Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 975
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
nadq, аз го свалих оттук http://thepiratebay.org/search/milk%20of%20sorrow/0/99/0, субтитрите ги намерих на английски.

но качеството не е много добро и най-добре е, ако човек има възможност, да го види тук: http://www.sofiaiff.com/index.php?page=movies&id=21

19.03.2010
Дом на киното - 20:30;

20.03.2010
Дом на киното - 14:00;

Аurora, благодаря ти, не съм в Бг и няма как да ида. Опитвам се да намеря част от филмите от феста в нета, много ми си иска да ги иъгледам всичките Simple Smile)[b
Geia, благодаря ти много, сега ще го изтегля  Hug

# 646
   Започвам малко по-малко да "откривам Америка"... Laughing

Sicko (2007)

Без коментар засега, може би някой по-запознат ще се включи.

Жалко, че на Майкъл Мур не му е хрумнало да дойде да се запознае и с българската здравна система . Любопитно ми е какво би казал за нея. Да отиде да се нареди за направление при някое джипи, пък то да му каже, че му се е изчерпал лимита на направленията за месеца....Защо си нямаме един български Майкъл Мур. Такъв филм може да се направи. Например за фонда за лечение на деца в чужбина. Как в него са назначени един куп чиновници, които си къткат парите от фонда и си вдигат заплатките, а стотици деца чакат за трансплантации и умират.
  В България едва ли ще ти поискат 60 000 долара, за да ти зашият отрязания пръст. Тук просто няма да ти го зашият и ще си останеш без него. Голяма работа, един пръст! Глава да е здрава!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 12:27 от С О Н Я

# 647
Гледах Agora и ужасно много ми хареса. Niya   bouquet Силно го препоръчвам.

# 648
Майкъл Муур е интересен режисьор. Чувала съм, че не винаги представя обективно фактите от поне две гледни точки. На мен ми идва една идея преексплоатиращ техниката на манипулация на зрителя, но вероятно това понякога е еинствения начин да породи реакция, отношение и мнение.
Защо няма такъв аналог и в България?! Доколкото знам, родното кино е в някаква продължителна летаргия, от която се опитва някак да се измъкне, най-често се споменава за финансови причини.
От друга страна, българският зрител е достатъчно "труден" и не обича да бъде поучаван или да му бъдат обяснявани неща, които вярва, че знае много по-добре.
В България тръгна ли по кината последният му "Капитализмът: една любовна история"? http://www.imdb.com/title/tt1232207/
Ако не, следователно киноразпространителите са приели, че зрителите ще се самообразоват отново посредство алтернативни начини за това Simple Smile Защото тук официално се върти в залите и това според мен предполага препратка към местни аналогични продукции или най-малкото провокиране на интерес към тях.

# 649
   Благодаря за отговора, Tsugumi.  Hug

В Замунда го има качен последния  филм на Майкъл Мур, тези дни ще го гледам. Четох коментарите, много хора са го харесали, един от най-добрите му до момента.
 И аз смятам, че Мур представя нещата малко едностранчиво във филмите си, донякъде популистки. Но това е съвсем дребен недостатък, имайки предвид множеството истини, които заявява открито. Защото гледали сме и други антивоенни филми - за Ирак и Афганистан, и за Сърбия, но все пак там не се казва направо- "Джордж Буш е един много смотан президент, най-смотания, който е имала Америка!" Тази смелост и непукизъм да изразиш позицията си е достойна за уважение.
  Иначе социалистическите му пристрастия са явни, това донякъде шокира и обърква някои хора и те се чудят - да му вярвам ли, да не му ли вярвам...Аз лично му вярвам за повечето неща, според мен даже се разбира къде преиграва и къде е напълно искрен. Peace
  Въпреки че напоследък гледам много антиамерикански филми, продължавам да смятам САЩ за велика страна.
  Самият факт, че съществуват хора като Майкъл Мур, живеещи там и правещи такива филми, говори, че това наистина си е една демокрация, що се отнася до свободата на медиите.  

Ще ви копирам един анти-Майкъл Мур коментар от Замундата : 

Ох мале, начетох се на бисери хахаха

Майкъл Мур донякъде е на правилната следа, но за съжаление прекалено много неща му се изплъзват. Например, той мисли, че проблема е бил в Буш, и си мисли че сега Обама ще оправи всичко, преди известно време гледах толкова гнусна четка от негова страна към администрацията на Обама, че чак ми стана жал...

Все пак не трябва да се забравя, че мотивациите на Мур са най-вече пари и слава, особено славата му е като наркотик. Именно за това и гледа да не дълбае прекалено дълбоко, защото веднага ще го сецнат и край... И понеже само драска по повърхноста му се изплъзва и есенцията на това защо ги има тези проблеми и как да се решат веднъж завинаги.

Америка били водеща икономика? Америка на практика няма икономика, особено след 2000 година всичко там върви яко надолу.

Първо гражданите на САЩ - те са затънали в толкова дългове, че ако днес спрат да живеят на кредит (нещо което няма да стане) ще минат 4-5 поколения, докато излязат на чисто. Буквално за поколения напред бъдещето на децата им е залог за разхитителния живот, който се води там.

После държавата - всеки вика колко зле бил Китай, еми САЩ дължи над 750 МИЛИАРДА на Китай, и още трилиони на много други държави. Държавата откъм външен дълг е закъсала точно толкова, колкото и хората и откъм вътрешен.

И сега живота на Американците - храната им е боклук, напитките им са боклуци, живота им е стрес, болнава, затлъстяла нация, дрогирана до неузнаваемост, с промити мозъци с мисли, че са най-великите без изобщо да си имат представа кои са и  къде стоят. Хората там са добитък, работната ръка на хора, които искат да владеят света. Американците не осъзнават, че те не са същите като хората, които ги управляват. Слепи патриоти, мислят се за смели и свободни, а са страхливи роби, слугуват цял живот без дори да се замислят, страх ги е от всеки срещнат, гърмят се постоянно....

Колкото до хората, които умират за КОЛА и МАКДОНАЛДС - събудете се, това са БОКЛУЦИ, които ви правят болнави и тъпи, храни, специално пригодени да пристрастяват хората, направени от болни животни и вредни, процеснати химикали. Американската мечта не съществува, тва е просто психологично оръжие за контрол.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 19:18 от С О Н Я

# 650
   Започвам малко по-малко да "откривам Америка"... Laughing

Sicko (2007)

Без коментар засега, може би някой по-запознат ще се включи.
...

Соня, филмът Сико на ММ е доста тенденциозно направен. Здравната система в САЩ, както и във всяка друга страна има винаги повече от едно лице. То е като да плюем по колите само защото най-много хора загиват при автомобилни злополуки.
И за да не съм голословна, един пример: познавам пациент в американска болница, който не само че е нелегално пребиваващ, което означава автоматично, че няма застраховка, но и вече повече от 2 (две) години живее в болницата и получава медицински грижи и ще стои там докато има възможност да бъде изписан.
Хайде и друг пример: абсолютно всеки пребиваващ на територията на страната с бъбречна недостатъчност без значение дали е турист, нелегален, с или без здравна застраховка има право на безплатна хемодиализа толкова дълго, колкото е необходимо. Не съм чувала друга здравна система да предлага такива услуги.
Да не отварям дума пък за почти безкрайните възможности да се получи медицинска помощ, разходите за която да се поемат от различни организации и социални институции. Ако се поинтересува човек малко, вратички има винаги.
Далеч съм от мисълта да защиватам американската (има си много трески за дялане и далеч не е перфектна), но и се дразня когато едностранчиво се гледа на една ситуация.

# 651
  Благодаря, Кюбит . Hug

Надявах се да се включиш, знам че си по-добре запозната. И аз мисля като теб, забелязах донякъде тази тенденциозност.
 Има недостатъци филмът, виждат се. Но човекът следва някаква линия на критичност и гледа да не се отклонява от нея. Grinning

Зачетох се в коментарите в Замунда за Майкъл Мур, много са писали. Един потребител, който си е сложил снимка на Роналд Рейгън за аватар, ето какво казва:

Обичам филмите на комуниста Мур. Супер забавни пародии са. Естествено, няма нищо вярно в нито един негов филм - всичко са либерално-комунистически лъжи. Америка е най-великата държава в света и единствената надежда на човечеството!

Амин. Laughing

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 19:38 от С О Н Я

# 652
  • Universe
Precious 2009 с БГ субтитри - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=49315   bouquet

И аз с 2 свързани коментара за филма Wink

teodordrag "Подобен филм няма да спечели Оскар, в него не иде реч за силата на американският дух, в него ясно и категорично се казва, че нещо в системата не е наред, че матрицата е отпечатала грешно копие и то трябва да бъде отхвърлено.Именно за това и приказният и утопичен "Аватар" не получи Оскарите. Получи ги, иначе не съвсем слабият филм "Войната е опиат", кой знае защо, преведан така на български. Любопитен съм да видя игрален американски филм за добрите батковци, за филантропите, за хуманистите,за проповедниците, за носителите на вярата и светлината, за демократите от  Блекуотър..."Истинската борба в съвременния свят се води не между леви и десни, капиталисти и комунисти или демократи и диктатори, не за някаква временна свобода, права и привилегии, а за човешката душа." Цитирам Гогол."

Svetlana88 "Голямата грешка на хората е, че опитват да продадат душата си на Дявола.
Голямата грешка на Дявола е, че опитва да купи нещо, което не съществува.
Голямата печалба на Господ е, че събира данък добавена стойност върху тази
сделка."
                 Данте Алигиери.

Дали Данте наистина е написал още в онези години за ДДС или е преводаческа приумица   newsm78

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 02:29 от lenny_pld

# 653
Цитат
Подобен филм няма да спечели Оскар, в него не иде реч за силата на американският дух, в него ясно и категорично се казва, че нещо в системата не е наред, че матрицата е отпечатала грешно копие и то трябва да бъде отхвърлено.Именно за това и приказният и утопичен "Аватар" не получи Оскарите. Получи ги, иначе не съвсем слабият филм "Войната е опиат", кой знае защо, преведан така на български. Любопитен съм да видя игрален американски филм за добрите батковци, за филантропите, за хуманистите,за проповедниците, за носителите на вярата и светлината, за демократите от  Блекуотър..."Истинската борба в съвременния свят се води не между леви и десни, капиталисти и комунисти или демократи и диктатори, не за някаква временна свобода, права и привилегии, а за човешката душа." Цитирам Гогол.
Само не разбрах, Гогол ли коментира филма или някой друг , малко сАм тъпа, шА ЗВиняватИ newsm78
Който и да е (Гогол/Гогул/Гугул), редно е да се посочи автора.

# 654
  • в сърцето на един мъж...
Цитатите, които Лени е пуснала са от самия сайт мастърс и са в коментарите под филма.

# 655
Everything is Illuminated - Илайджа Ууд е американец с еврейски произход, който отива в Украйна да намери жената, спасила дядо му от нацистите. Откритието - Алекс (Eugene Hutz) който търпи най-много развитие и свързва живота си с този на американеца. Дядото, чието лице най-после може да изрази облекчение и спокойствие, след всички онези проблясъци и петна в паметта му. Очите на Илайджа, колекционерът на семейни "неща". И още - връзката, която човек има с предците си, търсенето на изгубеното по дивни, зелени и още по-забравени земи. Ярки образи и пейзажи, които плуват към месечината и вървят през слънчогледови полета. Енигма, поднесена с трагикомичност, спиращи дъха кадри. И накрая, намерили това, за което сме отишли, се усмихваме леко на гарата. За да познаем отново лицата, които са били с нас. За да се свържем отново с миналото.

# 656
  • Universe
Само не разбрах, Гогол ли коментира филма или някой друг , малко сАм тъпа, шА ЗВиняватИ newsm78
Който и да е (Гогол/Гогул/Гугул), редно е да се посочи автора.

Цитатите, които Лени е пуснала са от самия сайт мастърс и са в коментарите под филма.

Посочих потребителите, макар че, това в случая изобщо не е нужно  Wink
А сега посочвам Гогол    и Данте  , за да не ми се ЗВинявЪт УДновУ    ooooh!

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 03:10 от lenny_pld

# 657
lenny_pld , след толкова обяснения, цитати и снимков материал, само не разбрах, какво е твоето мнение за филма newsm78

# 658
Момичета, изгледах "Case 39" - "Досие 39" и "An Education" - "Образование". И двата са страхотни и силно ги препоръчвам, и благодаря на тези, които ги препоръчаха  bouquet
Първият е.. newsm43 Аз нещо се заблудих, че е свързан с някой социален проблем пак, а то какво се оказа Mr. Green Много ми хареса и ми беше много, ама много страшен Party
Вторият също е много интересен, много увлекателно е направен.. Хубав сюжет с Happy End и поука Wink Peace

# 659
"Дървеното езеро" - български филм, ако ви се гледа ето тук можете да го изтеглите: www.thewoodenlake.com  
Видях, че го има и в " София Филм Фест".

Общи условия

Активация на акаунт