Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 440
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
    Amator (1979)/Кинолюбител

Понякога   да си аматьор в дадена област е много по-вълнуващо отколкото да си специалист в нея. Всеки има някакво хоби, някаква страст, която е по-силна от него. Нещо, което не ти дава мира, не можеш да спиш, не можеш да се храниш, непрекъснато мислиш за него. Често заради тези свои удоволствия плащаме висока цена-губим приятелства, обич, дори семейството си понякога. Но такава е истината, има такива хора. Може би и вие сте от тях?  Laughing

Това е филмът на Кешловски. Много искрен, сякаш режисьорът разказва за себе си. Толкова добре е направен, че на моменти те се струва, че  гледаш документални, а не художествени кадри.
 И разбира се, че "киното е най-важното изкуство"!  Няма две мнения по въпроса!

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 10:27 от С О Н Я

# 541
  • Далече
Разделянето на Кино от Телевизия също е идея, но това няма да промени нищо за темите, които ще останат в Телевизия.
Опцията, отговори на моите публикации работи само, ако си писал нещо по темата. Писането на запис в дадена тема само, за да се следи е по - дразнещо за мен, отколкото темите за турските сериали Mr. Green

Не трябва ли предложението да се обсъди първо с модератор, преди да се пусне анкета ? Необходима ли е анкета, за да се вземе решение?

# 542
Писането на запис в дадена тема само, за да се следи е по - дразнещо за мен, отколкото темите за турските сериали Mr. Green

Не трябва ли предложението да се обсъди първо с модератор, преди да се пусне анкета ? Необходима ли е анкета, за да се вземе решение?

Не само, че е ужасно дразнещо, а и ето какво пише в правилата : "6. Спамът, флудът и "чатът" са забранени
...
Потребители, които се "включват в разговора" за по едно "да .. добре .. чао" ще бъдат предупреждавани.
Ако имате да кажете нещо по темата - изразете го с повече от една дума. Пускането на едносрични постинги, публикации с емотикон без текст, постинги "запис", както и публикации с цел трупане на брой мнения не се толерират!"

За разделянето на кино от телевизия се колебая, по-скоро бих подкрепила преместване на темата ни в "хоби", нещо като любителски киноклуб на форума   newsm78

# 543
  • софия
http://www.imdb.com/title/tt0347048/ Много силен филм на Fatih Akin, препоръчвам силно.  Peace

# 544
  • В светлината на слънцето
Един приятел, на който ценя доста препоръките за филм, гледа  Nine в киното и каза "пълна боза"... Confused

Много точно казано.  Peace Събрани доста известни имена на едно място, хвърлени доста пари за нещо зрелищно, но ...Фелини диша във врата. А да надскочиш гения е трудно. Аз честно казано съм доста толерантна към филмите, вдъхновени от някой предишен или просто направени като римейк, но и гледам на такива филми винаги с едно много голямо наум. Thinking Този определено не ме грабна.

# 545
Edge of Darkness / Острие на мрака (2010)
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=210348&hit=1
http://www.imdb.com/title/tt1226273/
Благодаря на Geia Hug за препоръката на този филм Grinning Има я драмата, интригата, екшъна и криминалния елемент Wink Хареса ми, глас и от мен Peace

Hachiko A Dog's Story / Хатико: Кучешка история (2009)
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=208040&hit=1
http://www.imdb.com/title/tt1028532/
Сладко и тъжно филмче за едно много мило кученце Crazy. Типичен пример за сюжет, при който не се случва почти нищо, но "нищоправенето" е умилително и завладяващо Simple Smile Разказ за верността и приятелството, облечени в пухкава козина Flutter

Аквариум / Fish Tank (2009)
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=209897&hit=1
http://www.imdb.com/title/tt1232776/
Очаквах повече от този филм Peace Предполагаемото израстване на главната героиня беше представено много повърхностно Rolling Eyes А постъпката й с детето беше меко казано тъпа, напълно си заслужи шамара, даже един бой й трябваше Mr. Green

Завършвам поредицата с един филм, който задължително трябва да се пропусне Laughing :
Legion / Легион (2010)
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=210334&hit=1
http://www.imdb.com/title/tt1038686/
Има една фразa във филма, цитирам по памет - "...Сигурно са Му ( бел. ред: Бог) омръзнали всички тези глупости". Тя е емблематична, защото филмът е big nonsense Mr. Green.

lulumba, имам молба към теб Praynig Предвид, че имаш "вътрешна информация" Hug, ако разбереш кога е премиерата на Shutter Island, да ми драснеш едно съобщение на лични  bouquet

Kики, на Кристофър Нолан не съм почитател Laughing, гледала съм само един негов филм - "Черният рицар", чиято главна идея, смятам, бе лошо представена Peace. Страх ме е да не развали и Inception, но се надявам the leading man Flutter да има глава на раменете и да е направил правилния избор с този проект Peace Така, че ти е ясно, заради кого ще гледам филма Embarassed

# 546

Страх ме е да не развали и Inception, но се надявам the leading man Flutter да има глава на раменете и да е направил правилния избор с този проект Peace Така, че ти е ясно, заради кого ще гледам филма Embarassed

Почти сигурна бях аз  Laughing Не се съмнявай в Лео  Wink

Гледах "Сън" на Ким Ки Дук (знам, че това не е най-правилното изписване на името му  Rolling Eyes) Изненада ме този филм и се зачетох в разни коментари за филма. Излезе очевидно, че като човек, който не познава творчеството на режисьора по-обстойно, мнението ми няма да звучи меродавно...не че имам такива претенции...Смятам, че филмът започна доста обещаващо и в един момент силните идеи се размиха в твърде арт ниво  Thinking Много силна алегория, цвeтови символи и прекрасна музика, но спойката между тези неща не беше на нивото на "Стик N 3". Дали бих препоръчала ?! Не на всеки. Освен това има и доста хард кадри... Rolling Eyes

Не бях гледала и дебюта на Дарън Аронофски - "Кодът Пи"/ http://www.imdb.com/title/tt0138704/ Не е моят филм, но наистина многообещаващ дебют  Grinning Сега е модерна думата "обсесия", но бих използвала нашата "обсебеност" - толкова са близо  Laughing Та това е филм за маниакалната обсебеност по една идея, в случая извеждането на математически модел за обяснение на вселената. Интересни ракурси на идеята, много контрастно черно-бяло заснемане...

И няколко клюки  Laughing Дарън Аронофски е отказал да режисира "Батман в началото" и така попада при моя приятел Нолън  Joy . Партньорката на Аронофски в живота е Рейчъл Уайз (последно говорихме за "Агора"), с която имат и син, роден 2006г. (даже във "Вечният градинар" тя е бременна не само във филма, а и реално). Освен това Рейчъл е гадже на Сам Мендес, преди той да срещне Кейт Уинслет (наша всеобща любимка)...

# 547
  • София
влизам набързичко, за да препоръчам и аз Adam - http://www.imdb.com/title/tt1185836/ (вече препоръчван в темата), много приятно ме изненада и много ми хареса - нежен, прекрасен, нетипичен романтичен филм.
Hugh Dancy е невероятен в ролята на млад мъж, болен от Синдрома на Аспергер (форма на аутизъм). Rose Byrne - красива и с прекрасно ненатрапчиво изпълнение.

# 548
   Ако сте пропуснали филма 11'09''01 - September 11 (2002), трябва да си поправите грешката.

Доста е добър. Някои от новелите са шедьоври-на 21 годишната иранка Самира Махмалбаф, на британеца Кен Лоуч, на босненеца Данис Танович, Мира Наир, Шохей Имамура...
 Има и няколко доста слаби, въпреки че точно те са режисирани от светила в киното. Новелата на Клод Льолуш е направо срамно не на висота, в сравнение с останалите. Не ми харесаха също тези на Шон Пен и Алехандро Гонзалес Иняриту, намирам ги  за незадоволителни, имайки предвид замисъла на филма.
 Но като цяло смятам, че лентата 11'09''01 - September 11 е  едно от добрите постижения в областта на политически ангажираното кино.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 09:58 от С О Н Я

# 549
Признавам,не изчетох темата, но миналата седмица гледах
"Късметът на Слевин"и страшно ми хареса.
Препоръчвам с две ръце Peace

# 550
  • София
СОНЯ, аз също намирам 11 Септември за ненадминат в жанра. но за разлика от теб, лентата с Шон Пен ми се видя от най-добрите Wink

# 551
СОНЯ, аз също намирам 11 Септември за ненадминат в жанра. но за разлика от теб, лентата с Шон Пен ми се видя от най-добрите Wink

