Отговори
# 90
  • София
Здравейте и от нас.

Не днес ставаме на 3 месеца и нека почерпя...

За НОИ няма значение майчинство или болнични, след като изчислят дневното и болничния и майчинството са с една и съща сума за деня. Така ми отговориха от НОИ, когато попитах. И аз знам, че болничния е 80 процента ама нъцки...взимаш си все едно майчинство. А парите за месеца се определят според броя работни дни в месеца. Дано някой ме е разбрал.

# 91
Здравейте, честито на всички с месечинки.

Да кажа и аз за болничните, болничния за бременност и раждане се изплаща на 90%, като не трябва да е повече от средно дневно нетно възнаграждение, т.е. когато изчислите средно дневно брутно възнаграждение за периода от 12 месеца назад, сравнявате тези 90% със средно дневно нетното ви възнаграждение, сумата, която изплащат от НОИ е по-малката.
  Надявам се да съм го обяснила разбираемо.

Имам и един въпрос към Кики.
Ако не се лъжа вие бяхте с АБКМ, моля те да споделиш какви бяха симптомите при вас и как точно я диагностицирахте, ако съм се объркала моля да ме извиниш.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 16:29 от Lenora

# 92
Здравейте Simple Smile
Яничка, ще споделя рецептата, как  Laughing
Котешки езичета - според големината на формата, но около 4 пакета. Нарежда се бордюр покрай стените на формата (тавата), като езичетата се подрязват в долния края, за да стоят прави. На дъното се нареждат 2 реда езичета един върху друг и се напръскват с мляко или кафе според вкуса, може и с водица. Отгоре се изсипват двата крема един върху друг и се слага в хладилник да стегне за една нощ или поне 2-3 часа.
Първи крем: 4 с.л. брашно и 1 с.л. какао на прах, разтворени в малко вода, 600 мл прясно мляко и 5 с.л. захар се сваряват на млечен крем (аз добавям и 1/2 желатин, че да ми стане по-стегнат, по рецепта няма, но е по-добре с желатин)
Втори крем: 400 гр. заквасена сметана се разбиват с 5 с.л. захар.
В истинската рецепта се слагат вишни от компот между двата крема, но аз нямам и ги пропускам.
Котешките езичета спокойно може да се заменят с бишкоти или бисквитки Закуска.
пп: може да се добавят и 2 яйца, като жълтъците отидат в каковия крем, а белтъците, разбити на сняг, се прибавят към сметаната, за да стане по-пухкава и обемна.

# 93
Честити месечинки!

# 94
  • София
Само да ви пожелая приятна вечер  Hug  bouquet

# 95
Здравейте!

Моят син от няколко дни спи само по един час през деня и нощно време от 21 до 4 и край. Днес вече беше толкова кисел, че плачеше непрекъснато. Звъннах на педиатърката, сега сме на панадол (ако има някакъв възпалителен процес да го спрем) и на чай на "Хумана" за спокойно бебе. Оказа се, че детето е стресирано от смяната на обстановката. Ох, миличкото ми то! Добре, че мама остана сега тази седмица с нас, а за втората ще си заверя служебно предметите. Като майка на дете до 6 годишна възраст поне на това имам право. А пък и детето в крайна сметка ми е по - важно. Ако няма подобрение до 1-2 дни си се прибираме в София при тати!

Кики - сайта не съм го разглеждала, но наистина може да се комбинираме за нещо.

А иначе да ви кажа, дечко пее и се преобръща от няколко дни от коремче на гръб.... Растът ни дечицата Simple Smile

Целувки, мили мами! Лека и спинкаща нощ!

# 96
  • София

Привет от мен!

момичета, да се оплача че по време на бременността не бях толкова изкуфяла колкото сега с това кърмене  Mr. Green цяла седмица си повтарям да платя интернета,  и всеки ден като минавам покрай офиса им си викам, е айде утре, има време,  и от имане на време та затова днес в 19.00 часа ходих през 2 квартала в 3ти да го плащам за да ми пуснат ВЕДНАГА интернета... леле, сега осъзнах че аз съм интернетозависима Laughing

Кикито, ама голяма убавица Адито с тез големи, сини очи, пу пу, да й нацелуваш дупето!

Бая, честита месечинка, да растете здрави и много, ама много щастливи!

Джулия, какво стана с дечко? успя ли да си свърши работата сам?

Стеле,  bouquet , браво на Васето! Наште моми още не могат да се въртят, ама той нали е мъж и е по-напорист Mr. Green

mimsat, благодаря за отговора.... За няколко дни всичко беше ок, и днес вечерта пак го направи същия номер пак с ДЯСНАТА гърда .... интересното е че суче около 10 мин и тогава започва да си върти главата, съответно заревава и като й подам зърното го захапва лакомо и суче 2-3 пъти и пак наново, тоест едва ли е заради силна струя ... Притиснах зърното пуска мляко, тоест не е причината че няма мляко. Сменях пози, изгасих осветление, ТВ .... абе в чудо се видях....

лека нощ от мен!

Кло, беше питала за превод от НОИ - за Януари ще ми преведат парите на 2ри февр. /болничния ми е от 17.12 до 7.02/

# 97
Добро утро!!!

elvireste -Моя болничен е от 30.12  значи да чакам около 15,02, newsm78 - даже го няма описан, че е предоставен в НОИ  Sick ... това не ти ли звучи, че нещо не е наред  newsm78
А на мен ми твърдят, че всичко е ОК  Thinking Thinking

Ние за сега нямаме проблеми с акането ... Напъва се момчето и 2 -3 пъти си върши работата на ден  Mr. Green Mr. Green Малко му е трудничко, чак се зачервява, но аз съм му намерила цаката ... оставям го в леглото му самичък около 30 мин. сутрин и тогава като се чувства спокоен я върши  Mr. Green Mr. Green Mr. Green / за помощ му събувам ританките и го оставям да рита по памперс завит с одеалце  Peace/

С триста зора ми донесоха бележката за доходите в петък, но май пак ще ги карам да ми издават, защото изпуснах срока за детските и влизаме във февруари ... Писна ми да се занимавам с малоумници като шефката ми ... Проблема и е че иска да държи контрол върху всичко, а не може ...просто не и достига умствен капацитет ...колкото и да разбира от работата си... Доста  пъти съм и твърдяла , че истинските бизнесмени трябва да знаят как да делегират права, а не да се нагърбват да свършат всичко  Twisted Evil ...Работниците са за това да вършат работата, а нейната работа е да пита какво е свършено ...
Хайде да спирам,  че май се загубих да ви обяснявам проблемите си  Blush

Приятен ден от мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 98
Добро утро

Минавам само да ви пожелая хубав ден и аз отивам да се образовам  hahaha

Целувки!

# 99
Добро утро!
Чайче с мед и лимонче-зжучи чудесно-мерси КЛО!
Аз също само минавам да пожелая слънчев ден на всички,а на себе си и на всички,които ще излизат и безавариен,че с тази поледица.Направо се чудя как ще идем на консултация!

# 100
Добро утро Grinning
klodia-моя болничен е от 25.12 до 7.02 и са ми изплатили и януари-вчера проверявах с кода в страницата на НОИ.Ако ти е занесен на време или изобщо трябва да е влязъл вече в аналите!

Хубав ден и от мен-дано днес става за разходки Grinning

# 101
Добро утро!!!!

Не съм писала отдавна, но Ви чета редовно.

Кло благодаря за темата и чайчето. Сега пия чай и чета темата.Кло каква е тая шефка.Ужас!
 На Мия мерси за колажа.

Елвиресте, защо не пробваш да уригнеш бебето и тогава да продължи да суче.При нас уригването решава проблема.

Приятен ден!

# 102
Добрутру!

Кло по въпроса с акането,ние  акаме по същата схема Mr. GreenТази нощ какъв рев и то за нищо работа,но на сутринта... ooooh!и после настава голяма радост и гукане,чак до писъци Mr. Green Laughing

# 103
Добро утро и от мен!

Уж трябва да си "отиват" тези колики,а те 2-3 дни ми изтормозиха детето.  Sad

Мия: вчера пробвах сладкиша с бишкотите и стана страхотен.Благодаря ти че сподели рецептата.  Hug
Дори и крем карамел спретнах. Simple Smile

Успешна нова седмица!

# 104
ДОБРЮТРО СЛАДУРКИ

Напоследък не съм много активна защото се схванах от това седене пред компютъра.
Така ми се прияждат вашите сладкиши, но от днес твърдо си забраних яденето на хляб и сладко - поне това да огранича докато кърмя и не може нещо по ударно.

Аз за акане не съм писала до сега, но ще се отчета че по принцип Дария я върши тази работа с кърменето привечер, но онзи ден пропусна и два дни нищо. За сметка на това вчера в офиса я преобувах 4 пъти за два часа  Shocked

Стели - дано минава по-леко оставащото време и да се прибирате в ГОЛЯМОТО МРЪСНО / София / Mr. Green
elvireste - и аз така с интернета, но моите доставчици ми пуснаха 5 дни аванс и днес ще отърча да свърша тази работа - наистина сме станали интернетозависими  hahaha

За болничните - трябва да проверя и аз в сайта и да мина през банката да ми пуснат една справка за направени до сега преводи, защото нещо се обърках кое колко и откога  newsm78 Аууууу а трябва да отида и да си прибера акта за раждане - голяма съм забравана

Чао за сега, нещо се опитва да вали сняг и може би няма да се излиза днес.

Общи условия

Активация на акаунт