Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 997
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
Лени, на аватара ти София Лорен ли е?
Къде я видя София Лорен .. по скоро Шарън Стоун.

# 211
# 212
Джуд, обещах и изпълних или с други думи гледах "Очи от рая"/ The lovely bones http://www.imdb.com/title/tt0380510/ . С една дума мога да го определя за мен - безплътен. Красиви картини (твърде много CGI? ) , изпипани детайли (къпещият се Станли Тучи, действията на Линдзи в къщата и др.), магнетична Сиърша Ронан (изключително изразително присъствие, каквото имаше и в един друг филм, който също се оказа слаб за мен - "Изкупление" http://www.imdb.com/title/tt0783233/ ), има и за какво да бъде номиниран Станли Тучи (все още поддържам К. Валц обаче), силно присъствие и на Сюзън Сарандън, нооо ...пак ми остава едно чувство за недоразвити образи, характери, зад които няма мотивация. Не ми харесаха Рейчъл Уайз и Марк Уолбърг, можеха и повечко да се понапънат, въпреки че явно и двете сценаристки + П. Джаксън доста са оплескали нещата. Не може роман, считан за един от най-успешните на 2002-ра година да бъде пресъздаден така, че да не ти казва нищо... Търсих едноименната книга на български, но не я открих и си я поръчах от Щатите, като я прочета пак ще пиша  Simple Smile

"Високо в небето"/ Up in the air / http://www.imdb.com/title/tt1193138/ - тук съм раздвоена. Много неща ми харесаха и много не, 50:50  Laughing Нито един от другите филми, номинирани за главна мъжка роля не съм гледала още, така че не мога да сравнявам Джордж Клуни, но беше добър, хареса ми. Между Вера Фармига и Ана Кендрик, повече харесах Вера Фармига за актриса в поддържаща роля...

An education (още няма официален български превод) / http://www.imdb.com/title/tt1174732/ - не ме остави раздвоена, повече ми хареса, но явно съм станала много капризна, защото и тук ме гложди мисълта - "можеха още мъничко"  Laughing Кери Мълиган е перфектна в ролята (но трябва да видя и другите, за да кажа става ли за Оскар-а  Wink ) , четох че я сравняват даже с Одри Хепбърн, но единствено самата история, сюжета, леко ме разколебава от гледна точка на това, че разисква нещо, което до болка ми е познато...Все пак финалът е толкова близо до мен, че казвам голямо "да" на този филм  Grinning ... Оказа се, че по случайност съм гледала предния филм на същата режисьорка, който е меко казано "тъп"  Laughing , това си е голям скок с този...

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 01:40 от kiki29

# 213
Oххх току що изгледах Brothers/Братя . Cry
Изплаках си очите.Много силен , разтърстващ филм.

# 214
  • София
"The Girlfriend Experience" - старая се да гледам всичко препоръчано от Лени, но този не ми хареса.  жалко, защото толкова добре се разбирам по принцип със Steven Soderbergh. но се оказва, че и той може да направи филм в стил "77 минути нищо няма да се случи".
мадамата Саша не ми хареса изобщо тази роля, нищо че уж играеше себе си. просто с тази физиономия "ей, сега ще те съблазня" не може да се стои през цялото време.

и имаше ужасно много "спам" в този филм, диалози, които ме отегчаваха до смърт...икономическата и финансова криза, Обама, спестяванията, капиталовложенията на американеца...а препратките във фитнес салона бяха просто "черешката".
оценка - 0 от 10.

# 215
Напоследък си възкресих вълнението от филми на ужасите Crazy Хората като кажат, че се разтоварват с комедийки, аз казвам че по-иначе се разтоварвам...та гледах The Descent и беше страшен. А нещото, което най-много ме е плашило във филм - някакво същество от Мълхоланд Драйв. Помня сцената, двама разговарят в едно кафене и излизат на улицата, камерата се движи плавно до един ъгъл и оттам какво изкочи...не знам, но за миг помислих, че полудях.

# 216

Съвпадение... Sunglasses и аз току-що го изгледах.
Ако Лени не беше споменала, не бих се сетила, но да, сега и аз откривам известна връзка с "Манхатън" на Дос Пасос  Thinking Доста се е увлякъл Содърбърг в независимия си експеримент, твърде хаотични сцени е сътворил, направил го е труден за гледане  Laughing , но не мога да отрека, че има някои находки - елитната компаньонка, която клиентите използват и като довереник, нещо като личния психоаналитик, реалистичния поглед към това, което споделят мъжете и което искат да получат от представата си за "гадже" (много добра кореспонденция със заглавието и удачен български превод), в това число и разговорите за съпругите и семействата им, сякаш тя е семеен приятел...
За избора на актрисата какво да кажа - доста й е богата филмографията за 22-годишна  Wink Очевидно Содърбърг се е с прял на нея, заради отношението й към секса за пари и истината е, че аз лично така си представям държанието на една елитна компаньонка - непроницаема, последователна в имиджа си на изкусителка с класа,  умерена в емоционално отношение, без изблици на каквито и да било чувства (само веднъж лекичко й падна маската, когато не дойде клиентът, но пък за сметка на това беше безукорна в разговорите си с журналиста, с приятеля си)...Не съжалявам, че го гледах този филм, но и със сигурност не е нещо, за което ще имам дълготраен спомен  Simple Smile

# 217
Up in the Air ми хареса, но пък номинациите за Оскар за главна мъжка роля и второстепенна женска на Vera Farmiga (Anna Kendrick направи много по-силна роля) ми идват в повече. Но ми е абсолютен фаворит в категорията 'адаптиран сценарий' предвид другите номинации.

Avatar едвам го изгледах. Ако не бяхме на IMAX 3D сигурно на 30-тата минута щях да си тръгна. Така или иначе прекарах 1/3 от времето със затворени очи.

# 218
  • София
Искрено ви благодарим за препоръката за "Easy virtue"  newsm20 МНОГО ни хареса, британските филми са ни като мехлем за душата!  newsm51 Удоволствие беше да се наблюдава актьорската игра на Кристин Скот Томас и Колин Фърт- май му ставам все по-голяма фенка и се моля той да вземе "Оскар"-а тази година.  Praynig  Дори Джесика Бийл беше добра! Mr. Green Имате още 2 гласа за филма! luvbed

За сряда или четвъртък съм си приготвила един филм, на който отдавна се точа  smile3508- Precious: Based on the Novel Push by Sapphire ( http://www.imdb.com/title/tt0929632/; http://thepiratebay.org/torrent/5276552/Precious_Based_On_The_No … 09_DVDScr_H264_AA). Страшно ми е интересно да го видя след многото добри отзиви на критиците за него, номинирането му в 6 категории за "Оскар" и безепелационните победи на Mo'nique за всички награди до момента. Не мога да чакам месеци за български субтитри, не откривам ангийски, но пък намерих...сръбски.  Mr. Green

# 219
  • София
Juleto, и аз макар да се изразих лаконично вчера (което рядко ми се случва Wink), наистина много харесах "Easy virtue" - наслада за душата. отдавна не бях се радвала така на края на филм Laughing
а Колин Фърт преди сякаш не го харесвах толкова, но от този филм мисля, че си промених мнението на него, просто ми напълни душата ролята му Simple Smile

Кюбит, а аз още не съм гледала Аватар...все го отлагам и накрая ще спрат да го излъчват на кино (но имам чувството, че усещането ми ще е като при теб) Crazy

# 220
  • Belgium
Радвам се, че ви е харесала моята препоръка. Колин Фърт наиситна ме грабна с изпълнението си в Easy Virtue Laughing

# 221
Juleto, и аз макар да се изразих лаконично вчера (което рядко ми се случва Wink), наистина много харесах "Easy virtue" - наслада за душата. отдавна не бях се радвала така на края на филм Laughing
а Колин Фърт преди сякаш не го харесвах толкова, но от този филм мисля, че си промених мнението на него, просто ми напълни душата ролята му Simple Smile

Ще скокна от кавказката тема, дето съм затънала напоследък, да гледам и този филм, заради добрите  отзиви на всички.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 12:12 от С О Н Я

# 222
Кюбит, а аз още не съм гледала Аватар...все го отлагам и накрая ще спрат да го излъчват на кино (но имам чувството, че усещането ми ще е като при теб) Crazy

Aurora , ти само се навиваш отрицателно и после ще се ядосваш, че си си загубила времето. Само те предупреждавам, че филмът е около 3 часа, а билетът струва 12 лв + това  Laughing  Peace Ако наистина си решила да го гледаш, защо поне не опиташ да го направиш непредубедено  Simple Smile

Juleto , моля, моля моля  Praynig за отзиви за "Precious..." . Знам за какво става въпрос в книгата и се страхувам да гледам филма, защото темата е доста тежка  Rolling Eyes

# 223
  • София
kiki, така е, често подхождам предубедено, но пък после винаги си признавам. Grinning

и аз искам да гледам "Precious..."ако някой намери английски субтитри, моля да ги пусне Hug

# 224
  • София
препоръчвам Prayers for Bobby (2009) - http://www.imdb.com/title/tt1073510/

ето малко за историята - Филмът е написан по книгата „Молитви за Боби” на Лирой Ааронс и разказва истинската история на Мери — една от множеството майки по света, загубили своите деца заради нетърпимостта на религиозното лицемерие към различието.

отдавна не бях плакала толкова. много ме разтърси и още не мога да се съвзема.

Сигорни Уивър в ролята на Mary Griffith разкъса сърцето ми - удивителна роля! Ryan Kelley в ролята а Боби също бе прекрасен!

чудесен филм, отдавна не съм се чувствала толкова "вътре" в една история, без да съм я преживяла. сигурна съм, че този филм не би оставил никого безразличен.

Общи условия

Активация на акаунт