Аз нещо не разбрах накрая  неговия филм. Защо разцъфнаха цветята, след като дадоха взривовете на самолетите? Какво означавше това? Саксиите му на прозореца видяха слънцето едва след като рухнаха кулите, но какво значеше това? Някак твърде завоалирано ми се стори всичко в сравнение с  директните обвинения на останалите режисьори.  
   Може би разцъфването на цветята на фона на рухналите кули означаваше следното.
  Че заблудата, която се налага на световната общественост, най-после трябва да изчезне. Че този илюзорен свят, в който живееше героят, е само залъгване, успокоение, мираж. Че човечеството най-сетне трябва да се събуди и да погледне отвъд високите кули от идеология и пропаганда, с които е обградено. Героят му е нещастен и залинял като това увехнало цвете на прозореца. Обградени от модерни небостъргачи и бетонни кули, хората не виждат слънцето.  И когато един ден случаен слънчев лъч ненадейно ги погали, разбират, че е твърде късно, че няма как да върнат времето назад. Разтълкуван от тази гледна точка, филмът наистина е красив.  
  И единадесетте минути на Иняриту. Черен екран през цялото време на фона на шумотевица и уплашени гласове. Може би е искал да е оригинален, но не му се е получило, нямах търпение да свърши неговата новела. Наистина "шок и ужас".
  И да кажа два реда за любимия ми Данис Танович. Както и очаквах, авторът на най-силния антиамерикански филм "Ничия земя" и тук е направил достоен отговор. На фона на новините за атентата от 11 септември в Ню Йорк, десетки вдовици от Сребреница оплакват загиналите си мъже....

Ето тук подробно разказват и анализират всяка от новелите, макар че не съм съгласна с някои от констатациите на автора:

http://bpm.cult.bg/ezine/books/?id=505

Точно филмът на иранката Самира Махмалбаф , първия, който аз най-много харесах, тук го определят като най-слаб. Всеки с предпочитанията си.
    А за Шон Пен само суперлативи, и за Клод Льолуш.... Simple Smile Аз пък тъкмо наопаки. Все пак новелата на Данис Танович е оценена по достойнство, хареса ми коментара за неговия филм.
   Вярно ли е това, че във филма на  Идриса Уедраого (Буркина Фасо), Бен Ладен се измъква именно със самолет на “Bulgarian Air”? Аз не забелязах, трябва да го гледам пак. Thinking

И за да завърша, ще цитирам автора на този блог, по-точно думите  му за последната от новелите, на японеца Шохей Имамура, една от най-силните:

..... че във войната няма герои, няма добро, няма правилно, няма и победители. Тя е дъното на човешкото падение, на природата като цяло – когато двама представители на един и същи вид се изтребват заради самото изтребление. Наречете го ако искате луд, но един хуманист не може да приеме този ужас, това деградиране.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 13:29 от С О Н Я

# 552
  • София

Аз нещо не разбрах накрая  неговия филм. Защо разцъфнаха цветята, след като дадоха взривовете на самолетите? Какво означавше това? Саксиите му на прозореца видяха слънцето едва след като рухнаха кулите, но какво значеше това? Някак твърде завоалирано ми се стори всичко в сравнение с  директните обвинения на останалите режисьори.

ами, от огромните небостъргачи трудно се процежда слънцето в Ню Йорк, рухването на кулите откри малко слънчева светлина и цветята разцъфнаха. естествено тук метафората е много по-дълбока, много хубаво е обяснено в линка, който даваш. съгласна съм с човека, написал статията, че може би Шон Пен-ската част е най-въздействаща и гениална (за мен).
частта на Иняриту и на мен не допадна, но на Клод Льолуш я намирам за много добра.
нямам забележки, то и мина доста време откакто го гледах на премиерата му, но нямам негативни спомени освен за новелата на Иняриту, която ми се струваше досадна и изнасилена. и помня цялостното чувство, което ме обземаше като след невероятно силно докоснал те филм...и възторга, който изпитах от Шон Пен. някой ден пак бих го гледала този филм Peace

# 553
  Благодаря за отговора, Aurora. Hug

В темата за документални филми писах за два, които ми предстои да гледам. Имате ли впечатления?

Fahrenheit 9/11 (2004)

Zero investigation - 9/11/Разследване от нулата - 9/11

# 554
  • В светлината на слънцето
...лентата с Шон Пен ми се видя от най-добрите Wink

Ако можехме да се влюбваме в нещо запечатано на филмова лента, то аз бих се влюбила без да се замислям точно в тази новела. Много, много силно послание. Не харесавм Шон Пен (неясно защо, просто не го харесвам), но тук го признах. Peace

kiora, ще ти пиша веднага, в който имам някаква информация. Засега няма нищо. Но ще видим. Thinking

Довечера съм на премиерата на "Алиса". Очаквам с голямо нетърпение този филм, дано не се разочаровам. Ще пиша довечера как е. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт