За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Преди малко си купих големи гъби за пълнене. Имам  топено сирене и шунка.
Някакви рецепти за приготвяне???
Благодаря! Hug

Ето по тази стават страшно вкусни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100172

# 256
  • София
И аз хвърлям първия бульон, когато сварявам месо. Като при боба. Mr. Green
А когато го правя в херметическа, първо го кипвам в друга тенджера и после в тази под налягане.

Преди малко си купих големи гъби за пълнене. Имам  топено сирене и шунка.
Някакви рецепти за приготвяне???
Благодаря! Hug

Така ... Сипваш малко вода или мляко (каквото си имаш) и чакаш да заври. Слагаш топеното сирене и с енергично разбъркване го разтапяш.

После в едно тиганче (или пък някаква тенджерка) сипваш малк олио и задушаваш една средна глава лук (ако гъбите имат дръжки нарежи и ги тях там) като се задуши лука пускаш шунката ситно нарязано да се задуши и тя. Накрая към това добавяш разтопеното сирене и не го вариш много. Веднага с него малко черен пипер и някаква подправка (аз слагам босилек или мащерка, върви и чубрица).

Сваряваш две яйца (или повече в зависимост от количеството гъби) и ги нарязваш по дължина на плочки.

В една тава слагаш хартия за печене и я намазваш хубаво с масло. И редиш едната гъба, в нея сипваш от сместта с шунката, отгоре тургаш една плочка яйце (аз например си играя и го тургам като ми се позапечат гъбите, да не ти говоря, че първо тях ги позапичам леко и чак тогава ги пълня и редя). После следващата гъба и така докато ги свършиш и мяташ във фурната.

Малко преди да станат готови заливаш с гъста смес от кисело мляко и настърган кашкавал с индийско орехче (па ако го нямаш може да туриш примерно малко счукан чесън за аромат, а пък и него ако го нямаш карай само с тия двете). Запичаш само отгоре и после нали ги ядете.

# 257
vangobi , Благодаря!

дядо хаджия , ей тази рецепта ще да е!!!
Благодаря за отделеното време да я напишеш. Flowers Bouquet

# 258
  • София
Дядо хаджи, ако си споделил как си се справил с телешкото - моля да ме извиниш, но все пак издай тайната? Кисна ли го, какво му прави, та ти стана крехко? Това аз не мога да постигна, колкото и ще да го варя.
И още един въпрос  - какво ти беше телешкото, от коя част на телосложението  Laughing

# 259
  • София

Ето го значиии. Телешка крем яхния с боровинки

Ами три води му изхвърлих като телешкото е нарязано възможно на най-тънко или пък най-малките парченца (това нарязването му е номера според мен). После близо два часа на много бавен огън - затова толкова дълго го готвех. Сега ми се разкъсва нормално на едни конци нали но няма проблем.

Какво ми беше телешкото. А де ... ааааа ... обезкостен врат или нящо си такова. Ама много ципи много нещо дока ги мана зор видех, друг път ще давам аз там в магазина 4-5 лева повече ама ще си взимам шол. Кат ще готвя да готвя.

Иначе соса си е моя измишльотина съдържа домати, моркови и картофи, а пък боровинките е случайно откритие от младежките ми години, когато по погрешка ги изпуснах в едно свинско с домати и от тогава редовно си ги добавям. Ей така като им доде сезона винаги три четири пликчета си завирам във фризера.

# 260
  • Варна
Здравейте на всички.Искам да помоля някой да ми даде рецепта за домашна торта с крем от ония бабините торти.Отдавна искам да направя,  но не мога да намеря такава.Само да не се точи, че много си нямам вяра.Благодаря.

# 261
# 262
  • Варна
Много благодаря.Ще ги прегледам и ще се пробвам.

# 263
  • София
Дядо хаджи , мерси!  Heart Eyes
Може и това, че си махнал ципите да е също спомогнало. Въпреки, че телешкия врат си е хубав, не е толкова сух като останалите.
Даде ми малко кураж скоро да готвя телешко. Избягвам го от километри по принцип  Tired

# 264
Може ли да ми дадете идейка за пилешка салата? Praynig Търся из любимите рецепти и нищо не намирам Sad

# 265
Може ли да ми дадете идейка за пилешка салата? Praynig Търся из любимите рецепти и нищо не намирам Sad
*Зелена салата,чери домтчета,зелен лук,печено пилешко филе на хапки....Слатата е овкусена със зехтин,сол,препечен на сух тиган сусам по желание 1-2 скилидки пресовън чесън и 1-2 с.л. кисело мляко.Може да се добавят и крутончета.....

* Пилешко бяло месо -сварено,кисели краставички,царевица,1 малка ябълка,сварен морков,пресен копър - всичко това  нарязано,сварени макарони,майонеза,лимонов сок,сол,черен пипер на вкус.Обърква се и се оставя да поотлежи.

# 266
1/2ч.ч.майонеза
1с.л.лимонов сок
черен пипер
около 2ч.ч.сварено или печено нарязано пилешко месо
1 стрък нарязана на ситно целина
може и малко филирани бадеми

Всичко се разбърква.Препичат се филийки и се намазват със салатата.

# 267
  • София

Сварено пилешко, сварен ориз, майонеза, гъби, кисели краставички, печени червени чушки, сол, черен пипер и 1 лъжица кисело мляко.

# 268
  • софия
опитай сварено пилешко, гъби от буркан и майонеза - най-вкусно ми е.

# 269
         Френски макарони???

Имате ли точна  рецепта,прави ли ли сте?

http://www.youtube.com/watch?v=Bri6xnDBl9I

http://www.youtube.com/watch?v=G4OkfhA0uK8&feature=player_embedded

Общи условия

Активация на акаунт