Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 968
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
О, турската познавам дори по-добре от немската.  Grinning Приятели и колеги имаме доста от най-младото поколение.
Ще потърся статиите и ще ти пусна линковете, не знаех, че четеш немски.  Hug

# 166
  • В светлината на слънцето
За немски филм от по-ново време бих препоръчала "Тувалу" на Файт Хелмер. Много шантав филм, без говор или с тук-там някоя отронена думичка (няма нищо общо обаче с "Балът" на Еторе Скола), черно-бял, носи атмосферата на филмите на Фелини, Антониони... Режисьорът е странна птица - немски евреин. Екипът е международен: главните роли изпълняват рускиня и французин, поддържащи - двама американци, Джоко Росич, Тодор Георгиев, Златина Тодева, една румънка. По принцип е сниман в България, но е от типа нискобюджетни продукции, които нямат нищо общо с Ню Имидж и обичайните второразредни продукции, които снимат у нас. Филмът спечели куп награди по различни фестивали. Смешен филм, изпълнен с много тъга. Препоръчвам го, но нямам идея откъде може да се свали. Thinking

# 167
Снощи гледах един позабравен филм от 2004 - Ефектът на пеперудата.Бях го гледала когато излезе, но снощи ми направи голямо впечатление.Наистина много хубав филм.Също снощи научих, че има 2 и 3 филм.Дано са също толкова интересни.

не са

да се включа в темата и аз

и да препоръчам (въпреки, че не съм изчела всичко и може да повтарям някого) New York, I love you

# 168
  • Universe
За немски филм от по-ново време бих препоръчала "Тувалу" на Файт Хелмер. Много шантав филм,...

Това определено ще ми хареса като попрочетох някои неща за режисьора и филма. Hug
То аз май имам шантав вкус  hahaha hahaha hahaha

П.П. Харесвате ли Майкъл Кейн /като актьор, разбира се Simple Smile/

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 21:39 от lenny_pld

# 169
Снощи гледах един позабравен филм от 2004 - Ефектът на пеперудата.Бях го гледала когато излезе, но снощи ми направи голямо впечатление.Наистина много хубав филм.Също снощи научих, че има 2 и 3 филм.Дано са също толкова интересни.

Вярно че ги има, но на мен лично не ми харесаха - предвидими и някакси в сянката на 1-я.
сега се сещам за един хубав филм August Rush от 2007г. - с хубава музика и завладяващ. Sunglasses

# 170

Още преди доста време го определих сред любимците ми  Peace Много добре си партнира и с друг мой любимец, но няма да го споменавам, че пак ще разбуня духовете  Laughing  Даже изгледах наскоро един филм само заради епизодичната му роля там (а в главната беше един от най-нелюбимите ми - Клайв Оуен ) , като ще си позволя да не препоръчам този филм - "Деца на хората" / http://www.imdb.com/title/tt0206634/ Подбирам си горе-долу филмите и рядко попадам на нещо, което чак толкова да не ми хареса  Rolling Eyes Гледам обаче, че на хората се харесва, явно и аз имам по-шантав вкус  Sunglasses

Сега се връщам от киното и гледах "Шерлок Холмс", на който се чудех от толкова дълго време. Е, хареса ми, макар и на места да ми доскучаваше  Simple Smile Даже видях, че Гай Ричи работи върху продължение, в което ролята на професор Мориарти ще се играе от Брад Бит  Simple Smile Ще видим...

Благодаря за препоръката на arkady за  August Rush  Simple Smile Не за първи път се препоръчва този филм и вече си записвам да го изгледам Simple Smile

# 171

Като чуя това име и асоциирам на секундата: Sleuth (1972) със Sir Laurence Olivier и Michael Caine и Sleuth (2007) с Michael Caine и Jude Law. Майкъл Кейн е много добър и от двете страни на барикадата.  Heart Eyes
Много горещо ги препоръчвам и двата.  Peace
Аз гледах първо новия и после стария. Мисля си последователността има значение, но за жалост вече ми е невъзможно да разбера коя е по-добра 72-07 или 07-72.   Mr. Green

# 172
  • Universe

Като чуя това име и асоциирам на секундата: Sleuth (1972) със Sir Laurence Olivier и Michael Caine и Sleuth (2007) с Michael Caine и Jude Law. Майкъл Кейн е много добър и от двете страни на барикадата.  Heart Eyes
Много горещо ги препоръчвам и двата.  Peace
Аз гледах първо новия и после стария. Мисля си последователността има значение, но за жалост вече ми е невъзможно да разбера коя е по-добра 72-07 или 07-72.   Mr. Green

При мен категорично фаворит е версията от 1972, но М. Кейн е великолепен и в двата Peace
За щастие, аз ги гледах по реда на излизане  bouquet Препоръчвам  Heart Eyes

# 173
Лени, мисля си, че ако ги бях гледала по ред на излизане, нямаше да оценя втория.  Wink

# 174
  • София
The Hurt Locker

Войната е опиат.  - с тези думи започва филма...

Хареса ми. Със сигурност има много по-сполучливи филми, пресъздаващи войната, но в този имаше един по-нестандартен, по-неклиширан формат, а може и да е, защото не съм гледала филми за работата на сапьорите досега. държа ме в напрежение, с притаен дъх, потопи ме в пустинната си, прашна, тежка и адска атмосферата на война...отлична работа на Kathryn Bigelow.

уникално превъплъщение на Jeremy Renner, каква категорична заявка за Оскар Heart Eyes -

# 175
# 176
The box го имам изтеглен и чака. Дано е хубав.

Гледах и аз New York, I love you, толкова свеж и приятен филм, страхотен! Е, имаше един момент, в който ми дойде малко холивудски, но нищо работа.

В Шерлок Холмс, не ви ли липсваше знаменитата реплика - 'Елементарно Уотсън!' ? На мене много ми липсваше.  Thinking

# 177
  • Belgium
Пускам трейлър на Dear John, за почитателите на стилистиката на филма The Notebook.

http://eventful.com/movies/dear-john-/M0-001-000000874-6/trailer … trb-international

http://www.imdb.com/title/tt0989757/

Относно Децата на хората (много странно звучи това заглавие на български) - и на мен не ми хареса, при положение, че Клайв Оуен ми е любим актьор, само заради него гледах филма  Laughing

# 178
  Aurora, мен  The Hurt Locker ме остави с напълно противоположни чувства. Не го харесах.  Peace

Гледах In the Loop (2009)/В примка.  Този беше по мой вкус. На някои реплики съм се смяла с глас. Добра политическа сатира, ако вземе Оскар, това ще е като завършек на черния хумор и цинизма...

# 179
сега се сещам за един хубав филм August Rush от 2007г. - с хубава музика и завладяващ. Sunglasses[/color]

Много е хубав. Момченцето, дето играе главната роля- Фреди Хаймор, участва и във филма "Пътят към Невърленд". Много ми е сладко.

August Rush е един от сериозните пропуски в класацията ни, за съжаление.
  Музиката  е разкошна, слушала съм я след това десетки пъти.
   Ето тук  една от най-хубавите сцени във филма.

Джуд питаше за "сладък" филм преди време. Е, аз бих определила точно August Rush като един много мил и трогателен филм.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 12:28 от С О Н Я

Общи условия

Активация на акаунт