ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 914
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Гледам коментирате раждането вкъщи..мн се чудех дали да изкажа личното си мнение-което не съвпада с тези до момента..но пък защо не-нали се очаква, че ще има и различни от "ръкоплясканиата" Wink
Та за мен това е безотговорно.
Безотговорно към живота на Тервел, безотговорно към самата
Style и също толкова безотговорно към двете сладки каки.
Ами ако нещо не беше се случило "както трябва"??? Тогава какво щяхте да правите?
Може да ме обявите за "страхлива" (каквато далеч не съм Mr. Green), но тук според мен риска е твърде голям, НЕПРОГНОЗИРУЕМ-което е водещото за мнението ми, и неоправдан...
Една усукана пъпна връв..или кръвоизлив при майката..тук става дума за действия които трябва да се предприемат веднага, от нужните специалисти, а не да се "тича" до болницата тепърва или да се чака линейка..да не говорим и за други по-сериозни усложнения..
Не мога да разбера подобен избор в 21 век-все пак има достатъчно частни клиники, където ще се съобразят със желанията ви..защо трябва да се връщате в миналия век и да "ходите на нивата" Rolling Eyes

Style-не приемай като нападка мнението ми-това си е вашият избор, просто изразявам мнението си относно събитието Peace..и се радвам, че сте имали късмет и не се е случило нещо от по-горните усложнения Peace

# 676
УИКИ, блазе би,явно вашата е тихичка. нашата беба,като огладнее  вдига блока  #Crazy
няма как да не я разберем.
тези пъпки по лицето и много ме морят.като я погледна и ме хваща бяс  #Cussing out
мажа я с АРКОЛ,крем здраве от време на време,нищо не помага явно си се чисти детето...
започна да има нещо като ПЪРХУТ по главичката,но все още  е малко,сресвам я с вдна бебешка четка

# 677
  • БГ
Леле, Style, възхищавам се на смелостта ви!!!    bouquet  Снимките и клипчето ви за чудесни!   Hug   Да сте живи и здрави цялото, 5-членно, семейство и много да си помагате и обичате!!!    bouquet  Честита ви първа разходка!  Peace  А присъства ли медицинско лице на раждането и какво символизира засаждането на плацентата?

leta5, поздравления и за смелостта на твоя мъж!!!    bouquet  Моят не пожела да присъства нито на първото, нито на второто раждане, не защото бяха секцио, а от страх, ужас, паника и т.н. Има ли и други татковци присъствали на раждането на бебчетата?

Zuzu_82, браво и на твоята половинка, това се казва помощ!  Peace

Radi_, моите конци ги махнаха на 10-я ден, а иначе трябваше на 7-я, и нямаше проблем!   Peace

Red tree, с направление ли ходихте при ортопеда?

violetblue, по повод записването за млечна кухня и аз имах премеждия с баткото. Тук, в Хасково, няма проблем когато решиш отиваш подаваш молба и копие от акта за раждане и си купуваш купон за следващия ден!   Peace  Нооо, в Пловдив се оказа по-сложно, да не кажа невъзможно, мъжа ми беше един месец в командировка и аз реших да погостуваме на майка ми. Отивам в петък с документите и решавам, че от понеделник детето ще се храни от млечна кухня, да ама не, оказа се, че трябва да отпаднат деца-бройки, а това най-рано щеше да се случи след 5 месеца!!!, за да може моето дете да се включи в списъка!   Shocked

dudeslavka, честити ви покупки, да си ги ползвате със здраве!   Hug

# 678
Little Miss, Little rabit, не знам преувеличават ли или какво (то ясно, че всичко е маркетинг да им се продава продукта), но при всички положения мойто дете просто не се наяжда с по-малка доза, какво да се прави? Ако я тъпчех насила друг въпрос, но тя просто непрекъснато си търси още да яде, така че приех, че детето си усеща най-добре колко му се яде и си я опрасква тая доза като стой та гледай.
Ние снощи направихме първото истинско цялостно къпане - досега пазехме все пъпчето, въпреки че беше паднало отдавна, но все малко секретираше и ни беше страх, но снощи вече направихме сефтето. По тоя повод да ви питам на колко градуса ги къпете, че имам чувството, че трудно нагаждаме температурата.
За пъпките - и ние имаме едни ситни по челото и нослето, освен с преварен зехтин вечер с друго не смея да ги мажа, май позавяхват, но като цяло й е много суха кожата, с което не знам как да се справя?? Успокоявам се, че е нормално. Все пак приемам идеи за суха кожа? Thinking

# 679
Здравейте  Hug
Стайл - смело наистина, но съм съгласна с МТВ, че в БГ няма условията за раждане вкъщи + сигурност от навременно идване на медицински екип. Знам, че в Холандия 70% от ражданията са вкъщи, но тъй като и смъртността е най-ниска, ме навежда на мисълта, че не ще да е точно като на нивата, а явно са го измислили хората  newsm78 Докато тук разчиташ само на себе си и си е рисковано действително... Важното сега е че сте добре и щастливи  Hug
Искам да ви питам за подсечено дупе - по сгъвките виждам, че леко като че ли се лющи кожата, това подсичане ли е? За всеки случай започнах да го мажа при смяна на памперс с крем против подсичане де, ама нали все не знам какво представлява... иначе не му е зачервено дупето или нещо такова  newsm78
Нощното спане - всяка нощ оцеляваме както дойде - взимали сме го и при нас в леглото от зор и тотална безизходица, но тази сутрин се притесних малко, защото си бях сложила ръката върху главата му без да искам и според мен е рисковано да не задушим бебето... а мисля и че има такива случаи... Диването обаче като реши че не ще да си спи в леглото няма оправия - нито сешоар, нито друг бял шум, нито гушкане, нито кенгуру, нито оставяне да пореве и да се измори - абе нищо  Shocked Накрая някак някъде заспива, но някои вечери е голям зор  Tired
Вайълет, добре че каза за млечната кухня - тези дни като намеря време ще го запиша и аз - мерси  Hug
За къпането - къпем го всяка вечер с душ гел на себа мед - коса, тяло - всичко заедно Simple Smile И неговия пъп много дълго не падаше, та все уж го пазехме, от вчера смело го потопих бебето във ваничката - според мен му е приятно, но винаги реве след това - явно му става студено и не обича да го бършем с хавлийката, макар че гледам само да попивам, за да не му е гадно...
За храненето - нямам идея колко изяжда  Mr. Green Другата събота сме пак при педиатърката за ваксина и тогава ще стане ясно, но аз съм спокойна, защото първото измерване показа всичко, че е точно в норма  Heart Eyes
За ваксините - май като чета ще е добре Пентаксим и Превенар да му сложим от това, което сега касата не поема, то явно не е и сигурно кога ще започне да поема... Все пак смятам следващия път да се консултирам с педиатърката по въпроса Simple Smile
За разходките - аз от 10-ина дни си го извеждам с количката - може би пропуснах 1-2 дена, когато беше наистина много студено, но иначе нищо не може да ме спре, Камен си личи, че се чувства чудесно навън и това е  Heart Eyes Имам един въпрос обаче - още не съм го извеждала с кенгуруто, защото не знам какво да му облека, за да му е хем топло, хем да се чувства добре - вие как го обличате - за тези, които правят разходки с кенгуру или слинг?  Thinking С количката ми е по-лесно, защото си му обличам нормални необемни дрешки и отгоре едно чувалче с цип, но е ясно, че в кенгуру този номер няма как да стане  Rolling Eyes
Еола, ние го къпем на 37-38 градуса - така пише във всички книжки, които съм чела  Flutter Винаги проверяваме с термометъра за ваничка преди да го потопим  Peace За сухата кожа - сигурна ли си, че не предизвикваш ти изсушаване с прекалено мазане с разни неща - аз с нищо не го мажа, за да може кожата му да се хидратира сама, иначе съм на мнение, че кожата се "мързеливи" и чака от другаде да и дойде хидратацията, ама пък знам ли  Thinking Аз точно за да не му се изсушава кожата излишно му взех козметика на себа мед, след много четене, реших, че е най-подходяща и щадяща за малко бебе, но пък всеки човек си има различен тип кожа и това, което върви при мойто бебе, не значи, че върви при друго  Hug Трябва да пробваш различни варианти според мен и ще му хванеш цаката. А, сетих се още нещо - не ползвам никакъв сапун - аз и за себе си така - само душ-гел - не знам, каквито и да са сапуните, според мен изсушават, мое мнение пак  Peace
Мама89, и нашият юнак така вдига на крак 2-3 съседни блока като не е на кеф  Mr. Green

# 680
Ами сигурна съм, че не й я изсушавам кожата точно понеже не я мажа с абсолютно нищо друго освен преварен зехтин вечер след баня... А сапун по принцип не използвам, няма как да е от това. Шампоан за тяло й слагам веднъж седмично иначе я мием само с вода.

