Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 56 057
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
Като стана дума за Майкъл Кейн много го харесвам в The Quiet American ("Тихият Американец" по едноименния роман на Греъм Грийн) - http://www.imdb.com/title/tt0258068/

Жалко, че навремето не взе Оскара за тази роля...

Любим филм  Peace , който го е пропуснал го препоръчвам за гледане.
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=169931&hit=1

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 17:36 от AniSim

# 181
  • В светлината на слънцето
В Шерлок Холмс, не ви ли липсваше знаменитата реплика - 'Елементарно Уотсън!' ? На мене много ми липсваше.  Thinking

Мдааа... Thinking И не само. На мен ми липсваше английската атмосфера честно казано.  Thinking Иначе филмът ми хареса, но с уговорката, че този филм на този режисьор вече сме го гледали. Wink

# 182
^ Подкрепям те.  Като цяло добра игра на актьорите. Wink

# 183
    Да ви споделя много голямото си задоволство и приятна изненада.
   Гледах един от най-хубавите антивоенни филми, за съветския позор в Афганистан.
   Не е руски, по-добър е от "9 рота" и познайте кой е?

The Beast of War (1988)/Звярът

Холивудски филм от 1988 година. Страшен!
     Дори и тези от вас, които не обичат военни филми, няма да съжаляват нито за миг, ако го гледат.
  По-добър е от руския филм на Бондарчук-младши, казвам го съвсем честно . Четох в един форум, хората го мислели за руски филм, даже пуснали тема за "руския филм "Звярът".

Ще ви копирам една две реплики, но иначе го гледайте.

Една от култовите е:

Вие сте танкисти и ще си ходите с танка...

А тези са финалните:

Съжалявям, сър. Май това не е кой знае каква война. Няма Сталинград.
   А не мислите ли, че сега ние сме нацистите? Какво ще кажете за това ?  
   Опитвам се да бъда добър войник. Но човек не може да бъде добър войник в една прогнила война, сър. Искам да останете жив и да видите, как те печелят.

Този филм си заслужава да се види заради много неща.

Удоволствие е да гледаш  George Dzundza като руски командир. Пасва му много добре този образ.  
 Не мога да се въздържа да не кажа и за ролята на Стивън Болдуин. Играе едно глуповато танкистче, което изпи спирачната течност на танка...Чувство за хумор,  добра актьорска игра, мисъл...всичко има тук. И американците могат да правят добри филми за войната понякога.
  В началото има една доста брутална сцена, прегазват един афганистанец с танка. На някои може да им се стори пресилена тази жестокост, но някак като гледаш филма нататък разбираш, че кадрите са си на мястото.    
  Това е най-добрия филм за Афганистан до момента. Ще се радвам, ако някой го е гледал и сподели впечатления.
  Има обаче един факт от днешната действителност, който прави този филм всъщност безсмислен. Създателите му, американците, с много ирония и сарказъм описват руското нахлуване в Афганистан, а само няколко години по-късно същите тези "изобличители" вече са на Афганистанска земя и вършат абсолютно същите безобразия.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 15:18 от С О Н Я

# 184
В Шерлок Холмс, не ви ли липсваше знаменитата реплика - 'Елементарно Уотсън!' ? На мене много ми липсваше.  Thinking

От малкото, което изгледах от този филм, останах с впечатлението че този "Шерлок Холмс" няма нищо общо с класическия литературен образ, с който сме свикнали. Аз съм си за този Холмс, който разгадава мистериозните убийства с интелекта, знанията и интуицията си, а не екшън героя на Гай Ричи, може би и затова не го догледах филма, въпреки че е доста харесван. 

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 15:40 от AniSim

# 185
Снощи гледах един позабравен филм от 2004 - Ефектът на пеперудата.Бях го гледала когато излезе, но снощи ми направи голямо впечатление.Наистина много хубав филм.Също снощи научих, че има 2 и 3 филм.Дано са също толкова интересни.

не са

Изгледах 2 и 3 филм и ми харесаха.Вярно, не толкова, колкото първия, но определено са хубави. Peace
И на мен много ми го хвалеха Шерлок Холмс, така че го изтеглих да видя за какво става въпрос.Гледах първите 30 мин и заспах-толкова ми беше интересен! Нищо не ме грабна, нито актьора, който въплатява Шерлок Холмс, нито начина му на игра.
Същото се случи и с Аватар (да ме прощават многобройните фенове) Изгледах го на 5 пъти, защото все заспивам.На 5-я път ми бяха останали само 20 мин и за малко да заспя.  ooooh! Просто насила го изгледах, че голямо хвалене беше!

# 186
Аз съм един от малкото почитатели на "Децата на хората" в темата. Филмът е един от любимите, а Клайв Оуен определено не е от любимите ми актьори. Цялата тематика, визуализацията й и актьорското присъствие на Джулиан Мур и Майкъл Кейн правят филма, за мен, страхотно преживяване.
За August Rush съм в другия край - този филм не е сладък, той е сладникъв. Има всички предпоставки да стане добър филм /и актьори и история/, но нещо в процеса се е объркало.
Последно гледах Couple Retreat и определено беше загуба на време. Започвам да се чудя дали скоро ще има романтична комедия, която наистина да те забавлява, а не да се чудиш "ТИЯ какво правят?"

# 187
Започвам да се чудя дали скоро ще има романтична комедия, която наистина да те забавлява, а не да се чудиш "ТИЯ какво правят?"

veselinka, вчера в киното даваха трейлъра на някаква нова романтична комедия с Дженифър Анистън и Джерард Бътлър, струва ми се, че ще бъде нещо доста смешно, но не запомних превода на заглавието (нещо с "бившата" беше ), ето го в енциклопедията: http://www.imdb.com/title/tt1038919/

# 188
Пускам трейлър на Dear John, за почитателите на стилистиката на филма The Notebook.

Този филм го чакам отдавна Heart Eyes Залагам големи надежди заради Ласе Халстрьом, дано се оправдаят Peace

Започвам да се чудя дали скоро ще има романтична комедия, която наистина да те забавлява

И аз не мога да "срещна" такава напоследък, но попаднах случайно по HBO на making of Leap Year
http://www.imdb.com/title/tt1216492/
и ми се стори, че филмът ще бъде много забавен Wink Да не говорим, че от Matthew Goode получавам *сърцетуп* Mr. Green Embarassed

Иначе се включвам към групичката на вече препоръчалите Hug New York, I love you
http://www.imdb.com/title/tt0808399/
Сладко-тъжен филм, изпълнен с много нежност и меланхолия Heart Eyes Оптимизъм в "мрачното", романтична унесеност зад неизказаното и едно очарование в невинаги довършените (осмелявам се да кажа дори неизпипани на места) истории. Леко абстрактен в "реалността" си, но много красив филм Hug

# 189
  • Далече

Ооо, С О Н Я  най- накрая да харесаме един и същ филм  Mr. Green Mr. Green
Със субтитри на български ли го гледа? Добри ли са?
Аз го гледах на английски, с английски субтитри и на някои места ми се струва, че не можах да схвана британския хумор (аз си имам проблеми с техния хумор понякога Simple Smile), та ако е с хубави български субтитри се чудя дали да не си го изтегля пак да го гледам Simple Smile

# 190
   Alica, няма начин да нямаме допирни точки... Laughing

Да, гледах го с български субтитри. Според мен бяха доста добри.
  Казвай кой друг филм от номинираните си гледала, подобен на този ?

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 20:45 от С О Н Я

# 191
  • Далече
Е, той In the Loop има мижава номинация за адаптиран сценарий ( май така е на бълг.?) , но за мен беше изненадващо.
Иначе аз съм твърдо зад "Inglourious basterds", всички други филми , които съм гледала от номинираните не смятам, че са нещо особено и не бих ги гледала пак Simple SmileSimple Smile

То и според мен като ги правят тия номинации, повечето членове на академията са напушени (особено за по незначителните категории).
Например, аз по грозни рокли от тези на героинята в Bright Star, не бях гледала скоро.През цялото време и гледах роклите и  изпуснах всичко друго важно във филма, а те го номинирали за "Costume Design".

# 192
# 193
  • в сърцето на един мъж...
Соня, ти къде го намери с бг субтитри? Защото в арена го има, но е без Confused
Тази вечер гледах едно старо, но много хубаво филмче, не помня дали тук го препоръчахте To Gillian on Her 37th Birthday - изключително много ми хареса и малко натъжи.
А също и Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel- еднакво добро и за малки и големи Peace

# 194
Соня, ти къде го намери с бг субтитри? Защото в арена го има, но е без Confused

Гея, от Замунда го свалих.  

Благодаря за Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel, сега ще го потърся.

Общи условия

Активация на акаунт