ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 38 975
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 915
Холограма, нали се сещаш че това за ЗНА само ти си го чела, не и медузите от НС. Кви мотиви, кви 5лв.? Те България продават, за мотиви ми говориш!

# 916
# 917
Тъй като ЩЕ ИМА нов протест (това е очевидно) искам да вметна нещо, което за мен е много важно. Когато се отразява даден протест от медийте трябва участващите в протеста да са изключително подготвени да отговорят на въпросите на репортерите адекватно, конкретно и с циатати на закони, с имена и дати на учени и изследвания, на конкретни хора съдили Мнсанто... Въобще - каквото кажем пред медията трябва то да е желязно подкрепено с конкретика която може да се провери в последствие.
Не можем да си позволим да кажем - "Те ще ни отровят" и като пита журналистката "защо мислите така" - "мииии щото така четох в интернет.."

НИЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ ПОДГОТВЕНИ И ДА ПОКАКАЖЕМ, ЧЕ ЗНАЕМ ТОЧНО ЗАЩО СМЕ ТАМ И ЧЕ НЕ СМЕ ЗЕЛЕНИ БЕЗРАБОТНИ ХИПИТА НА ДИЕТА ОТ ЛИЛАВИ ГЪБИ

НУЖНИ СА НИ ФАКТИ НЕ ПРОСТО УБЕЖДЕНИЯ
Ние всички сме чели много, но сме запомнили нещата отгоре отгоре - не можем да ги защитим сериозно..

Протеста е изпит, който държим пред мнението на незаинтересованите до този момент.

За това предлагам да се изготви резюме, което да дава точни и кратки отговри на конретните въпроси, които заягат настоящата ситуация. Ясна, каегоризирана и конкретна информация. Това резюме да бъде разпространено, за да може всички да разполагат с малко, но конкретна информация (с по един или два цитата на закони, имена, дела) като за интервю, а не ужасно обемна и трудна за сортиране информация като за научен доклад.

Надявам се да ви се понрави идеята.

# 918
  • София

За това предлагам да се изготви резюме, което да дава точни и кратки отговри на конретните въпроси, които заягат настоящата ситуация. Ясна, каегоризирана и конкретна информация. Това резюме да бъде разпространено, за да може всички да разполагат с малко, но конкретна информация (с по един или два цитата на закони, имена, дела) като за интервю, а не ужасно обемна и трудна за сортиране информация като за научен доклад.

Много ми се нрави идеята! Аз съм от челите, но ми е трудно да кажа нещата кратко. Ще е много добре да имаме такова резиме около 1-2 страници, мога да го обяснявам и на хората около мен!

# 919
Ето ви и обещаното вчера интервю с Ев. Манева - http://www.bnews.bg/article-5264
Манева: Не искаме буфери, а работещ закон

# 920
Ох, това с моратотиума е жалък опит пак да ни залъжат.
Според мен протест е хубаво да има, ако може да организираме едновременни такива в по-големите градове (поне в областните таквиа). От друга страна си мисля, че протестите няма много да ги трогнат, имайки предвид тлъстите суми, които са налапали  желязната хватка на лобитата.

Моите мисли се въртят около започване на съдебна процедура срещу съответните министри, които Grace по-назад изписа. Не зная какъв точно е пътя, но трябва да опитаме. Това е безумие, което трябва да спрем!

Също така в главата ми се въртят мисли, свързани с по-крути мерки подобни на тези, които правят в момента гръцките фермери (макар, че те през този сезон нямат работа и времето е много удобно да си намират занимание, пък и да извлекат полза от това). Като казвам подобни е ясно, че няма кой да отдели време да зтваря граници, но може да измислим нещо друго....също толкова ефикасно.

# 921
Трябва много мощен граждански отпор. Нужни са поне няколко хиляди пред Парламента. Иначе Боко няма да се трогне. Него го е срах от протести, само че сегашните бяха доста хилави. Трябват ни наистина хиляди и то пред парламента. И майките да му връчат картичките.

Ако и тогава нищо не стане, блокади на кръстовищата, като Зелените. Не незаконни, постоянно пресичане на майки с колички на възлови кръстовища. Бърз флаш моб! На няколко места.

# 922
Организирайте при връчването на картичките на ББ, да го светнете за 5 минути за какво иде реч - че или някой не знае добре английски, или че лапа банички, без да си отделя за вожда. Това ще го изкара от равновесие и ще се размърда тогава! Все си мисля, че още не е в час със ситуацията!
Трябва ПРОТЕСТ, трабва поне едно ДЕЛО да заведем!

# 923
Вижте новината във Vesti.bg, има го писмото на Европейската комисия до правителството

# 924
От ГЕРБ ще предложат парламентът да гласува забрана за отглеждането на всякакви генно модифицирани организми (ГМО) на територията на Българи за следващите 5 години.

Това съобщи председателят на правната комисия Искра Фидосова.

На брифинга бе и министърът на околната среда Нона Караджова, която поясни, че решението е един добър компромисен вариант и ще се въведе забраната за отглеждане на ГМО култури по цялата територия на страната за всички видове.

"С това закриваме темата за известно време", заяви тя.

# 925

"С това закриваме темата за известно време", заяви тя.

Оптимистка!Ще й се!
След така прочетените множество материали, започвам да мисля, че ББ е по-наясно със ситуацията, отколкото се прави. Вярно е, има министри, слуша си "експертите" и не може да огрее навсякъде, но може и той да е в кюпа. Ахм... Thinking
Затова действително са нужни по-сериозни действия. Всички организации де що ги има да се обединят и да ги мятат!

# 926
Тъй като ЩЕ ИМА нов протест (това е очевидно) искам да вметна нещо, което за мен е много важно. Когато се отразява даден протест от медийте трябва участващите в протеста да са изключително подготвени да отговорят на въпросите на репортерите адекватно, конкретно и с циатати на закони, с имена и дати на учени и изследвания, на конкретни хора съдили Мнсанто... Въобще - каквото кажем пред медията трябва то да е желязно подкрепено с конкретика която може да се провери в последствие.
Не можем да си позволим да кажем - "Те ще ни отровят" и като пита журналистката "защо мислите така" - "мииии щото така четох в интернет.."

НИЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ ПОДГОТВЕНИ И ДА ПОКАКАЖЕМ, ЧЕ ЗНАЕМ ТОЧНО ЗАЩО СМЕ ТАМ И ЧЕ НЕ СМЕ ЗЕЛЕНИ БЕЗРАБОТНИ ХИПИТА НА ДИЕТА ОТ ЛИЛАВИ ГЪБИ

НУЖНИ СА НИ ФАКТИ НЕ ПРОСТО УБЕЖДЕНИЯ
Ние всички сме чели много, но сме запомнили нещата отгоре отгоре - не можем да ги защитим сериозно..

Протеста е изпит, който държим пред мнението на незаинтересованите до този момент.

ЗА, ЗА, ЗА, ЗА, ЗА, ЗА,..................................................ЗА, ЗА, ЗА!!!

ДА СЕ ПРОВЕРИ КОГА Е ЗАСЕДАНИЕТО НА КОМИСИЯТА ПО ОКОЛНА СРЕДА. ЗАСЕГА ИНФОРМАЦИЯТА Е ЗА 11.02.

# 927
Има ли група във Фейсбук за новия процес? Ако да, моля дайте линк. Ще съберем повече хора за протеста само, ако има гласност! Thinking

# 928
АКО ЩЕ Е МОРАТОРИУМ, ДА Е КАТО В ИТАЛИЯ - МОРАТОРИУМ ВЪРХУ РАЗПРОСТРАНЯВАНЕТО НА ГМО В ОКОЛНАТА СРЕДА, ДОКАТО ВАЖИ В ЕС "ПРИНЦИПА НА СЪВМЕСТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ" - т.е. докато общественото мнение и некорумпираните учени постигнат успех и ЕС ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАЕ, ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ЕДНОВРЕМЕННО ДА СЪЩЕСТВУВАТ ГМО И НЕ-ГМО КУЛТУРИ!

# 929
Този мораториум (простете правното ми невежество) има ли силата за санкциониране? Защото в случая управниците са измислили доста хитър ход - уж спират новия закон, но безконтролното отглеждане на ГМО култури остава, както и досега. Нещо повече, Монсанто и "конкуренцията" им продължават да продават и зарибяват земеделци...Не ми харесва никак това, никак!

Общи условия

Активация на акаунт