За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте Simple Smile
Днес за пръв път реших да правя шкембе чорба, купих едно шкембе, размразих го и ще го слагам да се вари. Четох, че трябва да се чисти със сода и да се стърже, но това мисля, че има някаква обработка. Мисълта ми е, какво да направя, как да го изчистя? А и колко време долу горе трябва да се вари? Разбрах, че сол не трябва да се слага докато ври, а чак накрая... И ако има някакви тънкости при приготвянето, ако може някой да сподели...
Мерси предварително   bouquet

Преди да го сложиш да се вари го накисни за половин час в студена вода с оцет.
После измиваш хубаво и вече според предпочитанието - аз лично го нарязвам преди да го варя. Варя го с малко сол. После само добавям прясното мляко и на котлона запържвам маслото с червения пипер.

# 406
  Здравейте, днес правих пробно  бисквити, но искам да пробвам да им сложа и глазура.

Кажете ми от какво мога да направя глазурата - мляко, сметана ... и в какво съотношение?

Благодаря!

# 407
Здравейте, днес правих пробно  бисквити, но искам да пробвам да им сложа и глазура.
Кажете ми от какво мога да направя глазурата - мляко, сметана ... и в какво съотношение?
Благодаря!

Ето тази виж: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448724.msg13300702#msg13300702

# 408
  • Бургас На пресечката за Рая
Момичета търся магазин за китайски храни и подправки в Бургас най - вече. Някой знае ли?

# 409
Някой слагал ли е на фалшивата дроб сърма моркови? Дали ще променят вкуса й?

# 410

Слагай Peace. Ще внесат допълнителен колорит Laughing.
Що ни заряза Thinking?

# 411
  • София

Не съм слагала, щото не съм любител на морковите. И защото си обичам фалшивата дроб-сърма по моята си рецепта.  Mr. GreenНо ако сложиш само един и то ситно нарязан не би трябвало да промени съществено вкуса.

# 412
Здравейте,момичета.Гледах горе темата с мерките.Има за кафена чаша,но мен ме интересува 1 чаена чаша колко грама е? newsm78

# 413
Благодаря ви.   bouquet Ще пробвам с моркови този път. Thinking

# 414
  • София
Здравейте,момичета.Гледах горе темата с мерките.Има за кафена чаша,но мен ме интересува 1 чаена чаша колко грама е? newsm78

Зависи от продукта, който мериш с нея. Но средно 200 грама.

# 415

За сол и захар става въпрос.

# 416
  • София

За сол и захар става въпрос.

200 грама.

# 417
Много ти благодаря,Нана77.   bouquet

# 418

Май при всеки е различно.Варира от 200 до 250 мл.

# 419
nahodkata, много се радвам, че ви е харесало тестото за пица  Hug

Общи условия

Активация на акаунт