Ето ви една снимка на нашата беба и нашия дядо, който е каталясал горкият от дондуркане:
http://www.flickr.com/photos/29003946@N06/4351396700/

# 681
  • Стара Загора
Стайл, голям юнак си родила. Слава Богу, че раждането е минало безпроблемно, че риска който си поела е бил огромен.
То и аз без малко да родя в къщи, но не по желание  Mr. Green

Чета, че повечето от вас миете косичките на бебетата всяка вечер, не е ли много често, колкото и да са щадящи бебешките шампоани, все пак изтощават според мен?  newsm78

Ревльо ме вика, щях да пиша още нещо но..... Rolling Eyes

# 682
Ние сега се прибираме от разходка. Беше прекрасно (почти), само дето е голяма кишлявица и трудно се върви. Ние днес пак сме сами двамата. Каката ни реши, че иска с леля си и тя взе, че се вдигна от Борово до Надежда, и отидоха дружно обратно до там.

но и за коликите и баткото същото важи.....с едно до уточняване - аз съм от тези дето са за теорията "че колики е 6-буквена дума която замества "не знам"-то на лекарите..." hahaha
И при нас така!   Mr. Green

# 683
  • София
Аз да се включа пак по темата раждане в къщи. Проблема според мен е че няма иначе къде да се роди нормално! Аз нали бях в частна болница - имат си строги правила хората, които си спазват и пак подписваш съгласие преди раждане. Поне тук в България не съм чувала за място където можеш да родиш "естествено". Виж - раждането на Ивалекс е чудно - но мястото където е била трудно може да се нарече "болница"...

Относно къпането - аз така бях взела само гел-душ за бебка, но ми обясниха, че в гел-душовете има повече консерванти (за да стоят течни) и сапуните за чувствителна кожа са най-подходящи. Взех си сапунчето на веледа - с него мия дупето след акане...

eola - страхотна е снимката!
Аз съм така по цял ден  Laughing И вечер таткото като дойде тъкмо си казвам - ето сега ще ме отмени малко и бебка заспива с часове самичка без нужда от дондуркане  #Cussing out Все едно са се наговорили! Simple Smile
Но пък преди правеше точно обратното - през деня спеше и вечер така плачеше, че татко й не ми вярваше, че е имало и момент в който е била спокойна - та каму ли цял ден...

# 684
И аз по темата за раждането в къщи. Категорично не подкрепям този избор, вярно че всеки сам най-добре си знае, ама това си е чиста лудост и абсолютна безотговорност, също и неграмотност. В днешно време и в България това според мен може да го извърши само някое 15 годишно девойче, да не казвам от какъв произход....., но не и улегнала жена с 3 деца. Извинявай Style, ама ми звучи направо абсурдно....Нали всички може да си представим какви ужасии могат да се случат. Като раждах първото дете, всичко си беше наред, бях млада, в добро физическо състояние и въпреки всичко в хода на раждането, което тръгна абсолютно като по учебник, нещата много се промениха, отрязаха ме буквално за минути и ако бях в къщи със сигурност нямаше да сме живи с бебето.
Съжалявам, ако звуча грубо, ама някак си ми е глупаво и смешно всичко това и за първи път не можах да се сдържа и да не изкажа негативното си отношение. Защото старите хора са казвали, че бремената жена е с единия крак в гроба, точно заради всичките усложнения който могат да настъпят и много жени са умирали по време на раждане.И моята прабаба е умряла така, ама през 1912 г. Е, неща да се връщам в 1912 г и да раждам на нивата....
Още веднъж се извинявам, най вече на Style, за грубия тон, това не е в мой стил, ама наистина се подразних......
 Искрено се радвам, че всичко е минало добре!

# 685
Здравейте майчета!Имали някои които да е спал?Ние защото не сме!Как седи въпроса с пъпчетата при вас .Нашето падна още на 01 .02 
.а още продължава да кърви въпреки  спиртовете.Притеснявам се вече!Вие до кога давахте подсладена вода?????
И нашето падна преди 8 дена.2 дена сед това започна да кърви/секретира/ SadИ продилжава.И аз мажа пистоянно със спирт,но за сега не виждам ефект Rolling Eyes

# 686
  • София
Най-накрая малко спокойствие и за мен и успях да поизчета, но не всичко.
При нас коликите са в пълна сила, давам инфакол, но по 5 пъти на ден, след като вчера заспа едва в 22ч, реших да давам на всяко хранене, че коремчето такива звуци издава и много се мъчи горкия. След всичко прочетено и казано от приятели, изводът ми е - трябва търпение, да приемем, че има такива моменти и да се надяваме, че ще минат по-бързо.
Бяхме на консултация - за 20 дни е качил 900 грама, 4,5 см и аз съм много доволна и спокойна. Също имаме умалели дрешки -но той така си беше - с по-дълги крачета и гащеризончетата му опъват, смятам да преминем основно на дрешки в 2 части. Мерихме го и за кърмене, според докторицата - изсуква 140 грама, което ми се вижда много, той и затова ака така обилно Laughing Laughing Laughing Днес направо избухна по пътя м-у банята и неговата стая. след като му мих дупето, обилно наакано Mr. Green
Иначе спането стана проблем - както преди спеше непробудно и не можех да го оригна, сега се разбужда и иска да суче, давам биберон, защото все ръцете си иска да налапа, унася се с биберона и като падне - рев и така на пресекулки от 20-тина минути. Сега го дебна като заспива и го подлъгвам да спи без биберон.
Спрях да се изцеждам, мисля че количеството кърма се регулира,вече не са ми като бомби гърдите - да ме болят зверски и да не мога да спя, от днес са и меки и е много по-човешко, само доста се омазвам като кърмя и започва да тече, също така и като плаче малкия по-продължително и се почва, сменям дрехи по-често от него Crazy
Къпем го през вечер, във ваничка, иначе дупето мия с всяка смяна на памперс и после мажа с крем на всеки памперс (Бочко през деня и Здраве през нощта), нямаме проблеми за сега. Използвам козметиката на HIPP, за баня и Нивея, не намирам за необходимо да го свиквам с медицинска козметика при условие, че не се налага.
Мами, искам да ви питам за тази еднократна помощ - имах проблеми с отварянето на сайта на НОИ и не мога да се ориентирам.
пожелвам на всички спокойни дни и нощи,  Hug Praynig Peace
към кой да се обърна за достъп до общия албум, за да се презентираме и ние  Flutter

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 19:34 от Vikute

# 687
Привет мацки! Hug Нямам време да пиша, но чета чат-пат. Crazy Принцесата иска само на ръце и мама не може дори да сготви. Много цунки на всички и надявам се сте здравички! Heart Eyes

Днес Ема става на един месец и ви черпим за Здраве! Grinning Ето я и нейната торти4ка! Grinning

http://good-times.webshots.com/photo/2345794720101110711nXUMWj

# 688
  • София
Здравейте на всички!
eola, страхотни снимки!
Тази вечер изцедих кърма за едно хранене. Мисля да зачисля Стела на баща и, а аз да си легна в хола и да направя 5-6 часов непрекъснат сън. Да видим дали плановете ми ще се осъществят.
Като видях на Ема тортата, се сетих на стела леля и каква торта и подари http://media.snimka.bg/5526/017308346.jpg .
Утре се надявам да излезем на първа разходка. до сега само на терасата сме излизали.
Пожелавам една тиха нощ със повече сън!

# 689
А,торта от памперси  Laughing .Винаги много съм я харесвала тази идея,а вашата торта наистина е много сполучлива.Ще ви остане един много красив спомен Hug

Да се изкажа и аз зараждането в къщи.И аз много се извинявам наистина,но мисля че раждането в къщи е един варварски акт към собственото ти дете.Радвам се ,че всичко е минало добре,но ако не беше така?Как една майка взела такова  решение ще си прости ако нещо се случи на детето по време на раждането.Моя по-голям син получи мозъчно увреждане в следствие на тежка асфиксия по време на раждането му.В болницата в която раждах нямаше необходимата апаратура и специалисти ,които да помогнат на сина ми и той беше транспортиран до друга болница.Там благодарение на намесата на педиатритеи това,че беше в кувиоз 10 дни,сега ми е живичък.Преставям си пък ако бях в къщи.Докато разбереш ,че детето няма да изплаче и докато се наканиш да тръгнеш към болница или пък недай си боже се объркаш да извикаш бърза помощ,която да де появи след 20 минути.....Мисля,че детенцето няма да оживее в такъв случай.
И още веднъж казвам,че много много се радвам че всичко с бебето и майката е наред. Hug

Общи условия

Активация на акаунт