За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • Пазарджик/Лондон
Лурдес , аз винаги слагам толкова, колкото пише в рецептата Wink.Често срещам "1 ч.л. бакпулвер", което е половината от пакетчето Wink.

# 211
Лурдес , аз винаги слагам толкова, колкото пише в рецептата Wink.Често срещам "1 ч.л. бакпулвер", което е половината от пакетчето Wink.

А ако не е указано количество, се слага едно пакетче. Те са мисля по 10г Thinking.

# 212
  • Пловдив
ще правя зелеви сърми в тенджера под налагане и въпросът е колко вода да сложа

# 213
  • София
ще правя зелеви сърми в тенджера под налагане и въпросът е колко вода да сложа

Ами аз слагам колкото да покрие средата на сърмите от първия ред, като под тях задължително слагам зелеви листа

# 214
  • Пловдив
nana77,благодаря
за зелеви листа от долу знаех,но водата се чудех,защото досега в тази тенджера съм правила само манджи

# 215
  • София
nana77,благодаря
за зелеви листа от долу знаех,но водата се чудех,защото досега в тази тенджера съм правила само манджи

Не мисля, че има разлика от характера на тенджерата  Grinning По-скоро разликата е в това, че сърмите ще ти се сварят по-бързо.

# 216
 Помощ!!!
 От една стара рецепта в тефтера ми замесих тесто,стана меко и пухкаво,но пише,е мастта се добавя накрая.Така и направих,но тестото не стана гладко,а "рошаво".Какво да го правя сега,да го пращам ли в кофата или да му добавям още брашно или пък има друг вариант?Моля ви помагайте Praynig
 ето го:

# 217
Помощ!!!
 От една стара рецепта в тефтера ми замесих тесто,стана меко и пухкаво,но пише,е мастта се добавя накрая.Така и направих,но тестото не стана гладко,а "рошаво".Какво да го правя сега,да го пращам ли в кофата или да му добавям още брашно или пък има друг вариант?Моля ви помагайте Praynig

Ръси по малко брашно и меси, трябва да се изглади. Само не слагай по много наведнъж.

# 218
Благодаря мила  labrex   bouquet
 После ще покажа какво е станало   chef

получи се   Hug златна си  smile3525  и кифличките станаха,после ще покажа в другата тема

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 13:26 от ivaa71

# 219
  • Пазарджик/Лондон
Аз да си повторя въпроса, че може да не сте го забелязали Embarassed:

Момичета, може ли да ми дадете изпитана рецепта за тиквеник с орехи и стафиди?Скъпият много иска да му направя Wink.

# 220
Аелис, правила съм този тиквеник, като на Ягодка, много ми хареса  Peace
http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=215#p215

# 221
  • Видин
Кажете ми,моля, как да да не ми изтича шоколада при печене на кроасаните от готово бутер тесто.

# 222
като си направиш кроасаните без шоколада.
След като са изпечени, разтопяваш шоколада на водна баня, охлаждаш да поизстине леко.
С дългия накрайник на шприц или пош - който е и  доста тъничък, като със спринцовка пълниш готовия изпечен кроасан с шоколад.
Впрочем на готовите ако погледнете така има дупчица от накрайник на шприц.

# 223
  • София
като си направиш кроасаните без шоколада.
След като са изпечени, разтопяваш шоколада на водна баня, охлаждаш да поизстине леко.
С дългия накрайник на шприц или пош - който е и  доста тъничък, като със спринцовка пълниш готовия изпечен кроасан с шоколад.
Впрочем на готовите ако погледнете така има дупчица от накрайник на шприц.

Да, аз с този метод направих кремки с бутер тесто  и се получи много добре.

# 224
Здравейте, бихте ли споделили някоя лесна рецептичка за кекс. Мерси, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт