Юлски бебета - Тема 24

• 19 208
  • 733
  •   1
Отговори
# 660

10х на всички за отговорите  Hug-аз започвам да къпя Даниела към 19.30ч и към 19.50ч я храня.До 20.30ч тя заспива /ако не е заспала в ръцете ми/.Сега искам постепенно да започна да я къпя и храня малко по-късно,за да можем през пролет-лято-есен да сме по-дълго навън.

SIRIUS,честит рожден ден!

Честити месечинки на днешните бебоци!

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 10:54 от Чочиии

# 661
В тази връзка, нещо я гледам Калината, че се събужда по няколко пъти вечер преди ние да си легнем и плаче едно отчаяно и драматично, докато не я взема. Малко съм в дилема - или си иска гушкане; или нещо я боли. За сега съм склонна да мисля, че е първото, но може и да греша. Има ли някой друг такъв ревливко. Заспива към 8-9 и буденията са до към 12.

Добро утро, момичета!

Джил, при нас е същото. Аз си мисля, че искат гушкане, щото като го гушна и се успокоява, без да давам да суче.
Сириус, ЧРД! Много здраве и любов ти желая!
Линет, много готин е този каталог! Пооплакнах очи, въпреки че си имам хубава халка с бяло и жълто злато Simple Smile
Чочи, ние се къпем, храним и приспиваме. Някой път и обръщаме реда де. Както дойде.
Стрелче, продължаваме със стискането на палците!  Hug

Аааа, сега виждам, че Стилиян на Сириус има месечника днес! Двойно празнуване ще има!  bouquet Честити месечинки и на другите празнуващи днес   bouquet

Аз исках да попитам: имате ли идея, до колко килограма издържат повивалниците? Защото напоследък като обличам Марти върху нашия и ми проскърцва странно. Да не вземе да тупне в леглото някой ден  Crazy

Уф, иначе тук в София ни е позатрупало. Красиво е, ама да го гледаш от прозореца .... Confused

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 09:16 от Evita

# 662
Сириус, Честит Рожден Ден! Бъди много щастлива и обичана   Hug

Тук е страшен сняг, да не говорим, че никъде не е изринато.

Карелия - сега вече няма да го мислиш глутена  Wink
Верджиния - ужасно е така да ти посегнат на нещата. Лошото е, че не можеш да се усъмниш в никой. И в нас са все уж близки приятели, все интилигентни и хора с претенции, а я виж до какви работи опират...
Драга - носихме пиле, пита, ракия и сладко. Казаха, че се ходи на 7 или 14 февруари. Ако още не сте ги поканили, си е идеален момент си мисля.
Чочиии - при нас процедурата е - къпане, хранене, приспиване. Преди баня го събувам гол да порита около 15-мин., после в коритото, там пада голяма игра и накрая давам млякото, слагам в креватчето и излизам. Много държа на вечерния ритуал, за да знае, че следва сън. Определено има ефект, преди не заспиваше сам.
Усмивка - ще го отбележим, още не съм мислила за подарък, не си падам по сърчица и такива работи. После само се чудя къде да ги навра в къщи. Съгласна съм с Радина  Peace
suny09 - аз съм на мнение, че като е готово детето и ще седне. Не съм подпирала с възглавници, въпреки че и мен ме съветваха същото. Да съм го направила два три пъти  ито от любопитство.
linet102 - аз докато отговоря... Вчера беше месни заговезни. Е, защо да е трудно, още по-добре, млада баба. Ти как наричаш свекърва си?
Evita - не знам до колко издържат, но нашия, въпреки че е дървен, излезе от употреба още третия месец, защото ме беше страх, че ще падне.

# 663
Съни, аз лично не одобрявам подпирането, нашата педиатърка също само говореше за подпиране, аз и казвах, да добре и до там. Аз предпочетох да се доверя на Драганов. Сега пак на консултацията ни каза да я подпирам, докато не почне сама да седи, но тя вече си седи спокойно сама. Единствено й вдигнах на няколко пъти количката, че вече беше почнала да се набира и се дразнеше да лежи.
Линет, мерси, точно този разглеждах и аз Laughing.
Роси, жалко, че не живеят в БГ, ще пробвам в златарските.
Джил, Анди понякога така спи, събужда се с ужасен вик, голяма драма и после пак заспива, дори и през деня го прави понякога.
Маймунче и ние си излизаме на минусoвите  температури, ако е до към - 8, -7, е ок да се излиза.
Сириус, честит рожден ден  bouquet.
Евита, мисля, че и на на живо ще е красиво да го гледаш, аз лично смятам да се уверя в това и да излезна на зимната приказка. Само дано Карелия да е стигнала София без проблеми.
Забравих да се похваля, че бяхме на детско парти вчера при моята приятелка, че не бяхме събирали отдавна бебоците, а и двете им лелички ни скастриха, че искат да видят децата вече. Е, в края казаха, че скоро няма да повторят Joy. Тъй като през цялото време те си разменяха децата, за да им се радват, в един момент се усетих, че ние двете мами сме най- накрая със свободни ръце и бързо зачезнахме да пушим на спокойствие, а "леличките" ги кръстих хендс фри Joy.
Тани, мерси, тъкмо ще е чудесно така на празник ще ги изненадаме.

