За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Не знам къде си ,но по магазините продават готови шоколадови и карамелени пуканки.За маги малки тайни ,не знам какво е.Но като правиш пиле с картофи и гъби сложи подправки каквито обичате.Аз на такова ядене слагам черен пипер и магданоз. Simple Smile

# 496
Пети за съжаление ,тук Сирия карамелизирани и шоколадови няма  Sad

# 497
  • София
Извън БГ съм ,тук има пуканки -но само солени,а ми се иска да направя от тези карамелизирани /или май-шоколадови се водеха/ които се продават по улиците.Но не знам как  Thinking .Някой може ли да помогне  newsm78
И още един въпрос-тук също така няма и Маги малки тайни за пиле с гъби -а е любимото на хлапетата ,рецепти приемам всякакви   bouquet

Как възнамеряваш да правиш пуканките - на ръка или на някаква машина. Ама то както и да ги правиш стига са не са тия дето са в плика за МВ, първо трябва да са ти готови пуканките. После си правиш карамел и овъргаляш в него пуканките. Много бързо трябва да го правиш, че ония звер (карамела) бързо се втвърдява. Спомням си, че баба ми разреждаше карамела с вряла вода, ама то туй май беше за ябълките. За шоколада тя работата е ясна - разтапя се разрежда се с много малко прясно мляко и пак така се тункват пуканките в него. И в двата варианта трябва да си намериш някакъв съд дето пуканките да ги редиш на един ред, че иначе се залепват една за друга. Ако ще ползваш готовите пакети за МВ търси от теци дето са натурални без подправки или масло (ако има такива де - щото при нас няма такива).

А иначе искаш рецепта как се се приготви пиле с гъби по принцип или да е близко до това с микса на Маги ?

# 498
Карамелизираните пуканки се правят много лесно. Купуваш или си изпукваш пуканки без да ги солиш. Карамелизираш захар в една по-голяма тенджера. Когато е готов карамела добавяш малко масло, разбъркваш докато стана на гъста каша и после изсипваш вътре пуканките и продължаваш да бъркаш докато всички са оваляни в карамел. Изсипваш всичко в една тавичка (нормално е да са слепени) и когато леко поизстинат ги разделяш една по една или на топчета от няколко, както предпочиташ и успееш. Чакаш да изстинат напълно и са готови за хапване Simple Smile
Не мога да ти кажа точни количества, не съм ги правила от доста време, а и когато съм ги правила все е било на око. Важното е карамелът да е достатъчен за да се овалят пуканките, но и да не е твърде много за да не се получат бонбони с пуканки вътре  Mr. Green

# 499
Днес си купих риба херинга,ама цяла

ами същото като филето, ама с кости  Laughing

Задължително кормиш и махаш вътрешностите, може да махнеш главата, останалото - по желание  Mr. Green
Най-хубаво се приготвя като я цепнеш на две да се отвори като пеперуда.
В чиния смесваш 2сл брашно, настърганата кора на 1 лимон, 1 чл счукан чер пипер. Топваш "вътрешната" страна (не кожата, а другата) на рибата в овкусеното брашно и пържиш. Пържи се за 2-3мин, до зачервяване, като първо пържиш откъм "месото", после пържиш откъм "кожата". Оставяш на салфетка да се отцеди. Сервираш поръсена с лимонов сок и гарнираш с картофена салата.

Може и да я намажеш със смес от горчица и кетчуп, завиваш във фолио заедно с малка бучка масло, и слагаш в загрята фурна за около 20мин. Може да сервираш с варени картофи, начупени и поляти със заливка от заквасена сметана, разбита на сос заедно с нарязан на ситно пресен лук, копър, настъргана лимонова кора и малко горчица.
 Peace

а ми се иска да направя от тези карамелизирани

Разтапяш масло и захар в тиганче, на среден огън, горе-долу равни количества, примерно 125г масло и 150г захар, може да добавиш 2сл мед. За 4-5мин захарта ще покафенее и ще стане на карамел. Добавяш пуканките в тигана и разбъркваш да се отъркалят в карамела.
Има и вариянт да добавиш и гъста сметана (30% масленост) - тогава са равни количества масло, захар и сметана. Като се разтопи на сос, заливаш пуканките (сложени в купа).

И още един въпрос-тук също така няма и Маги малки тайни за пиле с гъби

Френска рецепта: пържиш пилето, заедно с лук, като се зачерви добавяш съвсем малко бяло вино и суха мащерка, като изври виното добавяш бучка масло и гъбите нарязани на филийки. Като се запържат гъбите добавяш малко сметана и оставяш да се сгъсти (може и да сгъстиш допълнително с подръчни средства) .
Най-бързо става ако месото е на хапки, но става и с цели парчета (бутчета примерно) - тогава се готви в тенджерка, с капак, да се задуши за около 30мин и едва накрая се добавя сметана.

# 500
Момичета и дядо благодаря за бързите отговори   Hug  bouquet

# 501
  • област Софийска
Вещица обичаща чесън , хич не съжалявай, че няма Маги малки тайни. Пробвала съм го, изобщо не ми хареса, аз си правя много по-вкусно ястието. Маги имат някои добри попадения, но това определено не е едно от тях.
Нарязвам пилешко филе на хапки и запържвам малко, колкото да побелее месото. Слагам го в йенски съд. След това задушавам гъби и прибавям към пилешкото. Обърквам една заквасена сметана (може и течна) с малко майонеза, ако имам (ако нямам, не слагам) и обърквам с пилешкото и гъбите. Отгоре слагам и топено сирене и слагам да се пече. Става мноого вкусно. Подпрваки ползвам черен пипер и евентуално някаква подправка за пилешко месо илинякое пилешко бульонче.

# 502
  • Бургас На пресечката за Рая
Вещица обичаща чесън ето ти и от мен подобна на Маги малки тайни...
Ето една бърза и вкусна рецепта за вечеря.
Страхотно ухае и има учудващо  Party невероятен вкус.
Но ако нямате естрагон бързо до кварталното магазинче без него вкуса е съвсем друг..... Simple Smile
....Ммм-м-м

Пилешко филе със сметана и естрагон

Нужните продукти:
* 1 опаковка пилешко филе (не повече от 500 гр.)
* 1 малка кофичка готварска сметана
* 2,3 щипки естрагон
* сол на вкус
* маргарин за пържене

Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки ивички. В нагорещения маргарин ги запържваме до златисто. В отделен съд разбъркваме сметаната и я изсипваме в тигана при месото, посоляваме, прибавяме естрагона, намаляваме силата на огъна и оставяме ястието да поври докато сместаната се посгъсти.
За гарнитура се препоръчват картофи-соте, които стават много бързо и вкусно картофено пюре или пържени картофи.
Сварени картофи се запържват за около 5 мин. в маргарин или масло. Сервират се топли към пилето.

# 503
Момичета страхотни сте  Hug  bouquet

# 504
Аз пак да се включа. Благодаря за бързия отговор на предишното ми питане. Сега имам огромна молба. Насочете ме към рецепти за някакви бързи и лесни предястия или салатки, а също така и десерти. Ще помагам на рожденичка в подготовката на менюто и ми се иска да й дам някои интересни предложения. Разчитам на Вас   bouquet

# 505
Аз пак да се включа. Благодаря за бързия отговор на предишното ми питане. Сега имам огромна молба. Насочете ме към рецепти за някакви бързи и лесни предястия или салатки, а също така и десерти. Ще помагам на рожденичка в подготовката на менюто и ми се иска да й дам някои интересни предложения. Разчитам на Вас   bouquet

Погледни ТУКТУКвенец от картофена салата и колбас и торта с гъби и топено сирене. Дано нещичко си харесаш!  bouquet

# 506
А някой може ли да ми каже с какво да оцветя сметана за торта.Има някакви спец.бои ,но от къде мога да си купя newsm78

става и с боя за яйца,тя е безвредна
иначе бои мисля,че имаше пак в Кауфланд на щанда с украсата за торти

Ами тва е , 4е още няма по магазините боя за яйца.Ина4е и аз така процедирах.Използвах от тези на дето са на прах.Една приятелка сега ми даде от тези на лист4ета, ама ка да оцветя с тех  newsm78.Да разтворя малко във вода и да добавя към още неразбитата сметана ли?

# 507
Момичета и момчета, ще ми се да си направя парфе/тортичка със заквасена сметана и банани, че от миналия ден се събраха много и ще почернеят, а повечето вкъщи ги обичаме полуузрели  Mr. Green Разрових се из нета, но нищо лесно не откривам. Пък и тази част с желатина все не ми се отдава много, винаги не се разтваря докрай всичкото количество, накрая прецеждам, за да няма дрожди и от 3 пакета, едва вадя количество за 1 желатин. Идея ми е да си направя блат, банатите и сметаната с желатина отгоре и готово, тънкости за желатина и сметаната да кажете само Blush.

# 508
........ тънкости за желатина и сметаната да кажете само Blush.

Желатинът се залива със студена вода в чашка (един пръст над него) и се оставя да набухне. Като залееш с водата, с малка лъжичка леко разбъркай, за да се смеси с водата, понякога остава на бучка. Като набухне (10-15-20 мин), може и повече да постои, се слага на водна баня на огън, като се внимава да не завира водата. Когато водата е пред завиране, може да свалиш от огъня и да оставиш известно време. Може да разбъркваш отвреме-навреме, но леко, защото иначе става пяна. Като видиш, че течността е гладка, без зрънца, можеш да сипеш желатина в сместа, която ще желираш и да разбъркаш хубаво. Ако желатинът ти е много горещ, а сместа студена, има опасност да се пресече. Затова е хубаво желатинът да е топъл, но не горещ.

Желираната торта на Рая съм правила точно с банани и заквасена сметана+кисело мляко.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 12:45 от labrex

# 509
  • София
Здравейте на отбора за бързо реагиране  Hug

Купих булгур и нахуд. Хайде сега дайте идея как да ги готвя  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт