Сплесната глави4ка на бебе?

• 3 732
  • 32
  •   1
Отговори
Мамита,искам да ви питам някоя от вас имала ли е подобен проблем?Явно от лежането по гръб главата на беба отзад се е сплеснала доста.Забелязах го преди около месец  и правя вси4ко възможно да не го оставям дълго по гръб,пове4е го държа през деня или го слагам по корем4е...оба4е не виждам ефект,даже май става още по-видимо.Може би трябва да спомена 4е следващата седмица ще стане на три месеца.Дали като пролази и ве4е се задържа по малко легнал ще се оправи? newsm78Може ли някой да даде съвет какво да правя,ако изобщо може нещо да се направи.И на двете ми приятелки децата не са се сблъсквали с подобно нещо,въпреки 4е смея да твърдя пове4ето време бяха оставяни да си лежат по гръб  в креват4етата без да им се обръща особено внимание...

# 1
И аз имам такъв проблем - главичката на моя син се сплесна от лявата страна, защото спеше винаги на нея. Питала съм няколко педиатри и всички ми казаха, че постепенно ще се оправи или поне няма да е така видимо. Когато започна да седи и да не оказва постоянен натиск на тази страна, наистина започна да се пооправя. Все още се забелязва, но много по-слабо.

# 2
Имам познати с твоя проблем и с течение на времето главичките на децата им са се оправяли напълно или само леко се заберязва изскривяването им. На едното беше дори плоска като дъска отзад. Но и ти се постарай да му сменяш позите, дори и за кратко. Peace

# 3
Имам познати с твоя проблем и с течение на времето главичките на децата им са се оправяли напълно или само леко се заберязва изскривяването им. На едното беше дори плоска като дъска отзад. Но и ти се постарай да му сменяш позите, дори и за кратко. Peace
Ами лошото е 4е той е много жилав,страшно много мърда и опитите ми досега да го оставям да спи на една страна завършваха с неуспех.Даже и  да  го подпра от двете страни той си измества само главата и пак един вид спи по гръб.Ина4е когато е буден ми е постоянно в ръцете,рядко го оставям да лежи сам в леглото,все гледам да го занимавам с нещо...Сега като го гледам наистина му е доста сплескана,направо плоска...

# 4
  • София
Спокойно ще се оправи детето.
По-често редувай лява-дясна страна за сън,по-малко по гръб да лежи,даже и в количката го върти,ако стои повече време там.Обикновено в нея спят по гръб.

п.п. Да допълня.Моят син все спеше на ляво по едно време.Ако имаш шезлонг оставяй го в него и гледай източника на шум или нещо ,което да привлече вниманието му да се пада странично.
Спокойно винаги има начини да се надхитри бебе Laughing

# 5
Като заспива не го оставяй по гръб,ами го сложи на страна(лява или дясна) като при следващо заспиване слагаш на обратната на която си го сложила и така редуваш.Постепенно ще се оправи  Peace
Дори и да го обръщаш по корем от това няма нищо да стане,трябва да се слага на страни за да се оформи.И като го сложиш на страна подпри го с възглавничка зад гърба,защото много често пак се обръщат по гръб  Simple Smile а и така се чувстват по сигурни,като усещат нещо зад себе си...
Успех!

# 6
Разбирам те. То и моята бебка по едно време си беше харесала само дясната страна, и аз така я подпирах, но тя намираше начин да се обърне пак на дясно и леко и се изкриви главичката. Добре, че този период отмина бързо. Ти го подпирай пък дори и само за кратко да остава на една страна пак е добре. Ще се оправи като порасне. Успех.

# 7
И при нас беше така, опитвах се да въртя малката, но тя не искаше по моя начин и само се въртеше (беше на 3-4 м. когато забелязах). Попитах педиатърката, тя ми обясни, че е нормално, че черепа е още мек и с времето ще се оправи. Но ако се притесняваш, попитай вашата педиатърка, когато ходите на консултация.

# 8
Не се притеснявай. И на сина ми беше сплескана от едната страна, но даже и аз не забелязах кога се оправи.  Peace

# 9
Когато се научи да седи, всичко ще си дойде на мястото. И на моето момченце му се беше сплескала главата от едната страна.

# 10
Първият ми син се роди с продълговата глава. Как се е мъчил при раждането... ooooh! Направо беше като пъпеш. Но се оправи без никаква намеса.

# 11
На моят син му се беше сплескала от лявата страна, че само на нея спеше.  ooooh! Оправи му се от самосебе си като започна да благоволява да спи и на другата страна, а сега вече и по корем. Пък и като започна да седи де.  Peace Няма страшно - ще му се оправи главичката. Аз говорих с доста педиатри и всички ми казаха, че няма проблем и ще се оправи - така и стана.  Peace

# 12
Точно вчера се видяхме с една позната,която има този проблем с детето си.То е на 3 месеца и откакто е родено,спи само на едната си страна.Горкото бебенце,на него много му се е сплескала главичката.Лекарят им е казал да го слагат само на другата страна.Аз откакто се е родил малкия,на всяко хранене му обръщам главата на другата страна и засега всичко е наред.

# 13
  • София
Моята дъщеря се роди със силно сплескана глава. Погледната отгоре имаше формата на продълговат пъпеш. Въртях я в леглото на всеки три часа. Главата й се пооправи когато започна да се върти сама.

# 14
Точно вчера се видяхме с една позната,която има този проблем с детето си.То е на 3 месеца и откакто е родено,спи само на едната си страна.Горкото бебенце,на него много му се е сплескала главичката.Лекарят им е казал да го слагат само на другата страна.Аз откакто се е родил малкия,на всяко хранене му обръщам главата на другата страна и засега всичко е наред.

При не всички се получава това обаче. Понякога бебетата си имат предпочитание и си го остояват.  Wink
Моят както и да го слагах след не повече от 5 мин. пак беше на ляво обърнат. Как се въртеше незнам, но е факт, че иначе не искаше да спи.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт