия, без лекар, и то не чак в толкова далечното минало - около 1974 г.  В цялата си практика няма нито един смъртен случай на бебе и родилка, макар да е имала седалищни раждания, близнаци и пр. Особено зимно време, когато като са падали снеговете, линейка от града е било изключено да се качи до селото, а и докторът редовно е отсъствал. Затова мисля, че ако бременността е добре следена и няма усложнения, не е толкова страшно домашното раждане в присъствието на акушерка, обаче у нас не е регламентирано все още. Увитата пъпна връв се вижда на ехограф и това може да се предвиди, моето първо секцио беше по спешност именно заради увита и стегната около врата пъпна връв, а и този път все се притеснявах, защото пъпната връв беше преметната през вратлето и рамото на бебето, но този път, слава богу, бебо не се омота около нея, но аз до последно си ходех на записи и на ехограф, точно заради това.

Относно вигантола, не съм му фен, може и да не давам изобщо, ако се задържи такова времето и излизаме често. Има много информация относно ползите и вредите, всеки, който желае може да се порови и да си прецени да дава или да не дава.  Peace

# 715
Ние да се похвалим днес направихме първата си разходка - половин час в близката градинка, беба спа като къпана през цялото време. Установявам, че много й харесва да е навън, предния път беше като ходихме на консултацията при педи, чувстваше се отлично детето и явно всички околни шумове (музиката в колата, подрусването, разговори, улични шумове) й действат успокояващо Laughing Та разходките ни ще станат редовни вече!
Вигантол и аз почвам от днес да й давам пък да видим.
Иначе е станала една раздразнителна, често се свива и плаче, аман от тея колики просто. С баща й сме като парцали Crazy Мечтая си за СЪН! Освен това от понеделник за пръв път оставам сама с нея, че отпуската и на баща ми свърши и направо не знам как ще се оправям като се има предвид и че работя от вкъщи все пак....
Пожелавам на всички да могат да се наспят тази нощ!

# 716
ЗА ЖЪЛТЕНИЦАТА,от болницата на нас ни изписаха едни капчици за очички и глюкоза. много съм доволна от около 5 дена вече и мина. даже се учудвам,че на вас не са ви изписали

# 717
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет!  Hug

Ние днес също бяхме на разходчица - върпеки вятъра!
Имаше страхотно слънчице и постояхме, а сега беба спиии и изобщо не мръдва  Crazy.

Аз спрях Инфакола! Разлика няма. Не плаче повече от преди и не се свива....... Като че ли отминават  Praynig Или не са колики, а просто силни газове?!  newsm78
При все.... като че ли днес положението е по-леко!

Днес мама и тати са тук и аз самата се чувствам някак чудесно  Laughing - имам си компания!

Момичета - не се ядосвайте - всеки си има схващания!  Hug

Сънрайз - прочетох опаковката на Вигантола! Не пише да има масла, но все пак витамин Д е мастно разтоврим.... Трябва да има някакво масло.

И ние пием глюкоза за жълтеницата!  Rolling Eyes

# 718
Здравейте! И аз да се  включа цедейки се!!! Днес вън  направо беше пролет-само за разходки! И ние се включихме за 15 минутки на терасата-нямаме си още бъги! Иначе бебо днес е много послушен -спинка ,папа и ака . Направо ми е жал да я будя ,ама като прегладнее направо е звяр ! Ще видим как ще се държим през нощта . Като нищо дневното кротуване може да ми излезе през носа! Дано не съм права!!!! Пожелавам на всички спокойна нощ! smile3524

# 719
Здравейте и от мен!
Днешният ден беше много хубав. Поканих приятели с децата на медена питка за 40-я ден на Гошик. Децата много му се радваха, позволих им да го погалят и разгледат. Бяха много послушни и си изкарахме чудесно.

Вчера водих Гош за първи път на консултация от първото посещение на педиатъра у дома. За 45 дни е наддал 2 000 гр. и е пораснал с 4 см, т.е. сега тежи 5 000 гр. и е висок 54 см. Кърмя го на поискване. Педиатърката му д-р Соколова беше много доволна от здравното му състояние. Единственото, което препоръча, поради повръщането е да разредя храненията поне на 3,5 часа, като и махна едно нощно. Според нея недобре преработено мляко се връща в хранопровода и предизвиква киселините и повръщането. Ще изчакам мнението на ЛЛЛ, за да реша какво да предприема.

За раждането у дома - защо не, при условие, че бременността не е първа, Е професионално проследена и Не е проблематична в последните два месеца? Колко ужаси знам аз от варненските болници - не ми се разказва! Ако майката е опитна и има опитен помощник, правилното решение /при алтернативата да я разпорят като пуйка в болницата/ е да роди обгрижена с любов у дома. Лично мнение, не ангажирам никого с него.

И Гошик има розово-червени пъпчици. Не мажа с нищо, само поддържам кожичката чиста - с водно тампонче почиствам около очите, устата, нослето и зад ушичките преди кърмене и около устичката - след кърмене.
Литъл Мис ви е препоръчала Нахтхерцен на д-р Тайс - чудотворен е /Ния съм я отгледала с него/, но за този тип пъпки не е необходим, според мен.

За водата и глюкозата
. Според мен, по лъжичка вода дневно не вреди, стига да има причина да се дава. Едно момиче от предната ми отчетна тема имаше проблеми със продължителната жълтеница на момиченцето си и се оказа, че причината е билирубина в кърмата - за това преминаха на АМ, като тя продължи да се цеди, за да запази кърменето по-нататък.
Мисълта ми е, че не може с лека ръка да се отхвърля педиатричното мнение, без да се знаят причините за жълтеницата.
ЗУИ, стискам палци всичко да се оправи най-скоро! Hug

Общи условия

Активация на акаунт