ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 38 992
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
ПО-добре късно отколкото никога. Запис. Embarassed

# 871
Срокът за картичките беше до 3-ти, нали?  Thinking

# 872
  • София
Срокът за картичките се удължава против нашата воля- на 01 февруари сме подали молба за среща с Бойко Борисов, но няма отговор. Затова продължаваме да ги събираме!

# 873
Момичета, защо смятате, че в нас до сега не са се отглеждали ГМ храни?

Майка ми е агроном, вече отдавна в пенсия.Когато бях малка с нея съм ходила лятото по полето.Още преди 20год. си спомням американската царевица, която беше ужасно висока и изглеждаше страхотно на фона на нашата.Това беше в Горни Дъбник в опитното поле. Дали става въпрос за същите насаждения? Ако да, то те отдавна се отглеждат у нас. newsm78

# 874
ХОРААА

Победихме!!!!

ГЕРБ предлагат петгодишен мораторум за ГМО. мораториум върху освобождаване в околната среда и отглеждане с всякаква друга цел на ГМО! Днес на трибунка в НС Нона И искра фидосиова! Четете по агенциите! Simple Smile  Grinning

# 875
Хора, вярно е.  Shocked  Това разпространи БТА.

Но НИЙ ще гледаме и слушаме.

# 876
Цитат
Наказателен кодекс - Раздел III, Диверсия и вредителство

Чл. 107. Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността, транспорта, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

След като има възможност ЗАЩО НЕ СЕ НАМЕРИ АДВОКАТ, който да заведе дело срещу тези политици които се опитват да ни лъжат и манипулират?

Съгласен съм на 300% - Е. Маева лъже безцеремонно в десетки интервюта - нейната преднамерена некомпетентност трябва да бъде докарана до знанието на извънбългарски институций тъй като в българските нещата просто ще се оталожат, както правят със всички. Смятам, че имаме достатъчно официален материал и възможност да бъде заведено дело за преднамерена некомпетентност. Дори и да не го спечелим (а ние ще го..) трябва да привлечем вниманието на Европа за това, че ни лъжат и ни продават собствените ни министри в собствената ни държава. Ако наистина има анти-ГМО настроение в ЕС ще бъдат взети мерки и ще обърнат сериозно внимание на Бойко. Тогава той ще вземе нещата на сериозно.
Разберете - той сега напълно подценява проблема защото на главата са му 300 други - Манева и Караджова му мажат очите с глупостите, които говорят и на нас и той маха с ръка и си кава "нали за това съм ги сложил за министри - не мога да мисля за всичко". Бойко е благороден бандит-министър, но още е и ще си остане прост пожарникар - за наука не го търси. Освен ако някой не го побутне отгоре изобщо няма да си размърда мозъка - на нас се гледа като на 300 истерични хипита защото толкова бяхме на протеста на 31-ви. (само за справка заради закриванеото на една болница тези дни бяха излезли да протестират 1000)
Във фейс боук само една от групите ни има близо 18 000 души - всеки ако пусне смс това са близо 6 000 лв. Не знам как са правните такси, но смятам, че подобна сума би могла да покрие някаква част от евентуални действия. Ако се заведе дело и популяризираме това, че е заведено дело хората ще се активизират от надеждата, че нещо няма да зависи от БГ - това в момента е основният проблем на мотивацията - никой не вярва, че нашите закони и нашите политици, ще уважат нашето мнение - тогава за какво да се пънем да го даваме - по-добре да си гледаме филмчета в замунда и да живееме ден за ден, че утре може да ни блъсне някой на пешеходната (пък и нали има зелени хипита - те да вършат работата за какво са си избрали да са такива  Peace).  #Cussing out

1. Да дадем надежда
2. Да поискаме от много хора много малко, а не от няколко човека всичко

Според мен само така ще стане фокуса.

И задължително ДЕЛО

# 877

НООО

Нона е казала, че ако стартира наказателна процедура с/у България, махаме мораториума за ден!

# 878
Хора, вярно е.  Shocked  Това разпространи БТА.

Ако е така, честито  Hug
Ммм... Дано!!! Ще си сипя довечера една чашка вино и ще празнувам!

П.П. мармашотка, може би си пропуснала другата тема. Знаем, че ГМО се е разпространявало неофициално по нашите земи.

# 879

НООО

Нона е казала, че ако стартира наказателна процедура с/у България, махаме мораториума за ден!

Наказателна процедура трябва да стартира срещу Нонка и Евдокийка!

# 880
Какъв мораториум?!
За да има мораториум със срок, значи в закона трябва да е разрешено по принцип.
Ако е разрешено по принцип, естествено, че ще има санкции за неща, които не пускаме, а друг е пуснал.

Къде ги пише тия работи за мораториума, внимавайте какво точно предлагат.

# 881
Момичета, защо смятате, че в нас до сега не са се отглеждали ГМ храни?

Майка ми е агроном, вече отдавна в пенсия.Когато бях малка с нея съм ходила лятото по полето.Още преди 20год. си спомням американската царевица, която беше ужасно висока и изглеждаше страхотно на фона на нашата.Това беше в Горни Дъбник в опитното поле. Дали става въпрос за същите насаждения? Ако да, то те отдавна се отглеждат у нас. newsm78

Именно - и аз се спичам по тая линия - както казах по - рано във форума, от родителите си разбрах че имаме наследствена земя до Плевен, която давме под наем и на която се гледа царвеица - ако се окаже, че ГМО ще им съдера задниците от съдене на тия. Ако не беше се появила цялата антигмо кампания никога нямаше да се замисля какво се отглежда на моя земя.

# 882
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4976& … ws&id=0000126

Депутатите на ГЕРБ внасят днес проект на решение за налагане на забрана за освобождаване в околната среда и за отглеждане с всякаква друга цел на генетично модифицирани организми на територията на България.

Нона Караджова коментира, че с тази стъпка се удовлетворява цялото общество. Това е един добър компромисен вариант, каза тя. По думите й досега се е спекулирало много с тази тема у нас. НС ще продължи работа по Закона за ГМО, за да бъде приведен в съответствие с изискванията. Европейското законодателство търпи промени и за тези 5 години, когато ще е наложен мораториум, може да има много промени. Ние имаме един закон, който ще бъде приведен в съответствие и същевременно имаме мораториум. Ако стартира процедура най-лесно е за един ден този мораториум да бъде вдигнат, обясни тя.

Като го приемат ще повярвам..

# 883
ХОРААА

Победихме!!!!

ГЕРБ предлагат петгодишен мораториум за ГМО. мораториум върху освобождаване в околната среда и отглеждане с всякаква друга цел на ГМО! Днес на трибунка в НС Нона И искра фидосиова! Четете по агенциите! Simple Smile  Grinning

Само да не приемат Закона в ТОЗИ си ВИД с тази залъгалка, щото 5-те години ще си изтекат и готовооооо, елате ГМО храни на нашата трапеза Simple Smile

# 884
  • София
http://dnes.dir.bg/2010/02/05/news5823539.html - Ето тук има за мораториума. Вижда ми се много опасно. Закона ще бъде приет и след 5 години ще си засяват спокойно. Не ни защитава нас като народ, не защитава земята и децата ни! След 5 години ще си намират различни вратички и ще си садят каквото искат! Отделно, че могат да вдигнат и мораториума по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт