Момичета, тези от вас, които се шашкат, че трябва да дохранват с адапте - споко! Децата си растат здрави и нахранени с адаптето и не е физически проблема, а психологически. Приемете, че така стоят нещата и просто се отдайте на хубавото изживяване да имате здрави и спокойни бебета, пък какво от това като са дохранени. Аз осем месеца се изцеждах с помпа на по три часа и знам какво е човек да е изнервен и обезсърчен от липсата на достатъчно количество кърма и угризения да давам адаптирано на моята дъщеря. Няма смисъл от това, само излишни нерви.
За спането нощем. Бебетата /повечето/ по принцип спят през деня, защото светлината така или иначе им пречи на очичките и те си ги държат затворени, а това предразполага към сън. Следователно през деня затъмнете стаята, но все пак да личи че е различно от нощта. Когато е будно бебето го доближете до прозореца като го кърмите, за да вижда светлината, да му става ясно, че е ден.
Нощем /само като първи опит/ приспивайте на светло и шумно, така по-лесно става. Бебетата обичат да са чуват обичайните дневни шумове и така знаят, че не са сами. През нощта, поради утихването на къщата и намаляването на светлината бебетата бодърстват.Дано съм ви полезна и често не им е хубаво да ги приспиват, тъй като има много интересни неща за разглеждане.

Аз си наваксвам нощния сън със спане до обяд, тоест до обяда, когато Вики спи, спя и аз, пък после чистене, готвене, когато не смогна готова храна от магазина и така, това е положението с домакинската работа, важното е децата да са спокойни и нахранени