ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 941
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Едно предложение от мен против запек - 5мл глюкоза преди кърмене. Simple Smile

Момичета, тези от вас, които се шашкат, че трябва да дохранват с адапте - споко! Децата си растат здрави и нахранени с адаптето и не е физически проблема, а психологически. Приемете, че така стоят нещата и просто се отдайте на хубавото изживяване да имате здрави и спокойни бебета, пък какво от това като са дохранени. Аз осем месеца се изцеждах с помпа на по три часа и знам какво е човек да е изнервен и обезсърчен от липсата на достатъчно количество кърма и угризения да давам адаптирано на моята дъщеря. Няма смисъл от това, само излишни нерви.

За спането нощем. Бебетата /повечето/ по принцип спят през деня, защото светлината така или иначе им пречи на очичките и те си ги държат затворени, а това предразполага към сън. Следователно през деня затъмнете стаята, но все пак да личи че е различно от нощта. Когато е будно бебето го доближете до прозореца като го кърмите, за да вижда светлината, да му става ясно, че е ден.
Нощем /само като първи опит/ приспивайте на светло и шумно, така по-лесно става. Бебетата обичат да са чуват обичайните дневни шумове и така знаят, че не са сами. През нощта, поради утихването на къщата и намаляването на светлината бебетата бодърстват.Дано съм ви полезна и често не им е хубаво да ги приспиват, тъй като има много интересни неща за разглеждане.

# 586
Малко странични "сведения"  Mr. Green

Днес мъжът ми взе от социалните заповедта за отпускане на еднократната помощ за второ дете. Ще ми бъде преведена след 15-ти, ама кога точно май само те знаят  Wink
И другото което свърши - подаде входяща молба в детската кухня на Младост. Така че девойки от района, процедурата е такава - подавате входяща молба с копие от акта за раждане на бебока, получавате си входящ номер и още една молба, която се подава в месеца, в който бебето навършва 10 месеца.

# 587
Виолетче, а къде е тази детска кухня в Младост? newsm78

# 588
Не е ли мн рано за записване за кухня Rolling Eyes...или наплива  е като за яслите и градини..то за последните, ако няма новопостроени за тези 2-3г.-отсега требе да подадете молби, че да пазите ред Mr. Green

# 589
  • на село
Малко странични "сведения"  Mr. Green

Днес мъжът ми взе от социалните заповедта за отпускане на еднократната помощ за второ дете. Ще ми бъде преведена след 15-ти, ама кога точно май само те знаят  Wink

А какви документи са нужни за еднократната помощ, че мисля тези дни и аз да подавам?

# 590
  • Mediterraneo
За еднократната носиш оригинала на акта за раждане, копие от акта на другите деца, ако има такива, документ за семейно положение май( не знам точно, че на мен мама ми вади всичко необходимо) от общината и декларация по образец, която ще ти дадат социалните.

# 591
Здравейте,мамчета!Днес бебчо е в чудно настроение.От сутринта се събуди усмихнат,яде и спи и така до сега.Голям кеф :party,дори имах време за кафе с приятелка.Момичета,мн ми се иска да кача снимки на Божидар в албума,но не знам как става.Светнете ме по въпроса,моля!!! Praynig

# 592
  • София - Дианабад
Привет!  Hug

За изхождането - имахме такъв проблем с първото и давахме Дуфалак.

За ревливите бебета и ревливите периоди - ето малко ценно инфо: http://www.biberonbg.com/info/plach.htm#top

И ние днес сутринта искахме повече гушкане. Дойдоха брат ми и баща ми и явно веднага усети и  искаше повече гуш. Така и вчера като бяха свекитата, също и в неделя със зълва ми и мъжа й.

ivelina_mn , браво на вас - все така да сте усмихнати!  Peace

# 593
Здравейте и от мен, майчета Laughing
Честито на всички именнице и имащите повод за празнуване днес  bouquet  bouquet  bouquet
Според мен също това терзание за храненето с АМ е безсмислено, какво пък толкоз, дайте сега да изпадаме в депресии и да се пънем от яд, че нямаме кърма. Важното е, че правим всичко необходимо, пък здраве да е, нали знаете и 10 гр. да са, имат значение, така че малко по- спокойно и горе главата Hug
Нашта бузана също направи 6 часова пауза тая нощ, че поспахма, защото баща й вчера беше с главоболие от системно недоспиване и направо беше много зле милия, чак повръща от болка ShockedУспокоява се, че сега му предстои пътуване, та 2 дни няма да е вкъщи и ще се наспи като хората, а майка й, да мисли, остава и аз да се командировам някъде, ама няма в близките две години Heart Eyes Аз си наваксвам нощния сън със спане до обяд, тоест до обяда, когато Вики спи, спя и аз, пък после чистене, готвене, когато не смогна готова храна от магазина и така, това е положението с домакинската работа, важното е децата да са спокойни и нахранени Heart Eyes
Капките за колики ги давам само вечер, вчера например два пъти, явно няма много колики, дано така да е, пу- пу Heart Eyes

# 594
Здравейте и от мен Simple Smile
Досега нямах никакво време за форума, но вчера ми дойде идея – пускам компютъра на един стол срещу мен докато кърмя и така успях да изчета цялата тема за 1 ден Simple Smile
Копнеж наистина вземи си смрадлика от аптеката и си прави промивки – много помага. И това с детския пояс е идея, но на мен като ми го казаха ми беше почти минало. За мен първите 10 дни бяха кошмарни – нали малката много трудно излезе и имах много шефове, че и някакво усложнение, беше започнала нещо като инфекция, всеки ден с тая смрадлика и после йод налагах, всеки ден на прегледи, не можех ни седнала, ни легнала, направо откачах от болки.
Слава богу всичко мина и тъкмо да си отдъхна – направих мастит. Поради неправилно поставяне на гърдата ми се разраниха много зърната, идеше ми да крещя от болка щом беба захапеше та започнах да се цедя и да давам от шише. Ни лансинох помогна, ни гармастан...Явно обаче не съм цедила както трябва и резултата беше налице. И пак всеки ден при доки. Какво ли не правих – налагах печен лук, тесто, пих антибиотик, лецитин, топли компреси, масажи под душа по н-пъти на ден и постоянно и давах проблемната гърда, но със силиконови зърна – иначе не можеше да захапе...сега проблема почти отшумя, но още й е доста трудно да суче –зърното все едно такова твърдо стои, та май ще се наложи да посетя мамолог  Confused
 Все пак безкрайно съм благодарна на д-р Богословова – няма такъв лекар просто, как ме изтърпя жената незнам, на раждането цяла нощ беше при мен, направи всичко възможно бебка да е ок, че с мойто куцо напъване щеше да се задуши, после всеки ден ме преглежда без един лев да ми вземе, абе много мога да разказвам за нея, дано по-често се срещат такива лекари  Peace
И на МТВ много благодарности за съветите, май наистина ще сънуваш кошмари от нас  Mr. Green
Както бях писала, че и цяла тема пуснах за подутинките на главичката на Кристина – оказа се, че е в следствие на раждането и ще отминат скоро Simple Smile Много ме успокои Хедра, която каза, че най-вероятно е точно това и малко намали напрежението у нас, че майка ми чак с глас рева милата Sad
Незнам за вас ама в първите дни вкъщи щом Кристина плачеше повече от 10мин и ние почвахме да плачем с нея. Майка ми уж 2 деца отгледала ама и тя с нас  Mr. Green сега сме по-спокойни вече...
За предпазването и аз много мисля сега, то не че сме открили сезона ама все пак... Досега я карахме с прекъсване и ето, че резултата вече е на 20 дни  Mr. Green Бях пробвала с хапчета, но хич не ми се отразиха добре и ги спрях.
Хайде после пак, че стана много дълго, а и беба май ще се събужда вече и ще има „Къде е млякото”  hahaha

# 595
  • София - Дианабад
nellito_v , ако зърната те болят, пробвай тези: http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1270. Аз ги ползвам от първото ми дете още и много им се кефя - хем ми вдигат номера на сутиена  Shocked, хем събират млякото да не ми се разтича по блузите /или поне е доста по-малко/, хем и не ми се протриват зърната. Освен това са за многократна употреба и не ми се налага да си купувам подплънки  Peace.

За предпазването - моят доктор ми предложи спирала, но не съм сигурна, че ще стане при мен. Или поне преди това трябва да оправя туй-онуй  newsm78.

# 596
Някой беше питал за въртележка за сгъваема кошара, току що попаднах на такава http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=4815 дано да съм полезна Peace Heart Eyes

# 597
tanchelina, аз бях...... благодаря ти  Hug

# 598
Здравейте момичета!

Не мога да смогна да ви прочета.
Ние сме от 15-ят ден на АМ, мъчих се да кърмя, детето се мъчеше да бозе и така... реших, че няма смисъл, кърма няма да ми дойде. Много ми беше кофти, но това е.  С първото дете нямах кърма,  таях надежда сега да имам, но уви. Ще ходим тези дни на първата консултация, да видим какви сме ги свършили  и така.
За акането - гледаме да е всеки ден, до сега само веднъж и помагахме с термометър.
А колики не сме усетили засега.

# 599
Ей, толкова пусто и тихо отдавна (или даже никога) не е било Simple Smile

Да се отчетем и ние, че с акането на този етап нямаме проблеми. Даже се бях притеснила по едно време, че след като разреди до 2-3 пъти на ден пак започна да е на всяко хранене, че и всеки път. То с толкова пълнене на памперса как ще наддаде Simple Smile Ако по-дълго време не се е проявил младежа после такива ги пуска, че памперса му поддава от всички страни Simple Smile Не се оплаквам де.
На нас не са ни казали нищо за витамин Д и сега като ходя утре за болничния трябва да питам педиатърката.
Иначе исках да питам от кога се почват гимнастиките? Нас сега ни масажират и раздвижват покрай рехабилитацията, и ми обърнаха внимание, че младежа не се чувства еднакво комфортно с държането на главата в двете посоки, а уж все внимавам да редувам и двете страни като го слагам да спи, та за това се чудя.
И аз чета темата докато кърмя и ми е едно такова пусто, като няма нищо за четене.

Violetblue и аз се интересувам къде е детската кухня в Младост и какво трябва да се подаде там. Чувам, че при нас зад съседния блок ще строят ново ОДЗ - ще стискаме палци да е вярно и бързо да го построят, че и да ни приемат.

Спокойна да е нощта с повече сън и по-малко колики и плач

Общи условия

Активация на акаунт