ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 40 436
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 495
Снощи хванах предаване по СКАТ, повторение от 27.01.2010 - "От упор" (мисля..) с водещ...Байрактаров. Говориха с един доктор, запомних фамилията му - Петров, за ГМО. ИЗключително в целта, много точно и ясно, с много факти и обясниха с прости думи защо на БГ не й е нужно това чудо на съвременния НТП. Направиха интервю и с началник на РИКОЗ в Бургаз, както и с директор на дирекция - не искаха да вземат някакви зърнени закуски за изследване, а на въпросите на водещия искаха да отговарят писмено. В писмените отговори на 2/3 от въпросите не беше отговорено...Много добро предаване, но не знам колко хора, особено земеделци са го гледали. Исках само да го споделя с вас (ако не е било писано в предните страници).
  Hug

Ето го и предаването: http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=3414

# 496
Благодаря Зи! Даже не съм запомнила правилно името на доктора  Blush Явно съм била със заспалия мозък вече.... Crazy

# 497
Ма.му стара, само аз ли бях без форум от 18ч. вчера до сутринта???? Направо наредих конспирацията, гадове гадни! Тая анкета в Стандарт, ако е мерило, направо трябва не министър, ами цялото народно събрание да сменяме. Ще я пратя на "нашия" депутат, ама като знам ква бльохма е.....
Проучих въпросите със семената досега - които са сяли гмо, има случаи да не са знаели и са прекратили след това. Но има и храбреци като този по нова, дето е с рогата напред. Ами повечето са купували семена от Пионер, Сиджента и Монсантовски - все от гадовете! Но са им ги продавали за хибридни семена. Да ти ... и контрола, Манева!

# 498
Ма.му стара, само аз ли бях без форум от 18ч. вчера до сутринта???? Направо наредих конспирацията, гадове гадни! Тая анкета в Стандарт, ако е мерило, направо трябва не министър, ами цялото народно събрание да сменяме. Ще я пратя на "нашия" депутат, ама като знам ква бльохма е.....
Проучих въпросите със семената досега - които са сяли гмо, има случаи да не са знаели и са прекратили след това. Но има и храбреци като този по нова, дето е с рогата напред. Ами повечето са купували семена от Пионер, Сиджента и Монсантовски - все от гадовете! Но са им ги продавали за хибридни семена. Да ти ... и контрола, Манева!

Aз също нямах форум и се питам каква е причината. Моите DNS сървери въобще не откриваха съвпадение на www.bg-mamma.com .

# 499
  • София
Много юзери не сме имали достъп до бг мамма, но това се случва много рядко.

Откакто съм тук, два или три пъти се случва този бъг. Може да е случайно, но не е изключено и да е умишлено!

# 500
Брюксел точи зъби за нови глоби заради незаконното отглеждане на ГМО култури,
за които екоминистерството отказва да се самосезира

http://www.pari.bg/rss/a/2010/02/01/GMO_mutanti_ili_normalno2

# 501
днес 02.02.2010г. по  БНТ темата на РЕФЕРЕНДУМ е за ГМО.

може ли да отиде някой или има вече представители ?

това видя ли го някой ?

# 502
От Klassa.bg -http://www.class.bg/news/Read/article/59193_%D0%91%D0%BE%D1%80%D … 0%B2%D0%B8%D0%BC+

Цитат
По отношение на протестите срещу Закона за генно-модифицираните организми премиерът обясни, че това е наше задължение към Европейската комисия и Европейския съюз, а той лично и неговото правителство са против. „Гарантирам, че няма да правим ГМО”, обеща премиерът.

Какво пък значи това ??? newsm78

Сигурно, че Б.Б. ще стой до всеки решил да сади ГМ семена, или ще наблюдава от високо ( може би от космоса ? ) ?

Сигурно и Монсанто в Добрич продава семки и бонбонки, но не и Генно модифицирани сенена ?

За пълна забрана на ГМО независимо за какви цели и случаи!

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 11:49 от geniivo

# 503
Дано да не е, че е свалил гащите! Ако е ходил някой, да каже!

# 504
Много юзери не сме имали достъп до бг мамма, но това се случва много рядко.

Откакто съм тук, два или три пъти се случва този бъг. Може да е случайно, но не е изключено и да е умишлено!

Аз също нямах до тази сутрин! Мисля, че е случайно... Аз не съм опасна за никого  Laughing

П.П. Boyo, това с индийския памук беше голям скандал не само за Tchibo, но и H&M и C&A.
Пуснах линк на една немска статия няколко страници по-назад!

# 505
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2744731 - втория абзац, след поредните простоии за А.Първанова, ни показва, че сме се изправили срещу радиоточка. Аман с това хармонизиране!!! Добре, че престанаха да употребяват транспониране поне. Все повече си мисля за действията след примането на закона /за мен де факто е станало, дано да греша/

# 506
Здравейте, приятели!

От днес до петък включително в Добрич ще се проведе Борса за семена и посадъчен материал. Там е много подходящо да се извърши разпространение на информационни брошури и карти със стикери във връзка с рисковете от свободното пускане на пазара на производни на генно-модифицирани организми (ГМО). Информационните материали са налични в Обществения център за околна среда и устойчиво развитие - Варна и могат да се получат от Илиян Илиев и неговата колежка.

Търсим желаещи да се включат в раздаването на материалите в удобните за тях дни (мин. 2ма души дневно). Входна такса за Борсата няма.

Другата идея е да се наемат хора които да ги раздават целодневно, за целта трябва да се съберат около 100 - 200лв. които да покрият храна, джобни - заплащане и евентуално пътя, ако хората са от Варна.

Ще се радваме да ни потърсите 
Санди 0895 732 913

Илиян Илиев
ОЦОСУР
9010 Варна, ПК №79
тел./факс: +359 52 306 423
ел. поща: pecsd@net-bg.net

Сайт с новини п темата: http://www.ecovarna.info/

# 507
Все повече си мисля за действията след примането на закона /за мен де факто е станало, дано да греша/

И аз  си мисля какво може да се направи след това. Peace

ПП. sandje  мога да помогна веднага с 10лв по сметка Simple Smile

# 508
Цитат
Борисов: Против генно модифицираните храни съм, но ЕС ни задължава да приемем закон     
/ Последна редакция: 12:04 /
02 февруари 2010 11:54

София /КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов заяви, че е против генно модифицираните храни, но страната ни трябва да приеме Закона за ГМО, защото това е изискването на ЕС. „Ние приемаме само това, което ЕС задължително изисква България да приеме като закони.

Гарантирам, че след това няма да направим дори един генно-модифициран организъм. На нас ни трябва единствено и само да си изпълним изискването на ЕС към нас", подчерта министър-председателят. „Не бива изобщо да се спекулира с тази тема, защото аз съм против, правителството е против, но трябва да направим това гласуване", обясни той. „На тези които яхат популистката вълна за пореден път и се опитват да се направят на много големи защитници казвам, че това е въпрос за задължително гласуване", каза премиерът.

То ако беше до един да отида да го изкореня Simple Smile

Майтапа на страна, но аз въобще нямам понятие как да обясня на такива хора какви са последствията от Генно изродените организми Cry Sad Cry

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 12:34 от geniivo

# 509
Нека някой специално да разясни (разбрах, че някои планираха среща с Б.Б.) какво иска от нас Европейския съюз и какво не иска. Защото едно е разрешение за контролирани изследвания, друго е пълно и безусловно падане за всички ограничения.
За какво тогава Монсанто и Синджента набираха нов персонал? Защо бяха толкова сигурни, според мен вероятно са си правили сметката покрай исканията на ЕС да се настанят на пазара, което не смятам, че е целта на ВЪПРОСНАТА ДИРЕКТИВА, за която толкова се коментира. И че не е все едно кои членове ще отпаднат - дали само за контролирано гледане или всички, за да си продава Монсанто семената. Нека някой точно да озвучи съществената разлика! И това да става навсякъде където е възможно. Има българи, които могат да четат и да правят логически заключения, и те не са малко, нека не ни правят на... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт