моето мнение за Майчин дом...

• 11 335
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
Не е истина! Защо не ги осъди тия убийци? Това нямаше да промени нещата за теб, но поне щеше да помогне на други хора...
Майки, абе няма ли някоя адвокатка между нас? С толкова много показания за нечовешко отношение и безхаберие можем да осъдим МД за страшна сума, а на докторите по обвинението - да им бъдат отнети разрешителните!

# 31
Petia, za povecheto neshta moga da potvurdia, ne sam imala abort, no za otnoshenieto i profesionalizma si prava. Doktor Dikov me izrajda, za nego stavashe duma po-gore, kadeto pisah che sam se radvala che sam popadnala na nego, a toi si ostavi ratsete po men. Znam che e dobur i vnimatelen, znam che imah i mnogo tejko rajdane, iavno na vseki kasmeta e razlichen, no AZ NE MOGA DA SI PREDSTAVIA V EDNA OT NAI-DOBRITE BOLNITSI V SOFIA NIAKOI DA TRIABVA DA RAZCHITA NA KASMETA SI, VMESTO NA PROFESIONALIZMA, A TO TOCHNO TAKA SE POLUCHAVA...

# 32
Цитат на: Abadjieva
Не е истина! Защо не ги осъди тия убийци? Това нямаше да промени нещата за теб, но поне щеше да помогне на други хора...
Майки, абе няма ли някоя адвокатка между нас? С толкова много показания за нечовешко отношение и безхаберие можем да осъдим МД за страшна сума, а на докторите по обвинението - да им бъдат отнети разрешителните!

Съгласна съм с теб, но досега не съм чула за осъден лекар в българия Close  За съжаление те се покриват един друг, нали в съдебните комисии има съдебни лекари, а те са от същото съсловие!?  Close

# 33
Дори ако се съберат 20, та и повече майки, които да свидетелстват против дадено "здравно" заведение? Защото, ако наистина се подеме кампания, тя може да събере пострадали и чрез медиите. Те за скандал душа дават, както ни е известно.

# 34
Дори ако се съберат 20, та и повече майки, които да свидетелстват против дадено "здравно" заведение? Защото, ако наистина се подеме кампания, тя може да събере пострадали и чрез медиите. Те за скандал душа дават, както ни е известно.

Много си права!!

# 35
Преди 6 месеца лежах в МД, 7 етаж в отделението за патологична бременност за задържане. Не успях да задържа бебето, направих спонтанен аборт в 16 г.с. в болницата. Мислех, че така е трябвало да стане, ама като чета тази тема започвам да се съмнявам дали не  е можело да се направи нещо. В списание 9 месеца има статия как бебе с тегло 289гр е оцеляло, естествено не в БГ.
Някъде в постингите прочетох че в МД било мръсно, е не е вярно, може да е старо и захабено, но миеха по два пъти на ден - сутрин преди визитация и вечер след вечеря. Вярно е има две тоалетни в отделението, които не са много приятни!
От отношението на акушерките също не мога да се оплача, винаги, когато съм звъняла (доста често, защото не можех да ставам от леглото) идваха почти веднага, дори и през нощта.
Санитарките ми носеха храната - сутрин, обед и вечер.
Виж лекарите бяха пълни безхаберници...
Мога роман да напиша, защото прекарах там повече от месец, но не знам дали бих могла дъ съм полезна на някого...

# 36
  • в края на града
Как да ги осъдя?!? На другата сутрин аз още не знаех на кой свят съм, а те ме карат да подписвам, че съм съгласна с лечението...На всичкото отгоре тая Райчева заявила пред нашия познат, че бебето сигурно е с малформации и за това е станал аборта. Та на всичкия ужас, сме треперили и за това докато излезе хистологията (която бавиха повече от месец), а се оказа, че всичко си е било нормално.
Колкото до Диков в един момент след като забременях отново дори бях решила да го издирвам да ми проследи бременността и при него да раждам, но отвръщението ми от МД бе толкова голямо, че се отказах и явно е било за добро.
Имах голям късмет с лекаря, които следи сегашната ми бременност, а тя беше много тежка. А хем попаднах на него съвсем случайно... Наистина е за съжаление, че трябва да разчитаме на късмет при такива случаи, не знам дали някога нещата ще се оправят...
Разбира се, че няма осъдени лекари. При делата в тази област прокуратурата трябва да потърси експертно мнение, което е от лекари, а гарван гарвану око не вади. Има някаква криворазбрана "колегиалност" между тях, но за каква колегиалност може да става на въпрос при такъв груб непрофесионализъм?! Колко подобни случаи подемаха медиите и в резултат - нищо. Не ми се мисли, че се отчайвам...

# 37

И адвокати има и цял форум има по-надолу.
Достатъчно е да се отбиваме всички малко по-често там и да се оставят предложения за работа на организацията, а не само емоционално да реагираме когато се селучи нещо грозно.

# 38
Цитат на: Marina M
Цитат на: AFRODDITA
Цитат на: Marina M
О Боже, а аз съм се спряла точно там и отгоре на всичко, лекуващия ми лекар "не му се занимава" с нормално раждане и въобще не коментира това, че искам да родя по нормален път. Много ме е страх ...  Cry

Е, как така не му се занимава Rolling Eyes  Imp  Confused: И що за лекар е това, като не се интересува от мнението ти Confused: И изобщо има ли някакви причини за секцио Confused:

До сега не ми е мерил таза. Още на първия преглед ме пита "ти как мислиш да раждаш", а аз мрънкам: "разбира се, нормално, ако може". Той само ме погледна и ми вика "като те гледам каква си слаба....." Сега го питах как да се лекувам от течението, което се появи, въобще не ме прегледа, излезе в отпуска, а на мен ми каза "това като родиш, тогава ще го лекуваме". Иначе, да чукна на дърво, никакви оплаквания нямам, чуствам се прекрасно.

Мдам....не знам защо точно лекарите които се занимават точно с това свещенодействие раждането обикновено са такива безхаберни изроди. Аз въпреки че се движа доста близо до тези среди (професионално) все не мога да си отговоря на този въпрос. Имам чувството че избират тази специланост не от хуманни чувства,а защото там има много пари....нали се сещаш че всеки дава мило и драго всичко да е наред с раждането на детето му. Имам много близък познат който специализира АГ и дори той само след 4 години е вече придобил този "общ" маниер на "над нещата съм" Под "нещата" разбирай тревогите на майката,която както от опит знаеш се тревожи за какво ли не.
 Всъщност исках да ти кажа за течението. тъй като твоя доктор явно много се вълнува от това те съветвам докато се върне д аотидеш на друг лекар само заради това. не е вярно че се лекува след раждането. за едно естествено раждане,родовите пътища трябва да са колкото се може по-чисти от бактерии за да не се заразят очичките на бебчо. Моята гинеколожка ми предписа Клион Д 10 вагинални таблетки за 10 дени(нощи съответно). не мога да те съветвам да се самолекуваш,затова ти казвам отиди на друг лекар,но не ог оставяй за след раждането.Ако не знаеш при кого д аотидеш ето ти тел на моята лекарка 922 54 10 Д-р Иванова в поликлиниката на Военна Болница.На тоиз тел. можеш да си запишеш час между 8 и 16 ч.Просто и кажи че лекаря ти е отпуск и с епритесняваш за наближаващото раждане и течението. Ако реши ш да и звъннеш имай предвид че излиза отпуск от другия Петък 6-ти Авг,така че е добре да го направиш тази седмица.

успех! Дано се видим през Август Септемврийските мами.Видях че си в Септемврийския форум.
 Laughing

# 39
  • София
Не се притеснявай за евентуална втора бременност. Аз също имах ендометрит след раждане в Тина Киркова със секцио. Слава богу синът ми нямаше инфекция или каквито и да е усложнения. Отне ми 7 години докато се реша да имам второ дете, но пък забременях още на втория месец. Сега съм в 30-та седмица.
Пиша ти това само, за да те успокоя, защото имам спомен как се чувствах в сходна ситуация и колко време ми отне, за да превъзмогна лошите спомени.

# 40
  • Анкх-Морпорк
Явно има огромна разлика е отделението за патологична бременност и в родилното. Моите впечатления от родилното са доста добри. Първият път бях без каквито и да е уговорки, родих нормално, лекарката беше внимателнаи си говорихме през цялото раждане, чак после загрях, че не съм й разбрала името, мислех, че ще я видя в отделението, но така и не я видях.
Втория път бях с лекарка на частна практика, която има договор с тях за раждане, защото имах притеснения, над 30 г, с луксация съм и бебето беше голямо. Благодарение на акушерката - Влади Георгиева - родих 3,850 кг бебе без никакви повреди, сложиха ми 2 вътр. конеца "за красота" и толкоз, ставах, сядах и се движех без проблем, все едно ня бях раждала.
В след родилно тоалетни има във всяка стая, т.е. на всеки 2 мами има тоалетна. Акушерките в следродилно са мързеливи, но тези, които гледат бебетата, са доста оправни. Аз постоях повече втория път заради бебето и добих доста впечатления, а също опознах и персонала.
В Майчин дом има интензивно отделение за недоносени и общо взето, бебета над 700 г грама оцеляват.
Тук някой споменава за бебе с много ниско тегло, което оцеляло в чужбина, само че...  не всяко бебе може да оцелее, много недоносени бебета имат неврологични проблеми и след това посещават процедури в клиниката за Детска церебрална парализа. Това е поради незрелостта на нервната им система. Ако бебето е прекалено малко, може да остане с увреждания за цял живот, затова има случаи, в които не се намесват...

# 41
  • София
До сега не ми е мерил таза. Още на първия преглед ме пита "ти как мислиш да раждаш", а аз мрънкам: "разбира се, нормално, ако може". Той само ме погледна и ми вика "като те гледам каква си слаба....." Сега го питах как да се лекувам от течението, което се появи, въобще не ме прегледа, излезе в отпуска, а на мен ми каза "това като родиш, тогава ще го лекуваме". Иначе, да чукна на дърво, никакви оплаквания нямам, чуствам се прекрасно.[/quote]

Може би наистина трябва да попиташ и друг лекар!
А за Майчин дом смятам, че там е единствената и за нашите условия най-добра клиника по неонатология. Това е мястото, където, ако има проблем с бебето, ще получи най-добрата помощ, стига да имат нужните лекарства.

# 42
Цитат на: makemesmile1
Мдам....не знам защо точно лекарите които се занимават точно с това свещенодействие раждането обикновено са такива безхаберни изроди. Аз въпреки че се движа доста близо до тези среди (професионално) все не мога да си отговоря на този въпрос. Имам чувството че избират тази специланост не от хуманни чувства,а защото там има много пари....нали се сещаш че всеки дава мило и драго всичко да е наред с раждането на детето му. Имам много близък познат който специализира АГ и дори той само след 4 години е вече придобил този "общ" маниер на "над нещата съм" Под "нещата" разбирай тревогите на майката,която както от опит знаеш се тревожи за какво ли не.
 Всъщност исках да ти кажа за течението. тъй като твоя доктор явно много се вълнува от това те съветвам докато се върне д аотидеш на друг лекар само заради това. не е вярно че се лекува след раждането. за едно естествено раждане,родовите пътища трябва да са колкото се може по-чисти от бактерии за да не се заразят очичките на бебчо. Моята гинеколожка ми предписа Клион Д 10 вагинални таблетки за 10 дени(нощи съответно). не мога да те съветвам да се самолекуваш,затова ти казвам отиди на друг лекар,но не ог оставяй за след раждането.Ако не знаеш при кого д аотидеш ето ти тел на моята лекарка 922 54 10 Д-р Иванова в поликлиниката на Военна Болница.На тоиз тел. можеш да си запишеш час между 8 и 16 ч.Просто и кажи че лекаря ти е отпуск и с епритесняваш за наближаващото раждане и течението. Ако реши ш да и звъннеш имай предвид че излиза отпуск от другия Петък 6-ти Авг,така че е добре да го направиш тази седмица.

успех! Дано се видим през Август Септемврийските мами.Видях че си в Септемврийския форум.
 Laughing

Мога да се похваля, че вече имам назначено лечение  Grinning  Предписаха ми Макмирър-комплекс. Много се надявам сега вече всичко да е наред. Много Ви благодаря на всички за помощта.

# 43
  • У дома, при моето семейство
Здравейте всички, чета мненията Ви и ми става интересно, защото всички сте от София, имате възможноста да си избирате къде да родите поне от пет специализирани болници и поне от 500 лекаря. Искам само да Ви кажа че имате голямата възможност да избирате и мястото и лекаря, а в провинцията не е така, а условията които спеменавате ако бяха такива при нас щеше да бъде "супер".
 Родих преди 3 месеца в областната болница във Велико Търново, при добър специалист /за него мога да кажа само хубаво/ но болицата и условията бяха просто ужасни. Може ли да си представите че няма врати на тоалетните, и когато си вършиш работата /или поне се мъчиш да свършиш нещо/ от коридора те гледат учудени погледи. Топла вода само сутрин от 6-7ч за 50жени /ако се вредиш/. Хигиена никаква, просто цял ден неможе да видиш санитарка или акушерка /да не ти се налага/. А такива неща като Вип стаи, отделни санитарни възли, посещения на роднини, присъствие на бащата, храна за родилката. Просто забравете. Cry  Болницата разполага с 5 лекари като има само един дежурен и една акушерка. Раждащи и бебета много. Две родилни зали в окаяно състояние и нищо повече. Радвайте се че имате възможност да сменяте лекарите си и като не Ви харесва на едно място да отидете на друго защото другите нямат тази възможност /и да имат желание и средства/.
Радвам се че поне на тези на които им предстои раждане ще могат да получат информация от вас и дано родят леко и прекрасни бебета.
Доста се замислих дали да го споделя това, не искам да Ви обидя или засегна, но исках да знаете каква е и действителноста извън София.

# 44
Цитат на: milenazd
Здравейте всички, чета мненията Ви и ми става интересно, защото всички сте от София, имате възможноста да си избирате къде да родите поне от пет специализирани болници и поне от 500 лекаря. Искам само да Ви кажа че имате голямата възможност да избирате и мястото и лекаря, а в провинцията не е така, а условията които спеменавате ако бяха такива при нас щеше да бъде "супер".
 ... Радвайте се че имате възможност да сменяте лекарите си и като не Ви харесва на едно място да отидете на друго защото другите нямат тази възможност /и да имат желание и средства/.
Радвам се че поне на тези на които им предстои раждане ще могат да получат информация от вас и дано родят леко и прекрасни бебета.
Доста се замислих дали да го споделя това, не искам да Ви обидя или засегна, но исках да знаете каква е и действителноста извън София.

Много си права.... Sign Exclamation  Sign Exclamation

Общи условия

Активация на акаунт