# 664
  • София
Добро утро момичета!
СИРИУС ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЗДРАВЕ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ!
Честити месечинки на днес празнуващите бебоци.

Ние вчера също я изведохме бебка навън, ходихме до Била да пазаруваме, толкова й беше интересно, че гък не каза и после бях решила да я поразходим повечко, но точно беше заваляло и я разходихме само 15 мин., но толкова й беше хубаво, радваше се на снега гледаше го с истинско любопитство та чак не ми се прибираше, милото има нужда от въздух, мама също, но как ни затрупаааа.
А вчера вечерта ни се запали трафопоста и останахме за няколко часа без ток, това означава и без парно и топла вода (помпата която ги качва е на ток) и направо изпитах ужас, не мога да й преваря вода не мога да стопля млякото и изобщо ужас, замислих се да си купим едно малко газово котлонче за такива пожарни случай. И свещите поизгоряха бях на път д апаля декоративните. Беше ми много страшно нищо не беше под моя контрол. Та такива преживявания вчера.
С възглавници не съм подпирала тя й беше много малка като седна та не съм я насилвала.
И Кати напоследък започна да плаче 1-2 часа след като е заспала, май даже не се събужда, но докато не я успокоя не я вдигам а й говоря както е в легълцето сама не се успокоява.

# 665
  • София
Добрютро и от нас!Страхотна зимна приказка!Това са, май, единствените дни ,в които София ми изглежда чиста и красива. Rolling Eyes Не искам да се сещам как ще изглежда само след 2 дни, когато,според прогнозите, ще вали дъжд.И по колко пъти на ден ще трябва да мия калта в коридора. ooooh!

СИРИУС,ЧРД в този красив ден!Пожелавам ти и такова красиво настроение!
Чочиии,и при нас ритуала е къпане-ядене-заспиване,при това по същото време като вас.Не мисля, че има нужда ти да изместваш часа- според мен те сами ще си го изместят,когато започне да се стъмва по-късно.Ще бъде и по-топло и ще стоим до късно по градинките. Peace
Драга,върти ми се спомен в главата,че на Сиси свекърите се занимават със злато. newsm78
Линет,браво за изпита!А свекърва ти ще свикне,че е баба. Wink
Стрелче,стискаме палци за още по-добри новини. Praynig

# 666
Привет и от нас, бре ще ни затрупа, добре, че са съседите с джиповете, че иначе няма излизане от квартала  Mr. Green А днес сме на консултация, ще видим дали и как  ще се доберем до поликлиниката.
Честит рожден ден на Сириус!
Честито и на днешните месечинки!
Имаме си вече трето зъбче newsm44, като гледам до два-три дни и четвъртото ще избие.
О, Цветен прашец, Божидар редовно "пазарува" във Фантастико, и в Метро сме го водили, както си е в кошницата го слагаме на една количка, тати го вози и той разглежда, а мама пазарува, и винаги като ни видят с бебчо отварят каса за нас  Wink Ние сме на газ - отопление, топла вода, имаме и газови котлони в кухнята, и ми се е случвало да няма ток и да топля водата на бебчо на газовия котлон, а и може да го оставиш да гори/разбира се под наблюдение/ и така топлиш стаята - и това ми се е случвало.
Драга,върти ми се спомен в главата,че на Сиси свекърите се занимават със злато. newsm78
И аз това се сетих снощи, но вече бях изключила компа.

# 667
Цвтен прашец, много е гадно и на нас ни се случи да няма ток на няколко пъти, както и вода, та усещаш колко си зависим. Слава богу беше за по- кратък период за по час два.
Мила, Роси, мерси, ще я нападна, само да я засека Grinning.

# 668
Добро зимно утро!
Нямах много муза за писане... Ама ей, престраших се Simple Smile

Драга, честит ти пръстен! С годините все по-щастливи да сте! И много да те слушка мъж ти!  Hug

Стрелче, радвам се на добрите новини.. чакаме днес визитацията да кажеш как е силната Маги!  Hug

Роси, и ние пазаруваме така... и на опашките все ни питат от кой щанд сме го взели "това"  Mr. Green

Ритуалът ни е къпане, хапване, заспиване.. започва към 19 и в 19:30 е заспала.. случва се да поплаква докато заспи, но не я взимам.. макар че не е ревала повече от 2 минути.. засичам всеки път Simple Smile Случва се, ако е много изгладняла първо да хапне малко и след баня да си дояде..

Честит рожден ден на Сириус и честити месечинки на всички днес!!!   bouquet
Бягам, че се събуди изгладняло детето!!!

# 669
Добриютро,

Сняг, белоснежна мъгла, снежинки... и кофи с гореща вода, които аз пълня, ли пълня. С други думи, последните два-три часа мъжа ми се бори да си изкара колата от снега и леда под него, а аз помагам.

Ух, с това спане, благодаря за споделеното, момичета. Инето преди беше така, проплакваше насън и без проблем си продължаваше да спи. Обаче от няколко седмици направо се събужда и ако не я взема започва една драма, едно страдание. Може би сънува нещо от деня и се стряска. Но аз не издържам да я оставя да плаче повече от половин минута. Може би трябва да пробвам. Tired

Прашец, Калина пазарува с нас в Била някъде откакто се е родила. Хората й се радват, веднъж ме спираха да питат дали съм доволна от количката. Да не би да сте някъде наблизо, че като се прибирахме вечерта, целият квартал миришеше на изгоряло.
Бубичка, ех с този нов ник, само за Инето се сещам. Hug

Нашата педиатърка също каза да започваме да я подпираме с възглавници, но аз не съм много фенка на идеята. Държа я по малко седнала в мен, ако правим нещо заедно и понякога я слагам да седне, за да видя дали ще се катурне. Crazy

# 670
 Сириус,честит рожден ден  bouquet Hug
Честити месечинки днес  bouquet
Чочи,ни сме на къпане,хранене и преспиване.
Ох,да ви се оплача.Чакаме майстор за да ни оправи парното ,че протече и трябваше да е тук в 9,30 ,а още го няма.  Crossing Arms

# 671
Здр. на всички!   bouquet

Честито на празнуващи и пораснали!

Стрелче,как сте?
*Роси* , честит зъб.Ние сме още беззъби!
Мами,да ви питам:Давате ли витамини на бебчовците и какви?

# 672
  • София
Джилиян ние сме в Хиподрума до църквата близо, ако я знаеш, казват му площад Ручай, ни площад има ни ручай ама така му викат. А наистина ужасно миришеше на изгоряло затварях навсякъде защото трафопоста който гореше е във вътрешния двор на кооперацията, точно под балконите до гаражите и си беше доста страшничко защото като видях съседите как тичат да си изкарват колите направо тръпки ме побиха, бях в готовност да грабвам бебка и чантата (имам една събрана чанта за такива случаи) и да тичаме да се евакуираме, защото той гореше с пламък а ние не можехме да се свържем нито с пожарната нито с електрото. Най-накрая един съсед успя да се свърже с пожарната и те пратиха електрото та потушиха пожара, но пак благодарение на един съсед, че имаше пожарогасител, те нашите момечета от електрото ги пращат да гасят пожар, но пожарогасител не си носят. А иначе чух по телевизора, че вчера е имало някакъв пожар и в Бъкстон, та не знам от кой от двата ти е миришело

# 673
Ние тук имаме повече от 40 см сняг. И като изявени сибирски вълци водихме децата на пързалка - Михаил се размаза от кеф  Heart Eyes

Честит рожден ден, Сириус! Здраве и любов ти желая!   bouquet

Стрелче, продължавам да стискам палци! И силно се надявам, че липсата на новини означава, че Маги вече не е в интензивното отделение и ти си при нея  Praynig

Роси, честит пореден зъбак!  Hug   
И ние сме на газ, но само парно и топла вода. Въпреки че проектът ни включваше и пускане на газ до кухнята, аз се отказах от газови котлони. Лили тогава беше на 1 годинка и ме беше страх да не врътне някога без да я видя копчето на котлона. И сега уж не сме вързани с тока, но когато спре, няма и парно /че помпата е на ток/. Цветен прашец, това с газовият котлон е добра идея.

Чочи, ние нямаме определен час за къпане - Мишо си прави сам режима за деня и аз се водя по него. Зависи сутрин кога се събуди, колко спи през деня, какви паузи между храненията прави и т.н. Но къпането винаги е преди последното хранене, около 40 мин. по-рано започваме, после го храня, понякога поиграва малко, а понякога заспива почти веднага.

Деянова, не давам витамини без нужда. При вирусна инфекция съм му давала само вит. С.

Мога ли да смеся два вида безглутенова каша /на различни фирми/?

# 674
Уф да се включа и аз да честитя рождения ден на Сириус, да е жива и здрава и с най-добри пожелания!
Днеска ми тръгна надолу още от сутринта  #Cussing out, да се надяваме, че няма цялата седмица да е под този знаменател.
Тука също е натрупало доста, а бебето освен, че се събужда 1000 пъти през нощта, не спира да пищи и да мрънка, накрая се разкрещях и аз, тя пък ми се смее на виканиците  Whistling Уф  Close
И ние нямахме ток мин. седмица и топлих пюрето на свещ в едно чайниче на водна баня.... За 10-15 мин се стопли...

Общи условия

Активация на акаунт