ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 183 878
  • 800
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Координатите са написани под моя отговор.

# 781
Здравейте Д-р Оги!
Синът ми е на 2 г., не е забелван. До скоро нямахме проблеми, но сега изпитва дискомфорт и вероятно болка, защото всеки път когато се опитам да го докосна, за да го измия се дърпа и става раздразнителен.
Имах частна консултация с уролог, той препоръча Дипрозон, който трябваше да помогне за отпускането на кожичката. Мазах го около 10-на дни, беше голяма борба с детето, което се съпротивлява и двама човека не можем да го обездвижим, за да го намажа. През кожичката под главичката прозира нещо бяло, което смятам, че е смегма и има известно удебеляване в областта, но това се вижда само когато е в ерекция, иначе пенисът си изглежда абсолютно нормално...
Кожичката се поотпусна, но дискомфортът си остана и сякаш се засили, реших на този етап да спра кремчето за всеки случай.
Вече съм много объркана и не знам какво да направя. Следващата стъпка е педиатър, който ще ни изпрати при уролог, а тук масово се забелват пишлета и изобщо не ми се иска да стигаме до там, освен ако не е абсолютно наложително. Ако можете да ми дадете някакъв съвет какво още мога да пробвам или пък при кого да отида в гр. Габрово ще съм много благодарна!

# 782
  • София
Не мога да преценя дали няма прибавена инфекция. Иначе дипрозонът се прилага поне 1 месец, а ако е нужно - още един. Казвам това по принцип. Не мога да ви дам точен съвет от разстояние.

# 783
Не мога да преценя дали няма прибавена инфекция. Иначе дипрозонът се прилага поне 1 месец, а ако е нужно - още един. Казвам това по принцип. Не мога да ви дам точен съвет от разстояние.
Благодаря Ви за бързият отговор!
За кремчето знам, но се притесних да не влошим нещата по някакъв начин и реших да го спра поне докато разбера какъв е проблема.
Ако може да попитам, как се разбира дали има инфекция? Чрез изследване на урина или по някакви външни белези?
Разбирам, че е наложителна консултация с педиатър в случая.

# 784
  • София
Преценява се при преглед на детето. Потърсете детски уролог.

# 785
Здравейте, Доктор Оги!
Синът ми е на почти 6г. Не е забелван от лекар. Винаги при къпане сме забелвали докъдето позволява кожата за да почистим. С времето се забели изцяло от едната страна, но от другата кожата стои залепена. Почти цялата главичка се оголва, точно под нея е слепена кожата от едната страна. Проблеми с уринирането няма,нито каквито и да е оплаквания. Мажем с банивал. Можем ли да пробваме с дипрозон и къде да мажем с него - пениса отвън или реално там където е слепена кожата?
Детето изпитва панически страх от лекари, дори не дава в гърлото му да погледнат и искам да опитаме всички варианти, които може без физически контакт с лекар.

# 786
Здравейте,
Откривам тази тема сега.
Оперативно или чрез лазер обрязването е по щадящо . Колко струва едно обрязване през лазер ?
Благодаря

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 12:01 от Royalty3

# 787
  • София
........ Мажем с банивал. Можем ли да пробваме с дипрозон и къде да мажем с него - пениса отвън или реално там където е слепена кожата?
......

Мажете с дипрозон слепената ципа на препуциума. Впрочем, даже и да е накриво, постепенно ще се оправи.

# 788
Здравейте, кога започнахте да забелвате кожичката на вашето детенце? Моя син е 8 месеца и вечер по време на баня, леко забелваме до където позволи, но всякаш от едната страна се е слепило. Рано ли е да посетим уролог за забелване в кабинет, какво трябва да правим в домашни условия за по-лесно забелване?

# 789
Belive123, ние започнахме от по - малък дори, съвсем леко и по малко, по време на баня.
Не бързайте с уролога, освен ако няма някаква причина, която налага посещение.

