ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 942
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте отново и от мен момичета! Благодаря на всички за поздравите и пожеланията! Ние вече сме си вкъщи-вчера ни изписаха. Опитваме се да свикнем с новата обстановка, за сега всичко е наред. Кърмя Стефи обаче явно не й стига... като количество има, обаче явно качеството не е както трябва и горката само плаче, та се принудих да дохранвам по-малко.... Иначе като я нахраня и спинка, голяма кротушка е  Simple Smile
Малко със закъснение .... Честита принцеса Алина на Ради-да е жива и здрава, много послушна за радост на цялото семейство. На Ради-бързо възстановяване и скоро да се прибере у дома.   bouquet
Ами за сега това е от мен. Като остана по-свободна пак ще се включвам. Поздрави на всички. 

# 571
Це, ако е роден преди обяд със деня на раждане, ако е роден след обяд - без деня на раждане  Peace  В болницата така ги броят.

Мойта тази сутрин се завъртя  Shocked

# 572
Хей, поспаланки...ставайте-9 часа е  Wink
Добрютроооооооооо...
Ох днес наистина се успах............... newsm44
След къпането снощи и храненето, тя заспа към 10 часа, събуди се чак в 3, яде и заспа и после  пак в 6, яде и заспа....и аз съъъъъъън, кеф...... Blush

Иначе чета ви редовно, но няма нищо ново или различно от вашите писания което да напиша - ядем- къде добре, къде не, зеем за цицка дълго време след това... понякога, .......спим.... пълним памперсите - е вече не толкова редовно, но мисля че е нормално да разрежда акането........а не пиша че гледам и да не досаждам... Rolling Eyes

Като видя слънчице и сме на терасата...... И чакам с нетърпение да се оправи времето...трябва да си купя едни бързоходки само, че всички обувки са ми на токове ...и бегом навън колкото  може повече Wink

Хубав ден мамчета, и весел празник на всички празнуващи  bouquet

# 573
Какви родилни депресии, бе мацки Laughing Кога ви остава време и за депресии Rolling Eyes Я се стягайте Mr. Green

violetblue и Гого е мн по-напред с материала в сравнение с Тити..тия вторите се раждат с 2 висши Joy Мама Цоцоланка -Сами с колко е в таз връзка? Laughing
И за проблема на Сами-като ака каква е консистенцията?

puhinka-няма такова нещо като нехранителна или некачествена и в този смисъл, кърма!  Peace

Tatitt ..аз лично не мога да се съглася за толкова дълга пауза при толкова малко бебе Confused..да, ако е по-голямо И Е САМО на кърма-да има такива периоди, които не са проблемни и тревожни, но иначе...

Вижте био гая-та от кога ставаше за даване..тя е за чревната флора..

# 574
  • София
Здравейте и от нас!
Тъкмо се радвах на това, че Даная спи през ноща по 3-4 часа и хоп - от два дни реши да пробва как ще е да яде най-много през два часа и по един час да я приспивам пък заради коликите след ядене...и аз тъкмо съм сложила глава на възглавницата - и хайде пак! А тя си поспива през деня добре в слинга (но аз пък тогава няма как да поспя:)) И сега нали сме самички двете по цял ден и няма кой друг да я дондурка, а тя се успокоява само в този слинг?!? Много си го обича (само дето на мен кръста ми вече сдава багажа:))
Не е ли рано за скок в растежа? (тепърва влязохме в 4-тата седмица). Че така рязко си смени темпото на хранене...
Иначе сме на силиконки още - така и не измислих друг начин за сучене. От едната гърда й давам без силикон, защото не ме боли, но там пък е мъка с яденето - едно плюене и реване даже! Но пак успявам с 300 зора да й дам и така да яде. Ми не бива съвсем да отвиква!
И сме чак утре (на 24-тия ден) на преглед, защото времето е студено и отпадна по-ранното ходене та още незнам и как наддава - и дали е достатъчно?!
Отивам за пореден опит да я оставя да поспи самостоятелно Simple Smile (разбирайте извън слинга...)
Хубав ден ви желая и послушни бебчета!   bouquet

# 575
  • на село
wicky, с какъв слинг си?
Аз имам Dee dee, обаче нещо не му е удобно на човека. Може би не го поставям като хората, ама като гледам инструкциите в нета, уж всичко трябва да е наред  Rolling Eyes
Чудя се дали да не пробвам със слинг - шал. Пък ако не стане нищо, може да си ушия нещо от него  Mr. Green - така де - защо да се губи мат`риал  Laughing

# 576
Здравейте и от нас!
Тъкмо се радвах на това, че Даная спи през ноща по 3-4 часа и хоп - от два дни реши да пробва как ще е да яде най-много през два часа и по един час да я приспивам пък заради коликите след ядене...и аз тъкмо съм сложила глава на възглавницата - и хайде пак! А тя си поспива през деня добре в слинга (но аз пък тогава няма как да поспя:)) И сега нали сме самички двете по цял ден и няма кой друг да я дондурка, а тя се успокоява само в този слинг?!? Много си го обича (само дето на мен кръста ми вече сдава багажа:))
Не е ли рано за скок в растежа? (тепърва влязохме в 4-тата седмица). Че така рязко си смени темпото на хранене...
Иначе сме на силиконки още - така и не измислих друг начин за сучене. От едната гърда й давам без силикон, защото не ме боли, но там пък е мъка с яденето - едно плюене и реване даже! Но пак успявам с 300 зора да й дам и така да яде. Ми не бива съвсем да отвиква!
И сме чак утре (на 24-тия ден) на преглед, защото времето е студено и отпадна по-ранното ходене та още незнам и как наддава - и дали е достатъчно?!
Отивам за пореден опит да я оставя да поспи самостоятелно Simple Smile (разбирайте извън слинга...)
Хубав ден ви желая и послушни бебчета!   bouquet

може да не и е удобен матрака. нашата щерка по същия начин първите дни неще та неще в тази кощара. сменихме и матрака и сега няма проблеми. а за храненето,като се събуди след 2 часа пробвай да не и даваш. излъжи е с нещо. вода чай,песнички. така няколко пъти и ще свикне.
АЗ ИСКАМ ДА ПИТАМ,нормално ли е гърдичките и да са леко подути? и кога ще спаднат. всяка вечер след банята и ги разтривам,но малко се притеснявам да не я боли

# 577
 wavey
Аз ви изчитам, но нямаме с какво да се похвалим Simple Smile  Аз спрях антибиотиците и ми остава още 1 ден да се изчистя от тях и се надявам пак да минем на кърма Praynig  Praynig Марти я мъчат колики, свива крачета и яко напъва и е рев голям Sad От снощи давам по малко чай от копър, че саб симплекс-а от педи нещо не ме кефи, май я запича. Иначе е мн добричко бебе. И здраво опитва да си вдига главата и да я държи изправена чак ме плаши Crazy
Ние вкъщи имаме нов проблем - мъж ми напоследък не може да изтърпява майка ми (то верно е, че тя като идва все прави разни забележки и понякога с един заядлив тон, ама не се усеща, тя си е такава, уж все с добри намерения ама отстрани е изнервящо....) и е поставил изискване тя да стои в нас най-много до 19 ч. и да си е тръгнала преди да се е прибрал от работа, за да не се засичат. И ситуацията е една тегава... поне за мен е неприятно, че лавирам между тях двамата. На майка ми хем й е мъчно, хем й е обидно ама и тя си е виновна де. Та така, малко сложно стана тъща-зет....
Това е от нас. Спокоен безревлив ден и дано успеете да поспите.

# 578
wavey
Аз ви изчитам, но нямаме с какво да се похвалим Simple Smile  Аз спрях антибиотиците и ми остава още 1 ден да се изчистя от тях и се надявам пак да минем на кърма Praynig  Praynig Марти я мъчат колики, свива крачета и яко напъва и е рев голям Sad От снощи давам по малко чай от копър, че саб симплекс-а от педи нещо не ме кефи, май я запича. Иначе е мн добричко бебе. И здраво опитва да си вдига главата и да я държи изправена чак ме плаши Crazy
Ние вкъщи имаме нов проблем - мъж ми напоследък не може да изтърпява майка ми (то верно е, че тя като идва все прави разни забележки и понякога с един заядлив тон, ама не се усеща, тя си е такава, уж все с добри намерения ама отстрани е изнервящо....) и е поставил изискване тя да стои в нас най-много до 19 ч. и да си е тръгнала преди да се е прибрал от работа, за да не се засичат. И ситуацията е една тегава... поне за мен е неприятно, че лавирам между тях двамата. На майка ми хем й е мъчно, хем й е обидно ама и тя си е виновна де. Та така, малко сложно стана тъща-зет....
Това е от нас. Спокоен безревлив ден и дано успеете да поспите.

винаги ги има тези разногласия.жените,като станат баби и направо незнаят за какво ства въпрос покрай тях.просто искат всичко с бебето да е наред. поговори с майкати да смекчи малко тона.
ЗА ИЗПРАВЯНЕТО НА ГЛАВАТА-Микаела още от 10-тия си ден си я държи изправена. не е ли нормално? така,като я сложа по корем върху гърдите ми и си я държи изправена и то доста време  newsm78

# 579
МТV - БиоГая я давахме от втората седмица( стигна ни за 2 седмии) Мисля и тоя месец да изкараме един курс. Давах по 5 капки. Това си е пробиотик и реално няма как да навреди Simple Smile

# 580
Здравейте и от мен!
Нямам много време за нет, че съм постоянно ангажирана с бебка.
Общо взето при нас нещата са същите, отказах се на всяка цена да връщам Дара на гърда. Просто не мога да я гледам как се дере, извива и почервенява цялата от глад, а аз тъпо и упорито да се опитвам да я накарам да засуче... Това не е за мен.
Затова се цедя и я храня от шише - и така си имам едно нахранено и доволно момиченце.
Да, вярно - изисква повече време, все пак в часовете, в които тя спи, аз трябва да ям, да се изцедя и да свърша нещо из вкъщи. Но всичко това няма значение - важното е, че тя е нахранена, спокойна, ака си редовно и успявам да й давам кърма. Другото ще си дойде по местата.
И ние имаме колики - особено вечер е много тежко. Давахме Колийф, не помогна особено. Минахме на Еспумизан. Като че ли има по-голям ефект. Тази нощ например, след като я нахраних в 01:15 се събуди чак в 05:30. С баща й не можехме да повярваме  Crazy

Съжалявам момичета, но наистина нямам време да оправя темата. Всъщност не знам коя от вас е пуснала тази тема, ако може нека добави останалите майчета и бебчета, които са се появили. Ще се постарая по-нататък да помагам, но сега просто няма кога.

мама89 - нормално е да са подути леко гърдичките. От хормоните е. И при Дара (а и при всички момиченца) е така. ЩЕ отмине от само себе си.  Същото е и с белия секрет между срамните устнички - на мен в родилното ми казаха да не го чистя и въобще много-много да не пипам там. Само ако има останало от изпражненията. И това ще си мине от само себе си.

Много хубав ден желая на всички!  Hug

# 581
.....................

мама89 - нормално е да са подути леко гърдичките. От хормоните е. И при Дара (а и при всички момиченца) е така. ЩЕ отмине от само себе си.  Същото е и с белия секрет между срамните устнички - на мен в родилното ми казаха да не го чистя и въобще много-много да не пипам там. Само ако има останало от изпражненията. И това ще си мине от само себе си.

Много хубав ден желая на всички!  Hug

Тъкмо се чудех само моята ли има такъв секрет.И вече започнах да се плаша.И аз я почиствам само при условие ,че има ако.
Но гърдичките и не са подути-пу-пу.
мама89 вие как сте? Wink

# 582
.....................

мама89 - нормално е да са подути леко гърдичките. От хормоните е. И при Дара (а и при всички момиченца) е така. ЩЕ отмине от само себе си.  Същото е и с белия секрет между срамните устнички - на мен в родилното ми казаха да не го чистя и въобще много-много да не пипам там. Само ако има останало от изпражненията. И това ще си мине от само себе си.

Много хубав ден желая на всички!  Hug

Тъкмо се чудех само моята ли има такъв секрет.И вече започнах да се плаша.И аз я почиствам само при условие ,че има ако.
Но гърдичките и не са подути-пу-пу.
мама89 вие как сте? Wink

добре сме Танче. и ние имахме секрет първите дни. и се бях притеснила,но докторката каза,че е нормално.обаче сега пък и излезнаха някакви пъпки по личицето ooooh!
вие как сте?

# 583
Ivalex, благодаря за съвета  Hug , пробвах, но не мога да определя дали има някакъв ефект - всъщност установих, че той така се блъска в зърното когато явно дойде задното мляко и му става може би малко по-трудно да дърпа и започва да се изнервя... Аз обаче упорито го държа да си поизсуче и от него и като реша, че е поизпразнил гърдата, тогава му давам вече и другата - тя му действа за успокоение накрая - изведнъж се кротва и си засуква спокойно, после заспива...
Момичета, всички говорите за запек от инфакола - при нас имаше обратния ефект  Shocked
Изведнъж много рядко стана, пълни всеки памперс и много звучно си върши работата... Аз обаче реших, че нещо кофти му обърква перисталтиката и не е доволен, не спи добре нощем (последните 2 нощи бяха доста кошмарни  ooooh!) и спрях да му давам... Сега вече виждам, че пак започва да се свива от колики, но ми изглежда по-нормално така... Ох, сигурно съм много лоша майка щом не искам да му облекча болките на детето, но имам чувството, че е по-добре сами да си му минат, не знам какво да правя  Tired

# 584
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Успяхме!  Sunglasses Явно мрънкането във форума има по-голям ефект от всичко друго!
Освободи се детето без помощни средства и чак пампепрса и се стори тесен. Да видим дали ще си потръгнат сами нещата.

Tatitt ..аз лично не мога да се съглася за толкова дълга пауза при толкова малко бебе Confused..да, ако е по-голямо И Е САМО на кърма-да има такива периоди, които не са проблемни и тревожни, но иначе...
Вижте био гая-та от кога ставаше за даване..тя е за чревната флора..
И аз не мога.... затова се тормозя..... Биогая започнах да и давам, но не видях ефект. Сега се чудя дали все пак да не си и го давам - не може да и навреди все пак.

Копнежче, мисля, че е съвсем нормално да не смогваш с темата.....  Hug Не се коси изобщо!

Общи условия

Активация на акаунт