Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 502
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
  • Universe
Greene далеч съм от мисълта да споря,но ти визираш само сюжета на филма и нищо друго.
Сюжета е банален - нищо ново, интересно, изненадващо.

Както казах, сигурно на фенките на Холмарк би им допаднал.

То банални сюжети дал Господ - за любовта, за Втората световна война, за вампири, за семейни отношения и т.н. Но във всеки преекспониран сюжет, зрителят е намерил нещо ценно за себе си, което е споделил тук. Квалификацията за фенките на... в случая е неуместна. Просто твоето тълкуване е  в графата "Искам да споделя"  Peace

lulumba, чакам пресконференция за "Алиса" и аз съм му се заканила на ЗД  Laughing

# 511
  • Далече
Оф, да ви кажа сериозно се замислям дали да не предложа да се направи отделен подфорум за турски сериали  Laughing. Не мога да се опарвя напоследък в тоя подфорум.

Гледах  австрийския филм с номинация за оскар от миналата година Revanche . Хареса ми -  интересна история, представена добре. Преплитат се съдбите на две коренно различни двойки, многопластови и добре развити  характери. История за любов, вина, разкаяние, отмъщение.
Филмът е бавен и много детайлен, особено втората му част и може би няма да се хареса на всички.

# 512
  • София
Alica, пробвай да използваи линка "Нови отговори на моите публикации", който се намира горе вляво под "Здравей, Alica", така винаги ще ти излизат темите, в които си писала Peace

# 513
Изгледах Brodre/Братя/2004,http://www.imdb.com/title/tt0386342/lenny_pld по твоя препоръка Hug и в пъти по-добър ми се стори наистина от американската версия,актьорите бяха страхотни,дори децата някак си по-истински си пресъздадоха ролите,определено европейското кино напоследък много ми допада(особено след Fish Tank/2009).

# 514
То банални сюжети дал Господ - за любовта, за Втората световна война, за вампири, за семейни отношения и т.н.
В момента непонятно защо целиш да профанизираш това, което съм написала. Правиш ли разлика между сюжет и тема на филм  ooooh! ? Ти ми изброяваш теми, от които всъщност може да се получат прекрасни сюжети, аз ти говоря за вече реализиран сюжет Tired

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 10:02 от Greene

# 515
  • София
The Private Lives of Pippa Lee - http://www.imdb.com/title/tt1134629/

хареса ми много. имам съвсем дребни забележки, коио накрая на филма вече чувствах, че с лека ръка ще пренебрегна, дори ги забравих.
Ребека Милър - чудесен сценарий (непременно ще потърся книгата й)...много талантлива жена, възхитена съм от работата й по филма. (малко клюки: Ребека Милър е дъщеря на големия драматург Артър Милър. Омъжена е за актьора Даниъл Дей-Луис, с когото имат двама синове). кастингът е съвършен, всеки изиграва своята част безупречно. наистина ролята на живота си прави Робин Райт (четох и едно интервю, в което тя сама определя ролята си като най-силната в цялата си кариера, вероятно заради това, че чувства толкова близка съдбата на главната героиня до себе си).
чудесен, премерен, изигран перфектно образ на Киану Рийвс, много ми хареса.
много интересно ми бе да видя отново Алън Аркин, много е добър. не мога да не спомена Мария Бело - ненадмината в образа на майката на Пипа.
от колко време не бях виждала Уинона Райдър, нейната роля на най-добра приятелка на Пипа е съвсем епизодична, но изиграна много добре. Моника Белучи се появява за малко, екрана светва, както винаги при появата й. епизодично виждаме и Джулиан Мур, много я харесвам по принцип, тук е съвсем за малко в ролята на лесбийка, приятелка на лелята на Пипа. отново виждаме с кратко участие Зоуи Казан, внучката на Елия Казан, в ролята на дъщерята на Пипа (след малките роли в "Пътят на промените" и "Its Complicated"). изобщо звезден състав Peace
за сюжета какво да кажа, мелодрама е, но леко и плавно поднесена история, която ме докосна и ме разчувства, представена по много интересен и различен начин. непрекъснатото завръщане назад не ме подразни, не ми се стори недодялано, беше различно, беше хубаво.
Робин Райт...пак се връщам на нея, толкова крехка, нежна, иде ти да я прегърнеш, да я утешиш, абсолютно удивителна в ролята си! номинирана ли е за нещо? едва ли.
дребните забележки не искам дори да ги споменавам.
финалното парче на Лусинда Уилямс ми хареса толкова много, че сега ще си намеря дискографията, при все, че не съм фен на кънтри музиката. цялата музика във филма ми хареса. някак много пипнат и с финес ми се стори целият филм, всеки детайл от него.

въобще...и изобщо - препоръчвам! Peace

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 10:54 от Aurora

# 516
  • София
'The Greatest' -  
http://www.imdb.com/title/tt1226232/
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=48172

Очарована съм от играта на Пиърс Броснан! Невероятно силна и драматична роля на баща, изиграна брилянтно и завладяващо!  Сюзън Сарандън - на космическо ниво, както винаги. Потвърдиха се впечатленията ми и за Кери Мълиган - според мен една от бъдещите големи звезди на Холивуд.

Напомни ми и за един друг филм -  The Lovely Bones - ако случайно сте го пропуснали. Хубав ден!

П.С. Аз също бих се подписала под предложението турските сериали да минат в общ подфорум, както и Alica е писала. Първа страница вече е окупирана от тях, все по-трудно ми е да открия стойностните теми в Кино  Peace

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 14:38 от Цецето

# 517
  • София
а може би ако се разделят Кино от Телевизия би било най-добре Hug

# 518
Може би сте го коментирали вече: Edge of Darkness -отново страхотна игра на Мел Гибсън. Hug

# 519
  • Sofia
Здравейте наскоро гледах "Хачико" с Ричард Гиър. по принцип съм любител на кучета и наскоро се разделих с домашната си любимка.Този филм ме разтъсри ,историята е невероятна и се разказва по истински случай.Ако е бил коментиран филма преди, моля да бъда извинена Embarassed

# 520
  • София
Здравейте момичета!  Hug

Може ли и аз във Вашата чудесна тема?
Голям фен съм на киното и с удоволствие ще наминавам да Ви чета, а когато има нещо интересно - и да пиша!
Предполагам, че сте обсъдили много филми, затова няма да предлагам нищо от моята 'колекция' като начало, а просто ще се опитам да прегледам първо темата Peace

Тук ме насочи Фран Джонсън, за което й благодаря!    Simple Smile
Няколко пъти разгръщам тази част на форума, но все попадам на турските сериали и не съм предполагала, че тук се крие тази страхотна тема!
Благодаря Ви!  bouquet

# 521
  • в сърцето на един мъж...
Кики, настигнах те с The Reader Много ми е трудно да го коментирам. Страхотна игра на младия Майкъл.
Не мога да разбера обаче паралела с "Дамата с кученцето"?

# 522
  • Belgium
Гледах и аз най-накрая Аватар, след като вече ме бъзикаха, че ще ми подарят тениска с надпис "Аз не съм гледала Аватар"  Joy

Филмът е точно каквото очаквах - красиво зрелище, но с не особено оригинален сценарий и предвидим край. Човешката раса като агресор е често срещана идея, а преминаването в чуждо тяло наскоро го четох като основна идея в книга. С една дума - не съм фен  Laughing

# 523
Кики, настигнах те с The Reader Много ми е трудно да го коментирам. Страхотна игра на младия Майкъл.
Не мога да разбера обаче паралела с "Дамата с кученцето"?

Гея, и аз още не знам за "Дамата с кученцето". Вече цяла година се чудя. Grinning Явно трябва да се чете книгата. Може просто Бернхард Шлинк да обича Чехов.

# 524
  • в сърцето на един мъж...
Хм, Соня, аз я имам книгата, но трябва да седна да ровя вътре явно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт