ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 186 099
  • 802
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Дерзайте! Напред с малкото истина и с ножа в гърба!

Сега изобщо няма сарказъм или закачка. Съчувствам Ви искрено, но се надявам да не е нещо непоправимо...
Обаче, нож в гърба на кого и защо? Не желаете ли да изясните?

# 151
  • Варна
Доктор Оги, сина ми е на 2 годинни и половина. Като беше на 1 годинка уролог го забели насилствено, но ето че година по-късно се стигна до ужасно срастване, което според мене не може да се оправи отново със забелване. Дали има някаква алтернатива за да не се стига до операция? Какво ще ми препоръчате, имали ли сте подобни случаи? Не искам да подлагам сина си на операции и болезнени процедури, но има дупчица колкото само да излиза урината,като дори и към нея има нещо като срастване.

# 152
  • На топло...
На майките, въпреки чиито усилия се е наложило обрязване.
Не съм искала да бъда груба.

Непоправимо е, няма връщане назад. Нямало е и друг начин според лекарите (четирима различни).
А мен ме боли, много. Въпреки че нищо не можех да направя, нито да променя.
Около мен всички са спокойни и го приемат като прищявка на съдбата. Свекър ми е обрязан като трийсетгодишен по собствено желание, заради вечни проблеми, имаме и други такива познати. В клиниката хората празнуваха и се снимаха весело усмихнати за спомен.
А мен ме боли, много.

Затова нож в гърба... Простете.

# 153
Абе...какво толкова те боли, та страдаш, та още малко ще прериташ  ooooh!
Както и да е, извинявам се за лиричното отклонение.

# 154
  • На топло...
Да, това е вярното отношение!
Желая ви здраве!

# 155
Здравейте !
 Преди два дни, вечерта като сменях памперса на малкият заголих чурката , за да я напръскам със сребърна вода и какво да видя -  Shocked Фимозният пръстен , който при нас стоеше на грахови зърна под кожичката се е пробил и смегмата е започнала да излиза .Аз помогнах малко и насъбралото  се бяло съдържимо излезе, без болка. Сега обаче чурката си остана полузабелена - както впрочем допреди тази случка, но мястото от където излезе смегмата остана като прорез около 2-3 мм. Въпросэт ми е в такъв случай има ли опасност да се пълни свободното място със мръсотий , въпреки стриктната хигиена и следва и другият въпрос - нужно ли е посещение при детски хирург - за да дръпне принудително кожичката ./не ни работи клавиша на въпросителният знак/.
  Благодаря предварително .

# 156
  • София

Не е нужен сарказъм  Peace

Е-е, чак пък сарказъм  Rolling Eyes   Това си беше закачка, в която има и малко истина.

Мога да Ви обясня, но все пак е нужно да видя ситуацията. В зависимост от пръстенчето се прави частично изрязване на връхчето, нещо като "калпаче", или самото кожно пръстенче се сцепва повърхностно надлъжно и се зашива с финни кончета напречно. Така кожичката се разширява и позволява забелване. В случай че юздичката е много къса същата се прерязва.

Hug

Ето това имах нужда да прочета  Hug Кратко, точно и ясно! Благодаря!  Peace

nanunana и аз не разбрах какъв е проблема, макар, че препрочетох няколко пъти. И понеже това е клуб за взаимопомощ, общо взето всички се стараем въпросите и изказванията ни да са максимално неабстрактни и разбираеми.  Peace

# 157
доктор Оги , моля за съвет !!!
Здравейте !
 Преди два дни, вечерта като сменях памперса на малкият заголих чурката , за да я напръскам със сребърна вода и какво да видя -  Shocked Фимозният пръстен , който при нас стоеше на грахови зърна под кожичката се е пробил и смегмата е започнала да излиза .Аз помогнах малко и насъбралото  се бяло съдържимо излезе, без болка. Сега обаче чурката си остана полузабелена - както впрочем допреди тази случка, но мястото от където излезе смегмата остана като прорез около 2-3 мм. Въпросэт ми е в такъв случай има ли опасност да се пълни свободното място със мръсотий , въпреки стриктната хигиена и следва и другият въпрос - нужно ли е посещение при детски хирург - за да дръпне принудително кожичката ./не ни работи клавиша на въпросителният знак/.
  Благодаря предварително .

# 158
Имам въпрос към д-р Оги. На 5 год. заведохме детето да му заголят чурката, защото не беше отворена докрай. Заболя го много, но му мина и сега 1,5 г. по-късно не знам какво става, защото не ми дава да го пипам дори и като го къпя. Дали не се срастнала отново? Пропуснах да кажа, че 24 дни след манипулацията промивахме пениса с тетра и той напълно беше оздравял. Напоследък гледам, че често си пипа чурката, но иначе не ми дава да я измивам отвътре. Аз  не се опитвам, за да не му докарам травма. Надявам се всичко да е наред. Според Вас не би могло да има срастване нали?

# 159
  • София

Теми и статии много, но аз съм се убедил, че родителите се нуждаят от индивидуален подход от специалист, който е наясно с този проблем. Пак ще кажа - такива са детските хирурзи или детските уролози. Все пак напоследък се убеждавам, че личните лекари възприемат съвременната тенденция "да не се насилва, да не се избързва", а ако има проблем - при специалиста.

# 160
Докторе прочетох по-голямата част от мненията ви в темата. Прочетох и статията по същата от вас.
Имам двама сина, единия на 3,6м., другия на 1,6м. Бяхме на лекар по други причини когато той ме пита дали пишките им са забелени. След като отговорих, че не той каза да ги заведа след като оздравеят за да ги оправи.
Оправдана ли е подобна манипулация след като децата нямат никакви оплаквания и редовно при къпането мястото се измива с издърпване на кожичката докъдето позволява?
Във вашата статия пише, че пълно забелване може да се случи чак в пубертета и ако няма проблем не е необходимо същото да се извършва насилствено?
Означава ли това, че лекаря предложил ми го без проблем /или оплаквания при децата/, дори без да ги е прегледал е некомпетентен?

# 161
  • София
Чак пък в пуберитета  newsm78  Мога да Ви отговоря ако видя децата  Hug

# 162

Чак пък в пуберитета  newsm78  Мога да Ви отговоря ако видя децата  Hug
Малко се обърках, това е цитат от вашата статия: ?

При раждането си около 90 % от децата имат такива синехии. До към  3 - 5 година слепналата кожичка спонтанно се отлепва в голямата част от децата. При останалите това става през пуберитета. За постепенното отлепване допринася и заиграването на момченцата със своя мъжки символ.

# 163
  • София
Да, става дума за малка част от тях. Написах го, за да не се притесняват родителите, че са закъснели. А при друга част изобщо няма слепване.
За проблемите при момченцата и момиченцата голяма роля играе запарването от памперсите. Мисля, че и това съм го писал.
Всичко е индивидуално. Затова предпочитам да отговарям на въпроси от този род след преглед на детето.

# 164
Д-р Бранков, от мненията Ви дотук разбирам, че не одобрявате насилственото забелване. Бяхме на преглед при вас , без да имаме никакъв проблем просто да го погледнете. Сина ми е на 3.5г.
Препоръчахте ми де се направи описаната в последните ви постове манипулация с пълна упойка. За сега решихме да изчакаме.
Объркана съм по отношение на мнението ви трябва ли да се извършва тази манипулация без детето да има какъвто и да е било проблем или не трябва. Защото тук застъпвате тезата, че при липса на проблем не трябва нищо да се прави, а при прегледа това беше първото нещо което препоръчахте без детето да има проблем от това, че пениса му не е забелен. Тук срещам някакво противоречие и това ме обърква.
Бихте ли дал конкретен отговор, до колко години е нормално пениса да стои незабелен при условие, че това не създава никакъв проблем или дисконфорт на детето?
Благодаря Ви.

Общи условия

Активация на акаунт