За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
[ newsm78 това не го знаех, но в студентските си години много обичахме с моята съквартирантка да правим палачинки,но взе че ни писна цветовото еднообразие и в тестото сипвахме различни степчета - в резултат на което ядохме червени , зелени и всякакви други цветове паланчинки.Да ви кажа честно вкуса им беше страхотен Heart Eyes

ммммммммммм,страхотна идея Party

# 541
  • München, Deutschland
Купих си днес 1кг шок. кувертюр, млечен. Мога ли да го ползвам за фигури и кремове също? Ако правя моделираща маса от него, колко пудра захар горе-долу да предвидя? Досега правих маса с глюкоза и пудра захар, там около 1 кг захар се пое от около 80-100 мл глюкоза, тук горе-долу какво да очаквам?

А за крем да направя, мислех да го смеся с малко суха сметана... Друго, което се сещам, е малко мляко и масло, но се опасявам да не стане тежък така. Какво ще ми предложите вие? Simple Smile

Мерси много предварително   bouquet

# 542
за оцветяване на сладки/тесто може да използвате и разните "степчета"-хем цвят,хем аромат Simple Smile
Степчетата съдържат аспартам като подсладител.А,аспартама не търпи топлинна обработка.
newsm78 това не го знаех, но в студентските си години много обичахме с моята съквартирантка да правим палачинки,но взе че ни писна цветовото еднообразие и в тестото сипвахме различни степчета - в резултат на което ядохме червени , зелени и всякакви други цветове паланчинки.Да ви кажа честно вкуса им беше страхотен Heart Eyes
Става ли с какао или кафе ?

# 543

xtna Тарта с броколи и пушена сьомга -много е вкусна

Продукти за тестото:

За една тарта с диаметър на формата 24 см.

260 гр брашно

125 гр масло

1 жълтък

2 -3 с л ледена вода

Продукти за плънката:

1 глава броколи

100 гр сьомга

200 мл течна сметана

1 / 2 ч. ч. настърган кашкавал или друго меко сирене

4 -5 кралски печурки или други гъби

2 яйца

2 жълтъка

1 стр. пресен лук

3 - 4 стр. копър

сол, черен пипер.

Приготвяне:

Брашното смесваме с мекото масло и с двете ръце претриваме на маслени трохи.

Добавяме жълтъка и водата и омесваме тестото.

Увиваме във фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилник за 30 мин.

Изваждаме и разточваме на кора върху пекарска хартия.

С нейна помош прехвърляме кората върху форма за тарти.

Оформяме основата плътно по стените на формата и слагаме отново във хладилник за около 15 мин.

Изваждаме и пробождаме с вилица по цялата повърхност тестото.

Печем в загрята до 170 * С фурна до порозовяване или около 15 - 20 мин.

Броколите сваряваме за 3 -4 мин в подсолена вода.

Изваждаме и заливаме със студена вода.

Броколите подреждаме върху изпечената основа.

Добавяме сьомгата,  гъбите  и разпределяме добре продуктите.

Поръсваме с настъргания кашкавал.

В купа смесваме сметаната, жълтъците и целите яйца, разбъркваме много добре.

Добавяме нарязания пресен лук и копър, посоляваме, поръсваме с черен пипер и заливаме продуктите.

Слагаме в загрята на 200 * С фурна за около 25 мин.

Изваждаме, нарязваме на триъгълници и сервираме по желание с някакъв млечен сос.

# 544
Ако забъркам смес за катми от тази вечер и я оставя в хладилника, дали ще се получи? Т. е. ще може ли утре направо да ги пека с надеждата да се получат?

# 545
 separate засега катми не съм правила, само ги консумирам hahaha, но майка ми ги прави превъзходни - няколко часа преди да започне да пече си прави тестото и го оставя да втаса, даже май 30-40 минути са достатъчни newsm78 и после започва да пече на сача, а ние обикаляме и чакаме само да стане готова катмичка и да я прилапаме Joy

mamamun това пък досега не ми е хрумвало, може би идеята с какаото е по-добра, защото палачинките поемат вкуса - онези със степчетата например ако съм сипала степ киви в тестото и палачинката има такъв вкус. newsm78 и затова си мисля, че с кафето вкуса ще е много натрапчив, пък и няма да са подходящи за деца.

# 546
Търся рецептата за едни топчета от сирене, оваляни в различни подправки и орехи... search

# 547
Имам доста заквасена сметана и искам да направя хубав крем за торта, обаче не ми идва на ума с какво да я смеся. Дайте идея.

# 548
Търся рецептата за едни топчета от сирене, оваляни в различни подправки и орехи... search

Заповядай.

# 549
Страшно бърза си! Hug Благодаря!  bouquet Останала съм с впечатление, че се смесваше с нещо сиренето...Сега като гледам сложната "рецепта"...Ужас. Blush
Не мога да помогна за крема. Rolling Eyes

# 550
...Не мога да помогна за крема. Rolling Eyes

Надявам се някой да може, че ми е спешно Crazy.
 Hug

# 551
Имам доста заквасена сметана и искам да направя хубав крем за торта, обаче не ми идва на ума с какво да я смеся. Дайте идея.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg51178.html#msg51178

# 552
Пети, и аз попаднах на една рецепта със шоколад, но точно в момента нямам никакъв ooooh!. Освен да я подсладя с пудра захар, какво друго, направо нищо не ми ражда мозъка ooooh!. Обикновенно си правя крем с извара, течна сметана и пудра захар, а сега реших да е по-различно, но нещо не мога да го измисля newsm78.

# 553
separate засега катми не съм правила, само ги консумирам hahaha, но майка ми ги прави превъзходни - няколко часа преди да започне да пече си прави тестото и го оставя да втаса, даже май 30-40 минути са достатъчни newsm78 и после започва да пече на сача, а ние обикаляме и чакаме само да стане готова катмичка и да я прилапаме Joy

Точно това се чудя - дали ще втасат на студено  Embarassed

# 554
Заквасена сметана и течен шоколад в отношение 3:2, ако са много сладки блатовете или в отношение 1:1 , ако обичаш по-сладкото. Аз лично съм фен на първия вариант въпреки, че обожавам шоколад в огромни количества.

А сега моят въпрос: от къде в София мога да намеря мерителни чашки и лъжички? Едни такива в комплекти.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт