Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 981
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
La teta asustada (The Milk of Sorrow) 2009

не смея да го препоръчам, предвид че от утре тръгва по Филм Феста. толкова не е за всеки този филм, че няма на къде повече. хем не ми харесваше, хем беше толкова красив, че не го спрях до края. не го разбирах, не го усещах, но е толкова особен, изпълнен с тъга и страх, някак изящен, че не можех да не го догледам. харесаха ми много кадрите от Лима, как бяха заснети, както и музиката, изплънена с автентични перуански мелодии, фолклорът във филма, ритуалите, суеверията ми бяха много интересни.
много харесах играта на Magaly Solier в ролята на Фауста - някак грозновата, а в същото време с особена красота. точно като филма.

Благодаря за хубавия коментар   bouquet
На мен ми е в задължителната програма за филмите от феста така или иначе  Simple Smile Какво да се прави, някои от филмите и аз съм ги изгледала, макар че са премиерни за България Embarassed , колкото и да не ми е в стила...

# 586
А н и, там за малко има и едно наше момиче - Фани Коларова .

Браво!  Peace

# 587
Изгледах "A Serious Man" и честно казано никак не ми хареса Tired  newsm11 Peace

# 588
La teta asustada (The Milk of Sorrow) 2009

не смея да го препоръчам, предвид че от утре тръгва по Филм Феста. толкова не е за всеки този филм, че няма на къде повече. хем не ми харесваше, хем беше толкова красив, че не го спрях до края. не го разбирах, не го усещах, но е толкова особен, изпълнен с тъга и страх, някак изящен, че не можех да не го догледам. харесаха ми много кадрите от Лима, как бяха заснети, както и музиката, изплънена с автентични перуански мелодии, фолклорът във филма, ритуалите, суеверията ми бяха много интересни.
много харесах играта на Magaly Solier в ролята на Фауста - някак грозновата, а в същото време с особена красота. точно като филма.

След,толкова  хубаво  описание ,няма  как да не го   гледам Hug  bouquet

От къде може да се свали?

# 589
  • София
nadq, аз го свалих оттук http://thepiratebay.org/search/milk%20of%20sorrow/0/99/0, субтитрите ги намерих на английски.

но качеството не е много добро и най-добре е, ако човек има възможност, да го види тук: http://www.sofiaiff.com/index.php?page=movies&id=21

19.03.2010
Дом на киното - 20:30;

20.03.2010
Дом на киното - 14:00;

# 590
Гледах чудесен филм: "Джули и Джулия".
Да започнем с невероятната Мерил Стрийп. Как ги докарва тези акценти, във всеки филм е толкова различна.
Филмът може да се стори неразбран за мъжката част от населението, но то не означава да се хареса на всеки.
Филмът съвсем не е "готвиха, ядоха, готвиха ядоха"... Филмът е за творчеството. Всеки може да е консуматор. Можем да слушаме музика, да гледаме филми, да четем книги. Но по-рядко са хората, които творят: правят музика, снимат филми, пишат книги (или блогове в модерния свят), готвят...
Филмът е и паралел за жените от две поколения, на външен вид различни, но по същност еднакви: загубвайки себе си в скучната и монотонна държавна работа, те търсят да изразят себе си извън пределите на офиса, на "the cubicle". Макар и обвинявани в егоцентризъм, нарцисизъм ("всичко това е за ТЕБ, ТЕБ, ТЕБ") и понякога страдащи от липса на подкрепа, двете жени не се спират пред трудностите и препятствията в личния си живот: те се местят от място на място, биват зарязвани в труден момент, срещат неодобрение от приятели или близки роднини, които се питат защо е всичкото това: да жертваш от времето си, парите си, усилията си. Защо го правят: светът има нужда от такива хора, има нужда да чете, да гледа филми, да слуша музика, да готви. Кой ще ги създаде ако не са такива себераздаващи се хора, които да творят. Те не очакват финансов стимул. Доста често те инвестират в издаването на произведенията си. Но искат техните усилия да достигнат до другите. Дори и това да е направено от егоцентризъм. Егоцентризмът се проявява, когато дамите се радват на журналистическия интерес към тях, когато имат коментари към блога, когато имат съобщения на секретаря, когато биват забелязани.
Но това според мен беше второстепенно. Първостепенното и при двете героини във филма е, че те имат невероятни съпрузи до себе си. Те имат подкрепата, насърчението и любовта на половинките си. Те готвят заради тях, те са техните първи дегустатори и критици.
В това се крие и тяхното щастие, Джули и Джулия имат две незаменими в нашето ежедневие неща: подкрепяща половина до себе си и хоби, с което да изразяват себе си. Дори понякога да изпадаха в лоши настроения, като цяло героините бяха израснали психологически и социално жени.
Не на последно място ще спомена и самата атмосфера на филма. Със своята неконфликтност, със своите добри чувства, филмът предава настроението си върху зрителя. Уютът, който идва от кухните, изтънчените думи, с които се описват на вид обикновени неща като хранителни продукти или подправки, го правят близък до филми като "Парфюм" и най-вече "Като гореща вода за шоколад" (по Лаура Ескивел). Ароматът на тези филми се усеща дълго време след като си го гледал и е привилегия на изтънчения нос и вкус.
Ако имате нюх за канелено чудо, за ванилови цветчета или за щастие, гледайте "Джули и Джулия"!

# 591
  • В светлината на слънцето
Вчера най-сетне изгледах два филма, които от доста време си бях дръпнала, ама все не им се навивах.
Edge Of Darkness (Острие на мрака) - не ме впечатли кой знае колко честно казано. Thinking За запълване на празно телевизионно време в съботно-неделна вечер става. Иначе сюжетът е твърде изтъркан, предсказуем дори и при този финал.
Ca$h (В брой) - има интересна идея, но прекалено битовият финал я разми. Ако се беше доразвила линията за удоволствието от деградацията, което дреме във всеки един от нас, би могло да стане доста добър филм. Чудя се дали бих го препоръчала - може би 50:50. Thinking

# 592
lulumba и аз съм на твоето мнение, макар че мен Ca$h ме впечатли доста и аз го препоръчвам Peace
Но за Edge Of Darkness съм напълно съгласна  Wink

# 593
Здравейте, препоръчаха ми този филм, сръбски kat porastem bicu kengur, някой гледал ли го е ? и моля ако да, да напише  линк за сваляне, само да не е от Замунда, тъй като в чужбина Замунда не работи Rolling Eyes

Филмчето е много свежо, ако си гледала "Munje", той е пак на същия режисьор- Радивое Андрич. И някои от актьорите са същите:)
  филмът в imdb

Munje! в imdb

Само в замунда го намирам.
Много ти Благодаря, сега ако ме светнете и  къде да натисна , че да почне да се сваля Crazy
Нищо не му разбирам на .imdb.com
Благодаря предварително Flutter

# 594
Неее, не можеш да го сваляш от там Simple Smile Това е просто информация за филмите. Само в замунда го намира. Не знам дали по скайп може да се изпраща такъв голям файл, ако да бих го свалила и пратила.

# 595
Праща се. Отнема време, но става.

# 596
  • в сърцето на един мъж...
 Grinning Тина има опит Mr. Green

Tre metri sopra il cielo
Ho voglia di te
Много благодаря на Маркрит за препоръката за тези два филма! Изключително много ми харесаха. Препоръчвам! Peace

# 597
  • София
момичета, гледахте ли новият на Джузепе Торнаторе - Baarìa - http://www.imdb.com/title/tt1081935/? отзиви?

# 598
Гледах - твърде дълъг и муден ми се видя. Но, атмосферата на времената и на Сицилия е невероятно уловена. Героите, до края, ми бяха като роднини, близки ги почувствах. Малко ме измъчи убедително показаната нищета, болно ми стана, колко гладни може да живеят хората.

# 599
Гея , много се радвам , че са ти харесали .
Толкова ме е яд , че няма кой знае колко италиански филми закачени в инт. пространството .
А имат толкова хубави филми .
Не говоря само за кино , а и за тв продукции / даже ги предпочитам/ .
А какви невероятни биографични филми имат .. малееее.Страхотни !!!
Тази вечер ще дават хубав тв италиански филм по tv7.
Като видя в програмата италиански филми или сериали , въпросния ден става истински празник за мен.
Свършвам си цялата работа , правя нещо любимо за хапване и сядам пред тв с голямо нетърпение.
Това сигурно е някаква лудост , но е така при мен .
Извинявайте , че се отплеснах... Embarassed Confused

Общи условия

Активация на акаунт