Малайзия, остров Лангави

• 3 979
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да ви питам дали сте пътували до там, какви са впечатленията ви и какви са цените на острова. Благодаря предварително.

# 1
В тази тема коментирахме острова: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435739.msg12763547#msg12763547
Ако нещо друго те интересува, питай  Grinning

# 2
Здравей Мур! имам няколко конкретни въпроса за острова, и за хотела Бержая. Според теб 10 нощувки достатъчни ли са за разлеждане на острова и почивка? Можеш ли да ни кажеш нещо повече за наемането на кола - цена, кредитни карти.... кой плаж според теб е най-добър? този на хотела пренаселен ли е?
Би ли ни препоръчала специален изглед на бунгало, видях, че хотелът е разположен на доста голяма площ. Май месец предполагам е активен сезон? Къде би ни препоръчала да обядваме? Четох, че достъпът от хотела до други части на острова е труден, ако няма кола под наем.
С колко евро на ден според теб човек би се чувствал спокоен... Например колко средно би излязъл един обяяд. Чувам, че Тайланд е доста евтино, но май в Малайзия не е така. Ще се радвам на каквито и да е практически съвети, които би ни дала.   bouquet
Благодаря ти предварително, сигурна съм, че ще е много полезно  Hug

# 3
Ние бяхме на Лангкави една седмица и от обикаляне на острова, не ни остана много време за плаж. Така че ако можете да останете 10 дни ще е по-добре. Ние почивахме там през май и плажа на Берджая не беше изобщо пренаселен. Повечето гости на комплекса бяха от Англия и предпочитаха басейна. Плажа е само за комплекса и няма достъп на външни хора. При резервацията поисках къщичка с гледка към морето и бяхме настанени съвсем близо до морето. Площа на комплекса е голяма, но винаги като се обадиш на рецепцията ти изпращат шатъл. Навътре в гората имаше и доста стари къщички и преди да заминем четох доста отрицателни отзиви за тях, но нашата тогава беше съвсем нова (преди 4 години). Цените за наема на кола и храна не си ги спомням точно. Ние си наехме кола от летището. Храната като цяло е евтина. Най-голям избор от заведения на доста прилични цени има в основния град на острова - Kuah. В Берджая беше по-скъпо, заради категорията на хотела. Можете да си наемете кола за част от престоя, за да може да пообиколите и част от времето да си оставите само за плаж. Такситата също бяха евтни. Там е безмитна зона, бензина е евтин, както и техника, цигари и т.н.
Най-хубавият плаж, на който ние сме били е този на хотел Tanjung Rhu -дълъг и широк, ситен бял пясък,  с островчета в залива. Плажа беше почти празен, когато ние бяхме.
От атракциите е хубаво да отидете до Ориенталското селище, което е съвсем близо до Берджая и за него няма да ви трябва кола. Там има и доста заведения за хранене от различна ценова категория.
Най-забавно от всичко за мен беше екскурзията до коралов остров.

# 4
Мур, наисина ова, коео ми казваш е много полезно. Аз си мечтая за този коралов остров, откакто прочетох, че се предлага такава екскурзия Laughing Каква е цената, имаш ли спомен. Много ти благодаря за всичко, май месец е хубаво времето, нали? Ние дори мислим да си купим фотоапарат на място, защото казваш че техниката е евтина.

# 5
IrenaD би ли споделила сами ли ще си организирате пътуването?
Ако да може  да споделиш кой сайтове ползваш за билети и хотел Praynig
Ние също сме запланували едно такаова пътуване,но мислим да го съчетаем и със Сингапур и Бали.
Смятаме да си организираме сами и за това ще имам нужда от вашата помощ.

# 6
Ирена, виж този сайт за кораловия остров
http://www.pinganchorage.com.my/malaysia_hotel/langkawi_coral_pulau_payar.htm
Цената излиза около 40 евро. Екскурзията е целодневна. Включва транспорт от и до хотела, храната и екипировка. Ако страдаш от морска болест, е добре да пиеш хапче, защото дори обяда е на платформа в морето. Почти целия ден ще бъдете на вода. Другото важно нещо е много хубав слънцезащотен крем.
Времето беше хубаво през май. Лангкави е с най-малко дъждовни дни през годината в Малайзия.

# 7
Мур, благодаря ти и за пореден път, беше много изчерпателна   bouquet

Еими, по принцип няма да пътуваме с група, моя позната, която има туристическа агенция организира всичко, разчитайки на уникално ниските цени на самолетни билети. но оферата важи само за малайзия - лангави. 10 нощувки и самолетни билети излиза около 850 евро на човек - всичко, с летищни такси. Тръгва се от Истанбул, което оскъпява, ние мислим със самолет и оскъпява с още 200 евро. Разбира се, може с автобус или с кола.

# 8
Сайтът е dreamtravel.bg , ако се свържеш с тях, могат да т инаправ хубава оферта. Аз съм в София, те са в Бургас, но прашат по пощата всичко. Жената се казва Нина.

# 9
Благодаря ти  bouquet,сега с тази цена направо ме накара да се зачудя какво да правим newsm78
Ще пробвам да се свържа и да видим какво ще стане.

# 10
10 нощувки и самолетни билети излиза около 850 евро на човек - всичко, с летищни такси.
Офертата ми се струва доста добра. И на мен ми се доходи пак  Grinning Ако мога с още нещо да помогна, насреща съм  Hug

# 11
Колко часа е полета от Инстанбул до Куала Лумпур?

# 12
# 13
Това времетраенето на полета ли е?

# 14
Извинявай, реших, че ме питаш в колко излита самолета за Куала Лумпур  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт