Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 56 052
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • В светлината на слънцето

Благодаря  Hug

Кики, аз съм почти на 100% сигурна, че ще е далеч от тия филми, но ми стана любопитно, че доста ми го хвалиха.  Thinking Ще го видя де. Наистина го даваха наскоро по тв, но аз в това време водех борба свободен стил с неискащите да заспиват ( #Silly), така че се разминах с гледането. Mr. Green

# 616
Equilibrium... Любопитно ми е, защото оприличават филма на "Бразилия" на Тери Гилиъм и "Метрополитън" на Фриц Ланг.  Thinking 

Само като идея, както е писала и Кики. В тоя кюп (филми) най-напред слагам 1984.

# 617
The stepfather   http://www.imdb.com/title/tt0814335/ - този е много готин

# 618
# 619
  • София
Fish Tank? - http://www.imdb.com/title/tt1232776/

НЕ, благодаря.

много по-дълъг, отколкото е необходимо, някак безсмислен, да, показва ни живота в супер ултра мизерните квартали в UK, упадъка на тинейджъра, но нямаше цел, нямаше послание. нахвърляни девойка, която е отхвърлена, агресивна, зла...майка, която се е пропила и нехае за двете си деца, малка сестра, която върви по пътя на голямата и един самовлюбен егоист (той поне игра добре)...но не се случва нищо повече от два часа, освен просто да видиш колко гаден, мизерен и нещастен би могъл да бъде живота на някого. това обаче гарнирано с много лош танци, много, много лош хип хоп...съжалявам, обаче обожавам хип хоп и не искам британец да ми поднася хип хоп, не и по този начин.
а и актрисата в главната роля (Мия) игра зле, много зле. никаква игра с лице, никакво присъствие...и не защото ролята е такава, тя просто не го може.
не го харесах, не го препоръчвам.

# 620

И аз го гледах. Мен доста ме натъжи. Иска ми се да вярвам, че всичко във филма е малко преувеличено. Но дълбоко в себе си съм убедена, че нещата май стоят точно така, че това е грозната и страшна истина. В целия свят милиони деца израстват ей така, сами, оставени на произвола, без обич, без ласка, без загриженост.
   Същото е и в City of God/ Градът на Бога, само дето там нещата са още по-страшни.
   Но нищо ново под слънцето май.
   Как ли би реагирал Луис Бунюел например, ако можеше да види тези два филма. В началото на неговия шедьовър от 1950 година - Los olvidados (1950)/Забравените той казва, че след години силно се надява човечеството да  се поправи и проблемите на тези деца от гетата да изчезнат, светът да стане по-добър. Уви, шестдесет години по-късно светът не само че не е по-различен оттогава, по-лош е. И филмът Fish Tank, обявен за най-добрия британски филм за 2009 година го доказва.
  Съгласна съм с Аурора, че филмът е малко проточен, идеята е ясна, но донякъде преекспонирана.
  Но най-много ме подразни отново тази неангажираност на авторите на филма със съдбата на героинята. Те показват нещата такива, каквито са, даже ги преувеличават донякъде, но къде е тяхната гледна точка ? Напоследък явно е модерно това във филмите - оставя се всичко на критиката и съвестта на зрителя, "ние ви показваме историята, пък вие сте тези, дето ще си направите изводите". "Ние само безпристрастно снимаме филма". Защото точно това усетих в този филм и то е главното, което ме отблъсна - една безпристрастност, граничеща с примирение и безхаберие...
   Авторите на филма казват- това е, няма друго, и нищо не може да се направи.  А такова послание ми звучи меко казано цинично, като се има предвид колко пари са похарчени конкретно за този филм и още колко приходи от продажби ще има...Или нещата не опират само до пари...?  А  до какво тогава ?

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 10:44 от С О Н Я

# 621
  • София
да, СОНЯ, "една безпристрастност, граничеща с примирение и безхаберие..."
и защо толкова крайно...сякаш всички в този квартал са "боклуци", сякаш няма свестни хора, прекалено безнадеждно, прекалено сиво...видя ми се хем някак претенциозно, хем клиширано, предвидимо.
това най-много ме подразни, моят подход може би не беше правилен, седнах с очакване, с трепет и "бритиш" настроение (обичам английско кино), предвид супер отзивите очаквах много повече...

# 622
да, СОНЯ, "една безпристрастност, граничеща с примирение и безхаберие..."
и защо толкова крайно...сякаш всички в този квартал са "боклуци", сякаш няма свестни хора, прекалено безнадеждно, прекалено сиво...видя ми се хем някак претенциозно, хем клиширано, предвидимо.
това най-много ме подразни, моят подход може би не беше правилен, седнах с очакване, с трепет и "бритиш" настроение (обичам английско кино), предвид супер отзивите очаквах много повече...

Peace

Липсва човещината в този филм. Разликата между него и другите два филма, които посочих по-горе е огромна. И "Градът на Бога" и "Забравените" са топли, човешки филми, там всичко е една болка и упрек...а в "Аквариум" усещането е точно като рибешка хлъзгавост и студенина...  Имам чувството, че филмът цели по-скоро да шокира зрителя, отколкото да го направи съпричастен към проблемите.
  Впрочем, затова ли филмът се казва "Аквариум", защото нямат шанс да изплуват тези деца?

В тази връзка District 9 (2009)/Сектор 9  например много повече ми хареса. Защото и той е филм за гетата и за низвергнатите от модерния свят  хора. И колкото и наивен да изглежда, чувствам го по-близък.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 13:29 от С О Н Я

# 623
Здравей те и от мен!Благодаря за филмите , които ни препоръчвате да гледаме!Искам да Ви помоля да ми помогнете да намеря един филм ,който гледах преди години и много ми хареса. Разказва се за две сестри , които си размениха местата! Никъде не мога да го намеря, а му забравих и името!Благодаря предварително! Praynig  bouquetЧакам с нетърпение!

# 624
Към темата подхваната от С О Н Я и Aurora ще добавя още филм, награден на последните награди "Оскар":
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire.
Един доста тежък филм, "Фиш танк" в негърски вариант, но хуууубаво доукрасен с всички възможни извращения върху деца, които можете да се сетите. За всички фенки ще отбележа участието на Лени Кравиц в ролята на "сестра Джон"  Mr. Green

# 625
Към темата подхваната от С О Н Я и Aurora ще добавя още филм, награден на последните награди "Оскар":
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire.
Един доста тежък филм, "Фиш танк" в негърски вариант, но хуууубаво доукрасен с всички възможни извращения върху деца, които можете да се сетите. За всички фенки ще отбележа участието на Лени Кравиц в ролята на "сестра Джон"  Mr. Green

Благодаря , savina_h .
 Не бих го гледала засега, това са най-тежките филми, а какво да кажем, че и действителността  напоследък ни поднася още по-ужасяващи сценарии. Peace

# 626
  • Belgium
Гледах Девет - честно казано голяма скука, дали защото е мюзикъл, а аз не си падам много по този жанр, дали защото са наблъскани един куп звезди, без особена мисъл. Дори Даниел Дей Луис не можа да ме спечели за филма  Laughing

# 627
  • в сърцето на един мъж...
Love Hurts - много благодаря за препоръката! И от мен един глас. Много топъл, земен филм за любовта и семейството.

# 628
  • Plovdiv
Гледах Agora. Много дълго го избягвах. Нали знаете, чакаш подходящия момент и настроение. Хареса ми, препоръчвам. Радвам се, че очакванията ми бяха грешни.
Беше ми интересно да видя на кино частица от това време. Когато християнската религия е почти победител. Филмите, които съм гледала са все от прохождането и, когато е по-скоро мъченик. И въпреки, че знаех, че една религия се налага с кръв и огън, съвсем различно е усещането, когато го "видиш".
Унищожаването на библиотеката беше изключително силен момент за мен. Освен черните дрехи, обраслите лица, видях и "стената", която издигат след себе си.
Не съм почитател на Рейчъл Уайз, но тази и роля ми хареса, много.

# 629
  • София
Love Hurts - много благодаря за препоръката! И от мен един глас. Много топъл, земен филм за любовта и семейството.

а на мен не ми хареса, изгледах го по диагонал. а пък таткото...не знам откъде го извадиха този актьор, но отдавна не бях виждала някой толкова слаб актьор, така преиграваше.

Общи условия

Активация на акаунт