Какво се прави с падналите млечни зъби?

• 426
  • 6
  •   1
Отговори
Привет.
Знаем вече за феята на зъбките, която "взима" зъбчето и оставя паричка. Smile
Не си спомням обаче какво се прави със падналото млечно зъбче.
По мое време ги хвърляхме на покрива на някоя сграда, и фея тогава нямаше (дете на 80-те съм)...

# 1
  • Melmak
Хаха, хвърляхме ги н покрив. Фразата беше “На̀ ти врано, костен зъб, дай ми железен” с идеята новото зъбче да е здраво като желязо!

# 2
  • София
По наше време гаргата/враната го взимаше, а не феята и носеше желязна паричка. Хвърляхме го на покрива и от там "падаше" паричката.

# 3
  • София/Севлиево
На баткото ги бях събрала в една кутийка,но при преместването ни от София някъде се загубиха.По принцип знам,че до 24 часа след падането от това зъбче може да се събере известно количество стволови клетки (предложиха ми го, когато ходих да подпиша договора за съхранение на такива на малкия,но големият вече бе сменил всички зъби).Иначе и ние със сестра ми като малки  ги хвърляхме на покрива,но не помня някой да ми е давал пари(тя беше много смешна,все я беше страх като трябва да ѝ падне зъб и все по комичен начин се случваше всичко).На големият син първото зъбче го извади зъболекар, защото не се клатеше,а отдолу бе пораснало другото,бе 5 или 6 годишен.А вторият му зъб остана забит в един пържен картоф от Макдоналдс(другите вече не помня).

# 4
Наричането го знам във вариант:
"На ти, врано, костен зъб,
дай ми, врано, златен зъб."
Ама все тая, за толкова зъби, дадени на враната, още не ми е върнала ни един златен. Simple Smile

# 5
На мен винаги ми е било странно като някой каже да се хвърли го на някой покрив 😅. Особено пъпчето - хвърляш го там дето искаш детето да учи. Представете си ако всеки правеше това университетите щяха да са покрити с пъпове.🙃

# 6
  • София
Пъпчето уж се хвърля, където искаш да работи. Но пък то се разгражда бързо и няма опасност да покрие нищо.
Иначе цяла земя е осеяна с човешки останки. Над тях живеем, ходим, съществуваме.
И в боклука да го хвърлиш, ефектът е същият.
Просто поверия.
Аз на моите деца пазя по практични причини първите млечни зъби, но по един, не всички. Идеално средство за извличане на ДНК са, да не се налага.

Общи условия

Активация на акаунт