ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 899
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • София
За съжаление съм чувала за такива спешни случаи предимно като се раждат в болница децата. Точно това е проблема. Виждала съм много записи на раждания в къщи, на проблемни бебета (застанали неправилно или с много големи главички или като цяло много големи). В болницата - от легнало положение и при намаляване на естествената родова дейност - винаги (не често, ами направо винаги) се стига най-малкото до разкъсвания при раждането, а в повечето такива случаи до чупене на ключици на бебето и форцепси и вакуми и какво ли не още, което не ми се вижда като по-малко травматично за бебето и майката. Така че са доста относителни нещата! Единственото неприятно тук е че не дават да присъства медицинско лице в Бг при раждания в къщи. Това, което съм виждала да правят иначе Дула, които израждат по домовете е много професионално и далеч по-човечно от това, което постоянно чувам, че се случва при раждания в болницата...

# 691
  • Mediterraneo
Мами, искам да ви питам за тази еднократна помощ - имах проблеми с отварянето на сайта на НОИ и не мога да се ориентирам.

Еднократната помощ няма нищо общо с НОИ, няма да я видиш отразена там. Изплаща се от Социално подпомагане, ако си подал документи, разбира се.

# 692
# 693
  • където си поискам
Добро утро и от мен, Laughing най - накрая и аз да се запиша сутринта, иначе време ми оставя, вечер като се натръшкат всичките.

Вчера бяхме на консултация, наддали сме 800 гр., като сме изцяло на кърма. Бебка също има много пъпчици, които са по лицето, но докторката ни каза, че това е нормално за бебетата които се кърмят, това са хормони и с нищо не се мажат, поне ние не ги обработваме с нищо.

Сложиха ни втората противохепатитна ваксина, малко поревахме, но после се успокои. Относно ваксините, я поразпитах какво е нейното мнение и жената ми  препоръча тази по ЗК, като ми обясни каква е разликата м/у двете.

Малката започна да ака по рядко нормално ли е това, например за 24 часа по 1, 2 пъти, като при това то са едни напъни , едни пъшкания, направо ми става жал, и ми идва да и помогна с термометъра, но за сега се сдържам.

Някой може ли да ми помогне къде да намеря албума, да кача снимки newsm78.

# 694
Здравейте и от мен.Скоро не съм писала и сега и аз да се запиша.Ние се родихме на 2.01 във Втора градска болница.Кръстих моята малка принцеса Магдалена.Тежахме 3460 и бяхме дълги 52 см.Досега сме качили 1500 кг и сме пораснали с 4 см,а сме само на кърма.Покрай тримата не ми остава никакво време за мене,а да влизам в интернет изобщо.Обаче това няма значение,защото съм безкрайно щастлива,че се изпълни мечтата ми да имам момиченце.
Приятна събота и неделя от мен.

# 695
Ние също даваме глюкоза  Peace Доки каза до първия месец да си я даваме  Peace

Ей Холи пак си се развихрила с тортите бе жена  ooooh! Как ги правиш , идея си нямам  Shocked

Аз също съм много против за раждането в къщи  Naughty Но важното е , 4е вси4ко е минало добре  Peace Да са ви живи и здрави де4ицата и много да ви радват   Wink

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 10:47 от dorotey's

# 696
t77ivanova,и мен много ме мъчат пъпките на малката.аз ги мажа с крем здраве и май малко и поодминаха.и майта беба ака по-рядко вече,това е нормално

# 697
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тези два дни , по препоръка на педиатърката минахме на адаптирано мляко, заради жълтеницата...четох по форуми, че може би не е мн правилно, но вече съм в ужас от това, че не побелява и съм готова на всичко ... в понеделник ще ни дадат направление за изследвания... стискайте палци всичко да е наред ....

# 698
Зуи а вода даваш ли? Аз знам, че жълтеницата минава само с водичка... Това за АМ за пръв път го чувам. А пък и Емма кара жълтеницата повече от месец и половина, но не сме минавали на АМ, а просто започнах да слагам захар във водичката, при това доста захар за моите разбирания и пак минаха 10 дни така в пиене на захарна вода  Crazy преди да започне да отшумява ...

В 14ч паля гумите и отивам на пазар с двете щерки  Mr. Green

# 699
аз нещо май хич немога да си организирам още нещата и все нямам време за пред ПС-то...искам да попитам по опитните мами-моята беба от преди малко и излякоха някакви ситни червени пъпчици на бузката...немисля че са от претопляне и дали е нещо притеснително...или просто организма и още се чисти

# 700
Тези два дни , по препоръка на педиатърката минахме на адаптирано мляко, заради жълтеницата...

Това е просто престъпление #Crazy

violetblue, теб те мислех за по-разумна, нито водата лекува нещо, нито захарта в нея, както и глюкозата Confused

А, раждането в домашни условия, в България изобщо няма да го коментирам smile3505 Уики, не че "не дават" да присъства медицинско лице, а просто няма кой да си сложи главата в торбата Crazy

# 701
Radi споко организма на беба се чисти и затова са тези пъпки.Има кремче на мустела,ако някои много го дразнят може да ги маже с тях.Ефекта е поразителен.Бети имаше такива пъпчици.Габи сега няма/може би защото отвреме не време я мажа с кремчето Rolling Eyes/
Бети ми беше с удължена жълтеница и не минаваше нито от вода,нито с времето.Водихме я на изследвания и накрая пи фенобарбитал и така се оправи.Оказа се ,че имаме АВО кръвно-групова несъвместимост. CrazyЗнам,че има нещо общо с кърмата..но какво точно не знам.
Габи мисля,че вече няма жилтеница.Друго освен кърма за сега не е видяла Grinning

# 702
Да се изкажа и аз за раждането в домашни условия-и аз не бих го направила заради риска най-вече.Раждах в частна клиника-абе хората ме оставиха да се разхождам,да клякам,да се подпирам,да си викам-само накрая ме качиха на магарето за напъването-обаче при мене тази част тежка се оказа(матката ми е двурогова-та затова май се позакучи тази работа)-добре,че си бях в болницата-та от тази гледна точка.
 Стайл радвам се,че при тебе всичко е било наред.
 За пъпчето-нашето ни казаха ,че може да си го мокрим още от началото-на 7-я ден падна-4 деня нямаше нищо,после се появи малко засъхнала кръвчица-само го почиствахме със спирт и с и мина-така ,че споко.
 Да ви кажа подозирам,че нещо кърмата нва моята бебка не и достига та давам и от другата гърда,а и почнах да доизцеждам тази от която е сукала(ама  понякога няколко капки изцежда,друг път 10 мл,ама и от другата 20 мл изцеждам само)-преди не беше така от 1 гърда цедях 60мл-подозирам,че е от това че в последните дни прави паузи от по 5-6 часа(в които не се цедя).Та започнах повече от 15 минути да я държа да суче и давам от другата гърда-а снощи като я нахраних в 00 и стапо 5-6 часа-ама и додадох и 40 мл кърма,това след кърменето-та мисълта ми е като хапне по-сериозно и повечко спи.Та ще почна да се цедя по-сериозно и по-начесто на 2.5-така ще се увеличи лактацията нали?Снощи не се събуди в 3.00 да суче и изцедих 50мл от 1 гърда.
 Ради червените пъпчици може и да и минат-понякога бебка като спи и после има някакви червени пъпчици-ама минават-наблюдавай ги де.
 За жълтеницата от педита знам,че единствено храната помага за да се изчисти по-бързо организма.
 Я да ви питам-педито каза,че след 2-та консултация може дапочнем да и даваме по малко плодов сок-вие какво мислите по въпроса.Ние сме само на кърма засега.

# 703
Относно сока-не мисля да давам до 7-8 мес.поне Laughing
Мами мисля днес да изкарам момата на малка разходчица.Мислите ли,че й е рано още?

# 704
violetblue, теб те мислех за по-разумна, нито водата лекува нещо, нито захарта в нея, както и глюкозата Confused

Леле, къде беше форума преди 8 год, за да мога да чета и да се информирам от него???? ..... Направило ми е впечатление, че ти всичко знеш, и по абсолютно всички въпроси си компетентна .... Специализирано медицинско образование ли имаш?

Общи условия

Активация на акаунт