# 790
Здравейте, д-р Оги,

Против желанията ни педиатърът на двумесечния ми син забели кожичката на пениса му и му пусна кръв. Сега не мога да преценя малкият дали плаче от дискомфорт от ваксините или от въпросното забелване. Има ли как да не го пипаме повече, с какво да го мажем, за да го облекчим, или да продължаваме със забелването? От Русе сме и нямаме в града детски уролог, с когото да се консултираме. Много малък ми се струва на два месеца, а съм чела и че вече не се препоръчва да се забелва, докато не започне той сам като по-голям.

# 791
Здравейте, Доктор Оги!
Синът ми е на почти 6г. Не е забелван от лекар. Винаги при къпане сме забелвали докъдето позволява кожата за да почистим. С времето се забели изцяло от едната страна, но от другата кожата стои залепена. Почти цялата главичка се оголва, точно под нея е слепена кожата от едната страна. Проблеми с уринирането няма,нито каквито и да е оплаквания. Мажем с банивал. Можем ли да пробваме с дипрозон и къде да мажем с него - пениса отвън или реално там където е слепена кожата?
Детето изпитва панически страх от лекари, дори не дава в гърлото му да погледнат и искам да опитаме всички варианти, които може без физически контакт с лекар.

Здравейте!Ние сме в абсолютно същото положение. В Словения сме и тук педиатърът изписа Адвантан. Мъжът ми го маза 2 седмици и ефект няма. Не сме сигурни изобщо дали правим нещата правилно. Чудя се да искам ли направление за хирург. Тук е доста сложно с това. Чака се с месеци, ходи се в друго населено място за детски хирург, а реално детето няма никакъв дискомфорт и се чудя имаме ли изобщо проблем или не, да чакаме ли да се отлепи сама тая кожа и т.н.

# 792
  • София
Здравейте!Ние сме в абсолютно същото положение. В Словения сме и тук педиатърът изписа Адвантан. Мъжът ми го маза 2 седмици и ефект няма. Не сме сигурни изобщо дали правим нещата правилно. Чудя се да искам ли направление за хирург. Тук е доста сложно с това. Чака се с месеци, ходи се в друго населено място за детски хирург, а реално детето няма никакъв дискомфорт и се чудя имаме ли изобщо проблем или не, да чакаме ли да се отлепи сама тая кожа и т.н.
Няма защо да ходите при хирург. Оставете нещата на естественото развитие. Прилагайте крем Фимозин и с него вечер мажете и подръпвайте кожичката за да я тренирате.

# 793
Здравейте, д-р Оги,

Против желанията ни педиатърът на двумесечния ми син забели кожичката на пениса му и му пусна кръв. Сега не мога да преценя малкият дали плаче от дискомфорт от ваксините или от въпросното забелване. Има ли как да не го пипаме повече, с какво да го мажем, за да го облекчим, или да продължаваме със забелването? От Русе сме и нямаме в града детски уролог, с когото да се консултираме. Много малък ми се струва на два месеца, а съм чела и че вече не се препоръчва да се забелва, докато не започне той сам като по-голям.

ами ще забелвате, иначе ще зарасне и пак наново проблеми.
въобще тази нова теория за непипането започна да издиша в практиката. и ние се подлъгахме по съвременните теории, та накрая стигнахме до болница с възпаление. на други познати пък момчето също беше така и като по-голям сам беше предприел действия, та от болка беше припаднал в банята. та.....не разчитайте само на новите теории и естествеността.

# 794
Здравейте, д-р Оги,

ами ще забелвате, иначе ще зарасне и пак наново проблеми.
въобще тази нова теория за непипането започна да издиша в практиката. и ние се подлъгахме по съвременните теории, та накрая стигнахме до болница с възпаление. на други познати пък момчето също беше така и като по-голям сам беше предприел действия, та от болка беше припаднал в банята. та.....не разчитайте само на новите теории и естествеността.
На колко години е припаднал сам в банята? Не плашете хората с вашите погрешни заключения, моля!

Общи условия

Активация на акаунт