За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
labrex , хиляди благодарности за помощта   bouquet Питах защото не бях сигурна , дали се работи еднакво с белия и обикновенния шоколад.А мислиш ли, че  мога да сложа червена боя в сместта?

kikitooo , изкисни го в прясно мляко няколко часа.Ако е съхранявано добре  и  става за готвене , така ще премахнеш неприятния дъх.

# 466
  • Русе
betttt,
точно тези са и ако от твоята рецепта излиза нещо такова,ще ти бъда много благодарна!

# 467
labrex , хиляди благодарности за помощта   bouquet Питах защото не бях сигурна , дали се работи еднакво с белия и обикновенния шоколад.А мислиш ли, че  мога да сложа червена боя в сместта?

Тъкмо бях тръгнала да добавя и двуцветната роза. Някъде съм чела, че на белия шоколад се слага по малко мед, отколкото на натуралния, но не мога да го открия. При двуцветната роза има точна рецепта, така че, ако решиш да пробваш, ще ти е по-лесно.

# 468
  • на Земята
стига, бе....искаш да кажеш,че месото е още от 2008 год., така ли....сетила се  е кога да ти го прати...Аз не бих го сготвила, знам, че във фризер месото трябва да се държи до 6 месеца максимум, после е гадно....
ох,ако знаеш как ми иде да и го пратя обратно или да полети към коша,но съпружествотооо....няма как.А сега искам да и натрия носа и да сготвя най-вкусното телешко-джолан е.Така,че приемам и рецепти.

# 469
Здравейте,свеки ми е изпратила пакет замразено месо,но то е от по-миналата година и знам,че ще има дъх,веднъж готвих такова,престояло повече време във фризера и не ми хареса.Мога ли някак да го махна този гаден дъх,мисля,че имаше някакъв трик.Благодаря предварително.
Знам ,че за премахване на дъх от месо се слага при варенето му алкохол: ракия, водка- една,две лъжици.

# 470
labrex, знаеш ли защо се слага и мед към шоколада? В смисъл по-лесно ще минава през шприца ли  Embarassed Тази която си показала тук всъщност не се прави с шприц ...

# 471

Тъкмо бях тръгнала да добавя и двуцветната роза. Някъде съм чела, че на белия шоколад се слага по малко мед, отколкото на натуралния, но не мога да го открия. При двуцветната роза има точна рецепта, така че, ако решиш да пробваш, ще ти е по-лесно.

Ей това е моята роза! Златна си! kiss Отивам в кухнята после ще снимам  Hug

# 472
labrex, знаеш ли защо се слага и мед към шоколада? В смисъл по-лесно ще минава през шприца ли  Embarassed Тази която си показала тук всъщност не се прави с шприц ...

Получава се еластично тесто. Като се разтопи шоколада с меда, се оставя леко да се охлади, мачка се с ръка и излишния мед капе, ако е вповече. После се слага в хладилник или на студено да стегне и може да се правят листенцата на роза или каквото ще правиш. Розичките правя, като изрязвам кръгчета, нареждам ги на редичка със застъпване, навивам на руло и режа посредата - стават две розички, после се оправят листенцата. Всъщност има и други начини.

# 473
labrex, благодаря, стана ми ясно.

# 474
  • Бургас На пресечката за Рая
betttt,
точно тези са и ако от твоята рецепта излиза нещо такова,ще ти бъда много благодарна!
ЕТО ТАЗИ Е РЕЦЕПТАТА ЗА ДОМАШНИТЕ БОНБОНИ
 1 яйце
 1 ванилия
 1 чаена чаша пудра захар
 1 кутия ронливи бисквити
 1 пакетче масло
 2- 3 суп.лъжици какао
 Малко смлени орехи
Яйцето,захарта,маслото ванилията и какаото се разбиват добре.В тази смес се слагат смлените бисквити и се омесва тесто.От него се правят топчета  в които сме сложили вишня без костилка (от компот).Леко се слепва топчето и се маже спръсчета да не напукано.След това се овалва в орехи. Пожелание се полива със разтопен шоколад +1 лъж олио(в микровълнова) Hug

# 475
  • Русе
Betttt,благодаря!

# 476
Здраейте.Някой ще ме светне ли как да направя задушени картофи с копър и 4есън.. по моя на4ин, все стават като картофено пюре с копър  hahaha
Сложи ги в плик.Така не се налага да ги бъркаш и не се раздробяват.Малко масло и копър и се задушават в плика.

Горе -долу колко време се пекат така и на колко градуса   chef

# 477
Момичета, моля за малко помощ  Praynig  Знае ли някоя от Вас откъде мога да си купя формички за тарталети? От София съм.

# 478
  • Пловдив
tinki-winki ,продават в кауфланд,където са шприцовете за крем,хартиени форми за мъфини и т.н.По 6 бр в опаковка,метални

ПП имаш предвид метални формички,като за мъфини,но с по-голяма основа и по-ниски стени,нали така

# 479
А някой може ли да ми каже с какво да оцветя сметана за торта.Има някакви спец.бои ,но от къде мога да си купя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт