Сплесната глави4ка на бебе?

• 3 734
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
v_d и като много малко бебенце ли не е стоял кротък?Защото аз както го оставех,така и си го намирах,дори и ръцете не си местеше.Но от вчера може да се обръща изцяло от гръб по корем и е страшно.Толкова му харесва новия му номер,че го изпробва и през нощта и едва чак когато се събуди подпрян на лакти,усети че не е най-удобната поза за сън Mr. Green

# 16
Като почне да сяда детето и да стои повече време така ще се оправи.

# 17
Като почне да сяда детето и да стои повече време така ще се оправи.
Peace

v_d и като много малко бебенце ли не е стоял кротък?Защото аз както го оставех,така и си го намирах,дори и ръцете не си местеше.Но от вчера може да се обръща изцяло от гръб по корем и е страшно.Толкова му харесва новия му номер,че го изпробва и през нощта и едва чак когато се събуди подпрян на лакти,усети че не е най-удобната поза за сън Mr. Green
А моя го имам заснет беше на по малко от месец и го намерихме на другия край на леглото и нанапреки, как се беше извъртял и как беше "отишъл " до там така и не разбрахме.

# 18
Спокойно. Всички сладки бебочета си харесват повече една или друга страна, много от тях си приплескавт меките главици, но след това се оправят нещата. Иначе 80% от хората щяхме да сме с криви глави. Wink
До колкото можеш, защото разбрах, че разполагаш с енергично детенце, го слагай да спи на дясно и на ляво, като редяваш страните. И не се притеснявай за глупости.

# 19
На сина ми главичкат е все още сплесната  Cryа беше колкото твоя когато забелязах ...не ,че те плаша просто ти казвам.Сега вече не се забелязва толкова .но това не значи,че се е оправила.Той също спеше само по гръб..Опитвах да го въртя на ляво или дясно,но резултат нямаше.Чак към годинката започна да се върти и сега вече спи по корем.Направи всичко възможно да спи на ляво или дясно все още имате време да се оправи,но настоявай,не се отказвай...

# 20
И ние имахме същия проблем с малкия ми син,спеше само на ляво и много му беше сплескана главичката,дори като е бил заспал дълбоко съм го обтъщала и не можех,с времето като започне да стои повече седнало бебчето се оправят,но аз ще те излъжа ако кажа че напълно се оправи ,понеже знам и го забелязвам,дори на шега му казвам понякога на мама кривата главичка
иначе го бях помъкнала по доктори аз, и тука и в Бг като си бяхме,всички казват едно и също до 18 месеца се затвая фонтанелата и се оформя черепа,така че спокойно  Peace

# 21
  • Варна
А ти сигурна ли си, че сплеснатата глава например не ви е фамилна черта в твоя или рода на мъжът ти. Моята глава също е сплесната отзад, както и на баща ми и на моя първа братовчедка. Просто ген. Mr. Green

# 22
ще се оправи - и ние бяхме така

# 23
Ще се оправи и при нас беше така спеше само надясно Peace

# 24
И на моето бебче главата се сплеска,защото лежеше само по гръбСега по гръб спи само през деня,а през нощта от известно време го редуваме даспии веднъж наляво,веднъж надясно.Отзад го подпираме с ъзглавници.По някое време през нощта той пак си се извърта по гръб,но главата е много по-добре.

# 25
  • На острова
dilandii, и моя фъстък другия месец прави три месеца и имаме същия проблем  Sad
Така като чета, явно е доста срещано явление. Моя бебчо обаче не ще да спи настрани - спеше така само като много малко бебче и не се движеше толкова много. Сега като се замисля той в кревата е по гръб, в количката, на активната гимнастика, в люлката....
Дано да сме от тези, на които ще им се оправят, че така ако продължаваме...ще му стане под прав ъгъл до годинката  Laughing

# 26

Само в родилното стоеше кротък.  newsm78 В момента, в който ни изписаха (май 4-я ден беше) вечерта след като се бяхме прибрали той започна да да се опитва да се обръща и все наляво дърпаше.  Joy Честно незнам как го правеше, но си се въртеше наляво-надясно на общо основание. По корем например не можеше да стои - не вдигаше главата изобщо (започна да го прави доста по-късно в сравнение с другите бебета), но наляво и надясно нямаше грижи да се обръща.  newsm78

# 27
Точно вчера се видяхме с една позната,която има този проблем с детето си.То е на 3 месеца и откакто е родено,спи само на едната си страна.Горкото бебенце,на него много му се е сплескала главичката.Лекарят им е казал да го слагат само на другата страна.Аз откакто се е родил малкия,на всяко хранене му обръщам главата на другата страна и засега всичко е наред.

При не всички се получава това обаче. Понякога бебетата си имат предпочитание и си го остояват.  Wink
Моят както и да го слагах след не повече от 5 мин. пак беше на ляво обърнат. Как се въртеше незнам, но е факт, че иначе не искаше да спи.  newsm78
Да,аз от няколко дни се опитвам да го подпирам и да спи на страна,оба4е след неистови усилия от негова страна най-много след 4ас пак е по гръб и вирнал ръце...любимата ни поза:)))

# 28
  • София
Виждала съм подобни случаи, но се оправят с течение на времето. Никой не остава със сплескана от лежане, като бебе глава цял живот. Mr. Green Спокойно! Редувайте позите, може да опитате с мъничка възглавничка, да не му се опира на прекалено твърдо главичката. Wink

# 29
  • Плевен
Да, и ние имаме същия проблем.
Беше много изкривена главичката. Номерът е не да го обръщаш наляво или надясно, а да го обръшаш в леглото - единия път главата да е нагоре, а при следващото спане главата да е където са били крачетата преди това.
Бебетата инстинктивно се обръщат към светлината и с лице към стаята, така че това е решението. При нас даже толкова беше свикнал да си обръща главичката само наляво, че въолще не искаше да си я обърне на другата страна. Но точно така, с обръщане на другата страна на леглото, и с ангажиране вниманието когато е в шезлонга към дясната страна скоро започна да си я обръща и главичката постепенно се пооправи  формата.
Още се забелязва лека асиметрия и кривичко, но е много леко и почти не се забелязва. Бъди спокойна, с малко усилия всичко ще е наред  Peace

Общи условия

Активация на акаунт