Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 443
  • 722
  •   1
Отговори
# 420
Гледам, че осбъждате "Четецът". Аз така и не можах да разбера , защо момчето поне не се опита да каже, че Хана не може да чете, а я остави да понесе цялата отговорност и от този момент филмът някак си тръгна надолу според мен Sad

Според мен защото не искаше да си проваля кариерата на юрист. Ако беше казал истината, щеше да излезе наяве любовната им връзка, да стане скандал и после (колкото и компетентен да е) никой нямаше да му даде шанс да се развива в областта на правото Peace

Pisateva, мерси  bouquet. Продължавам да търся из торентите Peace

# 421
А и това, което казва  kiora, че в крайна сметка се е срамувал заради връзката си с нея...може и това да е част от причината. Peace

С О Н Я, нямам предвид, че се е срамувал Peace. Напротив, той ценеше тази любов (визирам неговите чувства), тя беше важна за него. Но кариерата му беше по-важна. Тук не става въпрос за срам, а за чист егоизъм - поне аз така ги виждам нещата Wink Професията беше приоритетна, любовта остана на заден план. Но тази жена оказа влияние върху бъдещите връзки на героя, а постъпката му спрямо нея предопредели живот на угризения и липса на вътрешен покой.

# 422
  • Далече
Според мен защото не искаше да си проваля кариерата на юрист. Ако беше казал истината, щеше да излезе наяве любовната им връзка, да стане скандал и после (колкото и компетентен да е) никой нямаше да му даде шанс да се развива в областта на правото Peace
Ами според мен той си провали живота, толкова тя му беше станала фикс идея и беше обсебен от нея.

Незнам дали е искал да я защити, или да я накаже, или беше толкова шокиран от случващото се,  че не знаеше как да реагира и какво да прави? На мен така и не ми стана ясно и третата част на филма според мен не беше на нивото на първата и втората.Някак си ми изглеждаше, че никой не е ясно какво е искал да постигне героя спрямо Хана? Третата част остави объркано впечатление у мен, не разбрах героя Sad

# 423
kiora, абе ти да не си почитател на Кристофър НоланLaughing От подписа ти виждам, че и ти чакаш Inception, ама само заради Лео ли?

За мой срам една година след премиерата му, съм се приготвила тези дни да гледам "Четецът", но засега не мога да коментирам  Embarassed...

Обаче, ако някой от вас не е гледал "Сред дивата природа"/ http://www.imdb.com/title/tt0758758/ , е как да не го препоръчам и аз (след Джуд). Удивителен филм! И оставете настрана посланията му и всичко останало (които са много интересни, разбира се), ами то само заради удивителните кадри и музиката на Еди Ведър си струва...Като зашеметена съм, а това рядко ми се случва. Браво на Шон Пен, личи си, че е изстрадано някак си...

# 424
  • в сърцето на един мъж...
Кики, ти си от мойта група Mr. Green

# 425

Обаче, ако някой от вас не е гледал "Сред дивата природа"/ http://www.imdb.com/title/tt0758758/ , е как да не го препоръчам и аз (след Джуд). Удивителен филм! И оставете настрана посланията му и всичко останало (които са много интересни, разбира се), ами то само заради удивителните кадри и музиката на Еди Ведър си струва...Като зашеметена съм, а това рядко ми се случва. Браво на Шон Пен, личи си, че е изстрадано някак си...

Много мой филм е това. И аз бях зашеметена дълго време след него. Постер на филма  ми е сред любимите аватари и май пак ще си го сложа.

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 23:28 от криста

# 426
Във Into the Wild много се зарадвах и на Катрин Кийнър.

# 427
Гледам, че осбъждате  "Четецът". Аз така и не можах да разбера , защо момчето поне не се опита да каже, че Хана не може да чете, а я остави да понесе цялата отговорност...

На мен ми се стори и искам да вярвам, че младежът уважи правото й на избор. Нещо от лекциите при професора, а и от разговора по време на процеса насочва мислите ми в тази посока. Отраснала съм в едно различно (надявам се) от сегашното време, когато колективи, комсомолски деятели, учители имаха право и желание да ти казват какво е правилно и добре за теб, затова идеите за правото на индивида да решава за себе си особено много ми допадат.
И за да приключа с младежа, аз не го виня, че за него Хана е важен, но отминал етап в емоционалното му развитие. Дори и да е било любов, тя беше толкова невъзможна за развитие. И разбира се, че след това ще е живот с "липса на вътрешен покой"...

Хана, за мен е просто някой от това време с една особеност, че е второ качество човек заради дислексията. Това да сме толерантни с хората с увреждания и дефицити е сравнително нова мода. Много състояния и заболявания са били най-малкото срамни, а в много развити държави до средата на 20 век такива хора са ги затваряли, лишавали от потомство. В Германия съвсем "научно" се заели да си прочистват нацията. Не казвам, че на Хана живота й е бил в опасност заради дислексията, ама ми се струва, че съвсем от рано е решила на никого да не го казва. Самоуважение на доста висока цена. Възможно е самотата й да е също следствие от това, смяната на работа със сигурност е. Това беше и конкретния повод да започне работа като надзирател, а също и да изчезне от живота на младежа, когато напусна кондукторството. От друга страна, ми направи впечатление на изключително изпълнителна, прилежна в работата си, което и в крайна сметка й изяде главата, т.е. беше осъдена за "Ама как ще отключа, нали ще избягат?" Тук усещам гадно двуличие в себе си: доволна съм че я осъдиха - дори и да е изпълнявала заповеди на висшестоящи. Яд ме е че другите се измъкнаха.

# 428
Кики, ти си от мойта група Mr. Green

Хайде да го гледаме вече, че за срам станахме  Joy

Джуд , всички поддържащи роли бяха много добри, много. Хал Холбрук ме разплака...а колко бях предубедена за този филм, заради философията на младежа...Хм  Simple Smile

криста , радвам се, че сме на едно мнение  Hug

# 429
  • София
СОНЯ, винаги ми е трудно да се върна толкова назад и да си спомня емоцията от филм или книга.
затова потърсих мнението си относно "Четецът". на 29 Януари 2009 г. съм написала:

...The Reader   ми хареса заради въпросите, които поставя. размислите, до които ме доведе. играта на неизвестния за мен David Kross, който изигра изумително младият Майкъл. интересно бе образът на един 15-годишен младеж, който бе толкова зрял, толкова истински, толкова наясно с това, което иска. сцените на интимност межд 15-годишния Майкъл и 36-годишната Хана бяха много силни, магията беше налице, чудесна химия имаше помежду им. ако имаше награди за пресъздаване на любовна сцена във филм тази година бих посочила без съмнение тях двамата. и после развръзката на историята, драмата, която влиза много силно, пробужда различни мисли за вината, съмнения...чувството, че този човек, който толкова си обичал и за който си копнеел - ти не знаеш нищо за него, въпреки това не можеш да спреш да мислиш за него. животът ти преминава скучно, тъжно, безмълвно, някак покрай теб, сякаш липсата му те заличава. Хана остана една загадка за мен...абсолютно противоречива личност. въпросите, които филмът поставя за Нацизма и Втората Световна война несъмнено водят човек до извода, че не може и няма как да обича Хана. на въпросът "защо?", тя отговаря "това беше моята работа". но Майкъл търси други отговори, отвъд тези...Майкъл продължава, любовта му е над всичко. той има нужда да разбере.

след това - записите на касетите - много силно пресъздаден, много внушително, сега е моментът ... да възкликна "какъв великолепен монтаж!".
и трансформирането на Майкъл в объркания, студен мъж на онова свиждане с Хана накрая. целият филм отразява емоциите вътре в нас и затова ми въздейства толкова силно.
сложен е, дори твърде сложен. сюжетът е многопластов и поставя въпрос след въпрос. прилича на кутията на Пандора, отваряш, отваряш и има още и още. несъмнено ще го гледам пак, несъмнено ще потърся книгата.

спомням си как краката ми бяха подкосени в буквалния смисъл на думата след като изгледах "Часовете" на Stephen Daldry. чувството сега, 6 години по-късно се върна и се простираше от бряг до бряг.

сега, когато се върнах към това отпреди 1 г. си давам сметка, че още не съм прочела книгата. Confused

# 430
   Миналата година имаше много по-добри филми, борещи се за Оскари, така ми се струва.

Гледах District 9 (2009)/Сектор 9.  Не е лош филма, има идея, интересно ми беше. Но някак не достатъчно силен ми се стори. Все пак са наблегнали повече на ефектите, отколкото на другото.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 08:36 от С О Н Я

# 431
  • Бургас
Geia идеално душа,просто идеално  Mr. Green

Соня на мен сектор 9 изобщо не ми допадна...беше ми много примитивен филма. Имаше замисъл наистина,но за мен нищо друго...малко гнусотии са вкарали в пове4е...

# 432
Соня на мен сектор 9 изобщо не ми допадна...беше ми много примитивен филма. Имаше замисъл наистина,но за мен нищо друго...малко гнусотии са вкарали в пове4е...
Peace

Да, елементарно беше на моменти. И този филм се бори за Оскар?! Thinking

# 433
Хатико: Кучешка история - много трогателно филмче.  Adam  - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=202799&hit=1 също много ми хареса.

# 434
Across the Universe-хареса ми,леко странен поглед над войната във Виетнам и младите хора по онова време.Заснет много красиво и целият пълен с песни на Бийтълс,макар че не бих го определила като мюзикъл. Peace

Общи условия

Активация на акаунт