ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 183 845
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
Записвам се да ви следя, че не съм особено запозната с проблема.

Миналата седмица, по ред причини, се наложи уролог да забели пишката на моя младеж. Но покрай другите проблеми не ми е оставало да прочета и за това. Сигурна съм, че тук ще намеря отговорите на моите въпроси  Simple Smile

След забелването ни изписаха Гентамицин, с който да го мажа 5 дни. От тук нататък се чудя как да поддържам хигиената.
С риванол и памук на този етап- правилно ли е?

# 181
  • София
Виждам , че от известно време не е писано в темата, ако има нова тема ще помоля модераторите за линк.
Ако ли не си задавам въпросчето:
Проф. Бранков , имам син на 3,5г. и по съвет на педиатърката избягвахме по-грубото дърпане на пишката с цел забелване на препуциума, но вече възрастта напредна а забелване не постигаме.
Също така имаме проблем със стискането , младежът не успява да задържи и се напишква често, не знам доколко  има връзка между едното и другото ....
 Въпросът ми е кога и къде може да ви посетим  за ваше мнение и ако е необходима интервенция да бъде извършена?
Благодаря   bouquet

# 182
  • София
Доктор Бранков, може ли и аз да ви попитам нещо, че съм съвсем начинаеща, а май имаме проблем.
Проблемът е, че главичката въобще не се вижда.
Има дупчица на кожата, която е колкото карфица и не се очертава да се разшири.
Педиатъра спомена за оперативна намеса след няколко месеца.
Дали ще се промени нещо, ако опъвам и мажа, или?

# 183
Доктор Бранков, ето и моят въпрос. От много време заголвам главичката на сина ми постепенно по време на къпане. Днес нашият педиатър видя пишлето и каза, че остава съвсем малко и трябва да се дръпне. Аз й имам доверие и разбира се позволих. Преди два месеца ходих на консултация при уролог. Той го погледна и каза, че е много добре и да продължавам докато не се покаже цялата главичка. Сгрешила ли съм, че позволих днес това да се случи?

# 184
Здравейте професор Банков!
Сина ми е на 7 месеца.До вчера дърпахме кожичката на пишока му по малко  и нямаше проблем.С съпруга ми обаче се притеснявахме че все стои на едно и също полужение , а ни казаха че до годинката трябва да се отвори.Виждаше се малка част но съвсем малка и не искаше да мръдне по надолу.Снощи след като го къпахме решихме малко по настоятелно да друпнм за да слезе малко по надолу.Да обаче се отвори цялата кожичка и главичката се показа на цяло.Нищо не го направихме  за през нощта.Цяла нощ плачкаше може би като му се е пишкало незнам.Тази сутрин му сварих лайка да го измия в нея.Леко издърпах кожичката да видя какво става и пак избухна в плач.видях че прокървява обаче той не ми даде да погледна хубаво.Какво му направихме?Да ходя ли на специялист ?
Благодаря предварително за отговора.

# 185
  • София
Аз да споделя:
Тъй като проф. Бранков е в отпуска , а нашите планове за море и други ни притиснаха за по-бързи действия , днес посетихме доктор Милен Кацаров уролог , андролог и специалист по фимоза...
На мойто  момче доктора  му погледна пишока и прецени че само с обезболяване с мехлем лидокаин ще се справи. Така че намазахме пишока и се разходихме 1 час , след това доктора с помощта на сестрата издърпаха кожичката до долу. Peace  В къщи си даваме панадол защото проплаква юнакът, намазахме се още веднъж с лидокайн, малко е кръвнал имаше зацапано на слипчето. Сега е спокоен и спинка  Praynig
Указанията са от утре да намазвам с мехлемче Витасин и лека полека само с водичка и сваляне на качулчето до долу ежедневно.
Много съм щастлива , защото имах едни страхове...

# 186
Момичета, имам нужда от съвет  Praynig

Преди месец и половина се наложи уролог да забели пишката на детето, че той е и с други, доста по-сериозни урологични проблеми.
Всичко до сега горе-долу беше добре, но преди малко, след баня, забелязах, че кожичката, която покрива главичката, се е нацепила на няколко места. Имах Гентамицин паста, с която го мазах след процедурата при лекаря и сега го намазах с нея. Кажете как да процедирам, на какво се дължи това нацепване, нещо не правя както трябва ли?
Освен това забелязвам, че отново е започнало срастване от долната страна  ooooh!

# 187
Най-добре е да отидете на доктор  Peace!

# 188
Сраства и е нацепена кожата, защото пишката е забелена насилствено.
Чудя се - кога това варварство ще спре да се прилага от квалифицирани лекари?!

# 189
Дано и на нас не се случи това. За сега е много добре.

# 190
Ще се случи, ако позволиш да се случи.
Пенисът не е обект на дърпане, опъване и пр. зверства от страна на педиатъра или друг лекар, който настоява да го "дръпне", за да го оголи.
Слава на Бога случих на свестен педиатър, който ми каза, че заголване не практикува и толкоз.
След падане, когато беше бебе и посещение на хирург, той бързо опита да се осведоми как е пишока и как "за секунда ще го оголя", но не позволих.

# 191
Sourcherry и аз мислех като теб докато не родих дете с не особено безобиден урологичен проблем.
Може и да съм сгрешила, не знам, но в случая се доверих на лекарите.

# 192
Съжалявам за детето ти. Искрено.
Насилственото забелване е опасно. И това е писано многократно.
Защо не потърси д-р. Оги за консултация, щом бебето е с проблем в областта на урологията и е важно пенисът да бъде оголен, за да няма проблеми от бактериално естество предполагам?!
Станалото - станало. Отидете в Детска хирургия - Пирогов. Все някой от екипа на Бранков ще ви помогне.

# 193
  • София
Потвърждавам за насилственото забелване.
С това нацепване и срастване докарахме момченцето ни до доста сериозно положение. Стигнахме до операция и д-р Оги го оправи за щастие, но апелирам да не позволявате да дърпат кожичката  насилствено (разбира се освен ако няма някакъв проблем както при red shoe).

# 194
То и при нас е станалото станало. Нашият педиатър ни е роднина и й имам пълно доверие. Ако бях прочела предварително нямаше да позволя това да се случи. Бях много притеснена след това и се обадих на гинекологът ми, който също е близък на семейството. Той има две момчета  и каза, че с първото са изчакали, за което съжалява, защото по-късно се е наложила тази манипулация и било доста болезнено. С второто са процедирали както и аз и не са имали проблеми. Каза също, че от хигиенична гледна точка е по-добре. Аз сега се моля да нямаме и ние проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт