За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • София
момичета,ако има някой пействана рецепта за тесто на пица Хът или на пицата с кашкавалено ръбче,айде да я пусне,че се убих от търсене и не се сещам в коя точно тема бяха Peace

Pizza Hut

½ пак. суха мая
½ с.л. захар
¼ ч.л. сол
¼ ч.ч. пр. мляко
¼ ч.ч. топла вода (ок. 30 С)
1 с.л. зехтин
2 ч.ч. брашно
зехтин за намазване на пицата и за формата за печене.

В купа се разбърква маята със захарта и солта. Добавят се млякото и водата и отново се разбърква.Остава се да почива 2 минути.
Добавя се зехтинът, разбърква се и се добавя брашното.
Меси се 10 мин. докато се получи еластично тесто.
Разделя се на 2 топки и всяка се разточва на кръг.
Слага се във намазнена форма за пица, крайчетата се намазват със зехтин.
Покрива се с кърпа и се оставя да почива 10 мин.
Слага се отгоре продукти по желание и се пече  в добре загрята фурна 12 – 15 мин при 250 С.

Заповядай!

# 286
  • София
Я кажете сега хубаво ли става това тесто?
Аз си правя само тестото Верди, ама сега ако кажете че това е като него - ще го пробвам  Flutter

# 287
  • София
Я кажете сега хубаво ли става това тесто?
Аз си правя само тестото Верди, ама сега ако кажете че това е като него - ще го пробвам  Flutter

Аз не мога да дам мнение, защото никога не ми е оставало време да меся тесто. Ползвам готово.
Обаче по отзиви от мои приятелки - Вердито е по-хубаво от това на ХЪт.

# 288
нана77,мерси мила,както винаги много бърза  bouquet

ама и аз съм една патка,исках да кажа за пица Верди ooooh! ooooh! Joy

забравила съм и името явно Blushнея къде да я търся,кажи мила поне темата Peace

Вивиан,да ти кажа мила това на Верди съм го правила много пъти,страшно е вкуснои други съм пробвала ама тое трепач Peace

# 289
  • София
Е, Вердито си е Верди, няма такова тесто просто  Heart Eyes
Ето:

500 гр. брашно
20 гр. мая (1/2 кубче) - аз правя със суха, въпреки че в рецептата пише да не се ползва.
1 ч.ч прясно мляко
2 яйца
8 с.л олио

# 290
  • София
нана77,мерси мила,както винаги много бърза  bouquet

ама и аз съм една патка,исках да кажа за пица Верди ooooh! ooooh! Joy

забравила съм и името явно Blushнея къде да я търся,кажи мила поне темата Peace

Вивиан,да ти кажа мила това на Верди съм го правила много пъти,страшно е вкуснои други съм пробвала ама тое трепач Peace

ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"

оригинална ресторантска рецепта

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.

# 291
мацки,мерси много,сега тъкмо я мятам във фурната Party

# 292
Моля за рецепта за плодова пита! Praynig
Такава, която по средата е със сладко.
Благодаря!

# 293
ето едно-две предложения,ама незнам коя е тази със сладко newsm78

http://menumag.bg/recipes/view/889

а тази е от рецептите на Йоли Peace

http://yoli-www.blogspot.com/2009/06/blog-post_18.html

...........сега видях за коя питашPeaceобаче авторката Славети още не е пуснала рецептата,иначе изглежда страхотноPeace

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 12:29 от nahodkata

# 294
Питане за маслено тесто и за формичките - ще правя скоро кошнички в онези, старите, къдрави и метални формички. На някои рецепти пише да се облепва тестото директно по стените. Другаде - да са намаслени. Трети - с хартийки. Пекла съм, но по-големи и в хартия. Имам малки хартиени форми за самите формички, но по време на облепването ще се намачкат и дефакто накрая няма да се получи класическата, оребрена форма на самите кошнички. Питането ми е как да процедирам - маслено тесто директно във формичките, в намаслени формички, в намаслени и набрашнени формички или с хартийки? И ако е без хартийки - лесно ли излизат и как самите кошнички после - с тръскане?  Rolling Eyes

# 295
...........сега видях за коя питаш:peace:обаче авторката Славети още не е пуснала рецептата,иначе изглежда страхотно:peace:
Да, точно за подобна рецепта имах предвид.
Иначе благодаря! Hug

# 296
Блонди,
аз пека директно в кошничките. Тестото е маслено и се отлепва невероятно добре. Имам проблем само, ако плънката е солена и парченце сирене или кашкавал полепне по ръбчето на формата. Тогава си помагам с клечка за зъби, мушкам я във къдричката, където е полепнало.  http://pep-4o.blogspot.com/2009/07/blog-post.html
След това поставям в хартиената форма, когато е готово охладено.
Иначе си представи колко мазничка ще стане хартийката, ако се пече в нея - вске пак тестото е маслено.

# 297
Много ти благодаря  Heart Eyes

# 298
  • София

Пепчо на туй тесто не му ли викаха едно време линцер бе душа. Или е друго.
От баба ми имам една рецепта дето ни правеше едно време плодови пити та ми замяза малко на него.

# 299
Моля дайте идеи за овкусяване на пилешки пържоли, че ще имам годишнина и поне този път да сготвя вкусно пиле..., благодаря Ви. 

Общи условия

Активация на акаунт