Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 56 042
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Само да вметна и аз нещо за "Аквариум"  Mr. Green
Изгледах го, но понеже и аз останах с много противоречиви мисли, реших, че няма да го коментирам тук. От друга страна, ние тук сме киномани и как да оставим един толкова високо оценен филм без коментар   Simple Smile
Относно гледната точка на режисьора - от разни неща, които прочетох оттук-оттам, останах с впечатление, че създаването на абсолютно натуралистичен и автентичен образ на пропадналата тийнейджърка от английското гето е съвсем целенасочен и доста хвален похват на режисьорката, между другото носителка на Оскар за късометражен филм. Даже четох, че е търсено именно показването на света само и единствено през очите на героинята Миа, без да има и сянка от оценъчния поглед на авторката на филма. Обаче и аз като Соня и Аурора се питам - и какво от това  newsm78
Относно младата актриса също се поразрових и се оказа, че режисьорката я е срещнала по време на някакви снимки на същата гара, която виждаме и във филма, където висяла с гаджето си. Момичето било израснало в Есекс, в жилищен комплекс като този във филма и на 18 години е родила дъщеричка, зачената към края на 16-тата й годишнина  Rolling Eyes ... Да се надяваме, че я очаква що годе добро бъдеще, ако си оползотвори шансовете, получила с филма...

# 631
  • София
Кики, радвам се, че се включи, беше ми интересно да прочета и подробности около филма. и на мен ми направи впечатление от коментарите в imdb, които четох, че много се възхвалява тази сивота, която е пресъздадена във филма.
имаше моменти, на които трябваше да оценя сериозността на нещата, например когато Миа напускаше дома, обаче ми ставаше смешно. този нелеп танц на двете момичета и майката накрая, беше ужасно...а трябваше да е повратен момент във филма.
според мен малката сестричка игра много добре Peace

# 632
  Кики и Аурора, споделям казаното от вас. Hug

Аз днес за втори път гледах Heaven (2002)/ Небеса

Първият път беше преди години, мисля че го бяха давали по телевизията. Но тогава не знаех, че е по сценарий на Кешловски и Песиевич. И сега понеже  търся всичко, свързано с полския режисьор, отново си го пуснах.
  Самият сюжет на филма  е доста по-различен от всички останали истории на Кешловски. Даже се поразрових да видя дали случайно Том Тиквер не е праработвал оригиналния сценарий. Не намерих много информация, може би не е пипал нищо. Но въпреки това останах с чувството, че това не е съвсем Кешловски. Липсваше дълбочина, това сериозно вглеждане в характерите на героите, това "бръкване" направо в душата, което го има и в  "Декалога", и в трилогията му, и в останалите му филми.
 Ако сравнявам филмите  L'enfer (2005)/Ад  и Heaven (2002)/ Небеса , на Данис Танович и на Том Тиквер, точките са в полза на босненския режисьор. Не заради личните ми пристрастия, просто в "Ад" всеки кадър сякаш е сниман от Кшищоф...
  Но да не се отклонявам. Говоря за " Heaven" .
  Кейт Бланшет и в този филм не успя да ми стане близка, не знам защо. Същото чувство изпитвах и когато я гледах във Вавилон. Хем съчувствам на героинята и, хем самата актриса не ми е убедителна и ме кара да я следя под лупа. С една дума - Кейт Бланшет не ми хареса особено в тази роля.
  Джовани Рибизи пък още по-малко, както и останалите италиански актьори, играещи карабинерите. Единствено актьорът  Remo Girone, изпълняващ ролята на бащата на Филипо ме трогна, много добър беше, макар и във второстепенна роля.  

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 17:33 от С О Н Я

# 633
  • в сърцето на един мъж...
Love Hurts - много благодаря за препоръката! И от мен един глас. Много топъл, земен филм за любовта и семейството.

а на мен не ми хареса, изгледах го по диагонал. а пък таткото...не знам откъде го извадиха този актьор, но отдавна не бях виждала някой толкова слаб актьор, така преиграваше.

Аурора, може би си мисля, че целенасочено беше търсен такъв ефект. Все пак тя беше доста елегантна, уравновесена, праволинейна един вид, и търсеха някакъв контраст с него. Общо взето аз го възприех като опит да ни покажат колко е многолика любовта и как дори и "да си отиде, си е струвало болката". Искаха да ни покажат как с помощта на сина си, той погледна вътре в себе си и намери отново това, което е накарало жена му да се влюби в него и да остане толкова дълго време с него.

Едит:
An Education - от мен един глас за филма. Интересно и двусмислено заглавие - какво избираме да научим - уроците на живота, уроците в училище или да останем невежи... Доста съвременен и наболял, въпреки времето, в което се развива.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 19:15 от Geia

# 634
Има един особен вид филми, най-вече от 90-те. Определят ги като семейни, но като ги изгледаш ти е хем готино, хем не ти се струва, че си изгубил времето си. Например Да возиш Мис Дейзи, Думи на обич, филмите на Джон Хюз, с две думи - приятно американски. Ей такъв филм ми се гледа.

# 635
  • Пловдив
Здравейте, наскоро открих темата и с удоволствие чета коментарите ви. За съжаление не ми остава време да поровя в архива за интересни заглавия и може да се повтарям с това, което искам да препоръчам тук: "Всички невидими деца" http://www.imdb.com/title/tt0411098/ - седем истории от различни режисьори. Отново по темата за бедността, безнадеждността и липсата на избор за децата. 

# 636
На който се интересува от филми с подобна тематика, препоръчвам:
The Tenant of Wildfell Hall
http://www.imdb.com/title/tt0115387/
Изтеглих го от Мастерс-а, не е добро качеството, но е прилично Peace

The Private Lives of Pippa Lee
http://www.imdb.com/title/tt1134629/
Не препоръчвам Rolling Eyes Филмът ми се струва лишен от главна идея Peace Влюбчиво старо коце, което си пада по млади момичета, върху които изпитва потребност да "доминира" (като "доминацията" е прикрита зад неудържим стремеж към литературно просветление на загубените души); психично-нестабилна майка, която не съумява да възпита добре децата си; лутаща се между крайности тийнейджърка, която си остава "лутаща се" пораснала жена; прибързан брак с предопределен край; стремежът на Пипа към пари, които да създадат онази мечтана привидност, че всичко е наред и, чрез които да се почувства защитена; живот, който материално й дава всичко, но всъщност нищо, от което се нуждае; деца, които не могат да запълнят вътрешната празнота и неизживените емоции....всичко това омешано и хвърлено в тигана, без подправки. Филм на кръпки, който всъщност не "казва" нищо кой знае колко мъдро, и след който си казваш "Е, и?!" Laughing

За разтоварване Hug една много приятна романтична комедия:
Leap Year
http://www.imdb.com/title/tt1216492/

P.S. И на мен Fish Tank не ми направи впечатление Peace Не ме подразни толкова сивотата и чувството за обреченост, което сякаш иска да внуши филмът, колкото супер детското и незряло поведение на Миа след любовното разочарование (случката с детето Shocked), лошите хип хоп танци (музика, която определено обожавам Heart Eyes) и недоразвитите сюжетни линии/герои Peace

# 637
Здравейте, наскоро открих темата и с удоволствие чета коментарите ви. За съжаление не ми остава време да поровя в архива за интересни заглавия и може да се повтарям с това, което искам да препоръчам тук: "Всички невидими деца" http://www.imdb.com/title/tt0411098/ - седем истории от различни режисьори. Отново по темата за бедността, безнадеждността и липсата на избор за децата.  

Благодаря за препоръката. Ще си го изтегля да го гледам. Кустурица е един от режисьорите.Peace

# 638
Киора, Leap Year има ли вече субтитри?

# 639
Киора, Leap Year има ли вече субтитри?

Geia, днес, като проверявах в DMCA-removal-from-Google и subs unacs нямаше, но може в някой друг сайт за субтитри да са се появили Peace

# 640
Ясно, няма все още. А в арена качеството беше кофти, в мастерс го няма. Изглежда само в замунда се е появил в добър вид Confused Благодаря ти Hug

# 641
Изгледах Before The Devil Knows You're Dead.. Не ме очарова особено, нищо впечатляващо за мен Wink

# 642
  • Далече
Lorna's Silence - много интересна история за албанска имигрантка в  Белгия. Многопластова героиня- хем я харесваш, хем не Simple Smile, социална драма  и тих, неочакван край. Препоръчвам, особено ако харесвате режисьорите  Peace

# 643
  • София
Гледах на кино преди няколко дни Alice in Wonderland , хареса ми. Джони Деп още повече.
Изгледах също Griffin And Phoenix / Грифин и Феникс (2006) . Много харесвам Аманда Пийт, покрай нея изгледах този филм с интерес.

# 644
За всички, на които им е интересно The Milk of Sorrow - линк за сваляне.

Общи условия

Активация на акаунт